Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Çok önemli noktalar.

Arkadaslar, bir suredir ulkeden de forumdan da uzagim. O yuzden bu haberler ne kadar gercekci, ne kadar degil bilemiyorum ama bildigim birsey var ki, hadi salon yapalim, 10 bin olsun 15 bin olsun diye yapilmaz, yapilamaz.

5 aydir planlanan gibi bir salonda calisiyorum ve ne muazzam bir organizasyon oldugunu gozlemliyorum. Eger boyle bir salon yapilacaksa, ki insallah yapilir, her seyden once spor ve entertainment kulturumuzu degistirmemiz gerekir. Bilmiyorum TTA'da oturma duzeni oturtuldu mu, herkes yerinde oturuyor mu vs. ama bu tarz bir salon yapilirsa, bu salonun ekonomik verim getirmesi icin "biletin" ve "koltugun" degerinin saglanmasi en onemli asamadir.

Hani bir geyik vardir "Yilin her gunu yasayan bir Arena istiyoruz". Bu de Turkiye'de degerini kaybetmis sozlerdendir tipki "Bu adamin vizyonu yok", "Klubun kurumsallasmasi lazim" gibi. Guzelce herkes soyler, ne demek oldugunu yada nasil execute edilcegini bilmeden.

Yilin her gunu yasayan bir salon yapmamiz Turk spor duzeninde cok zor. Bizde NBA ve NHL sezonu bitince, Arena Football ve Lacrosse oynanmaya basliyor, bir suru konser, sirk gibi gosteriler oluyor.

Mayis - Kasim arasi Turkiye'de o salonu kullanmak zor olacaktir ki o sure zarfinda da burada oldugu gibi 41 NBA, 40 + NHL, 10 Villanova maci kadar da mac sayisi yok.

Bir ihtimal UF'teki gibi salonun icine Havuz da yapilabilir ama sanmiyorum ki yuzme ve sutopu subelerimiz operasyonu karsilayacak kadar gelir getirebilsin.

Bundan böyle hiç kimse Galatasaray' ı 6000-7500 kişilik salonlara hapsedemez. Artık daha büyük düşünmenin zamanı gelmiştir. Yeni salonumuz enaz 12500 kişilik, içinde locaları da olan çok amaçlı ve 2 katlı bir salon olmalıdır.

12.500 ile 16.000 arası bir kapasite olacakki benim istedigim 13 14 bin arasında bir salondur.Salonu konser,mitinglerede kiralayabiliriz.

Bundan böyle hiç kimse Galatasaray' ı 6000-7500 kişilik salonlara hapsedemez. Artık daha büyük düşünmenin zamanı gelmiştir. Yeni salonumuz enaz 12500 kişilik, içinde locaları da olan çok amaçlı ve 2 katlı bir salon olmalıdır.

Metin Abi diğer dediklerine katılıyorum ama bence içinde loca olmamalı, 2 katlı ise kesinlikle olmamalı.

Abdi İpekçi düzenine alıştı herkes, iç tasarım olarak Abdi İpekçi'nin aynısı olmalı.

Metin Abi diğer dediklerine katılıyorum ama bence içinde loca olmamalı, 2 katlı ise kesinlikle olmamalı.

Abdi İpekçi düzenine alıştı herkes, iç tasarım olarak Abdi İpekçi'nin aynısı olmalı.

Eğer localı yaparsak, bu takdirde loca gelirleri ki çok çok önemlidir, direkt basketbola aktarılır. Euroleague' de oynayacak bir takımın sadece sponsor değil aynı zamanda maalesef paraya da ihtiyacı var. Artık salonlardan para da kazanır duruma gelmeliyiz. 50 loca olduğunu düşünelim. Tanesi 200 bin dolardan 10 milyon dolar para yapar. Her sene sponsor geliri hariç 10 milyon dolar basket takımına ayırdığımızı düşünelim. Bunun yanında VIP' ler ve normal koltuklar ve diğer organizasyonlar ile catering hizmetlerini ekleyelim. Salondan gelir elde eden ve bunu basket takımına yatırım olarak bir kulüp haline gelebiliriz. 2 katlı salonları da cehenneme çevirecek bir mimari rahatlıkla uygulanabilir.

Eğer localı yaparsak, bu takdirde loca gelirleri ki çok çok önemlidir, direkt basketbola aktarılır. Euroleague' de oynayacak bir takımın sadece sponsor değil aynı zamanda maalesef paraya da ihtiyacı var. Artık salonlardan para da kazanır duruma gelmeliyiz. 50 loca olduğunu düşünelim. Tanesi 200 bin dolardan 10 milyon dolar para yapar. Her sene sponsor geliri hariç 10 milyon dolar basket takımına ayırdığımızı düşünelim. Bunun yanında VIP' ler ve normal koltuklar ve diğer organizasyonlar ile catering hizmetlerini ekleyelim. Salondan gelir elde eden ve bunu basket takımına yatırım olarak bir kulüp haline gelebiliriz. 2 katlı salonları da cehenneme çevirecek bir mimari rahatlıkla uygulanabilir.
Galatasaray spor kulübünde o para emin ol basketbola kalmaz:)
çok güzel hayalllermiz var tabi hepimizin ancak birde maliyet ve kaynak unsurları var
keşke olimpik havuzuyla ,tenis kortlarıyla,vs bir kompleksimiz olsa aslantepede

Çok güzel hayaller bunlar. Turkiye şartlarında 200bin USD'ye 50 tane loca satmak. Hakkaten güzel bir hayal...

Ben şahsen Abdi İpekçi'den ayrılmayı olumu bulmam ama eğer iyi bir salon yapılması planlanıyorsa tribünerin sahaya cok yakın olduğu, Abdi İpekçi kapasitesinde veya biraz daha fazla kapasitede salon yapılması bizim için daha uygun olur. Abdi İpekçi'de yarattığımız atmosfer akla gelince Sinan Erdem tarzı bir salon bu taraftara hiç yakışmaz.

Ben şahsen Abdi İpekçi'den ayrılmayı olumu bulmam ama eğer iyi bir salon yapılması planlanıyorsa tribünerin sahaya cok yakın olduğu, Abdi İpekçi kapasitesinde veya biraz daha fazla kapasitede salon yapılması bizim için daha uygun olur. Abdi İpekçi'de yarattığımız atmosfer akla gelince Sinan Erdem tarzı bir salon bu taraftara hiç yakışmaz.

Aynen katılıyorum,Abdi İpekçi'deki atmosfer bundan kaynaklanıyor zaten..Yani taraftar etkeni ayrı tabi ki,sadece salondan değil ama o taraftarla yakın tribün bi araya gelince çok iyi bi atmosfer oluşuyo..

Açıkçası bu kadar ilgi varken daha geniş bi salon istiyorum ben ama Abdi İpekçi'den ayrılmak da pek istenmeyecektir..Artık nası halledilir bilmiyorum..

Bu arada Sinan Erdem salon olarak fena değil tamam ama milli maçlarda da aynı şeyi düşünüyodum,salonun ambiyansında bi acaiplik var..Böle bi loş ortam var..Göze hoş gelmiyo..Sinan Erdem gibi geniş olsun isterim ama sahaya daha yakın ve daha canlı bi atmosfer sağlanacaksa..

Yeni yapılacak salonun kapasitesi küçültülebilir olmalı. Eskiden İpekçide perde falan çekilirdi. Bu şekilde daha düşük sayıda bilet satılan maçlardaki atmosfer de üst seviyeye taşınabilir.

Ayrıca ben yine saha içi koltukların olduğu bir salon olması gerektiğini düşünüyorum. Normal tribünleri o kadar saha içine kadar getiremeyiz. Ama saha içi koltukları sayesinde basketbol bilgisi üst düzeydeki taraftarımızın çok yakın teması ile daha etkili olabiliriz.

Ve kesinlikle çatının mümkün olan en alçakta olması gerek. Yani havalandırma gibi sorunları çözebileceğimiz minumum tavan yüksekliği olmalı ki sahaya olan etkimiz yükselsin.

Abdi İpekçi bence bundan sonra bizimle özdeşleşen salon olmalı..Bence gerek yok salona eğer voleybol-basketbol takımları için Aslantepe de yer yapılırsa o daha güzel olur aam bence Abdi İpekçi iyidir..

Seneye sinan erdemde oynayacağımıza dair söylentiler artık söylenti olmaktan çıktı. bunun için kampanya yapmalıyız İpekçi'yi bırakmamalıyız. FBÜ kendi salonuna gececek. Efes de sinan erdem yerine İpekçide oynamak istiyor. Bu yüzden bize kakalamak isteyecekler lacivert koltuklu yüksek tavanlı Sinan Erdem salonunu. Ne günlere kaldık yeni salon istemekten ipekçiye sahip çıkmaya çalışır hale geldik.

Ben düşünüyorum şahsen. 10 bin ortalamayı bulmamız çok zor. Yine lig başlayacak, futbol yine ön plana çıkacak. Taraftar sayısında mutlaka artış olacaktır ama 10 bin çok zor.

ne 10bini abi 5 bin makul . futbol ülkesinde yasıyoruz . 10 bın dolarsa euroleague ve bjk fener efes maclarında dolar , bide playofflarda işte . yoksa olindi banvitti geri kalanlarla 5 bine oynarız .

Şöyle söyleyeyim, 5 bine yakın kombine satar bu takım. Aksini iddaa eden arkadaşlarımız bu sene hangi maçları hangi sayıya oynadığımızı yazarsa sevinirim.

Bjk lig maçı 6 bin, Playoff maçı 9 bin, Banvit lig maçı 6 bin, Playoff 2 maç 10 bin, Efes lig maçı 8 bin, Fb maçları 15 bin, diğer maçlarda da ortalama 3 bin. Üstelik bu takımın sezon başında nasıl bir bütçeyle ve iddaayla yola çıktığını, şimdi hangi hedeflerle yola çıkacağınızı biliyorsunuz. Daha önce bu konuda Gs taraftarını küçümseyenlerin şimdi konuşacak yüzü yok, o yüzden bu konuyu tartışmayalım.

Salon konusunda yeni yönetimden bilgi almak da lazım.

10 bin kişilik EL standartları diyorduk ama EL maçlarında ve büyük maçlarda kimseye yetmez o sayı. 15 bin kişi olsun, bizim olsun.

Biz zaten bu sene 5000 ortalama ile oynadık arkadaşlar nereye seneye 5000 ancak olur? Bence bu sene kapış kapış kombine satılır. Diana taurasısı var ersan ilyasovası var takım adım adım değil koşa koşa geliyor...

Kombinelerde ve seyirci saysında artışı olacağı kesin
ben Apdi İpekçi atmosferinde 8bin kişik olsun bizim olsun diyorum
15bin kişik olursada mutlu olurum elbette ama birazda gerçekci olmak gerek