Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Aslında ttarenanın yanında olmasının da farklı bir avantajı var. Yönetim Süper Kombine satar. Atıyorum futbol, basket ve voleybol maçlarının hepsini kapsayacak bir şekilde. Örneğin aynı hafta futbol ve basketbolda iç saha maçı var. Basket 15:00'te başlar, futbol 19:00'da.

Tüm gün maç benim için çok keyifli olurdu ancak benim tercihim yine de Abdi İpekçi'nin arazisine maddi gelir sağlayacak yepyeni bir salon yapmak olurdu.

Bu sene büyük ihtimalle Futbol takımı Ligde ve Cl'de, Erkek basketbol ve Kadın basketbol takımları Ligde ve EL'de oynayacak. Ki Voleybolda da hedefler o yönde hepsine ek olarak bir de hentbol şubesi kurulmaya çalışılıyor.

bunları neden diyorum. Büyük ihtimalle gene arızalar ve çakışmalar olacak. Zaten kulüp için gereksiz ve/veya arıza görülen şubeler var. Hele taraftarın hiç umurunda olmayan şubeler var. Eminimki İpekçi ile Arena arasında çakışan maçlar olduğunda (hafta içi veya hafta sonu) İnsanların genel olarak sececeği branş belli. GS'ın tüm branşlarda bir atılım yapmasını ve taraftarın buna ortak olmasını istiyorsak Salon konusuna önem vermeliyiz.

Hadi bu sezonu geçtik ama bir sonraki sezon için bunun önlemini almak amacıyla ivbedilikle o salon oraya dikilmeli. Salon için tabii ki benimde bir çok isteğim var. Bunları sıralamak gerekirse

A- Öncelikle Aslantepe'ye 52bin kişilik salon yapıp 2900 araçlık otopark yapmak bence BÜYÜK rezilliktir. Kİ stad yapılırken de bunu ısrarla söylemiştim. Hem de yeni yapılan bir stadda böyle güdük bir otopark yakışmıyor. Stadın yolları deniyor. Stadın yollarından bana ne? Ben arabamı oraya sokamadıktan sonra, bir takım "VİP" adamların maça rahat gidip gelmesi için stad yolları konusunda bu derece uğraşmak benim konum olmaktan çıkıyor. Bu yüzden kulüp eğer salon yaparsa o salon kapasitesine uygun bir otopark da yapmalı. Böylelikle futbol maçı günlerinde insanlar o otoparkı da kullanabilir. Hatta ek olarak otopark inşa edilip bundan faydalınabilir de (Salon yapılırsa nerdeyse haftanın her günü maç olacak orada artık)

B- Salon yaplıyorsa İpekçi atmosferinden farklılıklar arzetmeyecek şekilde salonun içi dizayn edilmeli. Eğer gene paraya koşturur Sinan Erdem-Ülker Arena gibi salonu iki katlı yapıp alt katı zengine üst katı fakire veririm mantığı gözetirseniz Basketbolda sahaya en yakın olan tribünün en çok etki edeceği gerçeğini yoksaymış olur ve salonu direk etkisiz hale getirmiş olursunuz.

Salonun Pota arkaları tek katlı iki yan tribünlerin 2 katlı olacağı locaların oraya yerleştirileceği söyleniyor. Bu oranın atmosferini kesinlikle bozar. Keşke bu mantığı Aslantepe TT Arena'yı yaparken kullansaydınız. Futbolda bu çok etkili olabilirdi (En azından bir tribün tek kat olabilirdi)

Benim önerim tıpkı Abdi İpekçi'deki gibi salonun bir yan tribününü VIP tribünü yapıp locaları da oraya yerleştirmek. Böylece Salonun sahaya yakın yan tribünlerinden en az birini aktif olarak kullanma şansına erişiriz. Maçın atmosferine göre İpekçi'de sık sık gördüğümüz şekilde maçın belirli bölümlerinde de VIP tarafı da maç atmosferine katılır baskı arttırılır. Yunanistan örneklerini vermeyin o salonlar yıllar önce yapılmış salonlar.

C- Salona olmazsa olmaz Bir otel ve eğlence merkezi kurulması gerekiyor. Oteli takımlarımız ve deplasmana gelecek takımlar kullanabileceği gibi yurt dışı ve şehir dışından gelecek taraftarlarımız da kesinlikle kullanacaktır. Eğlence merkezi sayesinde de insanların ayağının hep o bölgede olması sağlanır. Maç olmayan günlerde bile insanlar oraya giderse bir ayak alışkanlığı sağlanır. Böylece stadın yolu yapılmamışsa da insanlar oraya gitmeye alışırsa Salonda Ping Pong maçı olduğunda bile 2-3bin kişiyi salonda bulursunuz.

Bunlar klasik pazarlama teknikleri içinde var zaten. GS gibi pazarlama konusunda başarısız bir kulübün, elindeki hazır potansiyeli bile kullanmadığı bir gerçek. Taraftarlar arasındaki bazı bireylerin ve kulüp çalışanlarının iyi niyetli amatör çalışmaları dışında bir çalışması olmadığını da varsayarsak direk pazarlamayı yaratacak bu tarz etkinlikleri de projeye dahil etmek zorunda kulübümüz

D- 15 bin kişilik salon yapacağım diyip salonun tavanını da çok yüksek yapmamak gerekiyor. O zaman salonun akustiğinde arızalar baş gösterecektir. Bu tavan yükseliğini düşük tutup salonun havalandırma tesisatını güçlendirerek bu handikapları aşmak mümkün.

Sonuç olarak Salon yapımı GS için bir çok anlamda stratejik bir hamle ve stadın eksiklerini giderecek bir tampon olacaktır. Salon sayesinde stadın başta otopark sorunu olmak üzere bir çok eksiğine tampon yapılması, Taraftarın 7/24 oraya takılabileceği bir platform olması ve Böylece Aslanlı yol denilen bölgede de bir etkinlik, hareket, insan sirkülasyonu sağlanır.

Bu süreç, ülke sporu için de bir atılım demektir. Ki aynı şekilde o bölgeye bulunacak boş alan olursa Tenis kortları da ilave edilerek "Ali Sami Yen Spor Kompleksi" isminin hakkının gerçekten verilmesi sağlanır. Bunun için gerekirse devlete salon gelirinden pay vermek eklenebilir. Bundan yana sakıncası olmasın kulübümüzün. Sonuçta getirisi çok fazla olacak bir süreçten bahsediyoruz. Salon ismi ve salon üzerine alınacak reklamlar bile bunu karşılayacaktır.

GS'ın geldiği süreçte görüyoruz ki Kadın-Erkek Basketbol Voleybol Hentbol takımları ve Engelsiz Aslanlarmız sayesinde her hafta en az 6 maç yapılacak o salonda (genç takım maçlarını saymıyorum bile) maç başına en kötü maçta 2 bin kişi olması garantidir böyle bir durumda (ilk etapta)

Bütün bunları düşünen bir kulüp bu yüzden bu salon konusunu oldu bitti şeklinde yapmamalı. Bizim dışarıdan gördüğümüz bir projenin net şekilde ortaya koyulmadığını gösteriyor. -Salon 6 bin olsun 10bin olsun 12 olsa daha mı iyi olur hadi 15 olsun bakalım!!- mantığı ile gidiyorsak duruma pek de ümitli bakmak ne yazık ki mümkün değil. Hepimizin gayesi SPOR kulübü olan bir Galatasaray.

Chicago Bulls un salonu United Center ın ilk iki katını yapsak yeter ilk kat yaterli seyirci baskısını kurmamıza yeticektir miami nin maçlarını oynadığı american airlines arena salonuda böyle herhalde ilk kat cok basamaklı .
unidet center ın tam kapasitesi 21 000 yani ilk iki kat bize fazlasıyla yeter :)
unidet center
http://basketball.ballparks.com/NBA/ChicagoBulls/interior.jpg

american airlines arena http://blogs.orlandosentinel.com/sp...irlines-Arena-interior-at-4-p.m.-10-29-10.jpg

Aslında en güzeli Abdi İpekçi'nin üst kullanım hakkını alıp o geniş araziye içerisinde alışveriş merkezi gibi imkanları da barındıran çok amaçlı bir salon yapmaktır. O bölgede yeni yapılan bir çok lüks konut projesi ve 2013 yılında bitecek bir Marmaray gerçeği var. Siz hem insanların alışveriş yapabileceği hem de gösterilere gidebileceği yepyeni bir salon yapabilirsiniz. Para basarız.

Ancak o araziyi bize yedireceklerini sanmam. Bir kenara yazın Galatasaray'ı Sinan Erdem'de oynatırlarsa 3 seneye Abdi İpekçi'yi yıkıp yerine kuleleri dikerler.

Abdi İpekçi'yi bize yedirmezler. Ali Sami Yen stadını yedirmediler. İnşaat izni aldığımız halde iptal ettiler o izinleri. Bu sebeble elimize tarihi bir fırsat geçmişken bu kullanılmalı. Ve bölgeyi gerçekten bir spor kompleksine çevirmek için bu fırsatı kullanmalı.

Seneye Sinan Erdem olursa ben kombine almam .. nasıl olsa her maça gidemem arada gittiğimde de bilet bulurum..gerginim iyice germesinler beni :)

Ülker kesenin ağzını açar,Beşiktaşlılar verdiğimiz gazla salonu sahiplenir.Biz de şu sezonun mendebur salonu Sinan Erdem'de sahaya değil tavana gidecek şekilde tezahürat yaparız,haklı olarak dalga geçtiğimiz adamların durumuna düşeriz.Yaptıklarımızı yıkıyoruz bir bir.

Tepkimizi dile getirmenin bir yolu yok mu? Abdi İpekçi'de oynamak zorundayız.

final serisinde bjk, abdi ipekçide oynayacakmış. sinan erdemde bjk'nin ev sahibi olduğu maçlarda başka organizasyon varmış sanırım. bizim salon konusuyla ilgisi pek yok ama bizim salonumuz sonuçta. o salonda biz değil de bjk kupa kaldırmasın. geçen sene zaten o salonda fb kaldırdı. umarım seri sinan erdemde biter

final serisinde bjk, abdi ipekçide oynayacakmış. sinan erdemde bjk'nin ev sahibi olduğu maçlarda başka organizasyon varmış sanırım. bizim salon konusuyla ilgisi pek yok ama bizim salonumuz sonuçta. o salonda biz değil de bjk kupa kaldırmasın. geçen sene zaten o salonda fb kaldırdı. umarım seri sinan erdemde biter

Bence seri Bandırma'da bitecek.Öyle olmasınıda ümit ediyorum...Umarım şampiyon bizden sonra en çok hakeden Banvit'in olur...

Bence seri Bandırma'da bitecek.Öyle olmasınıda ümit ediyorum...Umarım şampiyon bizden sonra en çok hakeden Banvit'in olur...

seri banvitin de olsa efesin de olsa ev sahibi BJK olmayacak. dolayısı ile bjk'nin oynayacağı tarihler değişmeyecek. Öyle duyumlar aldım ben Abdi ipekçi'de oynayacak diye bjk. efes olursa efes sinan erdem'de oynayacak onda bir değişiklik yok.

ben bizden sonra en çok hakeden banvit görüşüne katılmıyorum. kim şampiyon olursa o haketmiştir. BJK bizim seriye kadar bizden daha iyi performans sergilemedi ama bu bir seri ve iyi olan serileri kazanır.

Bende Efes kombinesi de var. Bu işin suyu çıktı. Sinan Erdem'den koltuk alıyorsun adamlar seni Abdi İpekçi'ye şutluyor. Şu olay futbol maçında yapılabilir mi? Bizde burada basketbol tartışıyoruz.

Valla bence bu salon olayı olmadı, olmayacak...
Adnan Polat, Aslantepe'ye en fazla 6.000 kişilik salon yapılabilir diyordu, Ünal Aysal 10.000 kişilik yapıcaz dedi proje hazırlattı;
daha sonra vizyonumuz geniş 16 bin yapmaya karar verdik dedi...
o araziye 16.000 kişilik salon yapılması imkansız buda gayet net biliniyor...

amacım vessvese yapmak yada kimseyi kötülemek değil ama,
bence bu son açıklama bir geçiş açıklaması gibi oldu yani biraz süre geçince
bu araziye bu büyüklükte salon yapılamıyor onun için bizde 17 bin kişilik vizyonumuza uygun, modern Sinan Erdem salonuna geçicez...
tarzı bir açıklamaya yol açılmış gibi...

zaten koç belli değil yönetici belli değil oyuncular belli değil antreman yapılacak yer bile belli değilken bu kadar önemli bir konunun net olması mucize olurdu...