Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

arkadaşlar siz yönetiminin salon projesini fizibilite çalışmalarını yapmadan öyle kahve de konuşur gibi açıklayacağına inanıyormusunuz. Arazi de incelendi, maaliyeti de hesaplandı. Ona göre proje ortaya çıktı. A.İpekçide 4000 se ortalama Seyrantepe'de 6000 olur çok net.

arkadaşlar siz yönetiminin salon projesini fizibilite çalışmalarını yapmadan öyle kahve de konuşur gibi açıklayacağına inanıyormusunuz. Arazi de incelendi, maaliyeti de hesaplandı. Ona göre proje ortaya çıktı. A.İpekçide 4000 se ortalama Seyrantepe'de 6000 olur çok net.

İnanıyorum Mazhar. Çünkü politika ve diplomasiyi iyi bilirim. Geçen sene ısrarla 6000 bu sene 10160 denmesinde de makul gerekçeleri anlıyorum. Sonuçta EL A lisans kurallarına göre salon kapasiten minimum 10500 olması lazım. Buna rağmen bu rakamdan aşağıda salon kapasiteleri ısrarla telaffuz ediliyorsa ya yönetim böyle proje hazırlamasına rağmen basketbol danışmanı kullanmadı ya da bir yerlere mesaj vermek amacıyla bunu yüksek sesle dillendiriyor. Zaten proje falan yok ortada, sadece konuşulanlar var. Misal pota arkaları tek kat olacak ama iki kenar tribünler de 2 katlı olacak, localar yerleştirilecek deniyor. Ama ben bir çizim görmedim, görüş açılarının nasıl ayarlanacağı, pota arkalarının yan tribünlerle bağlantısının nasıl sağlanacağına dair:)

Ayrıca bir çok defa dendi. Salon yapımı kolay ama en son yapan en iyisini yapmalı. Bizden sonra yapan da daha iyisini yapar. Salon yaparken sadece salon yapacaksan bunu anlamam. Aslantepe'yi işler hale getirmek orasını cazibe merkezi yapmak istiyorsak salonun çok amaçlı olması, içinde başka aktiviteler de barındırması gerekir. Bunun açılımı daha net yapılır ama kabaca şimdi aklıma gelene göre söylersem Tiyatro-Sİnema salonu restoran otel eğlence merkezi gibi aktivitelerden bazıları veya hepsi için salonda yer ayırılabilir. Ki bir Otel olması da çok iyi olur. Ülkede spor oteli yok sonuçta.

Tabii ki bizler en iyisini en avantajlısını isteriz yönetimde bunların arasından optimal olanı yaratır. Artık sadece salon olmasının avantajları da ayrıca fizibilite edilmeli. Ben bunun çalışmalarını yaptıklarını sanmıyorum. Bu yüzden dün yazdığım mesajımda -alelacele oldu bittiyle de yapılmasın bu salon- dedim. Devletten yardım istemeyelim ama Salondaki +değerler için de izin alana kadar salonun yapımını öteleyebiliriz. Sonuçta kısa ve orta vadede İpekçi bizi tatmin eder (Sinan Erdem etmez). Sonuç olarak en azından artık kulüp içerisinden yüksek sesle yeni salon seslerinin yükselmesi güzel.

Sühan dediklerine katılıyorum. Ayrıyeten yönetiminde hemen yarın kazma vurmayı planladığını düşünmüyorum. Şahsi fikrim daha en az 3 yıl A.İpekçide olacağız. Dolayısıyla yapılacak salon 2015'ten önce kullanıma açılmaz diye tahmin ediyorum. 2015'te yapılacak salonda en az 10 süreyle rahat, konforlu ve ekonomik olarak katkıda bulunacak bir salon olmalı. Tüm bunlar düşünülüyordur diye umut etmekten başka elimizden gelen birşey yok. Zira üzeri açılır kapanır çatılı bir stad hayal ettik ama elimize başka birşey verildi.
Bekleyip görmekten başka çare yok.

Gazete haberlerin %90 yalan ve yanlış haberler olduğunu bliyoruz.Salon konusunda yönetimin bir projei olduğunu Divan kurulda ifade edildi.Zaten önceki yönetiminde böyle bir düşüncesi olduğunu biliyoruz.Bu projelerin başında da Emir SARIGÜL bulunmakta.Ancak bu bir proje aşamasında ve devletin de buna onay vermesi gerekiyor.Devlet bu proje onay velirse Divan kurulda söylenen salon,spor hastanesi (onay alınmış),Kongre Merkezi düşünülmekte

nurettin bey hem twitterda hem de bizim sitemizde üye ve taraftarla çok sıcak ilişkileri var... eleştirmeden önce biraz araştırmak lazım kardeşim..
Özcan abi yazdığımın tamamını okumamışsınız zannedersem,taraftar forumlarını takip eden birisi yok diye kesin bir kanaat ortaya koymuyorum ... Binlerce yorumun yazıldığı yerde Sayın Nurettin beyin böyle bir görevi olup olmadığını araştırarak bulamam Nurettin beyin böyle bir görevi olduğunu sayenizde öğrendim ve mutlu oldum forumları takip eden yönetimden duyarlı bir abimizin olduğuna ....

Acıklanan projede dikkatimi ceken şey salonla stadyumun tünelle bağlantısı var mı yoksa benmi yanlış görüyorum :)
Bu arada stadyumun bulunduğu arazinin biraz uzağına yapılması planlanan residence kulelerin arazisinde harfiyat calışmaları başlamış ...(alisamiyen.net den alıntıdır)

Salonun mutlaka ama mutlaka stadın yanında olması gerekmekte. Seyirci sayısında inanılmaz artışlar olur ve amatör sporlar şaha kalkar.

Ayrıca Ülker Arena gibi sahaya etkisi olmayan bir salon da hiç işimize gelmez. Umarım projeyi yapanları bunu göze alıyordur.

Saygılar.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Türk Telekom Arena Stadı'nın yanına yapılması planlanan 10 bin kişilik salon projesinde çıkan krizi görüşmek üzere Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı ziyaret etti
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili randevu vermemesi nedeniyle sıkıntı yaşayan Sarı-Kırmızılılar, sıkıntıyı çözmek için formül arıyor. Kılıç’ın önerileri, yönetim kurulu toplantısında tartışılacak

Acıklanan projede dikkatimi ceken şey salonla stadyumun tünelle bağlantısı var mı yoksa benmi yanlış görüyorum :)
Bu arada stadyumun bulunduğu arazinin biraz uzağına yapılması planlanan residence kulelerin arazisinde harfiyat calışmaları başlamış ...(alisamiyen.net den alıntıdır)

hangi açıklanan proje nerede açıklandıki

Panationaks - maccabi maçını izliyorum işte yapacağımız salon bu tarz olmalı alt tribün çok uzun kamera geri çekip tribünü komple gösteriyor o anda hayal ediyorum öyle bir salonda galatasaray taraftarının 3 lük çekmesini tribün aşağıdan yukarı mesafesi abdi ipekçinin neredeyse 3 katı uzunluğunda.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Türk Telekom Arena Stadı'nın yanına yapılması planlanan 10 bin kişilik salon projesinde çıkan krizi görüşmek üzere Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı ziyaret etti
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili randevu vermemesi nedeniyle sıkıntı yaşayan Sarı-Kırmızılılar, sıkıntıyı çözmek için formül arıyor. Kılıç’ın önerileri, yönetim kurulu toplantısında tartışılacak

hangi açıklanan proje nerede açıklandıki

Başkanımız Sayın ÜNAL AYSAL ın genel kurulda acıkladığı salon projesi
burda detaylı resim var projeyle ilgli
http://www.ali-sami-yen.net/showthread.php?12014-Arena-projesi/page9

Panationaks - maccabi maçını izliyorum işte yapacağımız salon bu tarz olmalı alt tribün çok uzun kamera geri çekip tribünü komple gösteriyor o anda hayal ediyorum öyle bir salonda galatasaray taraftarının 3 lük çekmesini tribün aşağıdan yukarı mesafesi abdi ipekçinin neredeyse 3 katı uzunluğunda.

Konuyla ilgisi yok ama
CSKA'yı yendiğimiz maçtan beri en çok heyecanlandığım EL maçı oldu bugünkü Pana-Maccabi maçı.

Salon konusunda güzel bir salona ihtiyacımız olduğunu ben de sizler gibi düşünüyorum ama bir yandan da söyle düşünüyorum:

Henüz baskette yeni yeni basarılar kazanmaya başladık, bence bir kac Türkiye ligi şampiyonluğu ve Avrupa'da final four oynamak ve kupayi hedeflemek, oncelikli hedeflerimiz olmalı. Su an çekirdek kadro korunarak 2-3 tane çok üst düzey oyuncu ile bu takım EL'de f4 yapabilecek düzeydedir bana göre(kıl payı bizi gecen oly f4'te su an) . Yani oncelikli hedef basketbolun butcesini nasil arttirabiliriz o olmali bana gore. Eğer stat yatırımı basketbolda bütçe kısıtlamasına gidecekse su an için bekleyebilir, ancak basketbol Şubesi'nin bütçesi etkilenmeyeck bir sekilde stat yapılacaksa tabi ki yapılmalı.

keske salon yapabilsek.Başarılar yatırımla gelir.Bakın Efes'e avrupanın en çok para harcayan takımı ama durumu ortada.Önemli olan yatırımı doğru tanımlamak.Yatırım demek yalnız transfer değil.Kendi salonumuzun olması,alt yapıdan oyuncu çıkarmak,takımı bozmamak ve içersine iyi oyuncularla takviye etmektir bence.Bu nedenle iyi oyuncular alarım;ama salonumuzu da en kısa sürede yapalım.Salon konusu bence en önemli ve 1 madde olmalı bizim için.

Aslında en güzeli Abdi İpekçi'nin üst kullanım hakkını alıp o geniş araziye içerisinde alışveriş merkezi gibi imkanları da barındıran çok amaçlı bir salon yapmaktır. O bölgede yeni yapılan bir çok lüks konut projesi ve 2013 yılında bitecek bir Marmaray gerçeği var. Siz hem insanların alışveriş yapabileceği hem de gösterilere gidebileceği yepyeni bir salon yapabilirsiniz. Para basarız.

Ancak o araziyi bize yedireceklerini sanmam. Bir kenara yazın Galatasaray'ı Sinan Erdem'de oynatırlarsa 3 seneye Abdi İpekçi'yi yıkıp yerine kuleleri dikerler.

1-2 ay öncede yönetimden 9-10bin kişilik diyorlardı.yani daha net değil.umarım 15-16bin olur.ama orayı doldurmak ta önemli.ttarenanın yanında olursa dolması zor olur her maç.