Utah Jazz'ın salonu zaten çok büyükmüş. 20.000 kişilik. Bizim salon bu kadar yer kaplamayacaktır.
Biten projenin resimleri eklememisim
1. kat 33 sirali
2. kat 14 sirali
sadece 1. kati localar (73 tane) 11,062
Ancak dedigim gibi, benim istedigim proje tek, dik katli bir proje. Sadece kameranin / protokoluk oldugu tribünde 2-3 kat olabilir. Katlar arasi VIP loungelar ve localar Barcelona gibi en üstte
Önceki safaya eklediğniz görseller sizin projenize mi, kulübün projesine mi ait?Dediğinizin haklı yönü var ancak bazı kesin olumsuzluklarıda var. Eurolig'in 10.000 kişinin üstünden salonlarda mücadele edilmesi istendiği şeklinde bir haber ouduğumu hatırlıyorum. Dolayısıyla bu baştan olmaz zaten. Sonra bu sadece günü düşünmek olur ve gelecek projeksiyonu olmaz. Oysa yapacağımız salonda belki 50 sene oynayacağız. Hayatımda gördüğüm değişiklikleri düşününce gelecekte yaşamın nasıl değişebileceğini kestirmek bile zor. 7000 kişiye siz sıcak bakıyorsanız. O zaman 1000 daha düşürün. 6000 kişiyi ilk bölüm alır heralde zaten. Karartma yapıldığında zaten tek katlı gibi olur.
Seyirci sayısına gelince. Eurolig'te oynarken bile kendi kendine çok daha fazla seyirci vardı. Sonra Ben Bakırköy'lü olmama rağmen, Zeytinburnu bana bile hep çok soğuk gelmiştir. Ulaşımıda zordur arabası olmayan için. Yeni salon stadın yanında olacak. Bunun dahi pozitif etkisi olur. Bir başka olay. Seyirci sayısını artırılmasına dönük forumda dahi gayet doğru şeyler biliniyormuş, yazıldı. Vizyonu olan bir yönetim gelir. Bunları yapar 2 sene sonra. Dolayısıyla böyle uzun vadeli yatırımlar günü düşünerek değil. Geleceği düşünerek yapılmalıdır.
Birde salonu güzelleştirmenin başka yolları çok. Mimarın yaratıcılığına, estetiğine kalıyor. Mesela paylaşılan Barcelona'nın salonunda asimetri modern bir hava katmış. Çok değişik şeyler yapılabilir.