Aydan Siyavuş

Seni Unutmayacagız Aydan Hoca

11 Ocak 1998 de kaybetmistik. Ölümünün 8.yılında rahmetle anıyoruz.


Tribünleri kırmadı

Hiç unutmam Efes ile bir şampiyonluk maçı oynuyordu Galatasarayımız. Efes'in başında ise Aydan Siyavuş vardı. Maç esnasında Siyavuş Hoca'ya çok takılmıştık Spor ve Sergi Sarayı'nda.

Çünkü Siyavuş'un kendine özgü hareketleri ve mimikleri vardı... Galatasaray taraftarı ise buradan yola çıkarak takılıyordu Siyavuş'a.

Galatasaray, Efes'i yenip şampiyon oluyor saha kenarında tribünlerdeki binlerce Galatasaraylının coşkusunu seyreden Siyavuş'un ise gönlünü yine tribünlerdeki binlerce kişi alıyordu "Aydan... Aydan..."

Büyük insan bu tezahüratları karşılıksız bırakmıyor ve tribünlere doğru gidiyor Galatasaray taraftarlarını selamlıyordu.

Ertesi gün Sayın Ali Sami Alkış, Galatasaray taraftarları için (şimdi Galatasaraylıları hiç sevmese de...) "Bu taraftar Galatasaray'ın asalet ünvanıdır" başlıklı bir yazı yazıyordu.

Hey gidi Aydan Siyavuş hocam, keşke yaşasaydın da şimdi salonlarda olsaydın, biz ise sana takılsaydık.

Allah Rahmet Eylesin.

Alpaslan Dikmen
uA-Genel Koord.
 
Hiç unutmam o hafta maçımız Cuma günü Tuborg'la idi. O maçtan sonra kendisi Kalp Krizi sonucu aramızdan ayrıldı.Tüm Basketbol hatta Türk Sporu için çok erken geldi ölümü....
Ancak ne biz unutacağız nede unutturacağız Çünkü; Kendisi Türk Basketboluna çok büyük katkıda bulundu ancak ne yazıktır ki çok erken ayrıldı aramızdan Gerçek bir Basketbolsever ve Gerçek bir Basketbol Emekçisi idi.O show unu sahalarda Basketbolseverlerle yapardı şimdikiler gibi Televizyonlarda show yapmazdı....
Allah Rahmet Eylesin Tüm Spor Camiasının Başı Sağolsun.
 
Osman Solakoğlu ile birlikte basketbolun en büyük kaybıdır.Galatasaray'ın başında olduğu hiçbir maçı canlı izleyemedim ama bu Aydan Siyavuş'un büyüklüğünü anlamaya engel değil.
UNUTMAYACAĞIZ,UNUTTURMAYACAĞIZ!
 
Tüm spor camiasının ve Galatatasaray Kulübünün başı sağolsun.Hiçbir şey eskisi gibi olamayacak hele de Aydan Siyavuş'tan sonra...
 
O sezon kulüp olarak son dönemlerin en büyük yatırımını yapmıştık.

Fakat işler istediği gibi gitmemiş iyi bir sezon geçirmiyorduk. Aydan Siyavuş o dönemde yapılan çağrıya duyarsız kalmamış takımın başına geçmişti. Galatasaray yeniden bir heyecan katmıştı ama bu heyecan bir süre sonra sonra yerini derin bir acıya bıraktı.

Aydan Siyavuş'un o dönemde bizi yalnız bırakmaması ve görevi başındayken vefat etmesi sebebiyle, kendisi benim kalbimde her zaman için bir Galatasaray şehiti olarak yer alacaktır.

Nur içinde yat...
 
Duayen Siyavuş'u Rahmetle Anıyoruz

11 Ocak 1998'de henüz 51 yaşındayken geçirdiği kalp krizi sonrasında aramızdan ayrılan Türk Basketbolunda coachluğun duayen isimlerinden Aydan Siyavuş, ölümünün 9.yıldönümünde yarın Zincirlikuyu'daki mezarı başında anılacak.10.30'da yapılacak anma törenine ailesi ve basketbol camiasındaki dostları katılacak.İstanbul'da 1947 yılında doğan Aydan Siyavuş, basketbola Kadıköyspor'da başladı. 1964 yılında Kadıköyspor altyapı antrenörlüğüne getirilen Siyavuş, basketbol uğruna İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünü üçüncü sınıfta terk ettikten sonra, İTÜ'ye Türkiye Yıldızlar Şampiyonluğu'nu kazandırdı. Genç takımlarda 4 defa Türkiye finali oynama başarısı gösteren Siyavuş, Birinci Lig'de Eczacıbaşı'nda 1976, 1977,1978, 1980, 1981 ve 1982 yıllarında 6 kez şampiyonluk yaşadı. 1984 yılında Efes Pilsen ile birincilik kürsüsüne çıkan başarılı basketbol adamı, 34 yıllık antrenörlük kariyeri boyunca Kadıköyspor, Eczacıbaşı, Efes Pilsen, Beşiktaş, Fenerbahçe, Çukurova, Darüşşafaka, Karşıyaka ve son olarak da Galatasaray'ı çalıştırdı. Siyavuş, ayrıca, Yıldız, Genç, Üniversite ve A Milli Takım'da antrenör olarak görev yaptı.Türkiye'ye 1976'da Balkan Genç Erkekler Şampiyonluğunu getirdikten sonra, 1981 yılında Bulgaristan'da Balkan Şampiyonası'nda ve 1987'de Suriye'de yapılan Akdeniz Oyunları'nda şampiyon olan A Milli Takım'ın başında yer aldı.

AYDAN_SIYAVUS1.jpg
siyavus.gif
 

Üst