Barclays Premier League...

Everton-Liverpool maçını beğendim.Liverpool'ün attığı iki gol de aynı tip pozisyonlardan ötürü oldu.Haftaya oynanacak Liverpool-Arsenal maçını iple çekiyorum şimdiden..
 
Londra'yı reddedemedi
İspanya'nın Sevilla kulübüne son dönemlerde büyük başarılar kazandıran İspanyol teknik adam Juande Ramos, beklenmeyen ve büyük bir transfer rakamıyla İngiltere'nin Tottenham kulübüne gitti.

İspanya'da cuma akşamı yaşanan sürpriz gelişmeyle istifa ederek Sevilla'dan resmen ayrılan Ramos'un, Tottenham kulübü ile 4 yıllık bir sözleşme imzalayacağı belirtildi.
İspanyol basını Ramos'un dünyanın en fazla kazanan teknik direktörleri arasına gireceğini yazarken, alacağı maaşla ilgili rakamda gazeteden gazeteye büyük farklar olduğu, sezon başına 4.5 milyon Avro ile 6.5 milyon Avro arasında kazanacağı yazıldı.

Dünyanın en çok kazanan teknik direktörü Alex Ferguson (Manchester United) 6 milyon Avro ile ilk sırada bulunurken, bunu 5'er milyon Avro ile Roberto Mancini (FC İnter), G. Hiddink (Rusya Milli Takımı), 4.6 milyon Avro ile Giovanni Trapattoni (Salzburg) ve 4.4 milyon Avro ile Frank Rijkaard (FC Barcelona) izliyor.
Sevilla'da aldığının en az 4 mislini Tottenham'da kazanacak olan Ramos, 2006-2007 yılları arasında Sevilla'ya 2 UEFA Kupası, 2 İspanya Kral Kupası, 1 Avrupa Süper Kupası ve 1 İspanya Süper Kupası kazandırma başarısını gösterdi.

İspanyol teknik adam, sadece Sevilla'nın internet sitesinden basına ve taraftara yazılı bir açıklama yaparken, ''Bazen kötü bir forvet oyuncusu teknik direktörü cezalandırabilir, bazen de bir teknik direktör reddedilemeyecek bir teklif alabilir. Şimdi benim başıma gelen bu'' dedi.

Bu arada bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Sevilla, beklemediği bir şekilde teknik direktörünü kaybederken, Ramos'un yerine Manolo Jimenez'in getirileceği kaydedildi.
Sevilla kulübünün ayrıca şimdiye kadar çok iyi ilişki içinde olmasına rağmen habersiz ve kısa bir sürede istifa ederek takımı yalnız bırakmasından dolayı Ramos'u FIFA'ya şikayet edebileceği iddia edildi.

27.10.2007

Kaynak : AA
 
Hedefleri doğrultusunda gitmiş olabilir.Bence juande ramos çok daha iyi bir takımı çalıştırmayı hakediyordu.Son iki yılda sevilla ile çok önemli başarılar kazandı.
 
Alex Ferguson bence bu rakamları hak eden bir teknik adam. Trappattoni ise takım çalıştırdığı lig nedeni ile oaraya gitmesi için bu paraların verilmesi doğal olarak karşılanabilir. Ramos daha üst seviye bir takıma gidebilirdi. Ama Tottenham da iyi bir takım orayı üst seviyelere çıkarabilir...
 
Ne yaptın Chelsea: 6-0
İngiltere Premier Lig 11. hafta karşılaşmasında Chelsea evindeki karşılaşmada Manchester City'i 6-0'lık skorla bozguna uğrattı. İlk yarısı da Chelsea'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada, Londra ekibinin golleri 16. dakikada Essien, 31 ve 56. dakikalarda Drogba, 60. dakikada Joe Cole, 75. dakikada Kalou ve 90. dakikada Shevchenko'dan geldi.

Chelsea'nin Ukraynalı yıldızı Andrei Shevchenko, karşılaşmanın 67. dakikasında Joe Cole'un yerine oyuna girdi.

Bu sonucun ardından Chelsea puanını 21'e yükseltirken, Manchester City 22 puanda kaldı.

Newcastle, Reading'e boyun eğdi...

Premier Lig'de bugün oynanan bir diğer karşılaşmada Newcastle United, deplasmanda Reading'e 2-1'lik skorla mağlup oldu. Bu karşılaşmada Newcastle'da Milli oyuncumuz Emre Belözoğlu 90 dakika forma giydi.

27.10.2007

Kaynak : Sporx.com dış haberler
 
Müthiş derbi: 2-2
İngiltere Premier League'de 11. hafta mücadelesinde Manchester United Arsenal'in mücadelesi 2-2 eşitlik ile sona erdi. 45'te Gallas'ın ters vuruşuyla öne geçen ManU'ya cevap 48. dakikada Fabregas'tan geldi. 83. dakikada ise C.Ronaldo Manchester United'ı öne geçirse de 90. dakikada Gallas sahneye bu kez takımı adına çıktı ve gecenin skorunu belirledi: 2-2

İki kurt hoca Sir Alex Ferguson ve Arsene Wenger'i karşı karşıya getiren maçta teknik adamlar bütün kozlarını sahaya sürdü. Manchester United orta alanda Oliveira Anderson, Cristiano Ronaldo, Owen Hargreaves, Ryan Giggs dörtlüsüyle ideal orta sahasıyla Arsenal karşısında mücadele etti. Arsenal ise Emmanuel Adebayor ile tek forve başladığı maçta dakikalar ilerlediğinde işler yolunda gitmeyince genç isim Theo Walcott ve Da Silva Eduardo'yu oyuna alarak forveti 3'ledi.

45 dakikası eşitlik ile geçen maçta ilk devrenin son saniyelerinde Manchester United Rooney'in vuruşunda Gallas'ın yetersiz hamlesiyle meşin yuvarlağın fileler ile buluşmasıyla 1-0 öne geçti. Gol William Gallas'a yazıldı. Bu golde sağ kanatta hızla topu çizgiye kadar taşıyan ve içeri açan Cristano Ronaldo'nun da payı büyüktü. Manchester United soyunma odasına bu işbirlik ile 1-0 önde gitti.

Devre arasında Emirates tribünlerinde adeta ölüm sessizliği vardı. Mücadelede ikinci yarı başladığında ise Arsenal taraftarını da alarak Manchester United kalesinde etkili olmaya başladı. Dakikalar 48'i gösterdiğinde Londra ekibinin futbol dünyasında ışıl ışıl parlayan ve bu sezon harika bir performans sergileyen yıldızı Fabregas sahneye çıktı. Ceza sahası içinde penaltı noktası üzerinde topla buluşan Fabregas rahat bir vuruşla topu fileler ile buluşturdu ve takımına 1-1 eşitliği getirdi.

İki takımın da maç boyunca oldukça hareketli olduğu gözlenirken 83. dakikada Manchester United'ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo Manchester United'ı 2-1 öne geçiren isim oldu. Evra'nın ceza sahası içindeki güzel pasına C.Ronaldo rahat bir vuruşla eşlik etti ve skoru ManU lehine çevirdi. Emirates Stadyumu'ndaki sessizlik Ronaldo'nun Manchester United'ı 2-1 öne geçirmesiyle tavan yaptı.

Herkes maçın bu sonuçla biteceğini düşünürken, 90. dakikada Manchester United ceza alanında oluşan inanılmaz bir karambolde top iki kez çizgiden çıktı. Üçüncü de Gallas'ın vuruşunda ManU defansı topu yine çıkardı ama bu sefer meşin yuvarlağın tamamı çizgiyi geçmişti. Emirates Stadyumu son dakikada gelen bu golle adeta yıkıldı.

Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger başta olmak üzere bütün Arsenal'li futbolcular büyük bir sevinç yaşarken maç bu sonuçla tamamlandı. Ada'da unutamayacağımız bir derbi daha vardı. Haftaya 26 puanla giren iki takım sahadan 2-2'lik eşitlik ile birer puanla ayrıldı. Zirvenin sahibi Arsenal koltuğunu korudu...


03.11.2007

Kaynak : Sporx.com
 
PREMİER LEAGUE'DE ALINAN SONUÇLAR:

Aston Villa 2-0 Derby County
Everton 3-1 Birmingham City
Fulham 3-1 Reading
Middlesbrough 1-1 Tottenham
Wigan 0-2 Chelsea
Newcastle 1-4 Portsmouth
 
Derby County - West Ham United 0 - 5
Liverpool - Fulham 2 - 0
Sunderland - N.Castle 1 - 1
Chelsea - Everton 1 - 1
Birmingham - Aston Villa 1 - 2
Chelsea son dakikada berebarlik golüne engel olamamış.Liverpool böylelikle da yenilmezliğini sürdürmüş oldu.
 
Liverpool her ne kadar deplasmanda zorlansada kendi evinde iyi gidiyor...
Premier'de tanıdık yüzler mücadele etti!..

Bolton'da gol sesi çıkmadı
Tuncay Şanlı'nın ilk 11 başladığı ve 68. dakikada yerini Benjamin Hutchinson'a bıraktığı mücadelede Middlesbrough, Bolton Wanderers'a konuk oldu. Fransız yıldız Nicolas Anelka'nın maç kadrosunda yer almadığı mücadeleden gol sesi çıkmadı.

Tugay Old Trafford'da üzüldü
Tugay Kerimoğlu'nun yedek beklediği mücadelede Blackburn Rovers Old Trafford'da Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun 34 ve 35. dakikalarda kaydettiği gollere engel olamayınca 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

Tottenham-Wigan:4-0
 
Nemanja Vidic kontratını iki yıl uzattı!

Premier League devi Manchester United yaptığı resmi açıklamada, Nemanja Vidic'in devam eden sözleşmesini iki yıl daha uzatarak Manchester United ile 2012'ye kadar kontrat uzattığını belirtti.

2005'in yıl başında Spartak Moskoa'dan 14.7 milyon dolar bedelle transfer edilmiş olan Sırp defans oyuncusu ilk dönemlerinde zorlandığı Manchester United'ta sergilediği performansla alkış toplayan isimler arasına girdi.

Geçen sene kazanılan şampiyonlukta önemli bir rolü olan Vidic, zaman zaman kaydettiği gollerle de takımına önemli puanlar kazandırdı. Bu sezon başında da Everton maçında üç puanı kazandıran isim olan defans oyuncusu ManU ile 69 maçta 5 gole imza attı.

Ferguson, en çok taktir ettiği isimlerden olan 26 yaşındaki defans oyuncusunun devam eden sözleşmesini 2 yıl daha uzatmasına çok sevindiğini belirtti.

players_62431.jpg
 
Fabregas'ın Arsenal Aşkı...
Fabregas İspanya'ya dönmüyor..

Yeni sezona müthiş bir başlangıç yapan Arsenal'in orta sahadaki genç dinamosu Fabregas'ın 16 yaşındayken ayrıldığı Barcelona veya Real Madrid'e döneceği spekülasyonları yapılıyordu.

The Sun'a açıklama yapan 20 yaşındaki yıldız oyuncu, "İngiltere'ye geldiğimde aklımda bir gün İspanya'ya dönmek vardı. Ama gerçek şu ki her gün daha mutlu oluyorum ve Londra'yı, insanları ve kulübü seviyorum. Geçeği söylemek gerekirse, burada daha uzun süre kalmayı arzuluyorum, kariyerimin geri kalanında" dedi.

fabregas_cesc_afc_profile_2006.jpg
 
''Ayrılmak isteyene engel olamam...''
"Eğer bir futbolcu kulüpten ayrılmak istersen, kesinlikle O'na engel olmam. Gitmek isteyen gidecek yer bulduğu sürece istediği yere gidebilir" diyen Juande Ramos, bir süredir Manchester United'a gitmek isteyen Spurs'ün golcüsü Berbatov'a ayrılması için yeşil ışık yaktı.
Berbatov ManU yolunda!

Tottenham Hotspur'un yeni çalıştırıcısı Juande Ramos yaptığı açıklamada, Berbatov'a gitmek istiyorsa gidebileceğini söylediğini ifade etti.

Spurs'un başına kısa bür süre önce geçen Ramos, "Eğer bir futbolcu kulüpten ayrılmak istersen, kesinlikle O'na engel olmam. Gitmek isteyen gidecek yer bulduğu sürece istediği yere gidebilir" derken, "Konu bu noktaya geldikten sonra Berbatov'un Manchester United ya da başka bir kulübe gitmesi bizi ilgilendirmez" açıklamasını yaptı.

Özel bir söyleşide konuşan Berbatov'un abisi Asen yaptığı açıklamada, kardeşinin bir süredir Manchester United'a gitmek istediğini ifade etti.

26 yaşındaki Bulgar golcü, Spurs'un kötü bir başlangış yaptığı sezonda Kuzey Londra ekibinde şu ana kadar sadece 2 gol kaydedebildi.

3815778
 
Fabregas gerçekten süper bir oyuncu.Arsenal'de kalması doğal,çünkü Arsenal şu anki kadrosunu 10 sene hiç bozmayacak bir kadro yarattı.Takım gençlerden oluşuyor,yerinde olsam bende aynı açıklamayı yapardım.

Berbatov gibi bir oyuncuyu düşünemiyorum Manu'da.Eğer gelirse bence Berbatov'dan çok bu işe Ronaldo ile Rooney sevinir.Çünkü Berbatov çok teknik ve çok kaliteli bir forvet.Manu'da bir dönemler Van Nistelrooy'un yaptığı kadar büyük iş yapar.

İnter'in yıldızı Adriano Manchester City'e gidebileceğini açıkladı.İtalya'da yıldızlar son olaylardan sonra kaçmaya başlayacak bence Ocak ayında.İngiltere'de devre arası güzel transferler olacak gibime geliyor.
 
Evet son yaşanan olaylar yıldızları İtalya'dan soğutmaya başladı. Onlarda artık çekiniyorlar. Adriano her ne kadar sorunlu olsa da çok yetenekli bir oyuncu. Man. City çok şey katar. ama kafası düzelirse. Berbatov'u Leverkusen'den bu yana izlerim. BJK maçlarını izledik. Bulgar Milli takımında bize karşıda oynadı. tanımayan yoktur. Teknik, güçlü ve bitirii bir golcü. ManU'da forvet bolluğu olur. Rooney, Tevez, Saha, Berbatov muhteşem olur. Pas dağıtanlar Nani, Ronaldo, Giggs, Carrick Anderson, scholes, Owen vs... müthiş bir kadro...
 
Arsenal'den Beckham'a büyük jest!

Premier League ekiplerinden Arsenal, Avusturya'yla yapılacak hazırlık maçıyla milli takıma dönecek olan David Beckham'a Amerikan Futbol Ligi'nin tatil olduğu dönemde takımla birlikte çalışabilme imkanı tanıyacağını açıkladı.
The Times Gazetesi verdiği haberde Premier League ekiplerinden Arsenal'in Los Angeles Galaxy forması giyen ve Avusturya'yla yapılacak hazırlık maçıyla milli takıma dönecek olan süper yıldız orta saha oyuncusu David Beckham'a Amerikan Futbol Ligi'nin tatil olduğu dönemde takımla birlikte çalışabilme imkanı tanıyacağını açıkladı.

Bugüne kadar 97 kez milli olan 32 yaşındaki Beckham 3 kez daha milli formayı giyerse milli takımda 100ler kulübüne giren 5. İngiliz olacak.
 

Üst