Barclays Premier League...

Liverpool 2. yarıda...
Liverpool'un 25. haftada Anfield Road'daki rakibi Roy Keane'in çalıştırdığı Sunderland'di.

Liverpool [3 - 0] Sunderland
57' [1 - 0] Peter Crouch
69' [2 - 0] Fernando Jose Torres Sanz
89' [3 - 0] Steven Gerrard (Pen)

ManU puanı son anda kurtardı...
ManU'yu Dawson kurtardı!..

Premier League'de 25. haftada Tottenham Hotspur deplasmanı White Hart Lane'e konuk olan 57 puanlı Manchester United beraberliği son dakikada kurtardı.

Sezonun flaş ismi Bulgar Dimitar Berbatov Tottenham'ı 21. dakikada öne geçirirken Michael Dawson'un son dakikada kendi ağlarına yolladığı top ManU'ya 1 puanı getirdi.

Manchester United'ın 58 puana yükseldiği haftada Manchester City deplasmanında 3-1 kazanan Arsenal Premier League'de 60 puanla liderliği devraldı.
 
Premier Ligde yeni tartışma...
Dünyanın en prestijli liglerinden biri olan İngiltere Premier Lig?i dünyaya açılıyor.

Premier League yöneticileri maçlarının bundan böyle başka bir ülkede oynanabilmesi için yeni bir proje hazırladı.

Premier League tarihinde ilk defa gündeme gelen ve bütün taraftarları ayağa kaldıran habere göre bundan böyle İngiltere Premier League maçları başka bir ülkede oynanabilecek. Henüz planlama aşamasında olan projede maçların oynanacağı şehirler arasında Los Angeles, Sidney, Singapur ve Bombay ilk sırada yer alıyor.

Premier League yöneticilerinin bu konudaki açıklaması henüz daha planlama aşamasında olmasına rağmen İngiltere futbol dünyasını ayağa kaldırdı.

Spor çevrelerinde, maçların bir başka ülkede oynanacak olması fikri "Nisan bir şakası" olarak değerlendirilirken, arkasındaki gerçeğin yine Premier League?e daha fazla para kazandırmak olduğu taraflarların hiçe sayıldığı belirtildi.

İngiliz ?The Times? gazetesi projenin hayat bulması halinde, bunun futbolu ile gurur duyan İngiliz halkı ve futbol taraftarları için büyük bir saygısızlık olacağını yazdı.

Bir anda futbol taraftarlarını ayağa kaldıran bu haber üzerine bir açıklama yapan, Premier Lig Genel Müdürü Richard Scudamore, ?Yeni proje sadece kulübe para kazandırmak için planlanmadı. Eğer biz yapmazsak başkaları yapacak. Bu sadece Premier League?in geliştirilmesi ve bir adım daha ileriye götürülmesi için yapılmıştır? dedi.
 
Ben tam uygulamayı anlamadım.Normal sezon maçlarımı oynanacak İngiltere dışında ?.Eğer öyleyse bir maç için Sidney'e gitmek çok saçma olur.Takımların kabul edeceğini sanmıyorum.
 
Manchester derbisi City'nin...
Premier League 2007/08 Sezonu 26. Haftası'nda Manchester Derbisi vardı. 58 puanlı Manchester United Old Trafford'da 41 puanlı Manchester City'yi Howard Webb'in düdük çaldığı karşılaşmada konuk etti.

Ligin ilk yarısında 19 Ağustos'ta City of Manchester'da oynanan, Mark Clattenburg'un düdük çaldığı derbiyi Geovanni'nin 31. dakikada kaydettiği golle ev sahibi Manchester City 1-0 kazanmıştı.

25. haftada Manchester United Tottenham deplasmanı White Hart Lane'den Carlos Tevez'in son dakikada kaydettiği golle 1-1'le dönerken Manchester City sahasında Arsenal'e 3-1 kaybetmişti.

Old Trafford'daki 149. Manchester Derbisi'ne ManU 6 Şubat 1958'de Belgrad dönüşünde Münih'te yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden oyuncuları Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Duncan Edwards, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor ve Liam 'Billy' Whelan'ın anısına o dönemin isimsiz ve reklamsız formalarıyla çıktı. Ayrıca iki takımın oyuncuları da kollarında siyah bantlarla mücadele ettiler.

Ocak Ara Transfer Dönemi'nde alınan golcü Benjani Mwaruwari'nin yeni takımındaki kariyerine start verdiği mücadelede cezalılar Vedran Corluka ve Elano Manchester City'nin önemli eksikleriydi. Manchester United'daysa cezalı oyuncular Wayne Rooney ve Patrice Evra derbide forma giyemediler.

Ocak Ara Transfer Dönemi'nde Galatasaray'ın gündemine gelen İsveçli file bekçisi Andreas Issakson mücadelede Manchester City yedek kulübesindeydi. Derbide Sven-Göran Eriksson'un City kalesindeki tercihi Joe Hart'tı.

Derbide öne geçen taraf Manchester City oldu. Mücadelenin 24. dakikasında ilk vuruşunda ManU'nun Hollandalı kalecisi Edwin van der Sar'a takılan Darius Vassell dönen topta ağları havalandırmayı başardı. Ocak Ara Transfer Dönemi'nin son gününde 12 milyon Euro karşılığında Portsmouth'tan alınan Benjani Mwaruwari ilk yarıda normal sürenin son dakikasında farkı ikiye çıkararak City'deki kariyerine golle başladı.

İkinci yarıya daha baskılı başlayan Manchester United'ın 56. dakikada Carlos Tevez'le bulduğu gol Arjantinli oyuncunun pozisyonda ofsaytta olduğu gerekçesiyle hakem Howard Webb tarafından iptal edildi. 90+2'de Michael Carrick Manchester United'ın mücadeledeki tek golünü atan isimdi.
 
Chelsea, Liverpool yine yenişemedi...
City'nin Manchester Derbisi'ni Old Trafford'da 2-1 kazandığı 26. haftanın bir diğer önemli karşılaşması da Stamford Bridge'deydi. Mike Riley'nin düdük çaldığı karşılaşmada 54 puanlı üçüncü Chelsea, 43 puanlı altıncı Liverpool'u konuk etti.

Ligin ilk yarısında 19 Ağustos'ta Anfield Road'da Rob Styles'ın düdük çaldığı karşılaşma Fernando Torres ve Franck Lampard'ın karşılıklı golleriyle 1-1 sona ermişti.

Mücadelede Chelseali Andriy Shevchenko ve John Terry ile Liverpoollu Fernando Torres sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyen önemli isimlerdi.

Karşılıklı atakların yaşandığı ilk yarı yüksek temposuna rağmen golsüz sona erdi. İlk 45 dakikanın en çok tartışılan pozisyonuysa Chelseali Joe Cole'un rakip ceza alanı içinde yerde kalarak penaltı beklediği dakikaydı.

Karşılıklı ataklar ikinci 45 dakikada da gol getirmeyince mücadele ligin ilk yarısında olduğu gibi beraberlikle sona erdi.
 
Eduardo da Silva'nın ayağı kırıldı bugün.Çok kötü bir görüntü vardı. :? Bundesliga'da Leverkusen-Schalke maçında ,Friedrich'in golü de mükemmeldi,ayrıca.
 
Tuncay ''El Nino''yu durduramadı...
Sakatlığı tamamen geride kalan milli futbolcumuz Tuncay Şanlı'nın Mısırlı Mido'nun yerine ilk 11'e döndüğü mücadelede Middlesbrough 27. haftada Liverpool deplasmanı Anfield Road'a konuk oldu.

Liverpool lig mücadelesine hafta içinde sahasında Inter karşısında Dirk Kuyt ve Steven Gerrard'ın golleriyle aldığı 2-0'lık Şampiyonlar Ligi galibiyetinin moraliyle çıktı. İngiliz Basını, Liverpool karşısında Ocak Ara Transfer Dönemi'nde Heerenveen'den alınan Brezilyalı Afonso Alves'i değil, sakatlıktan yeni dönen Tuncay Şanlı'yı ilk 11'de tercih eden Boro Menajeri Gareth Southgate'i eleştirdi.

Ryan Babel'in topa elle müdahale ettiği pozisyonda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Stewart Downing'in ortasına iyi yükselen Tuncay Şanlı 3 hafta aranın ardından ilk 11'e döndüğü mücadelenin 9. dakikasında Premier League'deki 5. golüne imza attı.

Julio Arca'nın hatasını değerlendiren İspanyol yıldız Fernando Torres 28. dakikada Premier League'deki 13. golünü kaydederek taraftarını güldürdü ve skora denge getirdi. "El Nino" Anfield Road'da esmeye kararlıydı, İspanyol yıldız 29'da takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak Liverpool'u yenik durumdan galibiyete getirdi.

Tuncay 35'te bir kez daha sahneye çıktı ancak milli oyuncumuzun golü topu elle kontrol ettiği gerekçesiyle iptal edildi. Başarılı oyuncu pozisyonda hakem Lee Mason'dan bir de sarı kart gördü.

Torres durmadı, "El Nino" 61. dakikada defansın hatasından yararlanarak hat-trick yaptı. Bu golle İspanyol oyuncu Liverpool formasıyla Premier League'de 15. kez ağları havalandırmış oldu.

Tuncay mücadelenin 69. dakikasında yerini Ocak Ara Transfer Dönemi'nde Hollanda'nın Heerenveen ekibinden alınan Brezilyalı Afonso Alves'e bıraktı.

Anfield Road'da gol düellosu vardı. Sol kanattan hızla ceza alanına giren Stewart Downing 83. dakikada farkı bire indirdi ve son 7 dakikaya heyecan getirdi. 85. dakikada Liverpoollu Javier Mascherano'yla giriştiği ağız dalaşı sonrası rakibine tokat atan Fransız Jeremie Aliadiere hakemden direkt kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı.

90. dakikada Steven Gerrard'ın kullandığı serbest vuruşta kaleciden dönen topu Yossi Benayoun ağlara yolladı ancak İsrailli oyuncu ofsaytta olduğu için gol geçerlilik kazanmadı.

Günün diğer maçlarındaysa;
Fulham 0 - 1 West Ham United
Portsmouth 1 - 0 Sunderland
Wigan Athletic 2 - 0 Derby County
 
Chelsea'de Kupaya veda etti...
Hafta içinde Stamford Bridge'de Yunan temsilcisi Olympiakos karşısında aldığı 3-0'lık galibiyetle Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Finale yükselen Chelsea, Federasyon Kupası (FA Cup) Çeyrek Finali'nde Barnsley deplasmanına konuk oldu.

Barnsley [1 - 0] Chelsea
66' [1 - 0] Odejayi

Manchester United'in ardından bir sürprize de Chelsea imza attı. Maviler Barnsley deplasmanında 1-0 yenilerek kupaya çeyrek finalde veda etti.
 
Dün Middlesbrough - Derby maçını gösteren Fox Tv , bugün Mancherter United - Liverpool maçını göstermiyor .

Bravo Fox Tv hep böyle !
 
Biraz geç olsada yazmak istedim. Arsenal-Chelsea maçında işte bir oyuncu maçı nasıl alınırın tanımı yapıldı. Drogba 2 gol attı ve kurtardı takımını.
Boro-Derby maçında ise büyük süperstar ''Tuncay'' oynamıştı ne de olsa... :?
 
ManU'da iç imzalar...
ManU'da keyifler yerinde!..

Premier League lideri Manchester United sözleşmeleri bitecek olan oyuncularıyla nikah tazeliyor. Hafta başında Rio Ferdinand'la anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı, son olarak da Michael Carrick ve Wes Brown'un da kontrat imzaladıkları bildirildi.

Rio Ferdinand'ın menajeri Pini Zahavi hafta başında yaptığı açıklamada yıldız oyuncunun haftalık 130000 Pound karşılığında kulübüyle anlaştığını duyurmuştu.

Michael Carrick ve Wes Brown'un kontratlarıyla ilgili bir detaysa henüz verilmedi.
************************
Benimde Avrupa'da tuttuğum takımdır ManU. Her zaman bir sempatim vardır... Abi acaba seni ne Anti-Mençıstır yaptı...
Bu arada Liverpool ortakları arasında anlaşmazlıklar varmış...
 
ManU Fenerbahçe gibi bir takım bana göre.
Parası ve stadı ile ön plana çıkmaya çalışan ancak 10 seneden beri sadece Premier Lig'de şampiyonluğa oynayan,Şampiyonlar Ligi'nde başarısız olan bir kulüp.

ManU hiçbir zaman bir Liverpool olamadı..Liverpool ligde ne kadar istikrarsız gitse de Şampiyonlar Ligi denildiğinde akla gelen ilk İngiliz takımıdır.

Arsenal ise dünyada 5 yıldızlı tek stada sahipler.Tabii Fly Emirates sayesinde.Henry gibi takımını yıllarca paraya değişmeyip tüm teklifleri geri çeviren oyuncusu vardı ki benim gördüğüm en yetenekli golcüdür.Gunners az paraya çok iş yapan bir takım.Ayrıca Arsenal altyapıdan oyuncu yetiştirerek takımına kazandırmayı düşünen bir kulüp.Tıpkı..

Geriye kalan cümleler sizlere ait. :)
 
Arsenal'in ve özellikle Wenger'in yaptığı iş gerçekten takdire şayan.
Her ne kadar Liverpool avrupada daha başarılı olmuşsada ki İngiltere'nin en başarılı klubüdür Liverpool, Manu kadar büyük bir marka olamadı.Manu parasıyla biryere gelmeye çalışıyorda Liverpool altyapıdan mı getiriyor ? Hayır onlarda sağa sola para savurarak oyuncu transferleri yapıyorlar.Keza Chelsea de öyle.

İngilizlerin oynadığı futbola, futbol kültürüne hayran birisiyimdir ve bütün takımlarını severim ama çocukluğumun takımı Manu biraz daha önce çıkar benim için.Nede olsa Roy Keane'in kırmızı kartlarıyla büyüdük biz . :p
 
Mustafa ben de Dennis Bergkamp'ı çok seviyordum. :)
Ondan sonra Henry geldi..
Ve şimdi de Emmanuel Adebayor.

Arsenal bunu hep yapıyor.. 8)
 
Benimde ManU sempatizanlığım aslında Bayern Şampiyonlar Ligi Finali ile şahlandı. O şampiyonluk benim ManU'a olan sevgimi arttırdı. Daha sonra Beckham, Nistelrooy gibi oyuncularda bunu arttırdı. Şimdi ise oynadıkları çift yönlü futbol ve Ronaldo bu sevgiyi devam ettiriyor...
NOT: Bence Adebayor hiçbir zaman bir Henry olamaz. Henry'nin yeri Dünya Futbolu'nda yeri ayrıdır dediğin gibi...
 
Adebayor futbolcu mu yahu?

Hadi canım kalasın teki.Nefret etmişimdir sadece fiziği ile gol atan ama aslında beceriksizin teki olan böyle heriflerden.

golcü dediğin

Owen,Ronaldo,Romario,Jardel gibi olur...
 
Adebayor hakkında..

Thierry Henry: ''Bu kadar kısa sürede patlama yapması beni şaşırtmadı.Dahi bir golcü.''

Alan Shearer: ''Henry'nin yerini Adebayor gibi müthiş golcü ile doldurmak Wenger'in dehasını gösteriyor''

Bu adamlar birşey bilmiyorlar Gökçe.

Sen bir gol kralı olarak öyle düşünüyorsan öyledir. :kop
 
Valla ben böyle düşünüyorum ne gol kralıyım ne de başka birşeyim ama o adam golcü filansa bende bu futboldan zerra kadar anlamıyormuşum bunu öğrenmiş olurum. ;)

O sözlere de çok itibar etmemek lazım bence.Her adam için böyle laflar söyleniyor da çoğu fos çıkıyor. :)
 

Üst