Barclays Premier League...

Söyleyenler Premier Ligi gol kralları.En azından Henry birşey söylüyorsa muhakkah inanırım.Çünkü Avrupa yıldızlarından az ama öz konuşan bir futbolcu.8 sene boyunca Arsenal'e hizmet etmiş ve 8 senenin son 4 senesinde tüm cazip teklifleri Arsenal'de daha az paraya oynamasına rağmen elinin tersi ile itmiş bir oyuncu kendisi.

Ayrıca Adebayor'un Premier Lig'de 20 golü var.Genç ve yeni oluşumların takımı Arsenal'de gol atmak pek kolay değil açıkçası.Birileri gelip de sana kale önünde gol attırmıyor.Kendi çabalarınla bütün maç boyunca pozisyona girmeye çalışıyorsun.Benim gözlemlediğim kadarıyla..

Dipnot:Mesajımı yazarken Arsenal gol attı Reading'e..
Dakika-30 Gol:Emmanuel Adebayor.
 
Aslında bence pe de öyle olmaz. Arsenal gibi bir takımda sivrilmek daha kolay olur. Ne de olsa sistemle oynayan bir takım. Olabildiğince gol ayaklarını topla buluşturuyorlar. Yani bence Ronaldo'nun 27 gol atması çok büyük bir iş. Orta saha oynaması ve takımında Tevez, Rooney gibi golcülerin bulunması onu daha çok etkilemesi gerekirdi.
Kısacası bencede Adebayor o kadar da büyük bir golcü değil. İyi bir golcü fakat hiçbir zaman üst düzeydekilerin yanında olamaz. Fabregas, Van Persie gibi servis yapmayı seven oyuncularla oynaması onun için avantaj...
 
...Arkadaşlar Tugay'la Manchester-Arsenal tartışmasına asla girmeyin bence...Haklı bile olsanız olayları olmadık yere çekip Manchester'i başarısız gösteriyor...Biz bir kere tartışıyorduk bu konuda...Manchester'ın daha başarılı bi klüp olduğu alenen ortada zaten...Söyleyecek lafı kalmayınca:"Manchester Fener'den 3 tane yiyen takım....Fener'den 3 tane yiyen takım başarısızdır."falan dedi.Bu lafından sonra zaten artık cevap verme gereksinimi bile duymadım:)...
 
Daha öncede belirttiğim gibi..Manchester United = Fenerbahçe.

Nedenleri bellidir.
Parası ile ön planda olan bir kulüp.
Stadı ve tesisleri ile ön planda olan bir kulüp.
Premier Lig'den öteye gidemeyen bir kulüp.
10 sene boyunca Avrupa'da ne yaptığı ortada olan bir kulüp.

Ne büyük tesadüftür ki bu yıl; Manu da Fener de Şampiyonlar Ligi'nde KENDİLERİNİ AŞARAK,ülke liglerinin biraz dışına çıkarak Avrupa'da başarılı sonuçlar almışlardır.
 
...Kolpala Tugay Kolpala...Sağdan Kolpala Soldan Kolpala...Avrupa Kupası dahi olmayan bi takımı bana övüyorsun,gidip 2 Şampiyonlar Ligi Kupası olan Manchester'e Avrupa'da başarısız diyorsun...Klasik tartışma anlayışın yine ortaya çıktı...Olmadık laflar ve çamura yatmak :p :p 8)
 
Görüyoruz kolpayı..

10 seneden beri İngiltere dışına çıkamamış takımı Avrupa'nın en iyi takımı yaptın.

Her zamanki balıyla Lille,Benfica,Villareal takımlarını kurada çeken ve bu grubu sonuncu tamamlayanları biliyoruz biz. :kop

En iyi takım.. Muahahahah.. :kop :kop
 
Adebayor konusunda Gökçe'ye katılmakla birlikte o oyuncuyu Nonda'yla bile kıyaslayabilmek mümkündür . İkiside aynı stil oyuncular .

Manchester -Arsenal tartışması da yersiz , İngiltere'nin en büyük takımı tarihsel olarak Liverpool'dur ama tabi ki 2.lik savaşı da önemli . 8)
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
Daha öncede belirttiğim gibi..Manchester United = Fenerbahçe.

Nedenleri bellidir.
Parası ile ön planda olan bir kulüp.
Stadı ve tesisleri ile ön planda olan bir kulüp.
Premier Lig'den öteye gidemeyen bir kulüp.
10 sene boyunca Avrupa'da ne yaptığı ortada olan bir kulüp.

Ne büyük tesadüftür ki bu yıl; Manu da Fener de Şampiyonlar Ligi'nde KENDİLERİNİ AŞARAK,ülke liglerinin biraz dışına çıkarak Avrupa'da başarılı sonuçlar almışlardır.


Manchester ve Fener mi :shock: 6 ve 2 mi :shock:

Neyse ki İngiltere'de en alkışlanması gereken takım Arsenal Asla yalnız Bırakılmaması gereken takım Liverpooldur ;)

Liverpool=Galatasaray.

Ayrıca Man Utd. Fener falan demeyin sevdiğim bir takımdır kendisi soğutmayın beni onlardan :D
 
Liverpool tarih ve kültür olarak gerçektende ilk sıradadır. Arsenal ise benim için ruhsuz, sistem takımıdır. Neyse fazla uzatmamak lazım sonuçta hepsi büyük kulüptür. Fakat ManU'ya sempatim bir ayrıdır. Taraftarı ile bütünleşen tarihiyle Liverpool2da bir ayrıdır...
 
ManU Tökezledi...
Tugay Kerimoğlu'dan yoksun Blackburn Rovers 35. haftada şampiyonluk yarışında Chelsea'nin yakın takibinde olan lider Manchester United'i konuk etti. Ewood Park'taki kritik mücadelede Robert Styles düdük çaldı.

Rakibinin ilk dakikalarda bulduğu iki net pozisyonu savuşturan Blackburn 21. dakikada karşılaşmada bulduğu ilk net pozisyonda Roque Santa Cruz'la öne geçti, defansın hatasını affetmeyen Paraguaylı ligdeki 16. golünü kaydetti.

Rakip kalede pozisyon bulmakta zorluk çeken Manchester United 65. dakikada gole çok yaklaştı, Portekizli Cristiano Ronaldo vuruşunda direğe takıldı.

Manchester United ilerleyen dakikalarda rakibi üzerindeki baskısını arttırdı; Wayne Rooney, Carlos Tevez ve Cristiano Ronaldo gibi isimler rakip kalede gol aradı. ManU aradığı golü 88. dakikada buldu, Arjantinli Carlos Tevez skora denge getiren isimdi. Bu Tevez'in ligde kaydettiği 13. goldü.

ManU mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta son dakikalarda kurtardığı 1 puana sevindi. Lider bu beraberlikle ligde 81 puana ulaşırken ev sahibi Blackburn puanını 52 yaptı.
 
''Dönmek İstiyorum...''
Henry dönüş hazırlığında!..

Sezon başında 16.1 milyon Pound karşılığında Arsenal'den Barcelona'ya gelen Fransız yıldız Thirry Henry Londra'da yaşayan eski eşi Claire Merry'den olan kızı Tea'yı daha çk görebilmek için İngiltere'ye dönmeyi planlıyor.

İspanyol Basını Henry'nin teknik direktör Frank Rijkaard'a sezon sonunda Katalan ekibinden ayrılmak istediğini ilettiğini iddia etti.

Henry'nin Londra'ya dönmek istemesi üzerine akıllara gelen ilk takım olan Arsenal konusundaysa menajer Arsene Wenger ile yaşadıkları gerilim soru işaretlerine neden oluyor. Roman Abramovich'in kadrosunu güçlendirmeyi planladığı da düşünülecek olursa Chelsea Henry'nin tercihi olabilir.

Fransız yıldız için devrede olması beklenen diğer Premier League ekipleriyse Manchester City ve Newcastle United!..

henry15gh.jpg
 
Böyle klüplerin bayrak oyuncularının bir heves uğruna klüplerini bırakması her zaman sinirimi bozmuştur.Henry'i çok severdim ta ki Arsenal'i satıp Barça'ya gidene kadar.
Hatasını anlayıp dönmesi güzel olur benim gibi bir Premier League izleyicisi için.
 
man united'a laf atıyor herkez ama şampiyonlar ligi finalinde 2 dakikada 2 gol atıp şampiyon olmuştur ...arsenal ise şampiyonlar ligi finallerinde son 10 yıldaki en kolay yenilgiyialmıştır finallerde...ayrıca fener=manchester demek saçmalıktır...bir klüp başarısı çlçüsünde başarılıdır,manchester ise ingilterenin en başarılı 2 klübünden biridir liverpool ile birlikte...ayrıca şu arsenal kupayı ellerinden aldığımız takımdı dimi...hani şu kopenhag denen yerde 8)
 
Modric'i Tottenham kaptı...
20 kez Hırvatistan Milli Takımı'nda oynayan, EURO2008 Elemeleri'nde İngiltere karşısında da forma giyen Dinamo Zagrebli Luca Modric gelecek sezonda White Hart lane'de Tottenham için ter dökecek.

22 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu için kulübüyle 15.8 milyon Pound karşılığında anlaşan Spurs; Manchester City, Chelsea, Arsenal ve Newcastle gibi Premier League takımlarıyla giriştiği transfer yarışından da galip çıkmış oldu.

Bosna-Hersek Ligi'nde kendisini gösteren Modric daha sonra Inter Zapresic formasıyla ülkesine transfer oldu, 2005'te de Dinamo Zagreb'e geçti. İki ayağını da kullanabilen başarılı oyuncu orta sahanın oyunkurucu mevkiinde görev yapıyor.

news_manset_resim_ip_Modric001.jpg
 
McCarthy ile 3 sene daha...
Bu sezon 11 gol kaydetme başarısı gösteren 30 yaşındaki eski Porto oyuncusu, bu anlaşmayla takımına olan bağlılığını 2010-11 sezonu sonuna kadar sürdürmüş oldu.

Geçen sezon Porto'dan Rovers'a geldikten sonra takımının en golcü oyuncusu olan McCarthy son bir kaç haftadır takımıyla görüşmeler içerisindeydi.

Yıldız golcünün sözleşmesi hakkında menajer Mark Hughes ise "Sanırım sözleşmede imza atıldı ve bu da bizim için çok iyi bir haber" şeklinde konuştu.

benedict_mccarthy.jpg
 
Bu Modric midir nedir ne ayak böyle yahu? O kadar para eder mi bu adam? Yeni bir yıldız mı oluyor kendileri? :)
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Bu Modric midir nedir ne ayak böyle yahu? O kadar para eder mi bu adam? Yeni bir yıldız mı oluyor kendileri? :)
Kerem Abi büyük yıldız olur mu bilmem ama yetenekli bir adam...
[youtube:yswkglbd]http://www.youtube.com/watch?v=cWe98NJ2rCY&feature=related[/youtube:yswkglbd]
 
En İyisi Ronaldo...
Premier League'de gol krallığı yarışının ilk basamağında yer alan ve bu sezon takıma adına 28'i ligde olmak üzere 38 gole imzasını koyan Portekizli Cristiano Ronaldo ödüle layık görüldü.

Daha ilk sezonunda Anfield Road'un sevgilisi olmayı başaran ve Liverpool formasıyla toplamda 30 gol atan genç yıldız Fernando Torres ikincilikte kaldı. Arsenal'in Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor ise 3. oldu.

Ligin En Değerli Oyuncusu için aday gösterilen futbolcular şunlardı:
1. Cristiano Ronaldo - Manchester United
2. Fernando Torres - Liverpool
3. Steven Gerrard - Liverpool
4. Cesc Fabregas - Arsenal
5. Emmanuel Adebayor - Arsenal
6. David James - Portsmouth

Öte yandan Arsenal'in ortasahadaki İspanyol yıldızı Cesc Fabregas ise ligin en iyi genç oyuncusu seçildi.

Kulübünün Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Barcelona ile karşılaşacak olması nedeniyle bir süredir kampta bulunan Ronaldo'nun, dün geceki ödül törenine tele-konferans sistemiyle katıldığı belirtilen haberde, genç oyuncunun şu ifadelerine yer verildi:
''Çok mutluyum. İyi oynamak ve takımınıza bir şeyler vermek için sezon boyunca çalışıyorsunuz ve sezon sonunda size bu ödül veriliyor. Büyük bir an, bir onur, bir keyif...
Bu ödül, daha fazlasını yapmak, daha iyi olmak için bir motive aracı. Ancak bu ödül sadece bana gelmedi. Bu sezon takım arkadaşlarımdan çok yardım gördüm. Gol atmam için iyi paslar verdiler, ben de attım.''

Ödüllerle birlikte Premier Lig'de sezonun en iyi 11'i de belirlendi

İşte Premier League'de Yılın 11'i:
David James (Portsmouth FC)
Bacary Sagna (Arsenal FC)
Rio Ferdinand (Manchester United FC)
Nemanja Vidic (Manchester United FC)
Gaël Clichy (Arsenal FC)
Steven Gerrard (Liverpool FC)
Cesc Fabregas (Arsenal FC)
Cristiano Ronaldo (Manchester United FC)
Ashley Young (Aston Villa FC)
Emmanuel Adebayor (Arsenal FC)
Fernando Torres (Liverpool FC)

cristiano_ronaldo_shopping5.jpg
 

Üst