BBL Play-Off Maçları 2012

Basketbolla barışmak için en doğru yöntem yine basketbol. :) 3-11 Efes,16-13 Banvit,18-18.Tam saha preslerde iki takımın kısaları da sapıtabiliyor.

Serkan Erdoğan yandı 3. çeyrek boyunca.20 sayısı var.Banvit 65-59 önde.Sezon adına fazlasıyla belirleyici olacak son çeyrek.

Cenk'in üçlüğüne baya takılır Banvit cephesi.Belki de sezonun kırılma noktası olacak o basket.69-64'ken Davis hata yaptığından beri sayısı yok Banvit'in.75-69 Efes 1:50 var.

Bajramovic üçlüğü kaçırdı,Kerem dönüşünde üçlüğü atarak maçı bitirdi.Efes'in Cenk Akyol'dan ve Banvit cephesinden aldığı katkı büyük.Bandırma'da final düşüncesi suya düşer muhtemelen.Banvit ve Orhun Ene 5737. kez beceremedi gün itibariyle.

79-75'e getirdiler ama serbest atıştan sonra hücum ribaundunu verip 10 saniye faul yapamadılar.İki gündür işler kesatlaştı.Pazar'la birlikte keyfimiz yerine gelmeli.

Anadolu Efes 68 - 55 Banvit [ Seri 2-1 Efes lehine şu anda ]

Cenk Akyol 12 dakikada 19 sayı.
Banvit, üç sayı çizgisinden 1/16.

valla ne zamandır yazacaktım herhalde tesadüf olamaz..sarıca varken ne cenk ne doğuş'un esamaesi okunuyordu..doğuş denen adamın hücumla hiç işi yoktu..bugün adam 9 sayı ile oynamış...keza cenk akyol..adam nasıl bir mantal aşıladıysa helal olsun..diamintisler spanoulisler papaloukaslar calathesler boşuna yetişmiyormuş

valla ne zamandır yazacaktım herhalde tesadüf olamaz..sarıca varken ne cenk ne doğuş'un esamaesi okunuyordu..doğuş denen adamın hücumla hiç işi yoktu..bugün adam 9 sayı ile oynamış...keza cenk akyol..adam nasıl bir mantal aşıladıysa helal olsun..diamintisler spanoulisler papaloukaslar calathesler boşuna yetişmiyormuş

sarıca, doguş ile batista'yı itinayla harcadı...

Türk basketbol tarihinin en çirkin sezonu yaşanıyor.FIBA'ymış,Yugoslavya-Litvanya maçıymış,2005'miş hepsi bok yemiş şu yarı finallerin yanında.

Maçın son bölümünü izleyebildim ama şaka gibi bir maçın ardından Banvit 72-70 yendi Efes'i ve seri son maça taşındı.

Son 43 saniye, Efes 68-67 önde, Bajramovic faulün alasını yapıyor, hatta elini de kaldırıyor ama hakemler çalmıyor faulü, birkaç saniye sonra topu Efes kaybediyor ve Bajramovic faul çizgisine gidiyor.

Son 6 saniye, Banvit 71-68 önde, top Efes'te. Bajramovic, Kerem Tunçeri'ye atış esnasında faul yapıyor ve 3 atış verilmesi gerekirken 2 atış veriyorlar.

Son 4 saniye, Banvit 72-70 önde, top yine Efes'te. Cenk Akyol topla son hücuma çıkarken yine faulün kralı yapılıyor ama hakemler yine faulü çalmıyor.

Tabiki bu yaşananların ardından maç biter bitmez bütün Efes kenar yönetimi dümdüz sahaya daldı, az bile yaptılar bana kalırsa.

Dün bizim maçın ardından bir skandal daha yaşandı böylece bugün. Yazıklar olsun...

Efeslilerden eli yüzü düzgün bir çift Engin Kennerman'a saldırıyordu soyunma odasına girerken,gerisini siz düşünün.

Beşiktaş Sinan Erdem´deki ikinci maçı 76-71 kazanarak seride 2-0 öne geçti.

Daha önce benzer durumda Fener Ülker´e karşı 2-0 geriden gelip 4-2 ile şampiyonluğa ulaşan bir Efes olsa da mavi beyazlıların seriyi buradan çevirmesi çok zor artık çünkü karşısında başarıya aç ve kenetlenmiş bir camia var. EL biletini şimdiden cebe koymaları da rehavete sürüklememiş Beşiktaş´ı.

Yalnız hakemlerin yardım etmesine gerek yok bu denli, göze batıyorlar artık!

Ergin Ataman yerli rotasyonu yeterli olmayan şampiyon olamaz ezberini bozdu. Kendisini antipatik bulabilirsiniz ama, başarlı olduğunu yadsımak yanlış olur. Elindeki bütçeyle doğru parçaları optimum şekilde bir araya getirdi, hedefe inandırdı ve doğru basketbol oynatarak sezonu üç kupayla tamamlayıp büyük iş yaptı. Efes'in Barac, Savanovic ve Vujacic'e ödediği paradan daha azına kurulmuş bu takıma bence saygı göstermek gerekiyor.