BBL Play-Off Maçları 2012

Öyle ya da böyle;rotasyonu dar denilen,sene başı şampiyonluk şansı verilmeyen Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor ve hepsi üst düzey,üst üste son 5 maçın tamamını kazandı.

Saygıyı hakettikleri kesin ama bence efes hala seriyi kazanacaktır. Çünkü beşiktaş her ne kadar iyi oynayarak maçı kazandığı izlenimi verse de aslında basketbol adına yaptığı doğruların çok daha fazlasını elde ediyor. Bu da hiç gerçekçi bir yaklaşım değil. Bu şekilde kalıcı bir başarı elde eden bir takım görmedim ben. Böyle takımlar genelde basketbolun doğrularını yapıp yenilen takımların pes etmesinden dolayı kazanırlar serileri . Ancak efes oldukça deneyimli bir takım. Seri 3 te bitse idi beşiktaş %60 şampiyon diyebilirdik ancak bu durumda hala %60 efes şampiyon olur diyorum. Tabii oldukça kötü bir sezon geçiren efes bu direnci gösteremeyebilir de. Ancak basketbol doğruları yapanın kazandığı bir spor diye düşünüyorum. Ve hiç bir takımın bu kadar az çeşitlilikle şampiyon olabileceğine inanmıyorum. Ergin ataman ise daha şimdiden inanılmaz bir iş başardı. Eğer sonunu da getirebilir ise benim gözümde basketbolun doğrularını tekrardan yargılamam gerektiğini göstermiş olacak bana.

Not:Geçen sene dallas'ın da şampiyon olabileceğine inanmıyordum.ama bir şekilde kazandılar. Eğer beşiktaş da şampiyon olursa basketbol görüşüm derinden değişebilir. :)

Efes all star maçlarında karşı takım iki üç güzel hareket yapsın diye işi salan karma takım gibi savunma yapıyor. Smaç manyağı oldular.

Kerem Gönlüm direnmeye çalışan tek kişi şu anda.

Efes kazandı, durum 2-1.

4. periyotta o kadar çok kırılma anı oldu ki. Efes'in alan savunması, buna karşılık Beşiktaş'ın kaçırdığı bomboş üçlükler, Cenk Akyol'un tam maç Beşiktaş adına koptu kopacak noktaya gelmişken savunmanın arasından sızıp bulduğu sayı, ancak aynı adamın maçın bitimine iki saniye kala Hawkins'e faul yapması.

Alan savunmasına karşı bomboş üçlükleri sayıya çeviremedi Beşiktaş ve Efes'i oyuna dahil etti. Kerem Gönlüm ve Vujacic karakter koydu bügün Efes'te. Özellikle Kerem hem savunmada hem hücumda ayakta tuttu Efes'i.

Şu 2 basiretsiz takımı finalde izlettirdikleri için ne Cevher Özer'i ne Preston Shumpert'ı ne de Ender Arslan'ı hayatımın sonuna kadar affetmeyeceğim.

Şu final bizim hakkımızdı...

Bakiyorum da Besiktas'lilar siteyi takip ediyor. Biz sizin basariniz kiskanacak bir kulup degiliz. Biz sizin asla ve asla ulasamiyacaginiz kadar kupalarimiz var muzemiz de. Inanmiyorsaniz Galatasaray muzesini ziyaret edebilirsiniz. Bu sezon sampiyonluga oynuyor olabilirsiniz, unutmayin ki sampiyon olacaksaniz bizim sayemizde olacaksiniz. Ve Sinan Erdem'de emegimizi calan hakemler sayesinde. Bizim golumuze ofsayt diye ortaligi kaldiran siz, Sinan Erdem'de net bir sekilde dogranirken, ustelik sizi oyun olarak ezmisken, icinize sindirebiliyorsaniz, sindirin. Biz Euroleague sampiyonu Olympiakos ve bizim ile oynayana dek nag maglup olan finalist Cska'yi devirmis bir takimiz. Ustelik onlarin kadrosu daha iyi ve butcesi daha yuksek iken. Siz toplama bir takimken, biz sistem takimiyiz. Biz gecen sene tirnagimiz ile kaziya kaziya Euroleague girmisken, ev sahibi Rytas'i eliyerek, siz sistem sayesinde bu sezon direk gidiyorsunuz ve asla basarili olamiyacaksiniz nedeni Euroleague, Avrupa ve sizin yeriniz annanizin ligi. Anfield Road tramvasi yasiyacaksiniz, eger zor gruba duserseniz, birakin tur atlamayi, 1 tane galibiyet alacak potansiyeliniz yok. Bizim sizi kiskanacak hic bir nedenimiz yok.

Galatasaray kim siz kim. Liverpool'a sormak gerekir sizin kim oldugunuzu, siz ise bizi herkese sorabilirsiniz.

Bu iletimi okuyunuz ve uzerine bir soguk bardak su iciniz. Hepinizi cok seviyorum.

Müthiş bi maçtı gerçekten her saniyesinde heyecan vardı son 3 dk de 11 sayıdan geldi efes KG önderliğinde.Uzatmada Hawkins yine serbest atışı kaçırdı 3 sn kala.Doğuş Balbal noktayı koydu 84-82..3-2 ye geldi seri..

Doğuş'un sayısı gerçekten efsane oldu. Zouros'u çok eleştiriyoruz ama onu düşünmesi bile dahice. Gerçi o mu karar verdi bilemiyoruz ama.

Çoğunluğun seriyi geçtim,basketbol topu dahi görmek istemediğinin farkındayım.Ama son çeyrek ve uzatmayı ne yapın edin izleyin.Beşiktaşlılık zor zanaat.Bu maç sonu sadece onların başına gelirdi.

Anadolu Efes'e çok sıcak bakmam ama son zamanlarda gerek Beşiktaş taraftarından gerekse de Ergin Ataman sevdalısı Galatasaraylılardan duyduğum sözler beni bugünkü maçta da Anadolu Efes'i desteklemeye itti. Anadolu Efes bugün zor bir maça çıkacak ve kazanırsa bence sonraki maçı da kazanıp şampiyon olacak. Heyecanla bekliyorum akşamki maçı.

Ne olursa olsun hakettiler şampiyonluğu. Bence büyük özveri gösterdiler. Tebrik etmek gerekiyor.