BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Oktay hoca görev vermeye başlamış Cedi Osman'a.

Bu arada ben Vujacic-Barac-Batista üçlüsünden en az ikisini şutlayacağını düşünüyordum Oktay hocanın. Ama üçü de kadroda şu anda. Bence hata yaptılar. Böyle deli bir bütçeyle özellikle Batista yerine daha iyisini bulabilirlerdi. Vujacic de zaman zaman takındığı umursamaz tavırlar nedeniyle Oktay hocayla ters düşebilir.

Farmar-Gordon-Savanovic'e lafımız yok tabi. Kral yabancılar :)

Forumun geçen sezon şutör 3 numara olarak gözdeleri arasındaki Keselj Efes'e geliyor galiba..Oktay Hoca'yla bizde görmek istiyorduk onu ama Efes'te göreceğiz artık.En net eksikleri de bir 3 numaraydı zaten,bu transferle bu eksikliği giderebilirler ama öte taraftan yabancı oyuncu anlamında kadrolarında bir şişkinlik de doğabilir ..

Efes için Shipp ismi geçiyor bakalım. Batista gidince 5 yabancı olacaklar. Son turnuva gösterdi ki EL'de sıkıntı yaşayabilirler. Bir 3 numara transferi olabilir.

Bizim içinse genç oyuncular öncelik olmalı. Cedi Osman, Gökhan Şirin Efesten almak çok zor. Özellikle Mahmudinin menejerlerle arası çok iyi olduğu için Efes bizden bir adım önde. Kenan Sipahide yakında Efese giderse şaşırmam ki sezon sonu ismi bizimle anılıyordu. Oktay Mahmudi bizim adımıza Birkanla anlaşmış, Efes'e gidince Birkanı da Efese almıştı. Mahmudi'nin ilk sezonunda bize kazandırdığı Furkan, İlkan gibi oyuncular takımıza transferinde menejerlerin etkisi büyük.

Vel Hasıl;

İzzet Türkyılmaz, Samet Geyik, Kenan Sipahi için bir adım atılmalı.

1-2 oynayan Jerrels, Tutku, Can Akın, Serhat Çetin, Kartal ve Christopher varken kısa çok gereksiz olur Beşiktaş'a. Uzun lazım onlara.

Vidmar, Markota, Cevher ve 3-4 oynayan Dasic var sadece ve 5 numara çok büyük eksiklik.

Mücadeleleri iyi ama ben kadro yapılarını pek tutmadım. Biraz dengesiz olmuş.

Ben serhat-Christoper-Tutku yu 2 numara gibi düşünmüştüm...Jerrels-can akın var oynatabilecekleri gibi düşünmüştüm....Sayıdan çok kalite olarak kötü durumdalar bence PG de.... ama C.jerrels-Christoper-Markota-Dasic var ellerinde Vidmar türk olacaksa bir Pivot eksikliğide çok belli oluyor onlarda...ve yabancı olarak son haklarını pivotta alabilirler...

Beşiktaş Vidmar'ı türk yapmada sıkıntısı olacak Vidmar daha önce Sloven milli takımında oynadı ve Türk olması ve Milli takım adaylarından biri olması Slovenya Basketbol Federasyonu ve FIBA’ya bağlı olduğunu söylemiş federasyon başkanı

ABD'li çaylak pivot Gregory Magnano ile yollarını ayırdıktan sonra uzun rotasyonuna bir takviye için çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2007-2008 sezonunda ülkemizde Selçuk Üniversitesi forması da giymiş olan ABD'li power forvet Warren Renard Carter ile sözleşme imzaladı..

27 yaşındaki ve 2.05 boyundaki Carter, 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda görev yapabiliyor.

BEŞİKTAŞ
Gelenler: Erman Kunter (Coach), Tutku Açık, Patrick Christopher, Muratcan Güler, Cevher Özer, Gasper Vidmar, Damir Markota, Curtis Jerrells, Vladimir Dasic, Randal Falker
Kalanlar: Can Akın, Kartal Özmızrak, Mehmet Ali Yatağan, Serkan Özver, Barış Hersek, Serhat Çetin.

ANADOLU EFES
Gelenler: Oktay Mahmuti (Coach), Birkan Batuk, Jamon Lucas Gordon, Semih Erden, Jordan Farmar
Kalanlar: Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm, Sinan Güler, Dusko Savanovic, Sasha Vujacic, Doğuş Balbay, Ermal Kurtoğlu, Gökhan Şirin, Stanko Barac, Esteban Batista (?)

FENERBAHÇE ÜLKER
Gelenler: Simone Pianigiani (Coach), Barış Ermiş, Romain Sato, Mike Batiste, Bo McCalebb, David Andersen, İlkan Karaman.
Kalanlar: Kaya Peker, Oğuz Savaş, Emir Preldzic, Ömer Onan, James Metecan Birsen, Can Maxim Mutaf, Bojan Bogdanovic.

BANVİT
Gelenler: Sammy Mejia, Vladimir Stimac, Dusan Cantekin.
Kalanlar: Orhun Ene (Coach), Serkan Erdoğan, Keith Simmons, Erkan Veyseloğlu, Erol Can Çinko, İzzet Türkyılmaz, Chuck Davis, Kalin Lucas, Şafak Edge, Tufan Önen, Kenan Bajramovic.

GALATASARAY MEDICAL PARK
Gelenler: Ergin Ataman (Coach), Engin Atsür, Ersin Dağlı, Cenk Akyol, Jamont Gordon, Milan Macvan, Boniface N'Dong, David Hawkins, Henry Domercant
Kalanlar: Göksenin Köksal, Furkan Aldemir, Ender Arslan, Sertaç Şanlı, Jaka Lakovic (?)

PINAR KARŞIYAKA
Gelenler: Ufuk Sarıca (Coach), Evren Büker, Ümit Sonkol, Will Thomas, Jon Diebler, Soner Şentürk, Bobby Dixon, Caner Topaloğlu, Bora Hun Paçun, Alade Aminu.
Kalanlar: Onur Çalban, Ayhan Onur Kentli, Serkan Menteşe.

ALİAĞA PETKİM
Gelenler: Melih Yıldız, Marcus Arnold, Torin Francis, Taquan Dean, Ahmet Erdoğan, Mert Shumpert, Çağlar Karabulut, Burak Yacan Yüksel, Murat Kutlu.
Kalanlar: Burak Bıyıktay (Coach), Branislav Ratkovica, Orhan Hacıyeva, Buğrahan Tuncer, Ersin Görkem, Eren Ocaktürk.

TED ANKARA KOLEJLİLER
Gelenler: Ercüment Sunter (Coach), Nedim Yücel, Jovo Stanojevic, Murat Kaya, Vanja Plisnic, Caner Erdeniz, Kirk Penney, Ben Woodside, Erdal Bibo, Gökhan Yazıcıoğlu, Çağdaş Erdoğan.
Kalanlar: Berent Kavaklıoğlu, Nezih Özbakır.

TÜRK TELEKOM (GENÇ TELEKOM)
Gelenler: Alper Saruhan, Polat Kocaoğlu, Cedrick Banks, Dee Brown, Drago Pasalic, Miha Zupan
Kalanlar: Koray Eş (Coach), Can Uğur Öğüt, Ceyhun Altay, Mustafa Baki Görür, Rahim Rızvanoğlu, Hazer Avcı, Tunahan Dikmen, Deniz Can Çevik.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Gelenler: Altar Tunçkol (Coach), Eren Beyaz, Barış Güney, Gökhan Karabıyık, Jordan Theodore, Ronald Lewis, Reha Öz, Hakan Demirel, Xavier Gibson, Genco Ozan Dilik, Warren Carter.
Kalanlar: Valentin Pastal, Berkay Gülek, Seray Yıldırım.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Gelenler: Hakan Köseoğlu, Altan Erol, Hakan Erol, Ali Karadeniz, David Holston, J.P Prince, Fatih Eravcı
Kalanlar: Mete Babaoğlu (Coach), Deniz Gençyürek, Mutlu Demir, Omar Sneed.

ROYAL HALI GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE
Gelenler: Andre Collins, Isaiah Swann, Caner Ercan, Mutlu Akpınar, Charles Rhodes, Yunus Çankaya, Vernon Macklin, Görkem Sönmez.
Kalanlar: Doğan Deniz (Coach), Ahmet Kaplan, Erden Eryüz, Murat Göktaş, Mesut Ademoğlu, Asım Özberkan.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Gelenler: Polat Kaya, Ogün Sevinç, Cameron Bennerman, Michael Glover, Muhammed Mustafa Baygül.
Kalanlar: Alp Bayramoğlu (Coach), Ali Işık, Ulaş Peker, Hüseyin Beşok, Onur Altınmakas, Özgür Adıgüzel, Courtney Eldridge, Önder Külçebaş.

TOFAŞ
Gelenler: Ahmet Çakı (Coach), Joshua Heytvelt, Steven Burtt, Chinemelu Elonu, İbrahim Yıldırım.
Kalanlar: Kenan Sipahi, Samet Geyik, İnanç Koç, Austin Nichols, Uğur Dokuyan, Can Altıntığ, Tomislav Ruzic, Doğan Şenli, Doğancan Tokmak, Burak Hacıismail.

OLİN EDİRNE
Gelenler: David Jelinek, Nemanja Protic, Bekir Yarangüme, Artsiom Parakhouski, Levent Bilgin, Pertev Öngüner, Berkay Candan, Mehmet Yağmur, Ralfi Mizrahi, Ahmet Şerafettin Birgen
Kalanlar: Gökhan Taştimur (Coach), Davud Kamer, Umar Atın

ERDEMİRSPOR
Gelenler: Hakan Demir (Coach), Sean Marshall, Asım Pars, Barış Özcan, Jure Balazic, Emre Bayav, Melih Mahmutoğlu, Can Özcan, Mehmet Azmi Turgut, Erbil Eroğlu.
Kalanlar: Gerrod Henderson, Nusret Yıldırım, Alper Özcan, Caner Osman.

* (?) Takımıyla sözleşmesi devam etmesine rağmen ayrılma ihtimali olan oyuncular

Kaynak: MixBasket: Beko Basketbol Ligi Transfer Hareketleri (2012-2013)

Yabancıları fazla ama Saric'i almak gibi bir ihtimalleri varsa süper olur keşke biz alsak Geçen yıl gençler ligini sallamıştı...Bence geleceği çok parlak.1994 Doğumlu ama transfer olmayabilir Saric'in yeni transfer olması A.efes'in 7 yabancısı olması(max 8 galiba bir sezonda)

Aliağa Petkim, Ratkovica ile sözleşmesini feshetti. Amerikalı oyun kurucu Tu Holloway ile anlaştı. Holloway, Xavier Collage'den bu yıl mezun oldu. Ratkovica'da Olin ile görüşmeler halinde..

Holloway 1 haftalık NBA tecrubesi var...
Ama söylenen çok iyi bir PG olabilecek potansiyali var deniliyor Undrafted olmasına rağmen Avrupa basketbolunda kendini gösterebilir bence dikkat edilmeli...

Saric'i Efes almak istiyor. Sorun Efes Saric'i alınca kiralamak istiyor yalnız Saric'te bunu kabul etmiyor. Oktay hocanın beobasketle olan yakınlığından dolayı bu transfer bitebilir. Şuanda karar Oktay hocanın. Kararı o verecek.

Bu arada İspanya ve Rusya'dan da takımlar ilgileniyormuş oyuncuyla. Bence Efesin böyle yüksek potansiyelli oyuncuyu kaçırmaması lazım.