BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Bonservis anlaşmazlığı nedeniyle oynayacağı kulüp konusunda sorun yaşayan Hırvat basketbolunun yeni yeteneği Dario Saric’in Anadolu Efes’e transferi gündeme gelirken Lacivert – Beyazlıların Genel Menajeri Engin Özerhun açıklama yaptı.

Sitemize konuşan Özerhun, “Saric bize teklif edildi. Avrupa’da birçok takıma da teklif edildiğini düşünüyorum. Çünkü ortada 550 bin Euro’luk bir buy-out’u var. Bunu ödeyen kulüp kendisini transfer edebilir. Biz de cumaya kadar düşüneceğimizi ilettik. Ancak pek olumlu baktığımızı söyleyemem. NBA çıkışı ile birlikte somut bir getirisinin olmayacak oluşu bizi bu düşünceye itiyor” dedi.

Sezon başında Bilbao’ya transfer olan 1994 doğumlu Saric’in transferi için KK Zagreb ile bonservis anlaşması olmayınca imza çıkmaza girmişti. Hırvat ekibi 1 milyon Euro bonservis isterken oyuncunun menajerlik firması bunun 200 bin Euro olabileceğini öne sürmüştü. Ancak FIBA’dan çıkan kararda Saric’in bonservisinin 550 bin Euro olacağı açıklandı. Bunun üzerine transfer çıkmaza girmişti. Saric şu anda KK Split’te kiralık olarak forma giyip, yeni takımının neresi olacağını bekliyor.

Alırlarsa faydası olmaz Sariç üstdüzey bir isim değil geleceği olan bir isim Yararlanmak istiyorlarsa 4-5 yıl NBA çıkış maddesi koymamaları lazım ki faydalı olsun Saric hemen gelip katkıda bulunmaz takıma

Joey Dorsey'i Antep'in transfer etmesinin ardından Erdemirde partizandan oyun kurucu Torey Thomas'ı transfer etti. İyi transferler geliyor ligimizden.

Dorsey'in abartıldığı kadar iyi olmadığını düşünenlerdenim. Ancak bu kadar da ölmüş olamaz. Malum sözleşme gereği EL takımına gidemiyordu aklıma hülle yolu geliyor. İlginç bir transfer.

Lance Willimas Antalya Büyükşehir Belediye ile anlaştı. Hayırlı olsun. Antalya'nın Beko basketbol ligindeki tek takımı, umarım küme düşmezler.

Beşiktaş 29 yaşında 1.91 boyundaki ABD'li oyuncu Daniel Ewing'i transfer etti. 1-2 oynayabiliyor. Geçen yıl azovmash'ta ondan öncekki yılda prokomda oynamış. Oyuncu hakkında hiçbir fikrim yok ama muhtemelen Dasic yolcu. Türk oyuncu olarakta pota altına Cemal Nalgayı alabilir beşiktaş.

Beşiktaş transfere doymuyor. Son gündeme gelen isim Jaka Blaziç. Muhtemelen Dasic gidecek sezonu'da beşiktaş 7 yabancı ile tamamlayacak.

Bu arada Lance Williams Türk Telekom ile anlaştı.

Dasic'i 3 oynatmak için aldılarsa hata yapmışlardı baştan. Ewing transferi ilginç oldu onlar adına, 3 numarada büyük eksikleri var 1-2 pozisyonu ise kalabalık.

Vladimir Dasic,az önce resmi facebook sayfasında "Goodbye Beşiktaş" diye yazdı. Ayrıldı sanırım. Ewing'in lisansını çıkaracaklar o zaman bugün yarın. İyi bir oyuncuydu. Erman Hoca kullanamadi. Bize faydası olur mu acaba ?

Erman Kunter hızını alamadı yakında muhabir kızını alıp oyun kurucu yaparsa takıma şaşırmam.

Dasic konusunda yanlış yaptılar. Zaten Dasic'in ne işi var bu takımda. Vidmar-Falker-B.Hersek yeter onlara, hatta çok bile..

Efes ve FB Ülker'in bu sezonki bütçesini bilen var mı? (Yaklaşık olarak bizim iki katımız oldukları aşikar ama net rakamları merak ettim)

Fenerbahçe Acb takımlarından Valadolid forması giyen Uros Tripkovic ile anlaşmış. Bu akşam Türkiye'ye geliyor. İyi bir şutör oyuncu diyorlar. Pek tanımıyorum. Bilen birisi nasıl oyuncu olduğunu söyleyebilir mi?

Tripkovic mi? İyi Temiz bir şutördur Ama alıcaklarını sanmam 2 numara oynuyor Sato'yu mu gönderecekler hiç zannetmiyorum bu hamleyi yapacaklarını.

Keşke biz ilgilensek Tripkovic fena değildir.

ACB'de 10.2 sayı ortalama ile oynuyor. Üçlük yüzdesi %34. Ben pek beğenmedim. Batiste 6. yabancı olacakmış. Kontratı büyük olduğundan gönderemiyorlar. Giderse Hendrix ile görüşüyorlarmış.

Darko Planinic---> Maccabi.

Shermadini Olimpiyakosla anlaşmış. Gist Pana'da.