BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Sasha Vujacic ile Memphis Grizzlies ilgileniyormuş.NBA çıkışı vardı Vujacic'in yaz aylarında ama hala varmı bilmiyorum.

İki-üç ay önce olsa göbek ata ata yollardı Oktay hoca ama şu anda böyle bir şeyi ister mi merak ediyorum. Çünkü baya bir kıpırdanma var Vujacic'te. Savunmada agresif olduğu, rakiple didiştiği bile oluyor. Ayrıca çok daha istikrarlı atıyor son 4-5 maçtır. Özetle Oktay hocanın istediği değişimi gerçekleştirmişe benziyor. Tabi ikinci merak ettiğim konu tam Efes'te verimli olmaya başlamış ve ciddi bir TOP 8 ihtimali belirmişken Vujacic gitmek ister mi acaba?

Jerrels'in gidişiyle Tutku ve Can Akın'ın sorumlulukları artacak, oyun ritmi olarak daha hızlı top çeviren bir Beşiktaş izleyeceğiz. Jerrels'in yerine gelen Minard cidden çok iyi bir oyuncu, Christopher-Minard ikilisiyle Beşiktaş gerçekten önemli işler yapabilir artık, mesela Pazartesi günü Fb maçına yetişirse o maçın favorisi bence Beşiktaş olur iç sahada.

Christopher'ın her an Khimki'ye gitme ihtimali mevcut biraz da o yüzden tampon olarak Minard geliyor.

K.C Rivers, D-League ile görüşme halindeymiş. Gerçekleşirse Murat Murathanoğlu deyişiyle ''Christophaaa'' Rusya'ya gidebilir.

Pianigiani dönemi kapandı

Fenerbahçe Ülker'de Pianigiani dönemi kısa sürdü. Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, İtalyan antrenörün şahsi nedenlerle görevinden ayrıldığı belirtildi. Pianigiani'nin yerine Ertuğrul Erdoğan başantrenörlüğe getirildi.

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Ülker’in Başantrenörü Simone Pianigiani, şahsi nedenlerle görevinden ayrılmıştır.

İtalyan teknik adam, "Avrupa’nın en prestijli kulüplerinden biri olan Fenerbahçe Ülker’deki görevim süresince gördüğüm yakınlık ve yoğun destek nedeniyle Fenerbahçe Spor Kulübü’ne teşekkür eder, Fenerbahçe gibi büyük bir ailenin parçası olmaktan gurur duyarım" dedi.

Avrupa Basketbolu’nun en iyi koçlarından biri olan Pianigiani’ye görev süresi boyunca gösterdiği ciddiyet ve profesyonelliğin yanı sıra Türkiye Kupası zaferi ve lig liderliğimiz için teşekkür eder; kariyerinin bundan sonraki bölümünde ve yaşamında başarılar dileriz.

Basketbol Takımımız Fenerbahçe Ülker’de Pianigiani’den boşalan Başantrenörlük görevini Ertuğrul Erdoğan sürdürecektir; kendisine yürekten başarılar dileriz" denildi.

Ntv Spor

Disiplinli bir koç bulabilirler mi bilemiyorum. Bulurlarsa ciddi şekilde güçleneceklerdir. Oğuz-Kaya hariç zayıf yerleri olduğunu düşünmüyorum. Yalnız disiplinli bir koç bulabileceklerini de sanmıyorum. O kadar sorun olan bir takımı toparlayabilcek kim var ki? En basitinden Emir ile Bo'nun arasını kim düzeltebilir ki? Keşke Pianigini kalsaydı diyorum yalnız. Kötü oldu.

Bazı takımlar transfer çalışmalarına başladı.

İvkovic, Doellman, Bojan Dubljevic, Vasiliadis, Dorsey, Hidayet ---> Fenerbahçe

Spanoulis (3 milyon civarı teklif yapılacağını söylüyorlar), Dubljevic ---> Efes

Farmar'ın tekrar NBA döneceği konuşuluyor.

Farmar'ın kapalı Kontratı var diye biliyorum döneceğini sanmam.

Fenerbahçe Doellman-Dubljevic'in ikisini de alıp ne yapacak merak ediyorum.

Vasiliadis iyi ama Bogdanovic'in açığını kapatmaz.Tek Avantajları İvkovic.

Efes'in de 4 numaraya ihtiyacı yok direk 3 numaraya takviye yapacaklardır.

Teodosic'e Türkiyeden bir takım ilgileniyormuş.

Efes olması çok muhtemel. Farmar'ın yerine mantıklı hamle. FBÜ, Bo varken uğraşmaz. Bizim herhangi bir transferle alakamız olduğunu sanmıyorum şu zamanda ama bize çok yakışırdı. Baskıyı daha az hissedeceği iyi bir takımın içine monte edildiğinde çok katkı verir.

Ancak dediğim gibi Arroyo varken ve şu zamanda bizim ilgimizin olması pek olası değil.

Olin Edirne'yi satın alan Doğuş Grubu takımı İstanbul'a taşıyıp.İyi bir bütçeyle lige girecekmiş.İbrahim Kutluay-Levent Topsakal yönetici olarak görev alacak ve Yabancı bir koç gelecekmiş.Takımın adı için Doğuş Spor gibi bir isim iddaa ediliyor.

Darüşafaka ile pilot takım olması konusunda anlaşılacağı söyleniyor.Hatta maçlarını Ayhan Şahenk'te oynamaya hazırlanıyorlarmış.

Bir müessese kulübümüz daha olacak gibi duruyor.

Olin Edirne'yi satın alan Doğuş Grubu takımı İstanbul'a taşıyıp.İyi bir bütçeyle lige girecekmiş.İbrahim Kutluay-Levent Topsakal yönetici olarak görev alacak ve Yabancı bir koç gelecekmiş.Takımın adı için Doğuş Spor gibi bir isim iddaa ediliyor.

Darüşafaka ile pilot takım olması konusunda anlaşılacağı söyleniyor.Hatta maçlarını Ayhan Şahenk'te oynamaya hazırlanıyorlarmış.

Bir müessese kulübümüz daha olacak gibi duruyor.

Biz de o zaman diğerleri gibi bu şirkete de bırakmayalım kupaları,ne de olsa Ferit Şahenk ve İ.Kutluay malum takıma hizmet ettiler bunca yıl.

Yerli oyuncu piyasasını iyice yükseltecekler anlaşılan. Başta Göksenin olmak üzere oyuncularımıza salça olacaklarından eminim.

Serhat Çetin---->Fenerbahçe Ülker
Tutku Açık------>Olin Edirne(Doğuş Grubu)

Transferlerin gerçekleştiği söyleniyor.

Orhun Ene'de Edirne ile görüşüyormuş.

Dorsey F.Ülker çoktan belliydi sanki. Burada birkaç üyede yazmıştı sanırsam. F.Ülker için İvkovic, Teodosic ve Dorsey deniyor.

Yerli oyuncu piyasasını iyice yükseltecekler anlaşılan. Başta Göksenin olmak üzere oyuncularımıza salça olacaklarından eminim.

Haklısın abi salça işi bizle sınırlı kalmaz zaten. Oğuz-Kaya gibi isimlerle de ilgileneceklerdir. Yerli havuzunun giderek daraldığı günlerde ne kadar memnun olmasa da F.Ülker maaşlarını artırıp takımda tutabilir bu isimleri.

Beşiktaş'ın gelecek sene için Mehmet Yağmur,Serkan Erdoğan,Nedim Yucel,Ali Karadeniz,Logan,Marcelinho,Nachbar,Fotsis ve Bourisis ile anlaştiğini söyledi Beşiktaşlı bir arkadaşım. Gerçekten doğruysa enfes bir kadro kurmuş olacaklar...