BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Efes'in şu an herhangi bir yabancıyla yollarını ayırmadan yeni bir hamleye girişeceğini sanmıyorum.Zaten şu an ki kadroları da gayet iyi.Mahmudi takımı kuruluyor.

BBL'de Transfer Hareketleri.

Biz takim kimyasına uygun transfer yapıyoruz;sistemi bilen daha onceden oynayan isimlerle takviye ediyoruz kadroyu artı onlarda ZOC ile Azize kavgası heran ortaya çıkabilir alınacak en küçük olumsuz sonuçta;bir baska olayda aradaki destek ve bütçeye alakalı 20 milyon uzeri bir
Bütçe ve 11-12 milyon euroluk bir kadroyla karsilarindayiz...
Ben bu seneki kadronun Erceg takviyesiyle hem uzun hem kısa rotasyonuyla Avrupa'da her takımı yenebilecek kapasiteye sahip olacağını düşünüyorum;ha adamlar iyi yabancılar aldılar ama gecen senede kimlerde kimler vardı bizde 36lik N'Dong hepsini dağıttı...

Kabaca kadrolar bu şekilde gözüküyor:

Fenerbahçe Ülker

??????????-Barış Ermiş
B.Mccalebb-Ömer Onan
B.Bogdanovic-E.Preldzic
L.Kleiza-N.Bjelica-İlkan Karaman
L.Zoric-Oğuz Savaş-Kaya Peker

M.Teodosic-R.Sato-M.Mahmutoğlu-G.Vidmar

Anadolu Efes

Z.Planinic-Tutku Açık-Doğuş Balbay
J.L. Gordon- Cedi Osman
K.Vasileiadis-S.Hopson-Birkan Batuk
D.Savanovic-Kerem Gönlüm
S.Barac-Semih Erden

I.Vougioukas-Kerem Gönlüm-J.Shipp

Banvit Bandırma

E.Rowland-Şafak Edge
K.Prepelic-Erkan Veyseloğlu
S.Mejia-K.Simmons
C.Davis-D.Gordon-Cevher Özer
Ermal Kuqo-Dusan Cantekin

İzzet Türkyılmaz-K.Simmons

Fenerbahçe Ülker

??????????-Barış Ermiş
B.Mccalebb-Ömer Onan
B.Bogdanovic-E.Preldzic
L.Kleiza-N.Bjelica-İlkan Karaman
L.Zoric-Oğuz Savaş-Kaya Peker

M.Teodosic-R.Sato-M.Mahmutoğlu-G.Vidmar

Bu takım çok abartılıyor... Elimizde geçen sene top 16'da kendisinden sonra en kötü savunmacı takım Brose'dan 100 sayı fazla Final Four'a kalmış takımlardan 300 sayı fazla yemiş bir takım var...Kısalarına bakıyorum Teo'da gelirse tek savunmacıları Sato'da kadro dışı kalıyor.. Savunmada herhangi bir toparlanma yok kısalarda...Kleiza, Bjelica 4 numarada kısaların açığını kapatacak savaşçı savunmacılar değil...Kalıyor yük Oğuz'la Zoric'e 5 numarada gelene geçen blok yapmaları lazım :) Bu takımın atma ile ilgili sorunu yoktu ki zaten geçen senede atıyorlardı.. Şimdi hücum güçleri oldukça artıyor ama at at bir yere kadar...Hadi Obradovic faktörü bir şekilde savunmayıda oturtur desende bir yere kadar..Bu oyuncuların savunma kapasitesi belli...En iyi senaryo bu çizdiğim...Bu takımın kötü senaryosu fiyasko olur... Her mevkide iki general var.. Savunma toplanmaz, hücumda top paylaşımı ego savaşına girerse Obrada zorlanır... Askersiz, tamamı general olan bir takımı oynatmak kolay değil...Biz ne efsaneleri tef bağlayıp gönderdik sporda... Hani bu takım bizden çok iyi diyen arkadaşların bana şu atar bu atar diye tek tek adamları saymak yerine şu adamlar tutar demesi lazım...Ben göremiyorum bu kadroda bizi ezecek Avrupa'da F4 yapacak bir kadro yapısı..Kusura bakmasın kimse....Biz çok daha iyi takımız şu an için...

Planinic iyi adam ama Gordon yerine gelecekse gelmemesi hayırlı oldu bana kalırsa.Efes'in çekinilecek bir şeyi olduğunu da düşünmüyorum.Nedenlerini sıralarsak

+Kötü yerliler

+İsrail Liginde küçük takımda bol top kaybı yapıp bol şut kullanıp bireysel oynayarak sayı istatistiği yapmış üst seviye için henüz ne olduğu belli olmayan bir adam(Hopson)

+Elde kalmış 2 tane çerçöp(Barac+Savanovic)

+Normal sezonları harika oynayıp playofflarda Birkan Batuk kadar bile oynayamayan Gordon(Tüm Banvit serisinde 4 maçta toplam 20 sayı atamadı,geçen yıl Beşiktaş serisindeki hali de içler acısıydı.Normalde beğendiğim bir isim ama playoff performansı kabul edilemez düzeydeydi 2 senede de)

+Plan dışı herhangi bir olay olduğunda kriz yönetimini yapamayan bir koç

Benim şahsi kanaatim bu yılki rakibimiz F.Ülker.Bizle ilgili yorum yapmak gerekirse Erceg'in ayrıldığını klübü açıklayalı 2-3 gün oldu.Normal şartlarda açıklanması gerekirdi.Acaba F.Ülker 3 tane transfer birden açıklayınca daha önemli bir isim mi kovalıyoruz Erceg yerine

Arroyo________Bo
Ender_________Barış
Gordon________Calathes
Sinan_________Ömer
Göksenin_______Melih
Domercant_____Preldzic
Cenk__________Bogdanovic
Marko_________Kleiza
Erceg_________Bjelica
Dudley________İlkan
Furkan________Zoric
Jawai_________Oğuz

İki takımı yanyana getirince böyle bir liste oluyor. Benim ilk gözüme çarpan FBÜ bize göre uzun bir takım. ama bu pota altında daha üstün oldukları anlamına gelmiyor. Dudley ve Jawai rakiplerine göre daha iyi. Buna karşılık Kleiza ve Preldzic ise fizik olarak daha üstünler. İlkan ve Oğuz geçen sene gibi devam ederlerse , Zoric ve bjelica transferi ile çok yumuşak pota altına sahip olur FBÜ.
FBÜde takımı oynatan bir guard olmaması onların en büyük handikapı. Bu bakımdan Calathes hamlesi kritik. Bizde ise yoğun maç trafiğinde zorlanacak Arroyo-Ender var, Enginin sağlam dönmesi gerekli. 3lük açısından Domercant, Marko,Cenk Erceg güvenilir isimler. FBÜde Bogdanovic, Melih,Kleiza, Bjelica öne çıkıyor. Domercantın yapabileceği işi yapacak biri yok karşıyakada.
Obradovici en çoz zorlayacak Türk oyuncuların yetersizliği olacak. O da bunun farkında , yabancı sınırından dem vurdu gelir gelmez. Ancak elindekinden maksimumnu almaya çalışacak. Bizde ise oturmuş bir kadro var, Domercant, Jawai, Erceg ve Göksenin eklenecek diyebiliriz. Bu sene sakatlık belası olmazsa kadro daha efektif oynayacak. Aklımdaki en büyük iki problem Arroyonun yorulması ve pota altında eksikliğimiz.

Bahsettiğin melih mahmutoğlu mu? Eğer yanlışım varsa arkadaşlar düzeltin ama ben melih in Galatasaray oyuncusu olduğunu ve kiralık oynadığını biliyorum.Yoksa İlkan olayındaki gibi onuda mı aldılar?Bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim.

Arkadaşlar foruma bi gözattım da herkes fb ülkerin transferlerinden bahsetmiş,bende nacizane olarak görüşierimi belirtmek istedim.Obradoviç hamlesini yapmakta bence geç kalmışlardı,eğer obradoviçi geçen yıl bu kadronun başına getirseler şu ankinden çok daha başarılı olurlardı(tabi obra geçen yılki transferlerin hangilerine onay verirdi bilinmez).Bu yıl ki transferleri(zoriç,bjelica ve keleiza) bence gayet iyi transferler.Eğer calathes i de alırlarsa iyi bi kadro olurlar bence.Tabi bunu sadece oyunculara dayanarak söylemiyorum en büyük faktör obradoviçtir.Sahanın kenarında kendini adeta yırtan,sinirlenince renkten renge giren bi coach ki bu yüzden bu kadar başarı elde etmiştir.Benim de çok sevdiğim maçı yaşayan ve oyuncularına savaşmayı aşılayan önemli bi antrenördür.Bilgi ve birikim de bu kadar fazla olunca doğru yapılanma,doğru kadro mühendisliği ve hatırı sayılır bütçelele başarılı olmuştur.Fakat görüyorum ki bu durum bazı arkadaşlarımızı ümitsizliğe sevk etmiş.Herşeyden öte biçoğumuzda da bir yabancı hayranlığı mevcut.Kendi değerlerimizi bi anda siliveririz bu yüzden.Ergin Ataman gibi bi adamıda bu sezon şampiyon olmasın,bakın görün yerin dibine sokarlar.Beşiktaşı iyi yabancılar fakat dar bir rotasyonla lig,türkiye kupası ve eurochallange şampiyonu yapmış bir adam.Siena ile final four oynamış(ki o kadar kolay olmadığını görüyoruz en son anadolu efes 2002 de oynamıştı sanırım) ve son olarak Galatasaray'ı bu kadar şanssızlığın ve sakatlığın üst üste yaşandığı bir sezonda hemde son 26 maçın 25 ini kazanarak eze eze şampiyon yapmış bir basketbol dahisi.Fenerbahçe kimi alırsa alsın bu sezonun en büyük favorisi bana göre Ergin Ataman'ın Galatasaray'ı dır yinr .Fenerbahçede takımın oturması,oyuncuların birbirine ve takıma adaptasyonu,coachun oyuncuları tanıması ve sistemi şelillendirmesi minimum 3-4 ay alır ki sonucu şu an kestirmek çok da kolay değil.Ama efesin vasiliadis ve planiniç transferlerinden sonra bu sezon tbl nin gayet keyifli bir lig olacağı aşikar.Galatasar'ın aldığı oyuncular da yabana atılacak oyuncular değil arkadaşlar.Erceg için yazılanlara şöyle bi bakıyorum,tamam erceg sağlam bi kleiza değil belki ama sağlam bi erceg de hem tbl de hem el de çok can yakar.Ergin Ataman bu oyuncuları netice itibariyle istemediyse muhakkkak vardır bi bildiği,adam yılarını vermiş bizim kadar anlamıyomu bu basketboldan.Hem şu bi gerçek ki bu adam kadro mühendisliği konusunda avrupanın en iyilerinden.Onun için ben bu sezon çok iyi seyir zevki veren bi gs bekliyorumUmutsuzluğa da gerek olmadığını düşünüyorum,2 sene önce bu takım çok daha düşük bütçelerle ve isimlerle f8 i son anda kaçırdı ki 2.lik için çekiştiği o olympiakos da gruptan çıkıp el şampiyonu oldu.Bu nedenle rakipler kimi alırsa alsın biz kendi takımımıza bakalım ve destekleyelim.Ben Ergin Ataman'a ve oyuncularına güveniyorum ve bu sezun hem tbl de hem de el de başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum.

Planinic iyi adam ama Gordon yerine gelecekse gelmemesi hayırlı oldu bana kalırsa.Efes'in çekinilecek bir şeyi olduğunu da düşünmüyorum.Nedenlerini sıralarsak

+Kötü yerliler

+İsrail Liginde küçük takımda bol top kaybı yapıp bol şut kullanıp bireysel oynayarak sayı istatistiği yapmış üst seviye için henüz ne olduğu belli olmayan bir adam(Hopson)

+Elde kalmış 2 tane çerçöp(Barac+Savanovic)

+Normal sezonları harika oynayıp playofflarda Birkan Batuk kadar bile oynayamayan Gordon(Tüm Banvit serisinde 4 maçta toplam 20 sayı atamadı,geçen yıl Beşiktaş serisindeki hali de içler acısıydı.Normalde beğendiğim bir isim ama playoff performansı kabul edilemez düzeydeydi 2 senede de)

+Plan dışı herhangi bir olay olduğunda kriz yönetimini yapamayan bir koç

Benim şahsi kanaatim bu yılki rakibimiz F.Ülker.Bizle ilgili yorum yapmak gerekirse Erceg'in ayrıldığını klübü açıklayalı 2-3 gün oldu.Normal şartlarda açıklanması gerekirdi.Acaba F.Ülker 3 tane transfer birden açıklayınca daha önemli bir isim mi kovalıyoruz Erceg yerine
oktay hocanın aldığı amerikalılar her zaman sağlam çıkmıştır...

Bence anadolu efesin şu ana kadar yaptığı transferler(hopson,vasiliadis ve planinic) gayet iyi transferler.Planinic ve vasiliadis el de kendini ispatlamış üst düzey oyuncular.Ben hopson un da iyi olduğunu düşünüyorm.Anadolu efes eminim ki uzun zaman izlemiştir,el de her sezon oynayan efes gibi bi kulüp maceraya atılıp,boş transfer yapmaz.Efesin asıl sıkıntısı pota altına transfer yapması gerektiği gerçeği.Baraç ı gönderip yerine kaliteli bi 5 numara almaları gerekir.Tabi bunu haricinde de sağlam 1-2 takviye daha yapılmalı.Eğer el de başarılı olmak istiyorlarsa.Ama ben bu yıl bütçede küçülmeye giden bi efesin bunu yapacağını pek zannetmiyoruö.Belki bir takviye daha yaparlar o da muhtemelen yerli olabilir.

Selamlar,forumda son sayfalarda malum rakiplerimizin yaptığı transferler gündem oluşturmuşta,ben hiçde karamsar değilim açıkçası,evet tüm arkadaşların düşüncelerine ve beklentilerine saygı duyuyorum,takımın çıta yükseltmesinden dolayı ünlü isimleri hep gündeme getiriyoruz ama unuttuğumuz bir konu var zaten takımda yeterli sayıda yıldız oyuncumuz var.Arroyo Henry gününde olduğu zaman manuchar bizim beklentilerimizi rahat rahat karşılayacak durumdalar..görüntüde sanki biz transfer konusunda biraz sönük kalmış gibiyiz ama buna asla katılmıyorum,tüm takımlardan farklı olarak oluşmuş bir takım kimyası var ayrıca yeni transfer edilmiş : jawai, sinan güler,henry domercant ve Göksenin gibi çok da değerli oyuncularımız var,Hocamızında rotosyon konusunu diğer koçlara nazaran daha farklı kullandığını biliyorken açıkçası bu senede başarı konusunda beklentilerimizin altında kalıcağını asla düşünmüyorum takımımızın...biraz daha objektif bakalım , ne olursa olsun gecen sene bu takım bize tarif edilemeyecek bir başarı yaşatmışsa bizim eleştiri yapmaya nazaran takımımızın ve koçumuzun arkasında durmamız çok daha sağlıklı olucak...kim ne transfer yaparsa yapsın benim görüşüm bu seneye de GALATASARAY basketbol takımı ligin favorisi olarak giricek ve euroleagude istenilen başarıyı yakalayacaktır...

Bence en iyi transferleri Henry,göksenin,jawai ve Sinan'ı alarak takımımız ve Banvit yaptı..onlar pivot bölgesinde son senelerde sıkıntı yaşıyorlardı ermal ve cevher onlar için önemli hamleler oldu...

Sampiyon olur veya olamazlar ki ben olamayacaklarini dusunuyorum:Biz karsi tarafin sampiyonlugundan sonra boyle bir reaksiyon veremedik hicbir zaman.Uzun zaman sonraki sampiyonlugumuzda piyasayi birbirine kattilar.

Bu sene şampiyon olmamız adamları nasıl sinirlendirmiş hırs yapmışlarsa artık gözler dönmüş herkezi alıyorlar :) neyse biz kendi işimize bakalım.. kimler geldi kimler geçti bu salonlardan bekleyip görücez.. Ama bunlara bu kadrolarıyla bir tokat atarsak işte o zaman seyredin olayları :)

Yav he he. Cskada bırakıveriyormuş zaten Teoyu.
Gelsin anasını satayım. Avrupanın gördüğü en baba loserdir kendileri. Maç sonları bol bol degaj çalışır artık. :)

Teodosic'i alırlarsa Bo gidecek, 2sinin kalması gibi bir durum söz konusu olamaz, 6.yabancı durumunu kabul edecek oyuncu yok şu kadroda neyse bu önemli değil.

2. bir ihtimal yok Obradovic'le Ivkovic aynı takımı bile çalıştırsa biz şampiyon olacağız buna inanıyorum takıma inanıyorum. Başka bir ihtimal düşünmek istemiyorum..

Ama şu 4 numara konusunda biraz para çıkarmalıyız cepten..

Hiçbir F.Ülker kadrosundan bu kadar çekinmemiştim açık konuşmak gerekirse.Geçen yıl bu zamanlar aynı muhabbetler dönerken Sato-Batiste katkı vermez dedim.O kadrodan gram çekinmiyordum.Hatta favori biziz diye düşünüyordum basın goygoylarına aldanmayıp.Bu sefer gerçekten goygoy yapılacak kadro kurdular.Bence şu an Avrupanın en iyi kadrosu kağıt üstünde

Doğruya doğru, TBL tarihinin kağıt üzerinde en sağlam kadrosunu kurdular. Teodosic, Bo, Bogdanovic, Bjelica, Kleiza, Zoric. Kağıt üzerinde kusursuz bir rotasyon. Barış, Emir Ömer, Oğuz da ortalama ve üstü yerliler...

Transfer planlamamızı gözden geçirmekte fayda var.