Efes'in şu an herhangi bir yabancıyla yollarını ayırmadan yeni bir hamleye girişeceğini sanmıyorum.Zaten şu an ki kadroları da gayet iyi.Mahmudi takımı kuruluyor.
acaba obradıvic bu sene kaç teknik faul alacak
Arroyo________Bo
Ender_________Barış
Gordon________Calathes
Sinan_________Ömer
Göksenin_______Melih
Domercant_____Preldzic
Cenk__________Bogdanovic
Marko_________Kleiza
Erceg_________Bjelica
Dudley________İlkan
Furkan________Zoric
Jawai_________Oğuz
İki takımı yanyana getirince böyle bir liste oluyor. Benim ilk gözüme çarpan FBÜ bize göre uzun bir takım. ama bu pota altında daha üstün oldukları anlamına gelmiyor. Dudley ve Jawai rakiplerine göre daha iyi. Buna karşılık Kleiza ve Preldzic ise fizik olarak daha üstünler. İlkan ve Oğuz geçen sene gibi devam ederlerse , Zoric ve bjelica transferi ile çok yumuşak pota altına sahip olur FBÜ.
FBÜde takımı oynatan bir guard olmaması onların en büyük handikapı. Bu bakımdan Calathes hamlesi kritik. Bizde ise yoğun maç trafiğinde zorlanacak Arroyo-Ender var, Enginin sağlam dönmesi gerekli. 3lük açısından Domercant, Marko,Cenk Erceg güvenilir isimler. FBÜde Bogdanovic, Melih,Kleiza, Bjelica öne çıkıyor. Domercantın yapabileceği işi yapacak biri yok karşıyakada.
Obradovici en çoz zorlayacak Türk oyuncuların yetersizliği olacak. O da bunun farkında , yabancı sınırından dem vurdu gelir gelmez. Ancak elindekinden maksimumnu almaya çalışacak. Bizde ise oturmuş bir kadro var, Domercant, Jawai, Erceg ve Göksenin eklenecek diyebiliriz. Bu sene sakatlık belası olmazsa kadro daha efektif oynayacak. Aklımdaki en büyük iki problem Arroyonun yorulması ve pota altında eksikliğimiz.
oktay hocanın aldığı amerikalılar her zaman sağlam çıkmıştır...Planinic iyi adam ama Gordon yerine gelecekse gelmemesi hayırlı oldu bana kalırsa.Efes'in çekinilecek bir şeyi olduğunu da düşünmüyorum.Nedenlerini sıralarsak
+Kötü yerliler
+İsrail Liginde küçük takımda bol top kaybı yapıp bol şut kullanıp bireysel oynayarak sayı istatistiği yapmış üst seviye için henüz ne olduğu belli olmayan bir adam(Hopson)
+Elde kalmış 2 tane çerçöp(Barac+Savanovic)
+Normal sezonları harika oynayıp playofflarda Birkan Batuk kadar bile oynayamayan Gordon(Tüm Banvit serisinde 4 maçta toplam 20 sayı atamadı,geçen yıl Beşiktaş serisindeki hali de içler acısıydı.Normalde beğendiğim bir isim ama playoff performansı kabul edilemez düzeydeydi 2 senede de)
+Plan dışı herhangi bir olay olduğunda kriz yönetimini yapamayan bir koç
Benim şahsi kanaatim bu yılki rakibimiz F.Ülker.Bizle ilgili yorum yapmak gerekirse Erceg'in ayrıldığını klübü açıklayalı 2-3 gün oldu.Normal şartlarda açıklanması gerekirdi.Acaba F.Ülker 3 tane transfer birden açıklayınca daha önemli bir isim mi kovalıyoruz Erceg yerine