BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Teodosic insallah gelir . Teo gelirse bu transferlerin hepsi cop . Abartmiyorum . Teo gelirse fener ligde sadece bize icerde yenilir . Gumbur gumbur finale gelir . finalde dagilir bakin gorursunuz

İşte buna katılmıyorum rakip yıldız isimleri aldı die tekrardan bir bütçe planlayıp varolan takım kimyamızımı bozmanın ne mantığı varki?Hoca sienada beşiktaşda efesde ve takımımızdayken yine rakipler yıldızlar ile doluydu ona rağmen başarıyı hep o yakaladı,ben çoğu kişinin aksine hiç tedirgin değilim,oyuncu isimleri ile değil takım bütünlüğü ile alınıyor başarılar...

Teodosic'i alırlarsa Bo gidecek, 2sinin kalması gibi bir durum söz konusu olamaz, 6.yabancı durumunu kabul edecek oyuncu yok şu kadroda neyse bu önemli değil.

2. bir ihtimal yok Obradovic'le Ivkovic aynı takımı bile çalıştırsa biz şampiyon olacağız buna inanıyorum takıma inanıyorum. Başka bir ihtimal düşünmek istemiyorum..

Ama şu 4 numara konusunda biraz para çıkarmalıyız cepten..

2 tane 4 numara var Fenerde.Yani Bjelica 6.yabancı olacak kabul etmeme falan diye bir şey olacağını sanmıyorum

Gelsin gelsin ne güzel olur bize rakip çıksınki bizde işin ciddiyetinle salonu doldururuz,gecen seneden çok daha fazla inanıyorum bu senede başarıyı yakalacağımıza,kağıt üzerinde kazanılmıyor maçlar,başımızda Ergin ataman ve arroyo direksiyondayken biz duble yaparız ALLAH'ın izniyle...

Teodosic looser olayı Robben yakıştırmalarına döndü iyice.Her sene Euroleague'i bir Türk takımı kazanıyor ya her sene final oynayan adama çamur atıyoruz.Bu gün Avrupada kime sorsan en iyi 3 guarddan biri Teo'dur Avrupada.Bu bir gerçek.Rakibçamur atarak yola çıkmak yerine tanıyarak yola çıkmak daha akıllıca

bende Hasan arkadaşıma kesinlikle katılıyorum kendisi tartışmasız en baba loser'ıdır,ayrıca bende kadroların en şaşalı olduğu zamanda olimpiakosda cska da oynasaydım illaki final görürdüm :) gelsin arkadaşlar gelsin isimli olan herkez gelsinki bize rakip çıksın,benim içinde en büyük winner Henry dom ve arroyodur...kadromda bu iki oyuncu varken başkarına heves etmek oyuncularımızı hafife almak birazda..siz rahat olun ancak maç kazanabilirler başarılar bizim olucak...

Teodosic in alternatifi Calathes . Hem obranin sistemini biliyor . Hemde tam bicilmis kaftandi fenere bo yu tamamlamasi bakimindan . o yuzden teo gelsin . Bak goruceksiniz Teo bize yariyicak . Sato gidicek bi kere kisalardan elle tutulur en iyi savunmaci idi . Bo biraz olu Omerin eline bakarlar . Teodosic kesinlikle iyi transfer ama fener icin degil . Sezon baslasin burdayim

Yönetime kızmak ya da Ergin hocaya kızmak doğru değil.Onlar bizi pek alakadar etmiyor.Biz şampiyon olmuş takımız,sil baştan yapmaya ihtiyacımız yoktu.Ama onların vardı.Bizim sadece ufak hamleler yapmamız lazımdı.

Peki eksiklerimizi kapatmak konusunda iyi hamle yaptık mı?Bakış açısına göre değişir.Mesela Arroyo'yu rahatlatacak guard konusunu bir türlü halledemedik ve Planinic'i elimizden kaçırdık.Kleiza meselesi çok mühim değil.Erceg;hocanın tanıdığı ve sistemimizde iş yapabilecek bir isim.Ama Planinic durumuna üzüldüm diyebilirim.

7 yabancısı var ama satoyu gönderecekler galiba boyu gönderirlerse bizim için iyi olmaz ama yerli rotasyonu kötü fenerin sonuçta ligde sürekli oynatamayacak yabancıları kesinlikle sıkıntı bu noktalarda çıkacak bakalım benim tek korkum obradovic yoksa yine birşey olmazdı bu takımdan

Teodosic in alternatifi Calathes . Hem obranin sistemini biliyor . Hemde tam bicilmis kaftandi fenere bo yu tamamlamasi bakimindan . o yuzden teo gelsin . Bak goruceksiniz Teo bize yariyicak . Sato gidicek bi kere kisalardan elle tutulur en iyi savunmaci idi . Bo biraz olu Omerin eline bakarlar . Teodosic kesinlikle iyi transfer ama fener icin degil . Sezon baslasin burdayim

Kardeşim bu yazdığın yorumun yeri burası olmasa gerek herhalde. Lütfen takımızla ilgili konuşalım.

Yazılan listede kıyaslama yaparsak ;

Arroyo > Bo
Ender > Barış
Gordon ??? Calathes ya da Gordon>Sato (Gordon dengesizliğinden dolayı soru işareti)
Sinan = Ömer (Eski Ömer yok , ama Sinan'ın da ondan pek bi fazlası yok)
Göksenin > Melih
Domercant > Preldzic (Hele de bildiğimiz Domercant dönerse , o zaman rakipler düşünsün)
Cenk < Bogdanovic (Cenk de iyi ama Bogdan yine de önde)
Marko < Kleiza
Erceg = Bjelica
Dudley >> İlkan
Furkan < Zoric
Jawai >> Oğuz

Macvan da var , pek umudumuz olmasa da bi ihtimal iyi bi katkı verebilir.

Sonuç olarak rakip özellikle Kleiza , Bjelica ve Zoric gibi çok iyi yabancı transferleri yapsa da , bundan daha önemlisi de Obradovic'i alsa da (çünkü şu kadronun başında yine boş bi koç olsa tehdit olarak görmezdim) , yerli rotasyonları kötü olduğu için hala takımımızı az farkla favori görüyorum.En iyi yerlisi bile Barış Ermiş olan bi Fenerbahçe var ki , normalde beğenmediğim Ender bile Barış'tan daha iyidir , ki geçen sene gayet iyiydi Ender.

Yani kadromuz lig için yine yeterli , euroleague için ise Jawai ve Erceg'den ne kadar katkı alacağımıza , Domercant babanın nasıl döneceğine çok bağlı fakat top16 garanti , f8 ihtimali yüksek.Fenerbahçe'yi konuşmuyoruz burda , en ciddi rakibimiz olduğu için kıyaslayarak lig şampiyonluğunda değerlendirme yapıyoruz.Ben taraftarsız Efes'i tehdit olarak görmüyorum , ki Vasilaidis ve Planinic'i çok iyi bilsem ve beğensem de Efes'in bu yıl şansını düşük görüyorum.

Takıma , hocaya güvenelim , tribünde desteğimizi verelim yeter , bu sezon da istediğimizi alırız.Yeterki sakatlık yaşamayalım , ve mümkünse şu uzun rotasyonuna en azından bi İzzet'i falan alalım uzun maratonda kritik olmayan maçlarda kullanmak için.Jawai transferinde risk olsa da, benim bi endişem yok.

İç karartmaya gerek yok. İşimiz kolay değil kesinlikle ama maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Ben de hamlelerimiz yeterli bulmuyorum ancak Ergin hocaya ve takımımıza güvenmeliyiz. Fenerbahçe Ülker önemli hamleler yaptı ancak yeni bir yapıyla başlıyorlar. Bu konudaki tek dileğimiz istedikleri düzeni yakalayamamaları olmalı.

Arkadaşlar önce kendimize bakmamız gerekmez mi. Bırakalım rakibimiz kursun kadrosunu. Biz kendi eksiklerimi görelim. Neler yapabileceğimize inanalım. Uzun rotasyonu için neler yapılabilir oyun kurucu pozisyonu için Engin'in nasıl döneceğini yorumlayalım. Biz kimyası çok iyi olan bir takımız. Savunmamız hücumumuz çok iyi. Üstelik geçen seneye göre sakatlıklardan dolayı dar olan kadromuz da genişledi. Cenk gibi Domercant gibi Marko gibi oyun planı içinde set hazırlandığında çok yüksek şut atan dış oyuncularımız var. Neyi daha iyi yapabiliriz hangi konuda eksiğiz bunları konuşalım. Fenerbahçe Ülker yabancı oyuncu toplasın. Ellerinde tek değerli Barış Ermiş var bana göre yerlilerden. 35 yaşına gelmiş bel ağrısından sezonun yarısında oynayamayacak bir Ömer olacak dar olan kısa Türk rotasyonlarında. Ayrıca kritik maçlarda amatör hatalar yapan bir Preldzic. 4 Numarada hücumda ciddi eşleşme problemleri yaratacaklar peki ya savunma. Ribaund. Geçen seneyi hatırlayın. Rakip kim olursa olsun yeri geldiğinde 4-5 kez hücum ediyordu Fenere karşı. Bu durum bu sene değişecek gibi oyuncu karakterlerine bakıldığı zaman. Ve en önemli şey. Seyirci faktörü. Ülker Spor Arenaya ateşli seyirci mi gelecek. Yine çekirdekçiler gelecek. Hatırlayın Top16'da 3 iç saha maçını nasıl kazandık atmosfer nasıldı. Fenerbahçe taraftarı kendi klübüne bizi örnek göstererek nasıl şikayet ediyorlardı.

Evet Fenerbahçe Ülker iyi yabancılar aldı. Ama birçok iç ve dış etken onların aleyhine.Biz kendimize bakalım. Banvit olsun Efes olsun tamamen koçlarının kurmak istediği düzende yerli ve yabancılar aldı. Biz ise geçen seneki sakatlıklar+ bana göre çok kritik bir Sinan Güler hamlesi yaptık. Lig için yine ciddi favori olduğumuzu düşünüyorum. EL için top16'ya kalırsak neler yapabileceğimizi görmek analizini yapmak hayati önem taşıyor. Çünkü sponsorun sözleşmesi bitiyor. Önümüzdeki sezon çok daha büyük bir sponsor ile sözleşme yapabiliriz diye tahmin ediyorum.

Teodosic looser olayı Robben yakıştırmalarına döndü iyice.Her sene Euroleague'i bir Türk takımı kazanıyor ya her sene final oynayan adama çamur atıyoruz.Bu gün Avrupada kime sorsan en iyi 3 guarddan biri Teo'dur Avrupada.Bu bir gerçek.Rakibçamur atarak yola çıkmak yerine tanıyarak yola çıkmak daha akıllıca

Biz alsaydık bayram yapardık burada . Fener alınca looser oluyor ( gerçi hafif bir looserlık olayı var ama :) ) Bir navarro değil bir spanoulis bir diamantidis değil ama çok kaliteli adam teodosic. Bo ve Teo ayrı ayrı zaafları olan oyuncular ama ikisi bir arada çok sakat bir ikili . Umarım Erceg tranferini askıya aldırır bu durum. 3-4 numaralarda kalitemizi arttırmak gerekiyor. Marko ve Erceg üst düzey hedefler için uygun oyuncular değil ( Marko 6. yabancı olarak düşünülüyorsa Henry gitmeli) Hairston mesela boşta 3 numara için. Sezon ortasında adam alır toparlarız mantığı her zaman tutmaz. Geç kalmadan bir şeyler yapmak lazım.

Yazılan listede kıyaslama yaparsak ;

Arroyo > Bo
Ender > Barış
Gordon ??? Calathes ya da Gordon>Sato (Gordon dengesizliğinden dolayı soru işareti)
Sinan = Ömer (Eski Ömer yok , ama Sinan'ın da ondan pek bi fazlası yok)
Göksenin > Melih
Domercant > Preldzic (Hele de bildiğimiz Domercant dönerse , o zaman rakipler düşünsün)
Cenk < Bogdanovic (Cenk de iyi ama Bogdan yine de önde)
Marko < Kleiza
Erceg = Bjelica
Dudley >> İlkan
Furkan < Zoric
Jawai >> Oğuz

Macvan da var , pek umudumuz olmasa da bi ihtimal iyi bi katkı verebilir.

Sonuç olarak rakip özellikle Kleiza , Bjelica ve Zoric gibi çok iyi yabancı transferleri yapsa da , bundan daha önemlisi de Obradovic'i alsa da (çünkü şu kadronun başında yine boş bi koç olsa tehdit olarak görmezdim) , yerli rotasyonları kötü olduğu için hala takımımızı az farkla favori görüyorum.En iyi yerlisi bile Barış Ermiş olan bi Fenerbahçe var ki , normalde beğenmediğim Ender bile Barış'tan daha iyidir , ki geçen sene gayet iyiydi Ender.

Yani kadromuz lig için yine yeterli , euroleague için ise Jawai ve Erceg'den ne kadar katkı alacağımıza , Domercant babanın nasıl döneceğine çok bağlı fakat top16 garanti , f8 ihtimali yüksek.Fenerbahçe'yi konuşmuyoruz burda , en ciddi rakibimiz olduğu için kıyaslayarak lig şampiyonluğunda değerlendirme yapıyoruz.Ben taraftarsız Efes'i tehdit olarak görmüyorum , ki Vasilaidis ve Planinic'i çok iyi bilsem ve beğensem de Efes'in bu yıl şansını düşük görüyorum.

Takıma , hocaya güvenelim , tribünde desteğimizi verelim yeter , bu sezon da istediğimizi alırız.Yeterki sakatlık yaşamayalım , ve mümkünse şu uzun rotasyonuna en azından bi İzzet'i falan alalım uzun maratonda kritik olmayan maçlarda kullanmak için.Jawai transferinde risk olsa da, benim bi endişem yok.

Çok taraflı bakıyorsunuz Arroyo > Bo diye başka forumlarda falan söylemeyin gülerler. ( Avrupa forumlarında özellikle ) Ender de Barıştan iyi değil ben eşit sayarım hatta bizde barış olsa daha iyi olurdu bize daha iyi uyar ama üstün değik o da. Gordon Calathes'e soru işareti demişsiniz Gordon dengesiz bir adam ,Calathes avrupanın yükselişte olan 23 yaşında büyük potansiyel vaadeden oyuncusu bizim ikinci turda elendiğimiz kupanın mvpsi , imkanım olsa bugün gönderirim Gordonu Calathes gelecekse . Erceg = Bjelica da komik olmuş . 1 yıl sakat Henry de soru işareti.Onlardaki kleiza için de benzeri söylenebilir .

Tabi bu adam karşılaştırma doğru bir yöntem değil. Birinde biri diğerinden çok üstündür , diğerinde burun farkıyla öndedir artı takım bütünlüğü hepsinden önemlidir. Bizde maalesef oyunu domine edecek oyuncu sayısı az. Arroyo var takımın lideri 34 yaşında seneye bir yıl daha yaşlanacak 60 maç oynamak kolay diil o yaş için . 1 yıldır oynamayan Henry ve gününde olursa coşan olmazsa yakan Gordon hariç oyuna çok bariz etkisi olacak oyuncumuz yok. (Hairston'u bu nedenle istiyorum ) Onlarda ise Bo, Bojan , Kleiza , Gelirse Teo gibi önemli opsiyonlar olacak hatta obra adam ederse emir de bu yapıda bir oyuncu.

Teodosic-Baris / Arroyo-Ender
Bo Mccalebb-Omer-Melih / Gordon-Sinan-Goksenin
Bogdanovic-Emir / Domercant-Markoishvili-Cenk
Kleiza-Bjelica-Ilkan / X-Ersin
Zoric-Oguz / Furkan-Jawai

Simdi bana kizanlar olabilir kadrolari yan yana yazdigim icin ama. Sanirim yazinca ordaki X'in onemi daha iyi anlasiliyor.

Fenerbahçe Ülker bu sezonun balonu olmaya çok yakın, ortega ve lincolnün ilk 11 de olduğu bir futbol takımı nı basketbola uyarlıyorlar. Kleiza Ergin Ataman evet deseydi 15-20 gün önce Galatasaraylıydı. 2 senede oynadığı maç sayısı belli.Zoriç i geçen sene izledik. Tipik bir yumuşak hırvat uzunu hatta eşittir luksa andric. Oğuz , zoric kaya ve ilkan lı bir uzun rotasyonu olan takım bana sertlikten pota altı üstünlüğünden bahsetmesin.

Teodosic kesin mi değil mi bilmem ama inşallah gelir. Tüm sene Teodosic le az dalga geçmedik. Hatta avrupa da bu kadar dağınık oynayıp takımı adına bu kadar savruk işler yapıp da nasıl hala böyle süper yıldız statüsün de sayılır hiç bir zaman anlamadım. Cska nın oyun kurucusu olmak kolaydır standart bir basketbolcu için. hani zor saçma sapan bir pas atarsın krstic tamamlar hanene asist yazılır. Orada bile egosu tavan yapan cskayı hücum da bozan bir teoyu fenerbahçe de kimse dizginleyemez.

Kişisel anlam da oyuncular bir kenara bogdanoviç li emir li teodosicli bo (kalırsa) kleiza bunların oynadığı bir takım da biraz da mübalağ yaparsak top kavgası çıkar. Hepsi egolu ve topla oynamayı seven arka plan da kalmaktan hoşnut olmayacak oyuncular

Bizim bu noktada en büyük artımız tabiki herkesin rolünün belli olduğu ve tüm oyuncuların birbirini kabul ettiği bir takımız. Fenerbahçe de teodosici bilmeyiz ama Galatasaray da arroyunun her maç +10 olduğunu biliyoruz. Domercant her maç +15 i bulacak bunu biliyoruz. Gordon manuchar jawai bunlar egosu olmayan oyun için de o anda ki rolü üstlenen kaliteli ve yeri geldiğin de maç kazandıran kazandırabilecek oyuncular ve tabiki yerli hakkını da vermek lazım keza bana göre şuan da ligin en iyi yerlileri Galatasaray da . Furkan cenk sinan göksenin ve ersin dağlı

Zaten Fenerbahçeyi bu transferlere iten Galatasaray ın gücüdür. Bunu hepimiz biliyoruz. Anadolu Efes ise her ne kadar planinic çok önemli bir transfer olsada yapı olarak hala Galatasaray ve fenerbahçenin gerisin de olduğunu düşünüyorum. Savanoviç ismen yıldız olsada 2 senedir sıradan bir oyuncu gibi oynuyor. Galatasaray da arroyoyu silip yerine isim yazamazsın yazacağın isim de spa dır. ama barac shipp gordon ve vasil. çizip yerine 50 tane adam yazabilirsin oraya. Semih canı isterse oynar oda karşısın da 2.sınıf bir uzun varsa. Kerem gönlüm zaten ekstra katkı verecek durumda değil standart katkıyı verecek tutku ise.... ?

Banvit ve telekom da boş takımlar değil. 5 takımlı beşiktaş ve karşıyakasıyla da 3+2+2 bir lig seyredeceğiz bu anlam da herlade avrupanın en iyi 3 liginden biri olduğumuz da aşikar.