BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Ismail Senol ‏@ismailsenol 1 dk
O zaman basketbola dönelim biraz. Fenerbahçe Ülker, Milos Teodosic ile anlaştı. CSKA'dan resmen ayrılmasını bekliyor. Birkaç güne biter. Bo McCalebb takımda kalıyor. Gasper Vidmar ve Romain Sato takımda düşünülmüyor. Bu sezon altı yabancıyla yola çıkılacak.

Teodosic ve McCalebb aynı anda takımda olacaklarmış.

Sanırım Kaya Peker sadece sertlik getirmesi için takımda kalacak. Zoric'in performansı belirli olacak mutlaka onlar için. Yalnız Zoric de öyle yumuşak bir adam değil, öyle bir hava var da.

Teo, Barış
Bo, Ömer, Melih
Emir, Bojan
Kleiza, Bjelica, İlkan
Zoric, Oğuz, Kaya

gibi görünüyor kadroları. Böyle olursa bizim gibi Fenerbahçe Ülker de her hafta bir yabancıyı kenarda bırakmak zorunda kalacak.

Bu yabanci Bojan-Bjelica ikilisinden biri olur. Bu takimin on alanda ki savunmasi becerisi zayif gibi geliyor bana. Tabi takip edenler cok daha iyi yorumlayacaktir ama bu kadro potaya saldiran takimlara karsi zorlanir gibi.

Fenerbahçenin kadrosuyla bizim kadroyu karşılaştırmanın mantığı yok.Çok iyi kadro kurdular.Ama bu sahaya yansır mı göreceğiz geçen sene yansımadı ama bu sene dünyanın en iyi koçlarından biri var.Biz kendi üstümüze düşeni yapıp salonu dolduralım sonucu görürüz sene sonu..Cska'yı devirirken,Barca'ya karşı geri dönüş yaparken takım ve taraftar bir bütündü..Aynısı olursa kimse duramaz karşımızda zaten

Fenerbahçe Ülker bu sezonun balonu olmaya çok yakın, ortega ve lincolnün ilk 11 de olduğu bir futbol takımı nı basketbola uyarlıyorlar. Kleiza Ergin Ataman evet deseydi 15-20 gün önce Galatasaraylıydı. 2 senede oynadığı maç sayısı belli.Zoriç i geçen sene izledik. Tipik bir yumuşak hırvat uzunu hatta eşittir luksa andric. Oğuz , zoric kaya ve ilkan lı bir uzun rotasyonu olan takım bana sertlikten pota altı üstünlüğünden bahsetmesin.

Teodosic kesin mi değil mi bilmem ama inşallah gelir. Tüm sene Teodosic le az dalga geçmedik. Hatta avrupa da bu kadar dağınık oynayıp takımı adına bu kadar savruk işler yapıp da nasıl hala böyle süper yıldız statüsün de sayılır hiç bir zaman anlamadım. Cska nın oyun kurucusu olmak kolaydır standart bir basketbolcu için. hani zor saçma sapan bir pas atarsın krstic tamamlar hanene asist yazılır. Orada bile egosu tavan yapan cskayı hücum da bozan bir teoyu fenerbahçe de kimse dizginleyemez.

Kişisel anlam da oyuncular bir kenara bogdanoviç li emir li teodosicli bo (kalırsa) kleiza bunların oynadığı bir takım da biraz da mübalağ yaparsak top kavgası çıkar. Hepsi egolu ve topla oynamayı seven arka plan da kalmaktan hoşnut olmayacak oyuncular

Bizim bu noktada en büyük artımız tabiki herkesin rolünün belli olduğu ve tüm oyuncuların birbirini kabul ettiği bir takımız. Fenerbahçe de teodosici bilmeyiz ama Galatasaray da arroyunun her maç +10 olduğunu biliyoruz. Domercant her maç +15 i bulacak bunu biliyoruz. Gordon manuchar jawai bunlar egosu olmayan oyun için de o anda ki rolü üstlenen kaliteli ve yeri geldiğin de maç kazandıran kazandırabilecek oyuncular ve tabiki yerli hakkını da vermek lazım keza bana göre şuan da ligin en iyi yerlileri Galatasaray da . Furkan cenk sinan göksenin ve ersin dağlı

Zaten Fenerbahçeyi bu transferlere iten Galatasaray ın gücüdür. Bunu hepimiz biliyoruz. Anadolu Efes ise her ne kadar planinic çok önemli bir transfer olsada yapı olarak hala Galatasaray ve fenerbahçenin gerisin de olduğunu düşünüyorum. Savanoviç ismen yıldız olsada 2 senedir sıradan bir oyuncu gibi oynuyor. Galatasaray da arroyoyu silip yerine isim yazamazsın yazacağın isim de spa dır. ama barac shipp gordon ve vasil. çizip yerine 50 tane adam yazabilirsin oraya. Semih canı isterse oynar oda karşısın da 2.sınıf bir uzun varsa. Kerem gönlüm zaten ekstra katkı verecek durumda değil standart katkıyı verecek tutku ise.... ?

Banvit ve telekom da boş takımlar değil. 5 takımlı beşiktaş ve karşıyakasıyla da 3+2+2 bir lig seyredeceğiz bu anlam da herlade avrupanın en iyi 3 liginden biri olduğumuz da aşikar.

Kleiza serbest kalalı birhafta oldu 15-20 gün önce nasıl geliyormuş . Hocanın istemediğine gerçekten inanıyor musunuz. Yani para sorundeil hangisini alalım dediler de Erceg mi dedi kendimizi kandırıyoruz. Anric ile de Zoricin alakası yok Zoric gayet sert bir adamdır Ömer Aşık gibi Lasme gibi defansta tek başına duvar değil ama gayet sert bir oyuncudur. İlkan ve Kaya da sertlik için uygun oyuncular , Oğuz yumuşak bir oyuncu pota altında çok sert değiller ama söylediğiniz gibi asla yumuşak da değiller.

Teo umarım gelmez az dalga geçmedik diyorsunuz bizim millet Ronaldoyla bile dalga geçiyor Lebronla da dalga geçiyordu looser diye. Dalga geçecek halde değiliz millet olarak adam 26 yaşında 4 kez F4 oynadı bir kez Mvp oldu , F4 oynadığı her sezon takımın birinci guardı oldu. Bizde bir tane F 4 oynamış takımın ilk beş oyuncusu var mı şöyle 20-25 dakika süre alanından. Jawai ve Erceg var yedek olarak oynamışlar ki kısıtlı roller oynadılar hatta Ercegin payı yok desek yeridir. Bir yıl sakatlıktan çıkmış 33 yaşındaki Henryden her maç +15 beklersek gözümüz yollarda kalabilir. Hairston boştayken neden düşünmüyoruz anlamıyorum.

Yerli kadromuzu da çok abartıyoruz. Hangi yerlimiz F4 oynayacak bir takımda 20-25 dakika süre alabilir , hiçbirisi alamaz.Ha fenerden alan olur mu onlardakilerde alamaz ama ortada bir fark yok.

Ender-Sinan-Cenk-Ersin-Furkan
Barış-Ömer-Emir-İlkan-Oğuz

Ben ortada üstünlük kuracak bir fark göremiyorum. En potansiyelli yerli Emir bana kalırsa doğru hocayla doğru kafayla takım sürkleyebilecek bir oyuncu. Geçen seneki kötü durumlarını baz alırsak hata ederiz , kötü yapılanmada herkes kötü gözükür yapabileceğini bile yapamaz. Cenk bize gelirken rezil durumdaydı bir yılda nasıl da farklı hale geldi doğru koç ve doğru yapılanmada fenerdeki oyuncular yabana atılacak adamlar değil. Tek avantajımız iyi denebilecek yerli sayımız daha fazla sinan ve göksenin ve Engin de var. Melih ve izzeti ve kenanı alacaklarmış bu yıl işlerine pek yaramaz ama ileride çok fayda sağlayabilirler.Kenanı milli maçlarda ben beğendim mental eksiklikleri var ama 198 boyunda bir oyun kurucu avrupada çok farkettirir eğer tutturursa. Efesten 5 fenerden 4 tane oyuncu var 18 yaş altı milli takımında bizde bir tane o da maç kadrosuna giremiyor.Gençlere de yatırım yapmamız lazım. Bütçen daha azsa yetenekli yerlileri değerlendirmeliyiz.

Kimse kusura bakmasın çok iyi iş yaptılar. Bu sefer coach Obradovic yani oyuncuların kaale alamayacağı biri değil. Bizim yapmamız gereken tüm hamleleri yaptılar.

Kimse kusura bakmasın çok iyi iş yaptılar. Bu sefer coach Obradovic yani oyuncuların kaale alamayacağı biri değil. Bizim yapmamız gereken tüm hamleleri yaptılar.

Buna hem katılıyorum hem katılmıyorum.

Bizim F.Ülker kadar hamle yapmamıza kesinlikle gerek yoktu.Pivot,4 numara ve guard alsak yeterdi.Guard hariç her hamleyi yaptığımızı düşünüyorum hatta üstüne Sinan hamlesini yaptık.Bizim zaten oturmuş bir kadro yapımız var,niye bunu daha fazla kurcalayalım ki?

İnancım her zaman tam ama gerçekten büyük iş yaptılar bu sefer.

3 oyuncudan birini alsak, kimse niye diye sormazdı heralde.. Özellikle Kleiza büyük iş oldu, 2009'da ki formunu yakalaması zor olsa da Avrupa Basketbol'u için harika transfer denilebilir.

Bjelica ise , geçen sene Andersen'in yapamadıklarını yapsın diye alındı. Savunma konusu biraz soru işareti.

Zoric için söyleyecek bir şey yok. Son 2 senesi Euroleague'de çok istikrarlı geçti, ligin orta ve alt düzey takımlarında kendisini savunabilecek oyuncu yok.

En önemli sıkıntıları, yerli gibi duruyor..

Bize dönecek olursak, keşke biraz sabredip, en doğru oyuncuları alsaydık. Bizim yapmamız gereken N'Dong'un yerini dolduracak, 4 numarada ise sorun olmadan katkı verecek bir oyuncuydu malesef buraları soru işareti bırakıyorum özellikle Jawai konusunda şüphelerim var.

Neyse hayırlısı olsun artık, takıma güveniyorum hocaya güveniyorum ama transfer sezonunda vasatın altında kaldık, gönül isterdi ki, spanoulis için özel bütçe yaratanlar o bütçeyi uzun transferinde kullansaydı sırf spanoulis için bu kadar "popülizm" yaratılmak yerine, transfer pazarından İHTİYACIMIZ OLANI ALMAK DAHA MANTIKLI OLURDU. Bize lazım olan Spanoulis değil, 4 ve 5 numaraydı. en az N'Dong kalitesinde, hedefler büyük olduğu için N'Dong'dan daha iyi.. Macvan konusunda ise söylenecek bir şey yok. Takımda kalmaması gereken ilk oyuncu. Ocak ayından beri farklı bir şey söyleyen yoktur diye tahmin ediyorum.

Türk Telekom'dan bir transfer daha !

Türk Telekom, Cajasol'den Luka Bogdanovic'i (1985-2.04) transfer etti.

daha önce Kızılyıldız, Partizan, Le Mans, Joventut, Chorale Roanne ve Oldenburg formaları giyen forvet, geçen sezon Eurocup'ta 11.5 sayı, yüzde 36.4 üçlük, 2.4 ribaund, 1.1 asist, İspanya Ligi'nde 10.8 sayı, yüzde 37.9 üçlük, 3.2 ribaund, 1.1 asist ortalamasıyla oynamıştı.

2001'de Sırbistan Milli Takımı ile Yıldızlar'da Avrupa Şampiyonluğu yaşayan Bogdanovic iyi bir şutör olarak biliniyor.

Telekom'dan çok iyi bir hamle..

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Olin Edirne, Reha Öz ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, 1 yıllık sözleşme imzalanan 2.02 metre boyundaki 1978 doğumlu Öz’ün, geçtiğimiz sezon Antalya Büyükşehir Belediyesi forması giydiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Öz, bir yıllık aranın ardından Edirne’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu, yeni sezonda Olin Edirne forması altında başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Drew Gordon Banvit'te !

Banvit, İtalya Serie A ekiplerinden Banco Di Sardegna Sassari takımından Drew Gordon ile ikinci yılı opsiyonlu olmak üzere 1+1 yıllık anlaşmaya vardı.

1990 doğumlu 2.05 metre boyundaki Amerika vatandaşı genç oyuncu New Mexico Kolej’de 14 sayı, 11.2 ribaund ortalamaları ile tamamladığı üniversite kariyerinin ardından 2012 Yaz Liginde Dallas Maverics kadrosunda yer almış daha sonra ise Avrupa’nın yolunu tutmuştu.

Gordon, Sırbistan’ın Partizan takımnda başladığı profesyonel kariyerinde, Euroleague’de 9.1 sayı 7.5 ribaund, Adriyatik Liginde ise 9.5 sayı, 7.5 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti. Başarılı oyuncu sezonun son bölümünde transfer olduğu Banco Di Sardegna Sassari takımında ise on maçta 11.6 sayı 7.1 ribaund ortalamaları yakaladı.

Euroleague’de geçtiğimiz sezon ribaund sıralamasında üçüncü olan genç oyuncu Amerika U18 Milli Takımının da formasını giydi. Drew Gordon son olarak 2013 Amerika Yaz Liginde Sacramento Kings takımı ile beş maçta 5 sayı, 6 ribaund ortalamaları ile mücadele verdi.

-----------------------------------------------------------------------------

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Trabzonspor’da göreve gelen yeni yönetim, yeni antrenörünü belirlemek için görüşmelere sürdürüyor. Bordo – Mavililerin, sezon bitimi Banvit’ten ayrılan Orhun Ene’ye teklif götürdüğü öğrenildi. Ene’nin ise Karadeniz ekibine olumlu bir cevap vermediği ve Avrupa’dan bir teklif gelmemesi halinde kısa zaman içinde çalışmayı düşünmediği kaydedildi. Bu arada Trabzonspor’da koç Hasan Özmeriç’in sözleşmesi devam ediyor.

------------------------------------------------------------------------------

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Olin Edirne, transfer çalışmalarına hız verdi. Gökhan Taştimur ile yolların ayrılmasının ardından tecrübeli koç Cem Akdağ ile el sıkışan Olin’in Türkiye’de daha önce Galatasaray ve Türk Telekom’da forma giyen Darius Washington‘ın peşinde olduğu öğrenildi.
Akdağ’ın Galatasaray’da görev yaptığı dönemde birlikte çalıştığı ABD’li oyun kurucuyu bizzat istediği ve tarafların anlaşmaya yakın olduğu belirtildi.
28 yaşındaki Washington son olarak oynadığı Fransa’nın Le Mans takımında 15 sayı, 3.7 ribaund, 3.8 asist istatistikleriyle dikkat çekmişti.

------------------------------------------------------------------------------
Yeni bir yapılanmaya giden Olin Edirne transferde somut adımlar attı.

Edirne ekibi, bir süredir görüştüğü Darius Washington’ın yanısıra Erol Can Çinko ve Can Korkmaz ile anlaştı.

Kulüpten yapılan açıklamalar şöyle:
Olin Edirne, Darius Washington ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 6 Aralık 1985 doğumlu, 1.88 boyundaki oyun kurucu, ABD vatandaşlığının yanı sıra Makedonya Cumhuriyeti pasaportu da taşıyor.

Darius Washington 2009-10 sezonunda Galatasaray’da oynarken hocamız Cem Akdağ ile birlikte çalışan ve onun basketbol anlayışını çok benimseyen bir oyuncuydu. Bir sezon önce Beko Basketbol Ligi’nde Türk Telekom forması giyen oyuncu geçen sezona İsrail’in Hapoel Eliat takımında başlamış sonrasında Fransa’nın Le Mans takımına transfer olmuş ve maç başına (14 maç) 15.1 sayı- 3.7 ribaund- 3.8 asist- 2.0 top çalma ortalamalarını yakalamıştı. Washington’ın kariyeri ise şöyle:

2004-06: University of Memphis (NCAA I), 2006-07: PAOK Selanik (Yunanistan) ve CEZ Nymburk (Çek Cumhuriyeti), 2007-08: San Antonio Spurs (NBA), Austin Toros (NBA D-League) ve Aris Selanik (Yunanistan), 2008-09: Ural Great Perm (Rusya), 2009-10: Galatasaray (Türkiye) ve Lottomatica Roma (İtalya), 2010-11: Lottomatica Roma (İtalya) ve Pirates de Quebradillas (Porto Rico), 2011-12: Türk Telekom (Türkiye) ve Pirates de Quebradillas (Porto Rico), 2012-13: Hapoel Eilat (Israil) ve Le Mans (Pro A-Fransa).

Reha Öz transferinin ardından sürdürdüğümüz transfer görüşmeleri sonunda Banvit’ten Erol Can Çinko’yu renklerimize kattık. Genç oyuncu ile 1 yıllık anlaşma sağlandı.

Bugün Tanınmışlar Renault’da bir araya gelen taraflar Çinko’yu 1 yıllık Olin Edirne’li yapan sözleşmeyi imzaladılar. Olin Edirne adına sözleşmeyi imzalayan Renault Tanınmışlar Satış Müdürü ve Olin Edirne Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Levent, Erol Can Çinko’nun genç ve gelecek vaad eden bir oyuncu olduğunu belirterek “Erol Can’ı kadromuza kattığımız için mutluyuz. Kendisinin çok yetenekli bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Olin Edirne forması ile başarılı bir sezon geçirecektir. Takıma önemli katkısı olacağına inancımız tam” derken genç oyuncu Erol Can Çinko’da “Olin Edirne’de olmaktan mutluyum. Burada daha fazla süreler alıp kendi basketbolumu daha da geliştireceğim ve yeni takımıma faydalı olmaya çalışacağım. Olin Edirne taraftarımızla birlikte çok zevkli bir sezon geçireceğiz” dedi.

Erol Can Çinko, 15 Ağustos 1990 doğumlu. 1.93 boyunda ve kısa forvet (3) pozisyonunda oynuyor. Banvit alt yapısından yetişti ve Genç Banvit, Bandırma Kırmızı ve Banvit takımlarında oynadı. Ümit ve Genç Milli takımlarda yer aldı.

İzzet'in de Fenerbahçe Ülker'e transfer olduğunun haber olarak yayılmasıyla birlikte değişik bir Fenerbahçe Ülker izleyeceğimiz iyice kesinleşti. Ciddi bir boy ortalamasına sahip olacaklar. Muhtemelen Kleiza'dan 3, Bojan ve Emir'den de 2-3 gibi yararlanacaklar. En büyük handikapları hızlı basketbol olur ki frene basmayı bilen bir guard alırlarsa bunu da aşabilirler. Calathes umarım bu taraflara gelmez bu yüzden.

İzzet'in de Fenerbahçe Ülker'e transfer olduğunun haber olarak yayılmasıyla birlikte değişik bir Fenerbahçe Ülker izleyeceğimiz iyice kesinleşti. Ciddi bir boy ortalamasına sahip olacaklar. Muhtemelen Kleiza'dan 3, Bojan ve Emir'den de 2-3 gibi yararlanacaklar. En büyük handikapları hızlı basketbol olur ki frene basmayı bilen bir guard alırlarsa bunu da aşabilirler. Calathes umarım bu taraflara gelmez bu yüzden.

Calathes'in Memphis'e geçmesi muhtemel. Bayadır çıkıyor haberleri.

Fenerbahçe Ülker,İzzet'i almış galiba.Ayrıca Kenan konusunda da Tofaş ile görüşüp "Bu sene sizde kiralık olarak kalmaya devam etsin,oyuncu bizim olsun" teklifi sunmuşlar diye gördüm.Tabii Tofaş olması Ali Koç'un devreye girebilme ihtimalini artırıyor ve Fb Ülker bu transferde avantajlı konumda gibi rakiplerine oranla.Tabii bir de Melih Mahmutoğlu hamlesi olacak deniyor.Yerli harekatı yaptı adamlar.

Fenerbahçe Ülker'in kadrosunun hala tamamlanmadığını düşünüyorum.Kesinlikle bir guard alacaklardır.Obradovic daima old-school guard ister.Ama piyasa feci daraldı.Yine para saçıp birini getirebilecekler gibi duruyor.

Bo-Barış-Berk
X-Ömer-Melih
Bojan-Emir
Kleiza-Bjelica-İzzet-İlkan
Zoric-Oğuz

Vidmar ve Sato yollanmak isteniyormuş.Vidmar'ı niye yolluyorlar çözemedim.Galiba devşirme işleri hallolmadı.Yoksa pota altı sertliğine çare olacak biri.

Şu kadrolarına baktığımızda çok kalabalık,bol alternatifli,kaliteli bir kadro var.Kadronun boy ortalaması oldukça fazla.Herhalde bu sayede geçen yılki ribaund sorununa çözüm getirmeyi planlıyorlar.Fizikli takım oldular.

Üstelik bu yıl takımın başında toy ve sene başında milli takımla çalıştığı için kulübünü yakından tanıma fırsatına erişemeyen Simone Pianigiani yerine Avrupa efsanesi Zeljko Obradovic var.

Dezaantajları yok mu?Var tabii.Mesela guarda eğer Teodosic gelirse takımda ciddi bir ego savaşı olacaktır.Emir,Bo,Kleiza,Bojan,Teo.Son topu kim kullanacak tartışması çıkacaktır.Ayrıca yabancılara baktığımızda hepsi general gibi.Bir tane asker,savunmacı biri yok özellikle kısalarda.Bu geçen yılki savunma zaaflarını kendilerine yaşatabilir.

Başkan hedefimiz başarı dedi ortada bir şey yok. Bazı arkadaşlar rotasyona Engin Atsür yazıyor ya gülüyorum sadece. Dönmesi en iyi ihtimalle Aralık başı. Jawai'de sakatlık problemi var, Henry de var, Furkan'da da var. Göksenin'de de var. Buna rağmen hedefimiz avrupa diye yola çıkıp hiç bir şey yapmamak açıklanacak iş değil. Başarılı olan kişinin altı oyulur kuralı yine başladı.