BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Galatasaray'da Ergin Ataman'la çalışmak harika olacak dedikten 3 gün sonra febeşe gidip hiç bir halt yiyemeden postalandı ya....offffffffffff

Bo ile Fenerbahçe'nin yolları resmi olarak ayrıldı. Fenerbahçe'yi ateşleyen en önemli isimdi Bo. Hata yaptılar bence.

Ülker Kleiza'yı yollamış herhalde. Sözleşmesi yok muydu ? Bizde olsa gönderene kadar göbeğimiz çatlardı.

1+1 yıllık sözleşmeleri vardı ve Fenerbahçe Ülker'de sözleşme gereği herhangi bir çıkış ücreti ödenmedi.

Devşirme hakkı kazananların, haklarını iade etmeyecekleri bilgisi doğru mu? Bu hakka sahip oyuncuların bir listesi var mıdır? Tarence Kinsey vardı sanırım böyle. Partizan'da fena sezon geçirmedi. İyi transfer olabilir çoğu takım için. Böyle başka isimler olabilir Avrupa'da.

1.3 milyon TL diyelim aslında. Dolar kuruna bakınca çok da yüksek değil ama Can Altıntığ'ın kariyerine bakınca güzel rakam hakikaten.

Bu sene yabancı değişikliğinden dolayı lig çok zor geçecek. Herhangi bir takımın 5 ABD'li ile en iyi kadroları bile yenme şansı olur. Hiç sürpriz olmaz benim için.

Mirsad Türkcan ve Ati Koç Olin'i satın alacakmış. Avrupadaki genç yetenekleri ve piyasası düşen yıldızları oynatıp parlatmayı düşünüyorlar.

Valla çok çok iyi bir lig olacak.

Bizim transfer başlığında da konuşulduğu üzere Hickman'ı isteyenler ve istemeyenler var ama 1 numaralı pozisyonu sadece Hickman'a teslim edeceklerini düşünmüyorsunuz değil mi arkadaşlar? Bizim en önemli avantajımız son 3-4 senedir yerli rotasyonumuzun güçlü olmasıydı ama artık işler değişti. Biz nasıl 7 yabancı hakkımızı kullanıyorsak bunlar da kullanacaklar ve hiçbir takımın da kadrosu hazır değil şu anda. Bu yüzden güçlendiler veya zayıfladılar demek bence pek doğru değil. Şu anda ellerinde Hickman, Bogdanovic, Zoric, Bjelica var görünüyor. Daha 3 oyuncu alırlar Emir de yerli sayılırsa. Biri Bogdanovic, biri uzun diğeri de savunması iyi bir guard olabilir.

Efes de guard arıyor ama bulamadılar. Draper ismi geçiyor da ben pek beğenmiyorum onu. Onlar da üstte saydığım sebepler doğrultusunda bir de combo guard alırlarsa başarılı olurlar ancak. Draper Efes'i kesmez.

Sonuç olarak bizim takımlarda para var, istek var ama piyasadaki oyuncu sayısı da bir hayli daraldı ama güzel bir lig bizi bekliyor olacak.

Mirsad Türkcan ve Ati Koç Olin'i satın alacakmış. Avrupadaki genç yetenekleri ve piyasası düşen yıldızları oynatıp parlatmayı düşünüyorlar.

Valla çok çok iyi bir lig olacak.
zaten aldılar diye biliyorum..eğer Oktay Mahmuti daçka işi olmazsa Oktay Mahmutiyi olinin başında da görebiliriz bence.

Hickman- Goudelock -Bojan- Bjelica- Zoric gözüküyor şimdilik. 5 tane bireysel oynayan oyuncu, bu kadro da hezimete uğrayabilir. Bi arroyo tarzı oynatan guard alamıyorlar yıllardır, yada sağlıklı bonsu gibi atlet pivot. Transferlerini kim yapıyor bilmiyorum ama birileri ısrarla ''oynatan guard, atlet pivot almayacaksın'' diye tehdit ediyor gibi :)

Fenerbahçe Ülker 2 transfer daha yapacak unutmayın. Kenan Sipahi ve Berk Uğurlu da var ayrıca. Bence sıkıntıları sadece pivot olur bir de savunma ama hücum yönleri çok iyi oldu. Bir de ben Emir'i kesinlikle Türk oynatacaklarını düşünüyorum. Ne yapıp ederler onu oynatırlar Türk olarak.

Anadolu Efes Draper'ı almış kesin olarak. Yeterli bir oyuncu değil ama Micic'i de alacaklar galiba. Micic'e tek başına güvenemedikleri için Draper tercihi olmuş gibi. Efes'e de skorer oyuncu lazım olacak şimdi sadece.