BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Fenerbahçe Ülker 2 transfer daha yapacak unutmayın. Kenan Sipahi ve Berk Uğurlu da var ayrıca. Bence sıkıntıları sadece pivot olur bir de savunma ama hücum yönleri çok iyi oldu. Bir de ben Emir'i kesinlikle Türk oynatacaklarını düşünüyorum. Ne yapıp ederler onu oynatırlar Türk olarak.

Anadolu Efes Draper'ı almış kesin olarak. Yeterli bir oyuncu değil ama Micic'i de alacaklar galiba. Micic'e tek başına güvenemedikleri için Draper tercihi olmuş gibi. Efes'e de skorer oyuncu lazım olacak şimdi sadece.
Şu anda 6 yabancıları var 7 yabancı tribünde oturacağı için fazla para harcayamazlar yeni kurala göre Emir'i Türk oynatmak için pek şansları yok. Langford bile Türk statüsünden yararlanamayacağı için vazgeçti Tr pasaportundan.

FB Ülker'in garip bi kadro yapısı oldu.

Hickman, Goudelock, Bojan, Bjelica, Zoric eldeki yabancıları şu anda. Bogdan Bogdanovic de gelecek diyorlar, ediyor 6. Bir tane de pivot alsalar ediyor 7.

Emir'in yabancı sayılması durumunda Emir'i yollamaları gerekiyor. Ya da 8 yabancıları olacak. Bütün bunlara rağmen kadrolarında saf oyun kurucu yok.

30 milyon euro bütçeyle oyun kurucusuz bi takım kurabilmek de garip bi durum.

Neyse bizim işimize gelir elbette.

Fb beğendiğim 2 oyuncuyu aldı, onların sorunu oyun kurucu sadece, eğer kaliteli bir 1 numara almazlarsa harcadıkları parada, aldıkları oyuncularda boşa gider, Efes'inde Draper hamlesi çok kötü bir seçim,o kadar paraları var aldıkları adama bak :) Biz bu açıdan çok şanslıyız "rüya takımı yenen adama" sahibiz, Arroyo keşke çok daha önceden bize gelseymiş...

Goudelock şut atmak ister, tabi Hickman fırsat verirse, ondan önce Bojan var, Bjelica'nın bireysel şut aşkı var, Zoric desen garibim pota altında pasif bekçi. Yabancı hakları da 1 tane kaldı sanırım, bu sene de oynatan guard yok, pivotları yok :)

Semih Erden'i alacaklar büyük ihtimalle. Bakalım Obradovic adam edebilecek mi bunu? Gerci karakter isteyen takımlarda başarılı olmaması normal, takımını buldu. Biz de tribünden tepki göstereceğimiz adamı bulduk. Tabi doğruysa. :)

Daha once de söylediğim gibi Efes'in sadece Draper ile oynayacagini düşünen yok herhalde değil mi? Ya Micic ya da Planinic kadroda yer alır. Ama 4 numara da lazım bunlara.

F. Ülker, Bogdan Bogdanovic ile de anlaşmaya yakınmış.

Hickman, Goudelock, Bogdanovic. Üçü de iyi skorer, iyi oyuncu. Ama üçü de bireysel olarak oynamayı seven, yaratıcılıklarını kendi pozisyonlarını hazırlamak ve bitirmek için kullanan oyuncular. Çok doğru bir kadro planlaması değil. Yine saf oyun kurucu eksikliği çekecekler.

Semih Erden'i alacaklar büyük ihtimalle. Bakalım Obradovic adam edebilecek mi bunu? Gerci karakter isteyen takımlarda başarılı olmaması normal, takımını buldu. Biz de tribünden tepki göstereceğimiz adamı bulduk. Tabi doğruysa. :)

Daha once de söylediğim gibi Efes'in sadece Draper ile oynayacagini düşünen yok herhalde değil mi? Ya Micic ya da Planinic kadroda yer alır. Ama 4 numara da lazım bunlara.

Abi Saric 4 değil mi zaten? Gerçi öyle bir stili var ki 3 de oynar 4 de, hatta zorlasan 2 de :)

Bence Planinic-Draper hiç de fena olmaz.

FB Ülker Bogdan ve Freeland ile de anlaşacak deniyor. Hickman, Goudelock, Bogdan, Bojan, Bjelica, Freeland, Zoric. Çok enteresan bi kadro yapılanması.

Saric 4 evet ama başka yok takımda sanki.

Freeland yanlış tercih olur ama alsınlar ne olacak. :) Bence Fener'de o kadar büyük bir guard sorunu yok. Pivot sorunu var, sert pivot.

Obradovic deneme tahtası yaptı ülkeri gerçek bir oyun kurucu olmadan birebirlere dayalı bir oyun sistemiyle başarılı olamaya çalışıyor . Daha önceki yıllarına bakarsak özellikle EL yi aldığı zaman diamantidis jasikevicius calathes spanoulis le oynuyordu adam yeni bir tarz yaratmaya çalışıyor takılsın bakalım :D

Obradovic deneme tahtası yaptı ülkeri gerçek bir oyun kurucu olmadan birebirlere dayalı bir oyun sistemiyle başarılı olamaya çalışıyor . Daha önceki yıllarına bakarsak özellikle EL yi aldığı zaman diamantidis jasikevicius calathes spanoulis le oynuyordu adam yeni bir tarz yaratmaya çalışıyor takılsın bakalım :D

Acaba Pana'da transferde söz sahibi miydi? Bazı çalıştırıcılar çok iyi yönetir -Terim gibi- lakin aynı seviyede oyuncu seçimi yapamaz.

Yıllardır transferi Pana'da Obra'mı yaptı yoksa başka akıllar mı vardı?

Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes'in oyuncu tercihleri fazla eleştiriliyor bence. Özellikle bu sene için bütçeleri çok iyi ama alacakları adam yok. Kadromuzda Arroyo olduğu için çok şanslıyız yoksa biz de bulamazdık oyun kurucu. Zaten alabilecekleri adamları alıyorlar. Teodosic, Calathes gibi adamların peşinden çok koştular ama gelmedi bu oyuncular. Emin olun bahsedildiği gibi paramız olsa biz de büyük sorun yaşardık oyuncu transferinde. Üst düzey oyuncular belli ama yatırım yapan kulüp de bir hayli fazla. Orta sınıftan katkı almaya çalışıyor herkes. Tabi eleştirilecek yanları da çok. Fenerbahçe Ülker'in uzun bulamaması, Anadolu Efes'in skorer bulamaması gibi. Uzun yine zor da skorer bulamazsa Efes büyük rezillik olur. :)

Acaba Pana'da transferde söz sahibi miydi? Bazı çalıştırıcılar çok iyi yönetir -Terim gibi- lakin aynı seviyede oyuncu seçimi yapamaz.

Yıllardır transferi Pana'da Obra'mı yaptı yoksa başka akıllar mı vardı?
O kadarını bilemem abi senin bildiğin bir şey varsa paylaş bende öğreneyim :D Ama sonuçta realle partizanda şampiyon olan bir koç öyle bir şey yaptıracağını sanmam gerçi o zamanları hiç izleyemedim pek bir bilgim yok sadece mantık yürüttüm

Efes bir şutör hamlesi yapar diye düşünüyorum. Jaycee Carroll'u alabilirler mesela buy-out ödeyerek, cuk oturur o kadroya. Langford da düşünülebilir onlar için. Yine Lojeski de bir alternatif... Öyle ya da böyle şutör transfer edeceklerdir diye düşünüyorum. Oyun kurucu konusunda bence Planinic görmezden gelinecek bir isim değil. İvkovic'le birlikte mutlaka yeni bir sayfa açacaktır.

Planinic-Draper-Doğuş
Carroll-Cedi
Perperoglou-Birkan
Lasme-Saric-Okben
Krstic-Deniz

FB Ülker'de şutör bir çok oyuncu var fakat 1 ve 5 numaralarda problem devam ediyor.

Hickman-Kenan-Berk
Goudelock-Melih-Ömer
Bojan-Emir
Bjelica-PF
Zoric-Oğuz-C

Gereği var mı bilmiyorum ama Serhat ve Can Altıntığ transferleri konuşuluyor onlar için. Ayrıca Semih Erden'le de ilgileniyorlarmış. 2-3 bolluğu göze çarpıyor FB Ülker'de. Pota altı isimleri ise baya sorunlu ve defolu. Freeland ve Bogdan Bogdanovic de yine konuşulanlardan.

Şutör transfer edileceğini kabul ederek Efes'in kadro yapısını daha dengeli buluyorum ben. FB Ülker'de 2 ve 3 numarada yığılma var resmen.

Freeland çok iyi transfer Fener için eğer gerçekleştiyse. Harika bir oyun bilgisi var. Nba'de hafif süt kaldı ama Avrupa'da işler değişir. Yalnız bu adamlar kaç oyuncuyla oynayacak onu anlamadım.

Trabzonspor'a gitmesini beklediğimiz Earl Calloway , Royal Halı Gaziantep ile 2 yıllık sözleşme imzalamış. Muhteşem bir transfer.

Efes'in son tercihini görmeden yazıyorum şimdilik ama en dengeli kadro hala bizim kadromuz olacak gibi gözüküyor, bütçemiz çok daha az olmasına rağmen.

Abi Saric 4 değil mi zaten? Gerçi öyle bir stili var ki 3 de oynar 4 de, hatta zorlasan 2 de :)

Bence Planinic-Draper hiç de fena olmaz.

FB Ülker Bogdan ve Freeland ile de anlaşacak deniyor. Hickman, Goudelock, Bogdan, Bojan, Bjelica, Freeland, Zoric. Çok enteresan bi kadro yapılanması.

Planinic-Draper ikilisi bizim için çok iyi olur Semih inşallah öyle olur :) Çok büyük şut sorunu yaşarlar, gelecek diğer kısa oyuncunun şutor özelliğine sahip aynı zamanda guardlık da yapabilecek bir oyuncu olması lazım, yani Draper sahada değilken o adama ipleri bırakabilmelisin ve o isim Carroll değil tabi ki. Bildiğim kadarıyla 7.yabancıları uzun olacak Planinic değil, onlar bir tane kısa bir tane de 4 numara özellikli oyuncu alacaklar eğer Planinic giderse.

Planinic-Draper ikilisi bizim için çok iyi olur Semih inşallah öyle olur :) Çok büyük şut sorunu yaşarlar, gelecek diğer kısa oyuncunun şutor özelliğine sahip aynı zamanda guardlık da yapabilecek bir oyuncu olması lazım, yani Draper sahada değilken o adama ipleri bırakabilmelisin ve o isim Carroll değil tabi ki. Bildiğim kadarıyla 7.yabancıları uzun olacak Planinic değil, onlar bir tane kısa bir tane de 4 numara özellikli oyuncu alacaklar eğer Planinic giderse.

Abi ben Planinic'i baya tutuyorum ya. Geçen sezon kötüydü ama iyi giden hiç bir şey yoktu Efes'te. Ivkovic düzenini oturtabilirse Planinic'in de farkı ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Khimki performansında oynasa bile yeterli olur, tabi takımda kalırsa.

Hatta geçen sezon bize de gelmesini çok istemiştim Planinic'in :)