BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Anadolu Efes 91-75 Trabzonspor

Stephane Lasme: 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 3 blok
Stratos Perperoglou: 12 sayı, 3 ribaund, 1 top çalma
Furkan Korkmaz: 10 sayı, 9 ribaund, 1 top kaybı
Cedi Osman: 10 sayı, 1 ribaund, 1 top kaybı

Gani Lawal: 22 sayı, 8 ribaund, 3 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok
Jerome Randle: 15 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 4 top kaybı

Furkan Korkmaz umarım hep böyle devam eder. Allah nazarlardan saklasin...

Zadar Turnuvası

Fenerbahçe Ülker 78-69 KK Zadar

Goudelock 17, Semih 15, Zoric 12, Serhat 10, Melih 7, İzzet 5, Hickman 4, Preldzic 4, Vesely 3, Oğuz 1 sayıyla oynadı.

fb78-69-zadar
Andrew Goudelock: 17 sayı (3/3 üç sayı), 4 ribaund, 1 top çalma, 2 asist, 2 top kaybı
Richard Hickman: 4 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma
Semih Erden: 15 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma
Melih Mahmutoğlu: 7 sayı, 1 top çalma
İzzet Türkyılmaz: 5 sayı, 1 ribaund, 2 top kaybı, 2 top çalma, 1 asist
Serhat Çetin: 10 sayı, 2 asist
Can Altıntığ: 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma
Oğuz Savaş: (4 dk) 1 sayı, 3 ribaund
Luka Zoric: 12 sayı, 3 ribaund, 2 top kaybı, 1 asist
Jan Vesely: 3 sayı, 7 ribaund, 1 top çalma
Kenan Sipahi: 1 top çalma, 2 top kaybı, 1 asist
Emir Preldzic: 4 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, 3 asist

Draper Efes'in zayıf karnı diyorduk ama hazırlık maçlarındaki performansı ilgimi çekti. Geçen maçta 15 sayı atmıştı, dün 8 asist yapmış. Cedevita günlerine dönecek galiba.

Daçka-Zadar ilk yarı 39-39 bitti. Daçka eğrisiyle doğrusuyla tam Mahmuti takımı olmuş. Kısa zamanda Mahmuti felsefesini aktarmaya çalışmış. Takım şu an için Jamon'un eline bakıyor fazlaca.Seibutis'in de gelmesiyle hücum organizasyonları konusunda biraz daha rahatlayabilir Jamon. Greer savunmada çok fazla aksıyor , düzen dışı sayı atabilen bir oyuncu ama oyunun bir yönünde hiç yok. Genel olarak Daçka'da oyuncular tek yönlü , Jamon ve Seibutis haricinde savunma ve hücumu beraber götürecek oyuncu sayısı az. Taylor Brown skorer olabilen fakat dış şutuna güvenilecek birisi değil. 3 sayı isabeti bulmakta zorlanabilirler sezon içerisinde , mutlaka oyunu açmalarını sağlayacak o dış atışın gelmesi gerekiyor.Ben olsam bir tane net şutör ilave ederdim şu kadroya muhtemelen bunu Greer'i keserek yapardım.Shurna-Erwin 'in skorer olması iç-dış dengesi oluşmasını sağlayabilir.Daçka şu an için ortada bir takım, oyuncu olarak eksikleri var tam takım olduklarında daha iyi yorumlayabiliriz.

Bence daçka beklenildiği kadar iyi bir takım olmayacak defosu cok takimin genelde tek yönlü oyuncular fakat mahmuti faktörü önemli zamanla makinelesen eksiklerini takim olarak kapatacak bir takim olmaya calisacaklardir. Ama ben ilk üçü zorlayabileceklerini zannetmiyorum.

Darüşşafaka 4 oyuncusunun olmadığı maçta (Seibutis, Vidmar, Ersin Dağlı, Nedim Yücel) zorlandı. Mahmuti'nin savunma anlayışını öğrenmesi gereken adamlar var takımda. Çok adam kaçırıyorlar. Onun dışında Daçka'nın bu kadar üçlük atması beni şaşırttı. Shurna uzatmada 5 tane üst üste üçlük attı mesela. Greer da beni biraz şaşırttı. İyi sorumluluk aldı. Çok eksiği var ama Daçka'nın. Değerlendirmek için erken. Maçları izlemek ise güzel. Sırada bizim maç var bakalım.

Darüşşafaka Doğuş 92- 88 Zadar

Henüz hazırlık kampında olmaları ve oyuncu uyumlarının tam anlamıyla oluşmaması açısından kesin yargılarla konuşmamak gerekiyor belki ama Daçka bana önümüzdeki yıl açısından birkaç ipucu verdi.Mahmuti yine ikili oyun temelli bir oyun oynatıyor.Jamon-Seibutis-Brown-Vidmar-Erwin-Göksenin gibi standart üstü savunuculardan kurdu takımını. Shurna,Greer,Ermal gibi bu konuda sınıfta kalan oyuncular da mevcut.Oyunun her iki yönünü iyi oynayabilen bazı oyuncular var fakat diğerleri biraz daha tek yönlü.Yine düzen içerisinde her oyunucunun rolü belli olacak .Mahmuti oyun görüşünden taviz vermiyor , kadroya baktığımızda yine diğerlerine nazaran saha içinde özgürlüğü ve kredisi çok fazla olan bir oyuncu yok.Underdog bir takım için kabul edilebilir bir durum olsa da üst seviyelerde sıkıntı arz ediyor.Mahmuti hücum setlerine daha fazla çeşitlilik katmalı , yarı saha savunma ve hücumu konusunda beğendiğim ve çok sevdiğim bir koç ancak saha içerisinde yıldız oyuncularla da oynayabilmeli.Düzen içine sıkıştırılmış oyunculardan çok , oyuncuların iyi yönlerini ortaya çıkaran bir tabloyu da Mahmuti takımlarında görmek istiyoruz artık.Bu iki hususun harmanlanmasıyla çok iyi sonuçlar ve çok akıllı göze hoş gelen bir basketbol izleyebiliriz.

Oyuna baktığımızda Mehmet Yağmur'un beklediğimden az süre aldığını gördüm.Daçkanın maçlarda iç-dış dengesini sağlaması gerekiyor.Erwin ve Vidmar'da gelince 4-5 rotasyonuna çeşitlilik katar.Bugün Ermal ve Shurna ile çok ciddi sıkıntı yaşadılar pota altında.Bunun geçici bir sorun olacağını düşünüyorum.Vidmar'ın katacağı sertlik ,ribaundlara etkisi ve pick&roll becerisi bugün izlediğimiz takıma ekstra birşeyler katacak mutlaka.İkili oyunları oynadıktan sonra içeri devrilen bir uzun yoktu bugün Vidmarla bu sorun çözülebilir.Erwin savunma,orta mesafe katkısıyla derinlik katar Daçka'ya.Seibutis keza çok iyi bir turnuva geçirerek geldi.Takım şu anda orta seviyede , daha iyi olurlar mı bence olacaklar. Dış isabet buldukları anda rahatlarlar bu sezon, bu açıdan baktığımızda 3 sayı yüzdesi iyi olan Shurna var elde.Fakat bir tane de kısa bulmaları gerekiyor , Seibutis'in bu anlamda vereceği katkı takım için çok önemli.Greer savunmada çok aksayan düzen dışı bir oyuncu , beğendiğim bir oyuncu değil fakat sezon içinde sıkışan anlarda sık sık başvuralabilecek bir oyuncu şu kadroda. İyi savunuculardan kurulular , daha riskli oynamalılar.Tempoyu artırıp doğru saha içi yerleşimiyle mutlaka daha iyi olacaklar.

Taylor Brown ; Atletik bir oyuncu , zaman zaman pas araları yapıyor benim gördüğüm savunma noktasında iyi durumda. Hücumda dış atıştan ziyade kendi orta mesafesini oluşturup bunu yüzdeli biçimde atıyor.Diğer hazırlık maçlarına baktığımızda da 3 sayı isabeti noktasında sıkıntıları var.Oyun zekası kötü olmayan bir oyuncu, Jamon-Seibutis-T.Brown 3lüsüyle oluşturulan kısa rotasyonu oyunu iyi yönlendirir.Burada tempo yapmaktan kaçmamak gerekiyor.Sete set hücumlarında tıkanabilecek bir takım kimliğinde Daçka.Bu gibi anlarda kenardaki Greer'e başvurabilirler.

John Shurna ; 4 numara pozisyonunda oynayan oyuncular için 3 sayı isabeti günümüz basketbolunda çok değerli hale geldi. Savunmada artan sertlik , ikili oyunların artık daha iyi savunulması gibi sebeplerden dolayı tıkanan hücumlarda 4 numaranın alan açması , pick&pop oyunlarını iyi derecede uygulayabilmesi takımlar için vazgeçilemez hale geldi.Shurna 3 sayı isabeti noktasında iyi bir oyuncu uzatma dakikalarında attığı 3lüklerle de bunu gösterdi fakat bana fazla yumuşak kalıyor gibi geldi.Yani savunmada hiçbir caydırıcılığını göremedim , ribaundlara iyi atak etmiyor.Oyunu hücumda 3sayı çizgisine açılıp boş şutu sokmak üzerine kurulu tek yönlü bir oyuncu fakat kurulu düzen için maden.Daçka'ya baktığımızda dış atış bulmakta zorlanacak bir takım seziyorum (bugün iyi attılar o ayrı )bu açıdan bakarsak Shurna bu takım için çok önemli.Enteresan bir oyuncu oyunda fazla uyuyor ama bir anda alev alabiliyor,Biraz daha izlemek ve uzun vadede ne verdiğini görmek gerekiyor.

Göksenin Köksal ; Güçlü fiziği , bitmek bilmeyen enerjisiyle buralara gelen Göksenin artık oyununa birşeyler ilave etmek zorunda.Ben Göksenin'i daha özgüvenli gördüm bana güzel sinyaller verdi. Güçlü fiziğini artık sadece savunmada değil hücumda penetrelerle de kullanmaya başlamış.Savunmada kaldığı yerden devam ediyor. Şut istikrarı sağlaması gerekiyor mutlaka onun haricinde bu sezon kazanacağı mental kuvvetle gelecek sezona daha iyi bir giriş yapacağını düşünüyorum.

Jamon Gordon ; Oyunun iki yönününde de bildiğimiz gibi.Takımın lideri konumunda. Zadar maçında üzerine fazla yük bindi.Seibutis'in gelmesiyle biraz daha rahatlar fakat Daçka onun tercihleri üzerine kurulu gibi görünüyor. Jamon-Seibutis-Brown-Göksenin gibi savunması iyi kısalardan oluşan Daçka mutlaka tempo yapmalı.Savunma kaynaklı sayılar konusunda ligimizin bu alanda en iyi takımlarından biri olacak gibi görünüyor.

Metin Türen ; Genç bir oyuncu , sürekli övgüyle bahsedilen gençlerimizden. Bilmiyorum ben yanılıyor da olabilirim ama Metin'in çok çalışması gerekiyor , ben doğru çalışma temposunda ve kararlılığında olduğunu düşünmüyorum.Bence tavanı belli bir oyuncu.

Daçka'yı dikkatle takip edip takımın gelişimi izlenmeli.Şu an için ipucu verdiler fakat net birşeyler söylemek için kesinlikle erken.Takipte kalıp incelemek gerekiyor..

CSKA 73-72 Banvit

BANVİT
Erkan Veyseloğlu: 6 dakika, 2 sayı, 1 ribaund
Earl Rowland: 30 dakika, 10 sayı (0/5 üçlük), 2 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, 3 top çalma
Cem Ulusoy: 1 dakika
Berkay Candan: 4 saniye
Şafak Edge: 18 dakika, 12 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top çalma
Chuck Davis: 28 dakika, 9 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 2 top çalma
Sammy Mejia: 31 dakika, 13 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı, 2 top çalma
Vladimir Veremeenko: 26 dakika, 5 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı
Keith Simmons: 27 dakika, 13 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 2 top çalma
Tolga Geçim: 18 dakika, 5 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı
Cevher Özer: 11 dakika, 3 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı

CSKA'da eski Galatasaraylı Manuchar Markoshvili 14 sayı (3/7 üçlük) ile takımının en skorer ismi oldu, Ivan Strbkov 12 sayı, Sonny Weems 7 sayı, Kyle Hines 6 sayı attı.

Beşiktaş Integral Forex 68-59 Rönesans Ankara Ted Kolejliler

RÖNESANS TED ANKARA KOLEJLİLER
Marques Green: 8 sayı, 4 asist, 6 top kaybı, 3 top çalma
Berent Kavaklıoğlu: 2 asist, 1 top kaybı, 1 blok
Kaan Sarıaslan: 0 sayı
Matt Gatens: 3 sayı, 2 ribaund, 2 top kaybı
Muhammed Baygül: 2 ribaund
Önder Külçebaş: 5 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma
Polat Kaya: 7 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı
Ayberk Olmaz: 1 asist
Clay Tucker: 9 sayı, 3 asist, 3 top kaybı, 1 top çalma
Vanja Plisnic: 13 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 5 top kaybı, 1 top çalma
Alade Aminnu: 5 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok
Predrag Samardjiski: 9 sayı, 4 ribaund, 2 top kaybı, 1 top çalma, 1 asist

BEŞİKTAŞ INTERGAL FOREX
Muratcan Güler: 6 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 3 top çalma
Enes Taşkıran: 6 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma
Kerem Tunçeri: 2 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, 2 top çalma
Caner Erdeniz: 5 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma
Engin Atsür: 11 sayı, 1 ribaund, 4 asist, 3 top kaybı, 2 top çalma
Cem Coşkun: 2 sayı, 1 ribaund, 4 top kaybı
Hilton Armstrong: 9 sayı, 3 ribaund, 3 top kaybı, 3 top çalma, 1 blok
Tyler Stone: 19 sayı, 10 ribaund, 2 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok
Ryan Broekhoff: 5 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma
Doğan Şenli: 4 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma
Doğukan Şanlı: 5 sayı, 1 ribaund, 1 asist

Anadolu Efes 79-50 İstanbul Büyükşehir Belediye

Acıbadem Turnuvası'nda Anadolu Efes, ligin yeni takımı İstanbul Büyükşehir Belediye'yi 29 farkla (79-50) mağlup etti.

İç-dış dengesini çok iyi sağlayarak 23 asist üzerinden sayı ureten Anadolu Efes'te Stratos Perperoglou üç sayı bölgesinden hiç kaçırmadı: 4/4

ANADOLU EFES
Doğuş Balbay: 5 sayı, 1 ribaund, 5 asist
Cedi Osman: 7 sayı, 1 ribaund, 1 asist
Stratos Perperoglou: 18 sayı, 3 ribaund, 1 asist
Dario Saric: 12 sayı, 5 ribaund, 5 asist
Dontaye Draper: 2 sayı, 2 ribaund, 4 asist
Stephane Lasme: 8 sayı, 3 ribaund
Furkan Korkmaz: 9 sayı, 1 ribaund, 3 asist
Matt Janning: 5 sayı
Deniz Kılıçlı: 5 sayı, 2 ribaund
Milko Bjelica: 8 sayı, 7 ribaund, 4 asist

İBB
Zack Wright: 10 sayı, 4 asist
Isaiah Swaan: 5 sayı, 2 ribaund
Can Akın: 5 sayı, 1 ribaund, 2 asist
Caner Topaloğlu: 5 sayı
Unutcan Özyıldırım: 1 ribaund
Ozan Dilik: 3 ribaund, 1 asist
Alex Stephenson: 15 sayı, 6 ribaund
Bora Hun Paçun: 4 sayı, 7 ribaund
Jure Balazic: 3 sayı, 5 ribaund, 1 asist
Burak Erol: 2 ribaund, 1 asist
Mehmet Şenli: 3 sayı, 3 ribaund

PERİYODLAR: 16-16, 35-29, 58-40, 79-50

Aris 66-48 Banvit

Yunanistan'da düzenlenen Nick Galis Kupası'nda Banvit, Aris'e 66-48 yenildi. Aris çeyrekleri 16-11, 35-18 ve 46-31 önde bitirdi.

Banvitliler'in istatistikleri
Cevher Özer: 6 sayı, 5 ribaund, 2 top kaybı, Can Maksim Mutaf 1 ribaund, Tolga Geçim 2 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, Keith Simmons 5 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı, Vladimir Veremeenko 4 sayı, 2 top kaybı, Sammy Mejia 5 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, Chuck Davis 7 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 6 top kaybı, 1 top çalma, Şafak Edge 3 sayı, 1 ribaund, Berkay Candan 8 sayı, 4 ribaund, 2 top kaybı, Cem Ulusoy 1 asist, Earl Rowland 11 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı, 3 top çalma, Erkan Veyseloğlu 2 sayı, 2 top kaybı, 2 top çalma

Torku Konyaspor 93-72 Beşiktaş İntegral Forex

Torku Konyaspor, Rüştü Yüce Turnuvası'nda birinciliği bir gün önce garantileyen Beşiktaş Integral Forex'i 93-72 yenerek moral kazandı.

Beşiktaş Integral Forex koçu Ahmet Kandemir son periyodda diskalifiye oldu. Kandemir hakemlere oyunun sertliğine tepki gösterdi ve iki teknik faulle diskalifiye edildi.

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Muratcan Güler, Chris Lofton, Patrick Miller oynamadı.

Torku Konyaspor'da Josh Mayo 28 sayıyla öne çıkan isim oldu.

TORKU KONYASPOR
Mesut Ademoğlu 3 ribaund, Josh Mayo 28 sayı (5/8 üçlük), 4 ribaund, 4 asist, Cihan Amasyalı 11 sayı, 6 asist, Troy DeVries 10 sayı, Valentin Pastal 11 sayı, 4 ribaund, Ogün Sevinç 1 asist, Jason Boone 12 sayı, 9 ribaund, Thomas Guinn 12 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Sean Williams 9 sayı, 5 ribaund, 2 asist

BEŞİKTAŞ INTEGRAL FOREX
Enes Taşkıran 1 asist, Kerem Tunçeri 2 sayı, 1 ribaund, 2 asist, Caner Erdeniz 7 sayı, Engin Atsür 9 sayı, 2 ribaund, 7 asist, Doğukan Şanlı 6 sayı, Hilton Armstrong 8 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Tyler Stone 18 sayı, 9 ribaund, Ryan Broekhoff 18 sayı (3/7 üçlük), 3 ribaund, Doğan Şenli 4 sayı, 3 ribaund

PERİYODLAR: 23-18, 47-40, 67-63, 93-72

Geçen yıl İtalya Ligi'nde takip ettiğim oyunculadan biriydi Josh Mayo(182cm). Ülkemizdeki performansını merakla bekliyorum. Geçen sezona Sutor Montegranaro'da başlayıp 19maçta 31.9 dakikada 16.2 sayı 2.3 ribaund 4.3 asist ortalamaları tutturduktan sonra play-offlarda yarı final yapan Virtus Roma'ya transfer oldu.Orada da Phil Goss ve Jimmy Baronla beraber kısa rotasyonunda iyi iş çıkardı.25.9 dakikada 10 sayı 1.9 ribaund 2.2 asist ortalaması yakaladı Mayo.Geçen yılki kadrodan Baron,Goss,Mayo,Hosley,Mbakwe gibi takımın en önemli dişlilerini kaybetti Virtus Roma.

Mayo'yu İtalya'dan sonra ülkemizde de dikkatle takip etmeye çalışacağım, performansını merak ediyorum. Bence Konya için güzel transfer.