BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Nanterre 90-58 Tofaş


Fransa’daki Pro StarTurnuvası’nda grupta oynadığı maçlardan mağlubiyet ile ayrılan Tofaş, turnuvanın 5.'lik maçında Nantarre'ye 90-58 yenildi.


Tofaş, karşılaşmaya Wood, Harris, Uğur, Samet ve Elonu beşi ile başladı. Shuler ve Riley’nin sayıları ile Tofaş’ın yaptığı top kayıplarını cezalandıran Nanterre karşılaşmanın ilk 2 dakikasını 5-0 önde geçti. Tofaş, ilk sayılarını Elonu ile buldu. (5-2) Hücumda yaptığı basit top kayıpları ile rakibine kolay sayı imkanları veren Tofaş, son 4 dakikaya girilirken rakibinin 19-6’lık üstünlük kurmasına engel olamadı. Farkı koruyan Nanterre ilk çeyreği 30-16 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de üstünlüğünü sürdürerek başlayan taraf ev sahibi ekip oldu ve Jaiteh’in pota altından bulduğu sayılarla 3. dakikaya 37-16 önde girdi. Erolcan’ın dış atışlardan bulduğu sayılar ile Tofaş, farkı azaltmaya çalışsa da ilk yarının son 4 dakikasına girilirken Nanterre, 44-25’lik avantaj elde etti. Devrenin sonuna kadar da avantajını sürdüren ev sahibi ekip ilk yarıyı 53-32 önde kapattı. İkinci yarıda da skoru koruyan Ev sahibi Nanterre sahadan 90-58 galip ayrıldı.


Tofaşlılar'ın istatistikleri:
Kadir Bayram, Samet Geyik, Elonu Chinemelu 4 sayı, 3 ribaund, Erolcan Çinko 15 sayı (5/8 üçlük), Gökhan Aydın 1 sayı, 1 ribaund, Uğur Dokuyan 7 sayı, 2 ribaund, Lamar Patterson 9 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Lance Harris 7 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Mert Çevik 2 ribaund, DaShaun Wood 9 sayı, 2 ribaund, Onur Çalban 4 sayı, 4 ribaund, Muhsin Yaşar 2 sayı, 4 ribaund
 
Darüşşafaka Doğuş 67 - 80 F.Ülker

Fenerbahçe Ülker Zadar Turnuvası'nda Darüşşafaka Doğuş'u 80-67 yenerek finale yükseldi. Son gün Fenerbahçe ile Cedevita birincilik, Darüşşafaka Doğuş ile Alba Berlin üçüncülük için karşılaşacak.


Hücumu son derece akışkan oynayan ve penetre-pas trafiği ile Darüşşafaka Doğuş savunmasının dengesini bozan Fenerbahçe Ülker her hücumda çoklu opsiyonlar sonucu kolay sayı üretti. Gasper Vidmar konusunda henüz karar vermeyen ve Ersin Dağlı'yı da sakatlığı nedeniyle oynatamayan Darüşşafaka Doğuş uzun pozisyonundaki eksikliğinin de etkisiyle oyunda kalamadı.


Süreyi bütün oyuncularına paylaştıran Fenerbahçe Ülker ikinci yarıda tempoyu düşürmesine karşın farkı 20 sayılara getirdi. Darüşşafaka Doğuş ise skor boarda bakmadan mücadelesini sürdürdü.


Fenerbahçe Ülker açısından en olumlu gelişme Kenan Sipahi'nin uzun süren sakatlıktan sonra form tutmaya başlaması ve İzzet Türkyılmaz'ın daha özgüvenli oynamasıydı.


PERİYODLAR: 22-10, 18-17, 20-14, 20-26


FENERBAHÇE ÜLKER
İlk beş
Andrew Goudelock: 10 sayı, 5 ribaund, 1 asist
Ricky Hickman: 6 sayı, 4 ribaund, 4 top kaybı
Semih Erden: 7 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı
Serhat Çetin: 2 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı
Jan Vesely: 8 sayı, 3 ribaund, 1 top kaybı
Benchten gelenler
Melih Mahmutoğlu: 9 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma
İzzet Türkyılmaz: 5 sayı, 5 ribaund
Can Altıntığ: 4 sayı, 1 asist, 1 top kaybı
Oğuz Savaş: 6 sayı, 3 ribaund, 1 top kaybı
Luka Zoric: 6 sayı, 1 ribaund, 3 top kaybı
Kenan Sipahi: 12 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Emir Preldzic: 7 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 top kaybı, 2 top çalma


DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ
İlk beş
Taylor Brown: 10 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma
Ersin Görkem: 6 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı
Jamon Gordon: 11 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma
Ermal Kurtoğlu: 6 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı
John Shurna: 6 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı
Benchten gelenler
Mehmet Yağmur: 9 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 5 top kaybı, 3 top çalma
Metin Türen: 5 sayı, 2 ribaund
Lynn Greer: 3 sayı, 1 ribaund, 2 asist
Emre Bayav: 4 sayı, 4 ribaund
Doğuş Özdemiroğlu: 7 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı, 2 top çalma
 
Daçka henüz hazır değil.Mahmuti takımlarında ender görülen savunma hataları yapıyorlar şu an için. Savunmada daha iyi olacaklar , Seibutis,Dudley ve Vidmar geldikten sonra takımda roller daha iyi oturacak muhakkak. Fakat takımın sete set performansı noktasında ciddi şüphelerim var.Dış şutuna güvenilebilecek saf 1 numara alınabilirdi sanki. Shurna maç içerisinde çok fazla pasif durumda kalıyor , bazen de alev alabiliyor. Hazırlık maçlarındaki performanslarında ciddi dalgalanmalar var,istikrarsız bir peformans sergiliyor şu ana kadar. Şu anda oynamayan 3 önemli oyuncu var , bu oyuncular geldikten sonra ve takımda sistem biraz daha oturduktan sonra tekrar bakmak gerekiyor.
 
Allah bu Goudelock'u 3lük soksun,şutör olsun diye yaratmış.

Allah için bir tane şut kaçır be adam.

Ergin Hoca umarım yerli statüsünde düşünür Goudelock'u. Milli takımda ki sıkıntımıza bire bir oyuncu.

Bu arada Fb'nin 5 numara dışında sorunu yol gibi. Bogdanovicde gelirse hiçbir sıkıntı yaşamazlar bir numarada da. Iyi bir görüntü verdiler...
 
Goudelock șașırtmadı beni açıkçası kaliteli skorer olduğu belliydi ama Euroleagueda ne yapacak merak ediyorum.Eurocup finallerinde biraz ortadan kaybolmuștu ki o seviye El seviyesine denk ya da yakındır.

Bize göre daha hazır gözüküyorlar ki belki de iki en önemli isimleri yok ama bu normal.Koçlari ile bayadır çalışıyorlar bu önemli arti o yüzden pek endişelenmemek gerektiğini düşünüyorum.Zaten erken form tutmak da çok mühim değil önemli olan Mayıs Haziranda durumlar ne olacak
 
Yunan Basketbolu’nun ve Aris’in efsane oyuncularından Nick Galis adına düzenlenen hazırlık turnuvası kapsamında üçüncülük mücadelesinde Panathinaikos ile karşılaşan Banvit, mücadeleden 77 – 74 galip ayrılmayı başardı. Bu sonuçla turnuvayı üçünü sırada tamamlamayı başaran Banvit, Yunanistan’daki hazırlık kampını tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

Temsilcimiz Banvit’te Can Maxium Mutaf; 14 sayı, 3 ribaund 2 asist ile karşılaşmayı tamamlarken Şafak Edge ve Earl Rowland ikilisi 11’er sayı üretmeyi başardı. Panathinaikos’ta ise genç oyuncu Nikos Pappas; 15 sayı, 5 asist, 3 ribaund ile mücadele ederken James Gist, 19 sayılık Vladimir Jankovic de 17 sayılık katkı yapmayı başardı. Eski Pınar Karşıyakalı Esteban Batista ise 23 dakika süre aldığı karşılaşmayı 10 sayı 8 ribaund ile tamamladı.
 
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Mega Cup hazırlık turnuvasının finalinde Enisey Krasnoyarsk’a 71 – 69 kaybeden Pınar Karşıyaka, turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

Bursa’da Cevat Soydaş anısına düzenlenen hazırlık turnuvasını şampiyon olarak tamamlayan ve verimli bir hazırlık dönemi geçiren temsilcimizde, Diebler ve Palacios 13’er sayı, Strawbery 11 sayı, milli oyuncu Barış Hersek de 13 sayı kaydetmeyi başardı.

Çeyrek Skorları:

23 – 11 (Pınar Karşıyaka)

13 – 23 (Enisey Krasnoyarsk)

14 – 20 (Enisey Krasnoyarsk)

19 – 17 (Pınar Karşıyaka)
 
Liglerin ve Euroleague'in başlamasına az bir zaman kala hala serbest olan önemli oyunculardan birkaçı!

1-) Bo McCalebb (Fenerbahçe Ülker - Geçen sene Euroleague'de 24 maçta, 11.9 sayı, 3.2 ribaund , 2.5 asist, 1.4 top çalma, %66.2 sahaiçi isabeti ve %35.9 3 sayı isabeti ile oynamıştı.

2-) Mickael Gelabale (Khimki - Eurocup’da 15 maçta, 7.5 sayı, 2.1 ribaund, 1.7 asist, %52.2 sahaiçi isabeti, %51.4 3 sayı isabeti ile oynadı.)

3-Pops Mensah Bonsu (Galatasaray LH - Euroleague’de 18 maçta, 8.4 sayı, 6.5 ribaund, %58.3 sahaiçi isabeti ile oynamıştı.)

4-) Milan Macvan (Galatasaray LH - Euroleague’de 25 maçta, 7.1 sayı, 4.7 ribaund, 1.1 asist, %54.7 sahaiçi isabeti ve %32.5 3 sayı isabeti ile mücadele etmişti.)
 
Uluslararası Gloria Cup Basketbol Turnuvası 23 Eylül Salı günü İstanbul'da başlayacak.
Gloria Sports Arena'nın sponsorluğunda düzenlenen, Türkiye'den Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in yer aldığı turnuvada, Rusya'nın CSKA Moskova, Yunanistan'ın Olympiakos, İspanya'nın Unicaja Malaga ve Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımları mücadele edecek.
Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilecek turnuvada A ve B gruplarında ilk sırayı alacak takımlar final oynayacak. Grup ikincileri ve üçüncüleri ise karşılıklı eşleşerek klasman mücadelesi yapacak.
Karşılaşmalar TRT Spor'dan naklen ekrana gelecek.
- Program
A Grubu'nu Anadolu Efes, Olympiakos ve Unicaja Malaga, B Grubu'nu ise Fenerbahçe Ülker, CSKA Moskova ve Kızılyıldız Telekom'un oluşturduğu turnuvanın programı şöyle:
23 Eylül Salı:
18.00 Anadolu Efes-Olympiakos
20.15 CSKA Moskova-Kızılyıldız Telekom
24 Eylül Çarşamba:
18.00 Unicaja Malaga-Anadolu Efes
20.15 Kızılyıldız Telekom-Fenerbahçe
25 Eylül Perşembe:
18.00 Olympiakos-Unicaja Malaga
20.15 Fenerbahçe Ülker-CSKA Moskova
26 Eylül Cuma:
15.45 Beşincilik maçı (A3-B3)
18.00 Üçüncülük maçı (A2-B2)
20.15 Final
not:
Fenerbahçe Ülker'de Bjelica ve Bogdan Bogdanovic yok.
Anadolu Efes'te Krstic, Cenk ve Birkan yok.
 
Efesin maci var suanda bence bu sene iyi takim olmuşlar fenerden daha iyi gözüktüler bana. Cedi ivkovicle cok yol alacak gibi bu cok sevindirici.
 
Saric,Efes'i baltaliyor resmen.
Çok kötü bugün.
Efes iyi takım olmuş.
Ülker ve Efes bize göre daha hazır bir görüntü var şu anda.
 
Furkan Korkmaz ve Cedi Osman Ivkovic ile level dışında yaş da atlamışlar resmen. Çok beğendiğim ikisini de. Draper da fena değildi. Janning, Saric, Perperoglou gibi isimler forma girmemiş. Lasme eh işte. Krstic henüz yok. Planinic ne oldu acaba? Yerine guard mı alacaklar. Cenk sakat. Birkan daha uzun sakat. Bunca soruna rağmen Efes yine de denk oynadı Oly ile. Ivkovic farkı diyelim.
 
Bu Obradovic ne garip bir hoca. hazırlık maçında en ufak hatada adamı kenara alıyor sarsıyor rezil ediyor. Böyle mantık olur mu ?
Ergin Ataman çok iyi bir koç bence tek sorunu mola almaması.
 
Royal Halı Gaziantep Yunanistan'daki ilk hazırlık maçında PAOK'u 76-67 yendi.

Periyodları 19-14, 39-35, 58-51 önde tamamlayan Royal Halı maç boyunca skor üstünlüğünü elinde tuttu. PAOK 3 sayı bölgesinden 0/13, Royal 8/23 isabetle şut attı.


ROYAL HALI GAZİANTEP
Erden Eryüz: 01:16 dakika
Oliver Stevic: 22 dakika, 5 sayı, 5 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma
Paul Harris: 33 dakika, 22 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı, 2 top çalma
Domen Lorbek: 32 dakika, 11 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı
Tomislav Ruzic: 25 dakika, 4 sayı, 6 ribaund, 2 top kaybı
Cory Higgins: 34 dakika, 21 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 3 top kaybı, 2 top çalma
Earl Calloway: 28 dakika, 11 sayı, 5 ribaund, 1 top kaybı, 3 top çalma
Can Uğur Öğüt: 12 dakika, 1 asist
Altan Erol: 14 dakika, 2 ribaund, 2 topkaybı

Kaynak: basketfaul.com

Royal Halı'nın kısa rotasyonu faul problemine girmediğinde ve gününde olduğunda acayip tehlikeli cidden. Kısaların performansına dayalı bir sezon onları bekliyor. Sahalarında zor kaybederler bu sene.

Gloria Cup'ın açılış maçında Anadolu Efes yeni koçu Dusan Ivkovic'in büyük şampiyonluklar kazandığı eski takımı Olympiacos'a 79-73 yenildi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Spanoulis'in etkili oyunu ile 49-41 Olympiacos'un üstünlüğü ile sona erdi.


Üçüncü çeyrekte fark 11 sayıya çıktı, Anadolu Efes 12-0 lık seri ile son 2,5 dakikaya 61-60 önde başladı. Son periyoda da bu skorla girildi.


Furkan'ın üçlüğü, Doğuş'un hücum ribaundunu bitirmesi ile 2 dakika içinde fark 6 sayı (66-60) oldu. Son 4 dakikaya girilirken Olympiacos 68-68 eşitliği yakaladı. Anadolu Efes set hücumunda karşılaşmayı 6 farkla kazandı.

A_Efes_Glr_cup_2014.JPG
ANADOLU EFES

Milko Bjelica: 19 dakika, 12 sayı, 4 ribaund, 2 top çalma, 1 top kaybı, 1 asist
Matt Janning: 18 dakika, 2 sayı (0/3 üçlük), 2 ribaund, 1 top kaybı, 4 asist
Furkan Korkmaz: 21 dakika, 13 sayı (2/4 iki sayı, 3/5 üç sayı), 2 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma
Stephane Lasme: 27 dakika, 2 sayı, 9 ribaund, 2 top çalma, 3 top kaybı, 3 blok
Dontaye Draper: 27 dakika, 10 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, 2 top kaybı, 2 asist
Daris Saric: 32 dakika, 10 sayı (1/5 üçlük), 4 ribaund, 1 top çalma, 2 top kaybı, 2 asist
Stratos Perperoglou: 20 dakika, 3 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma, 1 asist
Cedi Osman: 20 dakika, 17 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma, 1 asist
Doğuş Balbay: 15 dakika, 4 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, 1 asist, 1 top kaybı



Olympiacos'ta Matthew Lojeski 20 sayı, 6 ribaund, Vassilis Spanoulis 14 sayı, 7 asist, 3 ribaund, Kostas Sloukas 14 sayı, Bryant Duston 13 sayı ile oynadı.

Kaynak: basketfaul.com

Dün maç esnasında da yazdığım gibi Cedi ve Furkan için Ivkovic büyük şans olmuş. Kadro tatmin etmese de Ivkovic iyi bir oyun kurucu bulabilirse Efes'e ciddi seviye atlatır. Oly'de de Spanoulis dahil herkese seviye atlatmıştı zaten.
 

Üst