BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Az önce Obradovic'in olduğu programı izledim.Çok gergin gözüküyordu.
Saf oyun kurucu eksikliğiyle ilgili eleştiriler var diye bir soru sorunca gerildi, tersledi sunucuyu.
Bir de dikkatimi çeken konu kadrolarının 16 kişi olacağı.Nerde çokluk orda ***luk durumu olması muhtemel Fenerbahçe Ülker'de.
Daha evvel FBÜ'nün final four oynama ihtimalinin yüksek olduğunu söylemiştim ama Obradovic'in beden dili bana o hissi vermedi.

İtalya'da kampta bulunan Darüşşafaka Doğuş, Bayern Münih'i 83-69 yendi.

Bruneck kentinde oynanan karşılaşmanın üçüncü ve dördüncü periyodlarında etkili olan ve çok iyi savunma yapan Darüşşafaka karşılaşmayı 14 farkla kazandı.

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞLULAR'IN İSTATİSTİKLERİ
Jamon Lucas 9 sayı, 3 ribaund, 7 asist, Erbil Eroğlu 1 ribaund, 1 asist, Doğuş Özdemiroğlu 2 sayı, 1 ribaund, 2 asist, Metin Türen 2 sayı, 3 ribaund, 1 asist, Göksenin Köksal 6 sayı, 1 ribaund, 1 asist, Ersin Görkem 6 sayı, 6 ribaund, 1 asist, Lynn Greer 5 sayı, 4 ribaund, 5 asist, Taylor Brown 17 sayı, 7 ribaund, John Shurna 16 sayı, 1 asist, Ersin Dağlı 10 sayı, 7 ribaund, Ermal Kurtoğlu 8 sayı, 5 ribaund, Emre Bayav 2 ribaund

Kaynak: basketfaul.com

Seibutis, pivot ve Mehmet Yağmur'dan yoksun Darüşşafaka kadrosu bu şekilde.

Bayern'de de çok eksik vardır tabi. Kadroyu görelim diye ekliyorum sadece.

Darüşşafaka'nın bu sene en büyük sıkıntısı,dış şutuna güvenebileceği oyuncu sayısı çok az. Okuduğum ve inceledeğim kadarıyla Taylor Brown dış şutuna güvenilecek bir isim değil,böylece elde Seibutis-Ersin Görkem ve Shurna kalıyor.Ersin Görkem'in de alacağı sürelerin çok yüksek olmayacağını göz önünde bulundurursak,bu biraz sıkıntı Daçka için.

Banvit'i yazmadık hiç,Banvit sanıyorum hala kadrosunu tamamlamadı,Markovic gitti,Prepelic ile ilgili de karşılıklı açıklamalar vardı,muhtemelen yollar ayrılacak.Takıma şu ana kadar Can Maxim,Berkay Candan ve Benson katıldı. Benson'ı övüyorlar ama nasıl çıkacak bakalım.

Banvit 2015-2015 şimdilik şöyle;

Rowland-Şafak

Sammy Meija-Can Maxim

Keith Simmons-Erkan Veyseloğlu-Tolga Geçim

Chuck Davis-Cevher Özer-Berkay Candan

Keith Benson-Dusan Cantekin

2 yabancı daha alacaklardır,bunların en az 1'i kısa oyuncu olur,diğerini kısa oyuncudan yana da kullanabilirler,bir 5 numara daha da alabilirler, Ortada geçen bir isim de yok hiç,o yüzden merak ediyorum ne yapacaklarını.

Rakipleri de takibe devam.

Türkiye Basketbol Ligi’nde 2013-2014 sezonu şampiyonu Fenerbahçe Ülker, yeni sezon hazırlıklarına Dünya Kupası’ndaki oyuncularının dışında tam kadro olarak başladı.

Can Bartu Tesisleri’nde koşu ve ağırlık çalışmaları yapan Fenerbahçe Ülker akşam antrenmanını ise Ataşehir’deki Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.

Fenerbahçe Ülker’in sezon açılışını yaptığı kadroda yeni transferler; Andrew Goudelock, Ricky Hickman, Jan Vesely, Serhat Çetin, Semih Erden ve Can Altıntığ yer aldı. Yeni sezon hazırlıklarının bu etabında kadroda, Fenerbahçe Ülker Genç Takımı’nın önemli isimlerinden Egehan Arna, Ercan Bayrak ve Emre Yıldırım da bulunuyor.

Yeni sezon hazırlıklarını İstanbul’da sürdürecek Fenerbahçe Ülker Eylül ayının ikinci yarısında iki hazırlık turnuvasına katılacak. İlk olarak 18-21 Eylül tarihleri arasında Hırvatistan’ın Zadar kentinde düzenlenecek Zadar Basketbol Turnuvası’nda yer alacak Fenerbahçe Ülker altı takımın üçerli iki grup halinde mücadele edeceği organizasyonda A Grubu’nda yer alacak.

Turnuvanın grupları ve Fenerbahçe Ülker’in maç takvimi şu şekilde:
A Grubu: Fenerbahçe Ülker, Darüşşafaka Doğuş, Zadar
B Grubu: Cedevita Zagreb, Alba Berlin, Galatasaray LH

Fenerbahçe Ülker’in Maç Takvimi:
18 Eylül Saat 21:30 Fenerbahçe Ülker-Zadar
20 Eylül Saat 21:30 Fenerbahçe Ülker-Darüşşafaka Doğuş
21 Eylül 16:30 5.’lik maçı, 19:00 3.’lük maçı, 21:30 final maçı

Zadar Turnuvası’nın ardından 23-26 Eylül tarihlerinde Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da düzenlenecek Gloria Cup’ta mücadele edecek Fenerbahçe Ülker bu organizasyonda B Grubu’nda yer alacak. Gloria Cup grupları ve Fenerbahçe Ülker’in maç takvimi şu şekilde:

A Grubu: Anadolu Efes, Olimpiakos, Unicaja Malaga
B Grubu: Fenerbahçe Ülker, CSKA Moskova, Kızılyıldız

Fenerbahçe Ülker’in Maç Takvimi:
24 Eylül Saat 20:15 Fenerbahçe Ülker-Kızılyıldız
25 Eylül Saat 20:15 Fenerbahçe Ülker-CSKA Moskova
26 Eylül 15:45 5.’lik maçı, 18:00 3.’lük maçı, 20:15 final maçı

basketfaul.com

12 Eylül tarihinde Maxit Cup turnuvasına katılmak üzere Almanya'nın Bamberg şehrine hareket edecek olan Banvit ilk maçını Unics Kazan ile oynayacak. Banvit ilk günkü sonuçlara göre ikinci gün Bamberg ya da MBC takımı ile oynayacak. Bandırma ekibi 16 Eylül’de de Almanya BBL takımlarından Tübingen ile karşılaşacak.

Almanya turnuvasının ardından Yunanistan’da Nick Gallis Turnuvasına katılacak olan Banvit bu turnuva öncesinde Selanik’te 19 Eylül tarihinde CSKA Moskova ile özel bir karşılaşma oynayacak. 20 – 21 Eylül tarihlerinde Selanik’te oynanacak olan Nick Gallis Turnuvasına Banvit’in yanı sıra Yunanistan’ın Panathinaikos ve Aris, Rusya’nın CSKA Moskova takımları katılacak. Buradaki turnuvayı tamamladıktan sonra Banvit yurda dönerek yeni sezon hazırlıklarına kendi tesislerinde devam edecek.

Öte yandan yeni sezon hazırlıklarını Bolu'da yaptığı kamp çalışmaları ile sürdüren Banvit'te sezon öncesi rutin sağlık kontrolleri tamamlandı. Bursa ve Ankara Acıbadem Hastanelerinde gruplar halinde öncelikle kan tetkikleri ile başlayan sonrasında ise dahiliye, göz, kulak burun boğaz, ortopedi, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde devam eden kontroller, akciğer ve efor testlerinin yapılmasıyla tamamlandı. Sağlık kontrollerinde oyuncu ve teknik heyette herhangi bir probleme rastlanmadı.

basketfaul.com

İtalya'da kampta bulunan Darüşşafaka Doğuş, ilk hazırlık maçında Bayern Münih'i yendikten sonnra Monaco'yu da 62-54 mağlup etti.

Hücum organizasyonu çalışmalarına yeni başladığı için skor üretmekte zorlanan Darüşşafaka Doğuş buna karşın çok iyi savunma yaptı ve 22 top çalarak bu sezonki basketbol karakteri konusunda mesaj verdi. Darüşşafaka Doğuş'ta 7 oyuncu en az bir top çalarken, Euroleague'nin bu alandaki lideri Jamon Gordon 5 top çalma ile ilk sırayı aldı.

Ermal Kurtoğlu: 18 dakika, 9 sayı (4/7 iki sayı, 1/2 serbest atış), 1 ribaund, 1 top çalma
Ersin Dağlı: 22 dakika, 10 sayı (3/7 iki sayı, 4/4 serbest atış), 5 ribaund, 1 asist, 1 top çalma
John Shurna: 26 dakika, 5 sayı (0/1 iki sayı, 1/3 üç sayı, 2/2 serbest atış), 5 ribaund, 2 top çalma
Jamon Lucas: 18 dakika, 4 sayı (1/7 iki sayı, 2/2 serbest atış)3 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, 4 top çalma
Erbil Eroğlu: 12 dakika, (0/2 iki sayı), 1 ribaund, 1 asist
Doğuş Özdemiroğlu: 12 dakika, (0/2 iki sayı), 2 ribaund, 1 asist, 4 top çalma
Mehmet Yağmur: 10 dakika, (0/1 iki sayı)
Göksenin Köksal: 22 dakika, 5 sayı (1/2 üç sayı, 2/2 serbest atış), 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma
Ersin Görkem: 14 dakika, (0/1 iki sayı, 0/2 üç sayı), 2 ribaund
Lynn Greer: 12,5 dakika, 7 sayı (2/6 iki sayı, 3/4 serbest atış), 2 ribaund, 1 asist
Taylor Brown: 21 dakika, 18 sayı (5/8 iki sayı, 0/2 üç sayı, 8/9 serbest atış), 3 ribaund, 5 top kaybı, 4 top çalma

basketfaul.com

Efes'in bu sene çok fena patlayacağını düşünüyorum.Temennim zaten öyle ama tamamen objektif bakıyorum
-Krstic milli takımda Stimac ile benzer süreler alacak kadar düşmüş.Yılın elde patlayışı olabilir
-Elit guard yok ellerinde.Draper soru işareti liderlik için
-Saric'in şu an üst seviyede yıldız olma ile falan alakası bile yok.Bu konuda basketbol bilgisine güvendiğim çok kişi ile feci derecede zıtım.Çok vakite ihtiyacı olduğunu düşünüyorum hala
-Yerli rotasyonu içler acısı

Efes'in büyük ihtimal içinde patlayacak koça ve oyunculara verilen paralar

Maric,Banvit'in 700 bin dolarlık teklifini reddedip Maccabi'ye gitmiş,demek ki Prepelic giderse 2 kısa değil,1 kısa 1 uzun alacak Banvit.

Bormio kampı devam eden Darüşşafaka Doğuş, İtalya 2. Lig takımlarından Mantova ile yaptığı maçı 84-72 kazandı.

Darüşşafaka Doğuşlular'ın istatistikleri:
Jamon Lucas: 10 sayı, 2 ribaund, 3 asist
Erbil Eroğlu: 4 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 3 rop çalma
Doğuş Özdemiroğlu: 8 sayı, 3 ribaund, 3 top çalma
Metin Türen: 1 blok
Göksenin Köksal:10 sayı, 5 ribaund, 6 asist
Ersin Görkem: 6 sayı, 8 ribaund
Taylor Brown: 12 sayı, 5 ribaund, 1 asist
John Shurna: 5 sayı, 2 asist
Ersin Dağlı: 11 sayı, 4 ribaund
Ermal Kurtoğlu: 16 sayı, 2 ribaund
Emre Bayav: 2 sayı, 4 rinbaund

basketfaul.com

Daüşşafaka dışında maçlarından bilgi gelen takım yok. Geçen hafta Gaziantep'ten de bilgi alıyorduk ama ses kesildi.

Kerem Abi,Daçka Shurna'dan vazgeçecekmis. Az önce facebookta bir Basketbol sayfası yorumunda gördüm.

Ersin ve Göksenin'in çok iyi performans sergiliyorlar. Özellikle Ersin'i görünce moralim bozuluyor...

Ersin'in verdiği katkıyı arayacığımız kesin ama strateji hatası yaptık biraz. Bütçe de düşünce mecbur kalındı artık.

Transferler konusunda bilgim yok ama ben olsa Greer'dan da çıkmaya çalışırdım.

Diğer takımların maç haberlerine de denk gelirseniz paylaşın da biz de bilgi sahibi olalım. :)

Ersin'in verdiği katkıyı arayacığımız kesin ama strateji hatası yaptık biraz. Bütçe de düşünce mecbur kalındı artık.

Transferler konusunda bilgim yok ama ben olsa Greer'dan da çıkmaya çalışırdım.

Diğer takımların maç haberlerine de denk gelirseniz paylaşın da biz de bilgi sahibi olalım. :)

Bence de Greer ve Shurna'dan vazgeçmeli Oktay Hoca.

Mesela Dominik'li Garcia bu 2 isimden biri yerine muazzam bir hamle olurdu Daçka adına.

NBA'de süre alan bir oyuncu kendisi. Pek uğramaz buralara. Yalnız bu performansını görünce bu seviyede oyuncuları hep Avrupa'da görmek istiyorum. Garcia da güzel bir emeklilik yaşar hem.

Hazırlık Maçı | Darüşşafaka Doğuş: 86-78 : Virtus Roma

Emre Bayav: 4 sayı, 2 ribaund
Ermal Kurtoğlu: 9 sayı, 4 ribaund, 1 top çalma, 4 top kaybı
Ersin Dağlı: 6 sayı, 9 ribaund, 3 asist
John Shurna: 14 sayı (4/5 üçlük), 2 ribaund
Taylor Brown: 11 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı
Ersin Görkem: 11 sayı (3/5 üçlük), 3 ribaund, 1 asist
Göksenin Köksal: 11 sayı, 2 asist, 2 top kaybı
Metin Türen: 1 ribaund
Doğuş Özdemiroğlu: 5 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 2 top çalma
Erbil Eroğlu: 3 sayı, 2 ribaund, 3 asist
Jamon Lucas: 12 sayı (5/5 iki sayı, 2/2 serbest atış, 0/1 üç sayı), 5 asist, 3 top çalma

Kerem Abi'ye yardım mahiyetinde :)

KESİNLEŞMİŞ ANADOLU EFES KADROSU

1-Dontaye Draper - Doğuş Balbay - Zoran Planinic
2-Matt Janning - Cedi Osman (3)
3-Stratos Perperoglou - Cenk Akyol - Birkan Batuk
4-Dario Saric - Milko Bjelica
5-Nenad Krstic - Stephane Lasme - Emircan Koşut

KESİNLEŞMİŞ FENERBAHÇE ÜLKER KADROSU

1-Ricky Hickman - Kenan Sipahi - Berk Uğurlu
2-Andrew Goudelock - Melih Mahmutoğlu - Bogdan Bogdanovic
3-Serhat Çetin - Emir Preldzic - Can Altıntığ
4-Nemanja Bjelica - Jan Vesely - İzzet Türkyılmaz
5-Luka Zoric - Oğuz Savaş - Semih Erden

Efes de türkler iyi değil ve oyuncu kurucu yok.
Ülker de sanki duyan gelmiş havası var nasıl bir süre dağılımı olacak merak konusu , efes gibi onlarında oyun kurucuları yok

Euroleague de çok tokat yerler.