BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Hazırlık turnuvaları bana göre bir veri değildir. Oyuncu oyuncu size bir şey anlatır ya da takımın oyun planı konusunda bir şey anlatır lakin geleceğe veri olmaz. Bunlar geçen sezon NBA takımını yenmediler mi?
Ne yine rezil olurlar derim ne de önüne geleni ezer geçerler derim. Ki bahsedilen kulüp fener ve ağır rezaletlere açıklar.
 
Ne çok seviyoruz rakip takımı övmeyi....
Geçen sene burada lig başlamadan FB Ülkeri F4 de ilan eden, Hatta F4'de şampiyon olacağını sanan o kadar fazlaydıki...
Geçen sene de yazdım şimdi de yazıyorum. Bu pivotlarla, bu kadar skorer ile FB hiç bir dişli Euroleague takımını korkutamaz...
Bu sene pivotlardaki eksikliklerini geçtim, kısa savunmasından da çok çekecekler.
Emir, Andrew, Bogdan, Can, Melih, Kenan bu saydıklarımın hiçbiri savunmayı seven oyuncular değil. Birde bunlara Zoric, Oğuz gibi, Bjelica, Vesely gibi hücumu seven uzunlar ile savunması ortalama ancak hücumu seven Hickman de katılınca...
Savunma yapamayan, hücumda ise 3-4 top ile anca egolarını tatmin edebilecek bir takım ortaya çıkıyor.
Sonuç olarak FB kendi gibi hücumu seven bir takım bulursa 20-25 sayı fark yapar...
Ancak savunma yapmayı bilen bir ekip çıkınca 15-20 sayı fark yer.
Takım savunması olmayınca sen istediğin kadar skorer kat bir anlamı yok...
Üstelik fark yenilen CSKA'da hadi De colo ve Weems'in eksikliğini çekmediler ama Khryapa olsaydı Vesely o basketlerin anca birini bulurdu...
 
Eğer milli takıma bi kaç tane genç oyuncu adapte edilecekse şu an ki performanslara göre ilk sıradaki oyuncu kesinlikle furkan korkmaz olmalı. Müthiş bir potansiyel
 
Takıma final four adayı olarak bakmak bi kere bizim takıma haksızlık.Çünkü eğer şimdi final four adayı görürsek top 16'dan elendiğimiz vakit başarısız saymamız gerek.Oyunculara böyle bir baskı yüklemek büyük hata.

Eğer Regular Season'da çok büyük sıralama sürprizleri olmazsa; top 16'da, final four gediklisi olan takımlardan en az 2 tanesi ve bizimle denk güçte 2 takım grubumuzda olacak.
Benim için bu yıl top 16'ya kalmak başarı olur.Sonrasında tribünde boğazımız patlayana kadar destek olacağız, oyuncularımız da ortaya emek koyacaklardır.Gücümüz yeter de final eight hatta final foura kalır mıyız ? İmkansız değil ama çok çok zor.

Bizim öncelikli hedefimiz TBL play-offlarında finale kalmak olmalı ki seneye de EL'de oynayalım.Bunun anahtarı da lig sıralamasından geçiyor.Yani en önceki hedefimiz ligde 1. olmak olmalı.Zaten ev sahibi avantajını ele geçirince %51 ihtimalle şampiyon da oluruz.

Sonuç olarak benim takımdan bu yılki beklentim ; TBL'de play-off finali, olursa şampiyonluk...EL'de top 16, olursa final eight...
 
Ankara TSYD Turnuvası'nın son gününde Tofaş, Uşak Sportif'i son dakikası büyük heyecana sahne olan maçta 97-96 yendi.


Uşak Sportif maça 19-6'lık seriyle başladı ve ilk periyodu 28-20 önde geçti. İkinci periyodda farkı 16 sayıya kadar açan Uşak ekibi soyunma odasına 47-43 galip gitti. Bu periyodun sonlarından itibaren oyunu dengelemeye başlayan Tofaş son periyoda 1 sayılık (67-66) avantajla girdi. Son dakikaya Tofaş 95-90 önde başladı, 19 saniye kala Courtney Felles'in üçlüğü ile skor 95-93 oldu. 12 saniye kala Tayfun Erülkü'nin 0/2 serbest atışının ardından 5 saniye kala Chris Warren'ın üçlüğü skoru Uşak Sportif lehine çevirdi: 96-95. Moladan sonra Dashaun Wood bitime 2 saniye kala sonucu belirledi: 97-96


Karşılaşmada iki takım toplam 32 üçlük isabeti sağladı: Tofaş 17/31 (yüzde 54.8), Uşak Sportif 15/28 (yüzde 53.5)


Tofaş'ta Lance Harris 18 sayı (6/8 üçlük), 2 ribaund, 3 asist, Chinemelu Elonu 17 sayı, 8 ribaund, 3 asist, Lamar Patterson 14 sayı, 4 asist, DaShaun Wood 13 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Tayfun Erülkün Erülkü 12 sayı, 2 asist üretti.


Uşak'ta Courtney Fells 23 sayı (6/7 üçlük), 5 ribaund, 3 asist, Justin Carter 28 sayı (3/4 üçlük), 1 ribaund, 2 asist, Chris Warren 12 sayı, 9 asist, Orhan Hacıyeva 10 sayı, 2 asistle oynadı.
 
Anadolu Efes, Kızılyıldız'ı 76-59 mağlup ederek Gloria Cup'ı beşinci sırada bitirdi.


Önceki maçlara göre çok daha fazla savunma isteği gösteren, alan savunma girişimleri başarıyla sonuçlanan Anadolu Efes'te gençlerin elleri titremeden top kullanıp sorumluluk almaları pozitif yönleriydi. Furkan Korkmaz üçlükleri ve smaçlayarak bitirişleriyle yine izleyenler açısından odak noktası oldu. Kızılyıldız maçı Anadolu Efes açısından çok ciddi bir kriter olmasa da yine de özellikle savunma gayreti ile iyi bir prova oldu. Anadolu Efes dadece 2.23'lük Boban Marjanovic'ı yavaşlatamadı.


Anadolu Efes ilk üç periyodu 15-13, 38-28, 56-45, sona erdi, son oeriyodda fark zaman zaman 20 sayının üzerine çıktı.

ANADOLU EFES
Doğuş Balbay 6 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 4 top çalma
Cedi Osman 8 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma
Stratos Perperoglou 16 sayı, 3 ribaund, 1 asist
Dario Saric 5 sayı, 4 r,baund, 2 asist
Dontaye Draper 3 sayı, 1 ribaund, 5 asist
Stephane Lasme 10 sayı, 6 ribaund, 4 asist
Efekan Coşar
Okben Ulubay 6 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Furkan Korkmaz 11 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı
Deniz Kılıçlı 2 sayı, 2 ribaund
Emircan Koşut 1 rbaund
Milko Bijelica 9 sayı, 5 ribaund, 1 asist


Kızılyıldız'da Boban Marjanovic 20 sayı, 15 ribaundla oynadı.

 
Olympiakos pota altını muazzam kararttı, savunmada çok iyiler hakikatten. Gerektiğinde faul yapmaktan da hiç çekinmiyorlar, savunma sertliği devamlı üst seviyede.

Şimdilik 59-44 öndeler, Spanoulis'i de pek kullanmadılar hem de.

FB Ülker pohpohlanıyordu, gerçek ölçü bu işte :)
 
Kenan,Furkan,Cedi bence Milli Takımı hak eden isimler.

Aynen ama kenanın bi seviye daha üste çıkması, ve özellikle sut özelliğini geliştirmesi lazım ve bunu basarabilecegini bize geçen yıl sakatlanmadan önce gösterdi. Aynı şekilde artık cedinin de oyununu ve özellikle sutunu geliştirmesi lazım. Çünkü artık yavaş yavaş genç oyunculuktan çıkıp 20 yaşına geliyorlar ve bu potansiyelleri de genç genç diyip yemememiz lazım. Furkan için bişey demiyorum zaten 97 doğumlu ve oyununa bakınca dicek laf kalmıyor.
 
Öncelikle Gloria Cup'ın çok verimli bir turnuva olduğunu söyleyelim.Katılan ekipler eksiklerini Avrupa'nın elit takımları karşısında görmüş oldu. Olympiakos geçen seneye göre çok güçlendi mi emin değilim.Dunston'ın back-up ı olarak yine benzer tiplemede Othello'yı kullanacaklar.Geçen yıla göre 5 numara pozisyonunda artıları var. Serideki 5.Madrid maçı ve Top16'daki maçlarda Spanoulis ve Lojeski'nin yanına skorer oyuncu sokmakta zorlanmışlardı.Bu sezon Lafayette ve Sloukas'ın form düzeyinin belirleyeceği olacağını düşünüyorum onlar adına.Bence Lafayette yerine oyuna ağırılığını skor ve verimlilik anlamında daha etkili koyacak bir oyuncu almaları gerekirdi.

F.Ülker'de Melih'i bugün çok iyi gördüm. Goudelock ve Hickman'da fazla ısrar etti Obra.Daha iyi olacaklar muhtemelen ama saf PG ve atletik,savunmacı bir 3 numaraya ihtiyaçları var.Bence transfer yapacaklar 6 yabancıda kalacaklarını düşünmüyorum.Doğru seçim yaparlarsa etkili bir takım kimyası çıkabilir ortaya ama ekip bu ise eğer F4 bence zor.
 
İki üç gün önce yazmıştım, karşı taraf ne zaman iki maç kazansa anında "bu sene qesin final four yapıcas yhaaa" gibi bir saçmalığa inanıyorlar. Basın da şişiriyo tabi bunları, ayakları yere değmiyor kamillerin. Onlar Obradovic'i putlaştıradursun son iki sezonda cemaatçi Ülker babalarının desteğiyle 50 milyon dolardan fazla para harcayıp hala guard'sız ve pivotsuz bir rotasyon içerisinde debelenip duruyorlar. Ayrıca iki maçla final foura inanmak da karalar bağlamak da normal bir şey değil.

Bir kere Goudelock ya da Bogdanovic'den biri o takıma fazla. Ayrıca iki numaraya Melih varken bir de Can'ı almak ayrıca absürd bir şey. Sonuçta "kadro genişliği" başka "kadro şişkinliği" başka. Üçte savunması zayıf Emir ve Serhat'ı bırakıp iki numarayı şişirmek akıllıca değil. Mesela 5'te de Zoric-Oğuz-Semih var ama üçüne de tam olarak güvenemezsin. Yabancı bi pivot daha alsan bu sefer de 5 rotasyonu şişecek. Varlık içinde yokluk gibi saçma bir şey yaşıyorlar.

Her neyse, beter olurlar umarım bu sezon da.
 
TÜBAD Turnuvası'nda Banvit'i 66-64 yenen Darüşşafaka Doğuş Beşiktaş ile final oynama hakkını elde etti.


İlk çeyreği 23-20 Darüşşafaka Doğuş, ikinci çeyreği 45-34, üçüncü çeyreği 56-48 Banvit önde bitirdi.


33 saniye kala Banvit 64-63 öndeyken, Sammy Mejia top kaybı yaptı. 20 saniye kala Ersin Dağlı yüklenerek skoru 65-64'e getirdi, serbest atışı kaçırdı. 1 saniye kala Earl Rowland çok zorlama bir atış yaptı, 1 saniye kala Jamon Gordon ilk serbest atışı sayıya çevirdi (66-64) ikincisini de bilerek atmadı.


Darüşşafaka Doğuş; Ersin Dağlı ve Gasper Vidmar'ın katılmasıyla pota altında ligin sert takımlarından biri olacağı izlenimini verdi. Serbest atış mekaniğini değiştiren Vidmar 3/4 isabetle bu sezon kritik dakikalarda da sahada kalabileceği mesajını iletti.


Banvit; Dragicevic ve Veremeenko'ya kısıtlı süre verdi. Topla çok fazla oynayan Earl Rowland sahadayken Banvit hücumda akışkanlık sorunu yaşadı, Tolga Geçim sahadayken ise pas trafiği arttı ve bütün oyuncular devreye girdi. Tolga biraz daha deneyim kazandığında koçun akıllı-uslu oynanmasını isteyeceği bölümlerde öncelikli tercihi olabilir.


BANVİT
Cem Ulusoy: 1 top çalma
Erkan Veyseloğlu: 2 sayı, 1 top kaybı, 1 top çalma
Earl Rowland: 7 sayı (2/8 saha içi), 2 ribaund, 4 asist, 2 top kaybı
Tolga Geçim: 6 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 2 top çalma
Berkay Candan: 1 ribaund
Chuck Davis: 10 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 1 blok
Sammy Mejia: 7 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma
Vladimir Veremeenko: 7 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı
Keith Simmons: 4 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı
Vladimir Dragicevic: 6 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı
Can Maksim Mutaf: 6 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Cevher Özer: 8 sayı, 4 ribaund, asist, 1 top kaybı, 1 blok


DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ
Taylor Brown: 10 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı
Metin Türen: 2 sayı, 5 ribaund, 1 top kaybı
Renaldas Seibutis: 4 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok
Ersin Görkem: 0 sayı
Lynn Greer: 5 sayı, 1 ribaund, 2 asist
Gasper Vidmar: 11 sayı (3/4 serbest atış), 4 ribaund, 4 asist, 1 top kaybı
Doğuş Özdemiroğlu: 1 sayı
Jamon Lucas: 13 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma
Ermal Kurtoğlu: 2 sayı, 2 ribaund
John Shurna: 2 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 blok
Ersin Dağlı: 8 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı
Göksenin Köksal: 8 sayı, 2 ribaund, 1 asist

kaynak:basketfaul
 
Daçka'da Vİdmar ve Dudley'nin takıma katılmasıyla savunmada özellikle bazı şeyler yoluna oturmuş görünüyor istatistiklere baktığımızda.Maçı canlı izleyemediğim için net yorum yapamıyorum,istatistiklere göre değerlendirmek hiç sağlıklı değil.Fakat Shurna istikrarsız oynamaya devam ediyor.
 
TÜBAD & Banvit Turnuvası'nın açılış maçında Beşiktaş Integral Forex, Tsomoki Minsk'i (Beyaz Rusya) 79-75 yendi ve finale yükseldi.


Sadece 200 kadar seyircinin izlediği maçta, Ankara Turnuvası'nda iki teknik faulle diskalifiye edilen Ahmet Kandemir tribünde oturdu ve Beşiktaş'ı yardımcılarından Faruk Beşok yönetti. Burnu kırıldığı için 10 gün sahalardan uzak kalan Chris Lofton maskeyle oynadı.


Beşiktaş ilk çeyreği 17-16, ikinci çeyreği ise 37-35 önde tamamladı. Üçüncü çeyreğin sonunda Engin Atsür'ün tempo kazandırdığı Beşiktaş, Minsk'in hızlı hücumlarda adam paylaşma zaafını değerlendirdi ve son periyoda 60-49'luk skorla girdi.


Dördünsü periyodun ilk 7 dakikasında Minsk sayı atmakta zorlanan Beşiktaş'a yaklaştı: 69-67. Oyunun sıkıştığı bölümde Kerem Tunçeri'nin sayıları farkı 2 topta tuttu ve Beşiktaş 79-75 galip geldi.


Beşiktaş'ta Tyler Stone 13 sayı, 7 ribaund, Ryan Broekhoff 17 sayı, 2 ribaund, 1 asist, JaJuan Johnson 17 sayı, 2 ribaund, 1 asist, Engin Atsür 7 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Kerem Tunçeri 8 sayı, 7 ribaund, 5 asist

kaynak:basketfaul
 
Daçka'da Vİdmar ve Dudley'nin takıma katılmasıyla savunmada özellikle bazı şeyler yoluna oturmuş görünüyor istatistiklere baktığımızda.Maçı canlı izleyemediğim için net yorum yapamıyorum,istatistiklere göre değerlendirmek hiç sağlıklı değil.Fakat Shurna istikrarsız oynamaya devam ediyor.

Klasik Oktay Mahmuti takımı olmuş Daçka. Takıma Seibutis,Ersin ve Vidmar da katılınca çok daha can yakıcı bir takım olmuş. Gordon-Göksenin-Seibutis-Ersin-Vidmar 5lisi çok iyi savunmaci bir 5 olur.

Banvit'te de Tolga Geçim çok dikkatimi çekti. Milli Takım için de iyi bir isim olabilir. Ergin Hoca'nın izlemesi gereken bir oyuncu bence Tolga.
 
Bu sene gencler bagira bagira geliyor. nazar degmesin. Kartal Özmizrak, Metecan Birsen, Tolga Gecim, Kenan Sipahi, Egemen Güven, Cedi Osman ve Furkan Korkmaz ciddi süreler alacak gibi. Bunlarin hepsi A milli potansiyeli olan isimler. Bakiyorumda maalesef büyük takimlar icinde altyapidan en az potansiyel cikaran takimiz. Besiktas bile Kartal Özmizrak, Dogukan Senli gibi üst düzey yetenekler cikariyor. Bizde Ege Arar disinda gelecek vaad eden bir isim yok maalesef. altyapida daha cok calismaliyiz. özellikle scouting konusunda.
 
Heurtel ismi bu sefer de Anadolu Efes için geçiyor. Hem Efes hem Fenerbahçe için iyi hamle olur. Biri alabilecek mi bakalım.
 

Üst