BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Sato ''performans/maliyet oranı''na baktığımızda bence yanlış bir hamle oldu. Bana sorsan, eşit maliyetlerde alacağın Hawkins mi, Sato mu diye, ben Hawkins derim. her ne kadar tarz olarak farklı isimler olsa da, Hawkins daha tehlikeli ve etkili bir adam. Yani Sato iyi bir transfer olarak görülse de, çok fark yaratacak, mesafe açacak bir hamle değil. Zaten Pianigiani dış savunma ve takım oyunu gibi faktörlerden dolayı, Siena'da da önemli dişli olan Sato'yu seçmiştir. Ama dediğim gibi çok büyütülecek bir durum değil, Sato transferi.

Ancak Batiste için aynı şeyleri söyleyemem. İşin insanlık tarafı, yaptığı hareket her zaman sorgulanır, kınanır vs. Ancak ortada bir gerçek var, o da Batiste hala Avrupa'nın en iyi bitirici uzunlarından biri. Yaşı 35 olması hiç önemli değil. Zaten yapılan sözleşme 1 yıllıkmış sanırım. Ciddi verim alabilecekleri, önemli bir transfer.

Efes'in de Farmar hamlesi var. Eğer netleşirse, o da önemli bir transfer. Maccabi performansı oldukça iyiydi, Avrupa'ya uyum sağlayabilecek bir isim. Bir de olayın guard kombinasyonu boyutu var ki, orada da ben Gordon ile ciddi bir uyum yakalayabileceklerini düşünüyorum. Gordon gibi sete set oyunları iyi oynayabilen bir guard ile, Farmar gibi hızlı ve tempolu oyunları iyi oynayabilen, ağırlık koyabilen bir guard birbirlerini iyi dengeleyip, ideal bir guard ikilisine dönüşebilir.

Anadolu Efes , Farmar ile yıllık 3.5 Milyon Avro karşılığında 3 yıllık anlaşmış. Resmiyete dökerlerse en büyük açıklarını kapatmış olurlar, kanayan yaraydı 1 numara Anadolu Efes için...

Üzücü ama Bo McCalebb-FBÜ ilişkisinin sonucu sezonun kaderini belirleyecek.Bo McCalebb gelmezse pahalı mal mundar olur,zira son demlerindeki yıldızlara yatırım yaptılar.Ukic'in iyi hali tarzı bir guard hamlesi bile kurtaramaz onları.Hem guard piyasasının dar olduğunu söylüyor yetkili abiler. :)
Gelmesi durumunda ise ''Final Four yaparız'' diyenlere gülme lüksümüzü yitiririz.

Unics Kazan ile yarış içindelermiş, Bo için...

Farmar ve Bo gelirse lige ve bizim olası 1 numara takviyemiz müthiş bir ligin habercisi olur.

Sato'nun transferi haftalar öncesinden bitmişti. Batiste sürpriz oldu...

Bence Sato faydalı olur. Mücadele gücü yüksek, tempolu oynayabilen, savunması iyi, ekstra hücum ribaundu yapabilen bir oyuncu. Ancak Batiste için aynı şeyleri söyleyemem... Alacağı ücrete göre katkısı yavan olacaktır kanısındayım. Nedeni şu: Öncelikle kendisi 36 yaşına giriyor. Son yıllarda hemen hemen her sezon uzun süreli sakatlıklar yaşadı. PAO'yu takip edenler bilir; Batiste hep top 16 ile çıkışa geçen bir oyuncu olmuştur. O döneme dek dinlenme dönemi geçirir. Çünkü artık bünyesi tüm sezonu iyi geçirmek için yeterli olmuyor. Batiste'nin en büyük silahı ikili oyunlar. Obradovic Avrupa'nın en iyi ikili oyun oynatan koçuydu. Onun sisteminden çıkması demek, mutlaka önemli bir değişimi beraberinde getirecektir. Avrupa basketbolu için büyük oyuncu ama, artık eski verimini sağlaması zor.

Farmar çok önemli oyuncu. Ancak ben, Mahmuti'nin oyun kontrolü üzerine dayalı sistemine çok uygun olmadığını düşünüyorum. Maccabi gibi, Barcelona gibi, Real Madrid gibi seri oynayan takımlar için harika bir oyuncu ama, sürekli kontrol basketbolu düşünen Mahmuti'li Efes için aynı verimde olacağını sanmıyorum.

Patrick Christopher Beşiktaş'ta

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın ilk transferi koç Erman Kunter'in eski öğrencisi oldu.

Siyah-beyazlılar, geçen sezon Cholet'de forma giyen ABD'li Patrick Christopher’ı renklerine bağladı.Ergin Ataman'ın takımdan ayrılmasının ardından Beşiktaş'ın başına geçen Erman Kunter, ilk transferini eski takımı Cholet Basket'in 1.96 metre boyundaki forvet oyuncusu Patrick Christopher ile yaptı.

Bir dönem Antalya Büyükşehir Belediyespor formasını da giyen ABD'li oyuncu, Siyah-Beyazlı kulüple 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Ortada dolaşan dedikodulara göre Fenerbahçe Will Bynum'a 1.6 milyon dolarlık teklif yapmış. Bence Nba'de hala çok önemli bir yeri var, ama nedense takımlar kadrosuna katmayı düşünmüyor bir türlü. Kesin gelir denemez tabii, ama olasılık var bence. Gelirse de çok çok önemli iş başarmış olurlar.

Yeni koçlarıyla beraber daha akıllı, daha ihtiyaçları olan ve sonunda seviye atlatacak oyunculara yöneliyorlar.

Sato geçen yıl berbattı. Kariyer olarak değil ama şu anki halleriyle Hawkins Satoya,Bonsu Batiste'e rahat üstünlük kurar.Sadece üstünlük kurmaz rahat üstünlük kurar.Sato ve Batiste daha kariyerli isimler muhakkak ama verimli olamayacaklar.Göreceksiniz

çok taraflı yorum yapıyosun . Sato avrupanın en iyi guardlarından biri bir sezon kötü oynaması neyi değiştirir . Hawkins de sezon ortası bjkye düşecek kadar kötü oynamıştı . Hangi oyuncuyu hangi sistemde değerlendireceğin çok önemli . Sato Pianigianinin eski öğrencisi onu nasıl değerlendireceğini iyi biliyor. Sonuçta aralarında 1 yaş varken kariyer farkı muazzam, iniş çıkış bu şekilde sistem oyuncularında olağan şeyler doğru değerlendirilirse sato avrupanın en iyi guardlarından biri

Batiste de yaşından dolayı küçümsemişsin . Adam 34 yaşında ELnin en iyi beşine 35 yaşında da yani bu sezon ELnin en iyi ikinci beşine seçildi . FEnere gelince mi dibe vurucak . Bonsu nere batiste nere yani .Biri ELnin en sert ve kaliteli uzunlarına karşı öldürücü bir güçken diğeri andrici gisti ezdi . İkisi aynı şey değil batiste de EL maçında fenerin tüm uzunlarını donunda sallamıştı öyle böyle değil hemde

İsmail Şenol'un tweetini kopyalayayım;

Efes '12-13...
PG: Farmar-Tunçeri-Doğuş, SG: Gordon-Sinan, SF: Vujacic-Birkan, PF: Savanovic-Gonlum, C: Semih-Barac-Kuqo.
---------------------

Oktay hocanın Barac ve Batista'yı gönderip yabancı bir uzun alacağını düşünüyordum. Barac geçen sezonki dağınık ve savruk oyununu sürdürürse Oktay hoca tarafından kadro dışı bırakılması uzun zaman almaz.

Evren Büker >>> KSK

M.Raduljica'yı da alıyorlarmış.Yıllardır Avrupa basketbol piyasası bekliyor bu adamın çıkış yapmasını,ümidini kesmeden:) Çok potansiyelli olduğu söylenir hep bakalım dikkatle izlemek lazım kendisini.Jovo da gitmişken bolca dakika alıp kendini gösterebilir.