Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Houston Rockets'ın combo forveti Maarty Leunen bi türk klübüyle dirsek temasındaymış.Rockets eğer Deke'yle 1 yıllık sözleşme imzalarsa Maarty büyük ihtimalle adını duyamadığımız türk klübüne gider.

Erdal o Türk kulübü Efes Pilsen ve oynayacağı takım da büyük ihtimalle Darüşşafaka. Yani geçen haberler böyle :)

darüşşafaka da iyi kötü sırtını sağlam kayaya dayadı

Kerem SEÇER' Alıntı:
Efes Pana'ya 99-87 yenilirken 61 sayısı yerlilerden gelmiş. İlginç.
Efes'in sayı dağılımı;
Mario Kasun 6, Kerem Gönlüm 15, Barış Hersek 6, Ender Arslan 14, Michalis Kakiouzis 2, Cenk Akyol 5, Charles Smith 5, Bootsy Thornton 5, Kaya Peker 12, Preston Shumpert 6, Milos Vujanic 9, Sinan Güler 2.

Benim verdiğimle bu farklı ama :)

Ben bir forumda 99-87 gördüm. Türkiye'ye 96-87 diye geldi. Benim baktığım yerde Barış'ın 11, Kerem'in 17 sayısı vardı. :)

Kerem SEÇER' Alıntı:
Benim verdiğimle bu farklı ama :)

Ben bir forumda 99-87 gördüm. Türkiye'ye 96-87 diye geldi. Benim baktığım yerde Barış'ın 11, Kerem'in 17 sayısı vardı. :)
Abi ben de basketdergisi ve turkbasket'ten baktım. Bu verdiğim basketdergisi'nin ki idi. Ama Efes'in sitesinde 96-87 yazıyor. efes 87 sayısı garanti ama Pana'nın sayısı muallakta. Ama Efes'in sitesinde de verilen istatistikler;
Mario Kasun 6, Kerem Gönlüm 15, Barış Hersek 6, Ender Arslan 14, Michalis Kakiouzis 2, Cenk Akyol 5, Charles Smith 5, Bootsy Thornton 5, Kaya Peker 12, Preston Shumpert 6, Milos Vujanic 9, Sinan Güler 2
Bu şekilde...

Ben de vereyim :p

Panathinaikos - Efes 99:87
27:20, 55:39, 79:64, 99:87
Panathinaikos (Obradovic): Kecman 4, Perperoglou 16 (2), Batiste 16, Fotsis 7 (1), Hatzivrettas 5, Nikolas 11 (3), Tsartsaris 2, Diamantidis 3 (1), Pekovic 29, Sakota, Verginis 1, Jasikevicius 4
Efes Pilsen (Ataman): Hersek 11, Kasun 4, Smith 5 (1), Shumpert 4, Thornton 5, Gonlum 17, Vujanic 9, Peker 12, Kakiouzis 2, Atsur 10, Arslan 11 (1).

Beko Basketbol Ligi'nin açılış karşılaşmasında son şampiyon Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Casa TED Ankara Kolejlileri 83-46 yenerek lige galibiyetle giriş yaptı.

Fenerbahçe Ülker maça adeta fırtına gibi başladı. Pota altından ve dışardan sayılar bularak oyunun üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe Ülker 1. çeyreğin sonunda 24-8'lik üstünlük yakaladı. Bu süre içerisinde yeni transfer Gordon Giricek 9 sayıyla Fenerbahçe'de en skorer ismi oldu.

Sarı-lacivertliler, 2. periyotta da aynı oyun anlayışını sahaya yansıttı. Casa TED Ankara Kolejliler bu periyotta 14 sayı bularak daha derli toplu bir görüntü çizse de özellikle Fenerbahçe Ülker Devin Michael Smith, Gordon Giricek ve Emir Preldizc ile dışardan bulduğu sayılarla ilk yarıyı 23 sayı farkla 45-22 önde kapaması bildi. İlk yarıda Fenerbahçe Ülker'de Gordon Giricek ve Mirsad Türkcan iyi bir performans sergilerken, Casa Ted Ankara Kolejliler'de Kevin Bell Jr. 8 sayıyla takımının en skorer oyuncusuydu.

Fenerbahçe Ülker, maçın 3. periyoduna da iyi başladı. Gordon Giricek, takımını sırtlayan oyuncu olurken bu periyodu Fenerbahçe Ülker, 34 sayı farkla 64-30 üstün kapadı.

Oyunun son periyotunda da kontrolü elinde bulunduran Fenerbahçe Ülker, karşılaşmayı 83-46 kazandı.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Aytuğ Ekti , Ozan Çakar , Serkan Sert
Fenerbahçe Ülker: Green 3, Mirsad 7, Damir Kaan 5, Giricek 15, Vidmar 11, Smith 11, Oğuz 9, Hakan 3, Rasim 3, Serhat , Preldzic 16
Casa TED Ankara Kolejliler: Bell 8, Polat 5, Caner Erdeniz 3, Hansen 9, Frowell 17, Caner Öner , Adnan 4, Özgür , Volkan , Ziya , Cevat
1. periyot: 24-8
İlk yarı: 45-22
3. periyot: 64-30
5 faul alan: Dk. 31.52 Hakan (Fenerbahçe)

Bjk Cola Turka:90 Kepez Belediyesi:76 maç sonucu.Bjk'de 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı.Bjk'de dikkatimi çeken başka bir nokta da alınan hücum ribaundlarıydı.Mehmet Yağmur ve Faison 15 Muratcan 18 Stanojevic ve Austin 14'er sayı kaydetti.Kepez'de ise Torel Martin 20 Taylor 15 Hakan Erol 12 sayı kaydetti.

Eddie Basden Mersin BB.'de
BEKO Basketbol Ligi'nde bu sezon kuvvetli bir kadro kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi, önceki sezon Fenerbahçe Ülker forması giyen Amerikalı oyuncu Eddie Basden'la 1 yıllık sözleşme imzaladı.

NTVSPOR
Güncelleme: 16:26 TSİ 18 Ekim 2008 Cumartesi

BEKO Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyesi, önceki sezon Fenerbahçe Ülker forması giyen Eddie Basden ile anlaştı.

2006 Aralık ayında Fenerbahçe'ye transfer olan Eddie Basden, sarı-lacivertlilerin şampiyonluğunda önemli bir rol oynamıştı. Fenerbahçe'nin ardından Fransa'nın Cholet takımına transfer olan Basden, sonrasında Almanya'nın Telekom Basket Bonn takımına geçmiş, yaz dönemindeyse Miami Heat'in hazırlık kampına katıldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Bu sezon iddialı bir kadro kuran Mersin, daha önce Amerikalı oyuncular Chrıs Lofton, Bo Mccalebb ve Kimani Ffriend ile sözleşme imzalamıştı.

25 yaşında ve 1.96 boyundaki Basden, savunmadaki başarısıyla tanınıyor.

Basden'in savunması gerçekten iyiydi.Fülker'in kazandığı şampiyonlukta kaptığı toplar önemli bir yer tutmuştu.Ligde gözden kaçırdığınız bir yabancı daha var.Oyak Renault'un aldığı Alex Gordon.Hazırlık maçları dahil 25 sayı ortalaması var.

Mehmet Can ILIMAN' Alıntı:
Basden'in savunması gerçekten iyiydi.Fülker'in kazandığı şampiyonlukta kaptığı toplar önemli bir yer tutmuştu.Ligde gözden kaçırdığınız bir yabancı daha var.Oyak Renault'un aldığı Alex Gordon.Hazırlık maçları dahil 25 sayı ortalaması var.
Mehmet kardeş Gordon gerçekten çok iyi bir yabancı.Hem skorer hem de savunmacı bir oyuncu ama benim bu sene zevkle izleyeceğim oyuncular.Erdemirden Funk ve James Thomas,Aliağa dan Chuck Davis,Kepez den Toreld Martin ve Kammmron Taylor.Bunlaradan bence en az ikisi gelecek sezon 3 büyklerden birsinde olacaktır.Ben Cafe Crown da Kepezli Taylor ve James Thomas ı isterdim.Thomas hem savunmacı,hem ribauntçu hem de sayı atabilen bir oyuncu.Geçen seneki Charles Gaines tipi bir oyuncu.Taylor ise inanılmaz bir skorer oyuıncu.Bu sene sayı krallığında üst sıralarda yer alacaktır.Aslında Srtrickland ın yerine düşünülebilirdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...