Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TURKBASKET- Haftasonu Konya'da oynanan karşılaşmada ev sahibi Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi yöneticileri tarafından olayların başlamasına neden olarak gösterilen Beşiktaş Cola Turka coachu Hakan Demir, bu iddialara sert yanıt verdi. Demir, kuralların verdiği izinle bir antrenör olarak sahadaki kavganın büyümemesi için sahaya girdiği belirterek, Konya yönetiminin ileri sürdüğü iddialara 'Gerçek dışı' şeklinde değerlendirdi.

''AÇIKLAMA TAMAMEN GERÇEK DIŞI''

Turkbasket'e konuşan Hakan Demir olaylarla ilgili şunları kaydetti:'' Maçın üçüncü periyotunda 13 sayı öndeyken ve top bizde iken oyuncumuz Chatman ve rakip oyuncu İlker Türel arasında itiş kakış ile başlayan olay her iki takım oyuncularının tartışmaya dahil olmasıyla büyüdü. Baş antrenör olarak görevim kavganın büyümemesi için oyuncularımı kontrol etmektir. Bu amaçla kuralların verdiği yetkiyle sahaya girdim. Bu sırada rakip takım oyuncularından Murat Yolcu şahsıma yönelik ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunarak üzerime yürümesi üzerine kendimi savunmak zorunda kaldım. Maçın hakemlerinin bu büyük olayı uzaktan gözlemlemeleri nedeniyle tarafıma yapılan ağır hakaretleri duymadıklarını düşünüyorum. Bu noktada Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'nin diğer oyuncuları, teknik ekibi ile konuksever yöneticileri bu üzücü olayın dışında kalarak, gösterdikleri çabayla olayların büyümemesine çalışmışlardır. Şahsıma yönelik küfürler yüzünden olaylar tatsız bir noktaya gelişmiştir. Bu arada 2 oyuncumla ben hakem tarafından diskalifiye edildik. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi yönetiminden olayların şahsım yüzünden başladığı şeklindeki açıklama tamamen gerçek dışıdır. Bir basketbol antrenörü olarak her zaman centilmenlik dışına çıkmamaya özen göstermişimdir.

Bu sezon son saniyelerde kaybettiğimiz iç ve dış maçlarda sadece sahada sergilediğimiz oyunla basında yer aldık. Şahsımı hedef alınarak yapılan açıklamanın art niyetli olarak değerlendiriyorum. Biz Beşiktaş olarak camiamıza örnek olacak şekilde mücadelemizi centilmence sürdüreceğiz.''

Olayları görmesem inanacağım da,neyse...

Antalya'da kriz ne derecede bilmiyorum ama Karşıyaka'nın en istikrarlı ismi Mims ile birlikte Ricardo Marsh'ı da geri almışlarsa yine tırmanışa geçeceklerdir. Karşıyaka adına da son derece vahim bir durum, kadro olarak istikrardan uzak olmak tercihleri her zaman. Yine orta sıralara demir atacaklar ligin kalan bölümünde büyük ihtimalle..

27 Aralık Cumartesi
15:00 Türk Telekom ? Antalya BŞB (Spormax) 65-35
17:00 Kepez Belediye ? Casa TED Kolejliler 51-49
17:00 Oyak Renault ? Erdemir 55-45
17:00 F.Bahçe Ülker ? M.A. Selçuk Üniversitesi (Spormax) 85-15
18:00 Mersin BŞB ? Pınar Karşıyaka 58-42
19:00 Beşiktaş Cola Turka ? G.Saray Cafe Crown (Spormax) 40-60

28 Aralık Pazar
15:00 Efes Pilsen-Darüşşafaka Cooper Tires (SkyTürk) 65-35
16:00 Aliağa Petkim ? Banvit 72-28

27 Aralık Cumartesi
15:00 Türk Telekom ? Antalya BŞB 65-35
17:00 Kepez Belediye ? Casa TED Kolejliler 55-45
17:00 Oyak Renault ? Erdemir 60-40
17:00 F.Bahçe Ülker ? M.A. Selçuk Üniversitesi 100-0
18:00 Mersin BŞB ? Pınar Karşıyaka 75-25
19:00 Beşiktaş Cola Turka ? G.Saray Cafe Crown 50-50

28 Aralık Pazar
15:00 Efes Pilsen-Darüşşafaka Cooper Tires 95-05
16:00 Aliağa Petkim ? Banvit 51-49

Marsh yuvaya döndü

Letonya'da yaşanan büyük ekonomik kriz Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin işine yaradı ve eski oyuncusu Ricardo Marsh'ı tekrar kadrosuna bağladı. Geçen sezon Antalya ekibinin forması altında oldukça başarılı bir sezon geçiren Marsh sezon bu sezon Letonya?nın ASK Riga takımında ligde 4 maçta 14.0 sayı,7.8 ribaund ve 1.5 asist, Baltık Ligi?nde 15.0 sayı, 6.0 ribaund ve 0.7 asis, FIBA Eurocup?ta ise 4 maçta 12.5 sayı, 7.0 ribaund ve 1.0 asist istatistikleriyle oynadı. Turuncu mavililerde 2007-08 sezonunda oynadığı 30 maçta 19.0 sayı ortalamasıyla oynayan Marsh?in geri dönmesi kulüpte büyük sevinçle karşılandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Genel Menajeri Doğan Hakyemez, transfer hakkında ?Marsh, geçtiğimiz sezon elde ettiğimiz başarıda önemli rol oynamıştı. Kendisi ile tekrar anlaştık. Bu sezon da, hem Ricardo Marsh?ın, hem de Büyükşehir Belediyespor?un geçtiğimiz sezonun üzerinde bir başarı edeceğine inanıyorum. Lisansı yetişmesi halinde Türk Telekom maçında forma giyebilecek.'' şeklinde açıklama yaptı.

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Antalya'da kriz ne derecede bilmiyorum ama Karşıyaka'nın en istikrarlı ismi Mims ile birlikte Ricardo Marsh'ı da geri almışlarsa yine tırmanışa geçeceklerdir. Karşıyaka adına da son derece vahim bir durum, kadro olarak istikrardan uzak olmak tercihleri her zaman. Yine orta sıralara demir atacaklar ligin kalan bölümünde büyük ihtimalle..

Zaten şu sıra bile orta sıralardalar...
Bana kalırsa daha da aşağılara gerileyeceklerdir...

Halil Ağamız da beslediği tavşanları şapkadan bir-bir çıkarmaya devam ediyor ;)
Kepez'de Traktör 21 sayı , 8 ribaund , 4 asist ve yeni transfer Edmund Saunders 12 sayı , 12 ribaund ve 4 asist ile ilk maçında güzel bir performans sergiledi.
Casa'da eski Galatasaray'lı M.S 18 sayı , 7 ribaund , 5 asist ve 5 faulle Alpella günlerine dönüş sinyali verdi :roll:

Yukarıda Karşıyakanın en istikrarlı oyuncusunun Antalyaya gittiği söyleniyor lakin istikrardan kasıt sadece rakamsal ise istikrarın anlamını bir daha düşünürüm.Her topu eline alan,aldığı topları durmadan şut olarak deneyen,her maç 10 küsür üçlük atıp bazen 1-2 tanesinde sokabilen bir oyuncuyu yollamak en doğru seçimdir.Karşıyaka yeni yabancı getirecek zaten,en azından sadece kendine oynamayan birini alacakları kesin bu saatten sonra.

Bu arada Antalyanın kazanması büyük sürpriz gerçekten.Marsh oynamadı , Mims de fazla katkı veremedi lakin Ümit Türkoğlu ekstra oynadığı acıkca görülüyor.

Sezon başında Efes´i zorlayacak tek takım Telekom ise vay bu ligin haline.

Şutu biraz düzgün oyunculara sahip her takım Ankara´da galip gelebilir. Çünkü Telekom savunma yok, çalışılmış seti yok, takım ruhu yok. Neleri var, C. Lang gibi bir 5 numarası ve Ercüment Sunter gibi bir koçları var.

Telekom´u yererken rakibinin de hakkını vermek gerek. Antalya maçı yüreğiyle oynadı. Eski oyuncuları R. Marsh da takıma dahil olduktan sonra daha çok can yakarlar.

Soğuk havada böyle bir lig maçına bile 1000-1500 basketbolsever geliyorsa Telekom-Galatasaray birleşssin naraları atılmamalı bence, ana sponsorumuz olsunlar yeter.

%58 - 60 'la da takım olarak şut atmışlar . Bu adamlar tamamen şutuna güveniyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...