Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Barbour'ın iyi bir oyuncu olduğunu duydum. Funk ve Thomas da çok kaliteli isimler zaten. Hakan Demirel takviyesi ile de Erdemir zorlar Fener'i ama sadece zorlar gibi.

Aliağa Petkim-Galatasaray Cafe Crown 2
Türk Telekom-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi 1
Antalya Büyükşehir Belediye-Efes Pilsen 2
Beşiktaş Cola Turka-Pınar Karşıyaka 1
Darüşşafaka Cooper Tires-Banvit 2
Oyak Renault-Casa TED Ankara Kolejliler 1
Fenerbahçe Ülker-Erdemir 1
Mersin Büyükşehir Belediye-Kepez Belediye 1

Telekom abarttı: 110-75
Beko TBL 14. hafta mücadelesinde Cumartesi günü, Türk Telekom ile Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi kozlarını paylaştı. Hafta içi Avrupa kupası maçı iptal edilen Telekom, rakibi karşısında Serkan Erdoğan'ın muhteşem oyunuyla farka gitti 110-75.
Takım halinde 22/29 gibi inanılmaz bir üçlük yüzdesiyle oynayan Türk Telekom'da Serkan Erdoğan 9/14 üç sayı isabetiyle 37 sayıyla maça damgasını vurdu. Mutlu Akpınar 13 sayı, Tutku Açık 11 sayı, 5 asist, Barış Özcan 11 sayı ve Roderick Blakney 10 sayı, 4 ribaunt, 6 asistle oynadı.

Konuk ekipte ise Brian Ibekwe 19 sayı, 6 ribaunt, Monty Mack 18 sayıyla maçı tamamladı.

10.01.2009
Kaynak : Sporx.com

Efes doludizgin: 74-103
Beko Basketbol Ligi'nde 14. hafta maçında lider Efes Pilsen deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 103-74 mağlup etti. Efes Pilsen'de Milos Vujanic kaydettiği 22 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu.

Lacivert-beyazlı ekipte Kerem Gönlüm 10 sayı 10 ribaund ile double double yaparken, Cenk Akyol 22 sayı, Kaya Peker 13 sayı ile maçı tamamladı.

Ev sahibi ekipte ise Ersin Görkem 19 sayı ile takımının en skoreri oldu. Ricardo Marsh ve Ralph Mims 13 sayı ile mücadele etti.

Efes Pilsen bu sonuçla 14. maçında 13. galibiyetini alırken, Antalya Büyükşehir Belediyesi ise 6. mağlubiyetini aldı.

10.01.2009
Kaynak : Sporx.com

Efes maçında Cenk çok iyi ritim yakaladı.7de6 3 sayı isabeti tutturdu.Kaçırdığı şutun ribaundunu alıp onu da sayı yaptı.

Tufan hala yok.Hem yerli hem de forumda Efes'in bırakması mucize olur ama ben yine sarı kırmızı altında izlemek istiyorum Cenk'i.
Geçen skyturk'te bir programda Galatasaray'lıyım dedi.Geçen sene İpekçi'de Mirsad'a karşı takındığı tavır iyce bağladı beni ona.
Cenk'e karşı altyapılardan beri bir ilgim var ve onu burda görmek istiyorum.

Beşiktaş, Akatlar'da konuk ettiği Karşıyaka'yı ikinci yarıdaki oyunuyla 87-73 mağlup etmeyi başardı. Maçın ilk yarısı 32-32 bitmişti ama üçüncü çeyrek 69-49 biterken, maç sonucuda 87-73'tü.
Beşiktaş adına geldiğinden beri beklentilerden uzak kalan Jimmy Baxter bu maçta büyük patlama yaparak 29 sayı ile maçı tamamladı. Mire Chatman 25 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile yine maça damgasını vurdu. Cevher Özer'de 18 sayı, 10 ribaund ile maçı tamamladı. Karşıyaka'da ise Gerald Brown 32 sayı 6 ribaund, Leon Williams 9 sayı 19 ribaund, Hakan Köseoğlu ise 12 sayı, 10 asist ile maçı tamamladı..

Bu arada Beşiktaş'ın bir süre önce İstanbul'a getirdiği ABD'li pivot Justin Williams'ın antrenmanlarda beklentileri karşılamadığı yönünde haberler var. Bu oyuncunun transferinden vazgeçilecek büyük ihtimalle. Nedim Yücel ve Adeleke ile temas halinde olunduğu yönünde haberler aldım ayrıca..

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Beşiktaş, Akatlar'da konuk ettiği Karşıyaka'yı ikinci yarıdaki oyunuyla 87-73 mağlup etmeyi başardı. Maçın ilk yarısı 32-32 bitmişti ama üçüncü çeyrek 69-49 biterken, maç sonucuda 87-73'tü.
Beşiktaş adına geldiğinden beri beklentilerden uzak kalan Jimmy Baxter bu maçta büyük patlama yaparak 29 sayı ile maçı tamamladı. Mire Chatman 25 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile yine maça damgasını vurdu. Cevher Özer'de 18 sayı, 10 ribaund ile maçı tamamladı. Karşıyaka'da ise Gerald Brown 32 sayı 6 ribaund, Leon Williams 9 sayı 19 ribaund, Hakan Köseoğlu ise 12 sayı, 10 asist ile maçı tamamladı..

Bu arada Beşiktaş'ın bir süre önce İstanbul'a getirdiği ABD'li pivot Justin Williams'ın antrenmanlarda beklentileri karşılamadığı yönünde haberler var. Bu oyuncunun transferinden vazgeçilecek büyük ihtimalle. Nedim Yücel ve Adeleke ile temas halinde olunduğu yönünde haberler aldım ayrıca..

Banvit'e ödenecek bonservis ve oyuncunun alacağı ücret nedeni ile mali tablo yüzünden bu transferin pek mümkün olmadığı K'Zell Wessonile görüşüldüğü yazıyor Beşiktaş basket'de.Hangi bilgi daha güncel bilemiyorum tabi.

Transfer için aday çok ta işte en doğru olanını seçmeye çalışıyor teknik kadro bu konuda. Bence de lige çabuk uyum sağlayacak, Türkiye deneyimi olan bir oyuncu düşünmeleri daha mantıklı. Eski Efes'li Goran Nikolic'te ismi geçen bir oyuncu ama mevcut şartlarda kesin birşey söylemek zor..

Bjk'nin gidişi ilginç.15 dakika da 15 sayı atan bir takım son 5 dakikaya 17 sayı sığdırmış : )
Sene boyunca istikrarsız gidecekler.Bakalım nerede bitirecekler ?
Oyuncular da istikrarsızlık abidesi zaten.
Muratcan-Haluk-Adem gibi oyuncuların 3 maç üstüste iyi oynamışlığı yoktur sanırım.

Burak Barut' Alıntı:
Bjk'nin gidişi ilginç.15 dakika da 15 sayı atan bir takım son 5 dakikaya 17 sayı sığdırmış : )
Sene boyunca istikrarsız gidecekler.Bakalım nerede bitirecekler ?
Oyuncular da istikrarsızlık abidesi zaten.
Muratcan-Haluk-Adem gibi oyuncuların 3 maç üstüste iyi oynamışlığı yoktur sanırım.

Bu üç oyuncudan herhangi birinin üst üste üç maç iyi oynamışlığı yok herhalde... :)

14. Haftanın son maçında Kepez Belediyesi deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 84-88 mağlup ederek alt sıralardan kurtulma adına önemli bir galibiyet aldı. Mersin ilk çeyrekte çok iyi hücum ediyordu ama ikinci çeyrekten itibaren sahadaki denge eşitlendi. İki takımında özellikle yabancıları sahneye çıktı, bir düello gibi giden maçta son bölümlerde ibre Kepez lehine döndü.. Halo dayının tavşanları bitmek bilmiyor..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (84): Christopher Franklin 24 (1 ribaund), Lester Mc Calebb 23 (3 ribaund, 4 asist), Nedim Yücel 3 (1 ribaund), Altan Erol 4 (3 asist), Ümit Sonkol 2 (3 ribaund, 2 asist), İnanç Koç 12 (2 ribaund, 2 asist), Edward Basden 14 (5 ribaund, 3 asist), Onur Aydın 2 (5 ribaund, 1 asist)

KEPEZ BELEDİYESİ (88): Arda Urcu 1 (3 ribaund, 1 asist), Serkan İnan 13 (1 ribaund, 3 asist), Torell Martin 4 (1 ribaund), Ali Berent Kavaklıoğlu 3 (1 ribaund), Hakan Erol (5 ribaund, 3 asist), Robert Traylor 18 (12 ribaund, 4 asist), Güven Esmer 5, Edmund Saunders 23 (8 ribaund, 5 asist), Darren Mclinton 21 (1 ribaund, 2 asist)

Önemli bir galibiyet Kepez adına hele ki 41-23 geriye düştükleri bir maçı deplasmanda kazanmaları çok daha anlamlı kılıyor bu galibiyeti.Erdemir'i yendikleri için,ikili averajla onları da altlarına almayı başardılar şu anda.

Geçen sene Daçka'nın başında seri galibiyetler almak için yaklaşık bir aylık bir süre gerekmişti Halil Üner'e ama bu sefer 3 galibiyeti çıkardı şimdiden,ikinci yarı daha şanslılar bu konuda.En azından ligden düşmemek adına bir rakipleri bence ekarte durumda,Ted Kolejliler dönemeyecek gibi gidiş o gidiş.

wesson.jpg

Beşiktaş pivotunu buldu!

Siyah - Beyazlılar, Yunan Ligi'nde Aris ve PAOK ülkemizde ise Büyük Kolej forması giymiş olan K'Zell Wesson ile anlaştı.

Basketdergisi editörlerinin Beşiktaş Cola Turka'ya yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre K'Zell Wesson Siyah - Beyazlılara çok yakın... Avrupa'da kalburüstü takımlarda forma giyen K'Zell Wesson Cholet, Gravelines, Strasbourg, Brose Basket, AEK ve PAOK gibi takımlarda forma giydi. PAOK'tan ayrıldıktan sonra bir süredir boşta olan 2.02'lik 31 yaşındaki oyuncunun haftaiçinde İstanbul'a gelip resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi. Wesson ülkemizde 2000-01 sezonunda Büyük Kolej forması da giymiş ve burada 17.6 sayı ortalamasının yanında ribauntlardaki atletikliğiyle dikkat çekmişti.

basketdergisi.com
----------------------------------------------------------------------

Bu eleman bizim Büyük Kolej serisinde pislik yapıp diskalifiye olup 6-7 maç ceza almamış mıydı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...