Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet Galatasaray serisinde Alexander Koul ile olaylar yaşamıştı Wesson. Koul'un attığı dirseğe yumruk savurarak karşılık vermiş, sonunda da diskalifiye edilmişti.. Ama üzerinden nerdeyse 8 sene geçmiş bir olay..
 
Amerikalı Yeni Oyuncumuz İdmanda
14.01.2009 17:16

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız'ın kadrosuna dahil olan Amerikalı basketbolcu K'Zell Wesson, bugün antrenmana katıldı.

Wesson, bugün Siyah-Beyazlı takımımızın Cola Turka Arena'daki antrenmanında yer aldı. Pivot mevkiinde görev alan Amerikalı oyuncu, 1977 doğumlu ve 2.01 boyunda...

Antrenörümüz Hakan Demir, yaşanılan olumsuzluklara karşın Beşiktaşımız'ın hedefinin hiçbir zaman değişmeyeceğini söyledi. Wesson'un transferini de değerlendiren Demir, "Takımımızın mücadeleci, ribauntçu uzun oyuncuya ihtiyacı vardı. Tek yabancı kontenjanımızı biz de Yunanistan'ın PAOK kulübünde forma giyen, fakat kulübünün yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle ayrılmak isteyen K`Zell Wesson ile değerlendirdik. Takımımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bundan sonra artık hedefimiz her zaman olduğu gibi yine en iyiyi başarmak. Öncelikli olarak ligi istediğimiz yerde bitirip play-off'lara kalmak istiyoruz. Daha sonra da Türkiye Kupası'nı müzemize getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

WESSON'UN KARİYERİ

K`Zell Wesson 24 Haziran 1977 yılında ABD Portland Oregon`da dünyaya geldi. 2.01 boyunda ve 120 kg. ağırlığındaki Amerikalı basketbolcu, pivot pozisyonunda görev yapıyor.

Kolej ligi kariyerine 1995-1996 sezonunda South Carolina State Üniversitesi forması ile başlayan Wesson, 1996-1997 sezonunda Eastern Utah Koleji`nde oynadı. 1997-1999 yılları arasında ise La Salle Expolorers formasını giyen Amerikalı oyuncu, 1999 yılında profesyonel oldu.

Profesyonel olduktan sonra ilk olarak 1999-2000 sezonunda International Lig`de Trenton Shooting Stars forması giyen K`Zell Wesson, 2000-2001 sezonunda ise ülkemizde Büyük Kolej takımında oynadı.

2001-2002 sezonunun başlangıcında ani bir kararla Venezuela ligine transfer olan Amerikalı basketbolcu, Cocodrilos de Caracas takımında yaklaşık yarım sezon forma giydi.

Venezuela`da aradığı ortamı bulamayan Wesson, 2001 yılının son aylarında bu kez Fransa`nın yolunu tuttu ve Cholet Basket takımıyla sözleşme imzaladı.

1.5 yıldan fazla bu takımda forma giyen Amerikalı basketbolcu, gösterdiği başarılı performansın ardından 2003 yazında İtalya ligine sıçrama yaptı ve ülkenin orta sıra takımlarından Roseto Basket Town`a transfer oldu.

Roseto Basket Town`da 1 sezon oynadıktan sonra tekrar Fransa ligine dönen K`Zell Wesson, 2004-2005 sezonunda BCM Gravelines-Dunkerque, 2005-2006 sezonunda da SIG Strasbourg formalarını giydi.

2006 yazında Fransa kariyerine son vermeye karar veren Wesson, Almanya`nın Bamberg takımıyla sözleşme imzaladı.

2006-2007 sezonunda Bamberg formasıyla gösterdiği başarılı performans, Amerikalı basketbolcuyu 2007 yazında Avrupa kariyerinin zirvesine taşıdı. Wesson artık Avrupa basketbolunun saygı duyulan kulüplerinden AEK Atina`nın formasını giyiyordu. Ancak kulübün içinde bulunduğu yönetimsel ve ekonomik sıkıntılar AEK Atina`nın başarısız bir sezon geçirmesine yol açtı.

Kariyeri boyunca pek çok takımın formasını giyen K`Zell Wesson`ın en son durağı ise bir başka Yunan takımı PAOK oldu. Fakat bütün spor kulüplerini vuran ekonomik kriz, Yunan kulüplerini de olumsuz yönde etkiledi.

2008 yılının Aralık ayında PAOK kulübünün yaşadığı ekonomik krizden dolayı Yunanistan`dan ayrılmaya karar veren K`Zell Wesson'un son durağı Beşiktaşımız oldu.

Beşiktaş'ın resmi sitesinden alıntı.Hayırlı olsun.
 
Ekonomik sorunlar yüzünden kulüp değiştirmesi garip geldi. Eskiden istatistik olarak yakından bildiğim bir oyuncuydu, yararlı olabilir ama BJK idareceleri parasını verirse. Ama yine de 5 numara için sorun çözüldü diyemeyiz Beşiktaş'ta. Biraz kısa ama size'lı.

Edit: Eren sen de yazmışsın :)
 
En azından alışkın bu tip durumlara, o açıdan bakmalısınız :) Zaten son transfer olduğu için hedef "kaçmayacak" bir oyuncuydu. Maliyetide uygun olunca karar kılındı ama henüz sözleşme imzalanmadı. O da denenecek bir süre Justin gibi..
 
Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
En azından alışkın bu tip durumlara, o açıdan bakmalısınız :) Zaten son transfer olduğu için hedef "kaçmayacak" bir oyuncuydu. Maliyetide uygun olunca karar kılındı ama henüz sözleşme imzalanmadı. O da denenecek bir süre Justin gibi..

Benim de aklıma geldi hiç net bir ifade yok resmi sitede imza attı denmemiş mesela.

Ekleme :Yalnız resmi sitede ki kadroya da eklenmiş.
 
Bugün Daçka'nın idmanını seyrettim,bayağı doldum... :)

O Emre Bayav denen herif nedir öyle ya,ben çok ümitli idim kendisinden ama o böyle lakayt devam ederse kendisinden bir cacık olmaz.

Beni yanıltan bir diğer isim de Soner Şentürk oldu,ben yeteneklerine birşey demesem de yeterli olgunluğa ulaşmasının zor olacağını düşünüyordum fakat 35 yaşında veteran bir kaptan gibi yönetiyor takımı,Ekrem Hoca'nın saha içindeki temsilcisi gibi...

Yanıldığım bir konu da Barış Hersek'in durumu oldu,inanılmaz gayretli tebrik etmek gerek,Ekrem Hoca'da Barış'tan çok memnun olduğunu söyledi,istatistikleri kafa karıştırıyor ama neyse... :)

Melih Mahmutoğlu da gerçekten çok küçük gösteriyor... :)

Banks her aldığını smaçlıyor nasıl bir adamdır,yani turnike diye bişey bilmiyor galiba... :)

Bu arada Ekrem Hoca'ya ve daçka ekibine de koca teşekkürler benim gibi en ufak tanımadıkları birini idmanlarına aldıkları için,sorularımı içtenlikle yanıtladıkları için...
 
17.01.2009 14.30 Galatasaray CC - T. Telekom
17.01.2009 16.00 Kepez Belediye - Oyak Renault
17.01.2009 17.00 Casa TED - Beşiktaş CT
17.01.2009 17.00 Mutlu Akü SÜ - Darüşşafaka CT
17.01.2009 17.00 Efes Pilsen - Mersin BŞB
18.01.2009 13.45 Pınar Karşıyaka - Fenerbahçe Ü.
18.01.2009 16.00 Erdemir - Aliağa Petkim
18.01.2009 16.00 Banvit - Antalya BŞB
 
Kepez'e sayı kralı skorer

Beko Basketbol Ligi'nde sezonun ilk yarısını üç galibiyetle 14.sırada tamamlayan Kepez Belediyesi, 2006-07 sezonunda sayı kralı olan Gerald Fitch'i kadrosuna bağladı. Geçen sezonu İtalya'nın Tisettanta Cantu takımında tamamlayan Fitch bu sezon herhangi bir takım ile anlaşmamıştı. Kentucky Üniversitesi mezunu olan ABD'li oyuncu, 1982 doğumlu ve 1.91 metre boyunda. Amerikalı basketbolcu bugün Türkiye'ye geldi.

2006-07 sezonunda ülkemizde Galatasaray Cafe Crown'da görev yaparken, 19.3 sayı ortalamasıyla Beko Basketbol Ligi'nin en skorer oyuncusu olmayı başarmıştı.

NBA'de Washington Wizards ile 2 aylık sözleşme yaptıktan sonra Avrupa'daki ilk deneyimini Cibona VIP Zagreb ile gerçekleştiren Fitch, daha sonra Mart 2005'de Ukrayna'nın Khimik-OPZ Yuzny ( 21.0 sayı, 5.2 ribaund, 4.0 asist, 1.8 top çalma, 0.2 blok) takımının formasını giydi.


Yaz Liglerinde şansını deneyen oyuncu, 2005-2006 sezonunda önce Miami Heat ve Houston Rockets takımlarıyla kısa sözleşmeler imzaladıktan sonra Gelişim Ligi'nde Austin Toros (11.7 sayı, 4.3 ribaund) takımında görev yaptı. 2006-2007 sezonunda Galatasaray Cafecrown ile anlaşan ABD'li oyuncu, ligde oynadığı 27 maçta 19.3 sayı, 6.2 ribaund, 2.7 asist, 1.7 top çalma (2S: 43.3%, 3S: 32.5%, SA: 70.0%) ortalamalarını tutturdu. 2007-08 sezonun başında Detroit Pistons ile anlaşan Gerald Fitch, geçen yıl sezonu İtalya'da Tisettanta Cantu (23 maç, 15.2 sayı, 3.3 ribaund, 1.9 asist, 1.6 top çalma, 2S:44.9%, 3S:36.5%, SA:76.3%) takımının formasını terletti.
 
Halo dayı ilk geldiğinde pek şans vermiyorduk ama takımı çok iyi toparladı. Casa Ted ve Erdemir'in performanslarını görünce aslında Kepez'in o bölgeden kurtulması pekte zor değil. Bu hafta oynayacakları Oyak Renault maçı çok önemli onlar için, kazanırlarsa ciddi bir ivme yakalayabilirler..
 
ficht izlemek çok güzel olucak : ) keşke bizde olsaydı : (
 
mersin kepez maçında söylediler torrel martin takımdan ayrılmış
bildiğim kadarıyla 4 yabancıları oldu fitchle beraber
mclinton
fitch
saunders
traylor


Bu arada kimani Ffriend Mersinden ayrıldı..

Son haftalarda takım içerisinde uyum ve düzeni bozduğu gerekçesiyle Kimani Ffriend'le yollarını ayıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligin ilk yarısının son haftasına girilirken bir başka Amerikalı Chris Massie'yle anlaştı... Yeni transfer Massie'nin bu hafta sonu İstanbul?da oynanacak zorlu Efes Pilsen maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.

1977 doğumlu Massie, 2.06 metre boyundaki forvet, geçen sezon Yunanistan?ın Trikalla takımında forma giyiyordu... İtalya Serie A, İsrail Premier Lig ve ULEB Cup deneyimleri olan Chris Massie, geçen sezon toplamda 251 dakika oynadığı 10 maçta 111 sayı kaydetti.

http://www.turkbasket.com/haber/index.p ... Itemid=286
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst