Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnce faulleri vs. çözemeyen ben bile hakemlerin maçın sonucunu ne şekilde olursa olsun FB lehine bitirmek için çıktığını anlıyorsam, fazla söze gerek yok. Federasyon bugün Galatasaray´a özel bir garezinin olmadığını, yaptığı ayrımın Fenerbahçe ve diğerleri olduğunu bariz belli etti.

Efes ve Telekom´un öncelikli hedefleri arasında Avrupa´da başarı olduğu için yatırım yapabilirler ama biz -Avrupa´da başarı hedeflemediğimiz için- boşuna uğraşmayalım.

Ergin Ataman maç sonrası açıklamada ''Aynısını bizde yapacağız''dedi . Herhalde bizleri göreve çağırıyor (ki seve seve geliriz)

Son zamanlarda bu kadar kötü bir hakem yönetimi görmemiştim. Green'in her hareketi fauldü. İyi savunma yaptığı söyleniyor ama iyi bir hakem yönetimi olsaydı ilk yarıda 5'lemişti. Bir de Rasim diye biri var. Tam bir tiyatro. Maçta çok güldüm, zaten fazla da kalamadı. Efes Pilsen bence çok kötü savunma yaptı. Buna rağmen maçtan tamamen kopmadı, uzatmaya bile götürdü maçı. Herşeye rağmen Efes bu maçı alabilirdi.

Göreve hazır filan değiliz,bize ne yararları olduki şimdiye kadar...Efese yapılan büyük haksızlık ama bunu fazlasıyla hak ettiler bana göre...Ezilmeye devam Efes...Olayı eleştirmem Efes'i sevdiğimden değil federasyonun,fenerasyon olarak görev yapmasındandır...

ergin ataman şampiyonluk için emin konuştu dediler...

zaten bu yıl şampiyon olamazlarsa büyük ihtimal birleşirler bi takımla...

maç içinde seyircilerin rasim rasim demesi onların nasıl böyle bir oyuncuyu kabullendiğini anladım zaten bir gün bi maçta taraftar linç edicek rasimi bakalım ne zaman inşallah bizim maçta olur keyifle izlerim....

bu kasun takımda kavak ağacı görevi yapıyor herhalde...verilen 1,5 milyon dolara yazık ediyor ergin bey...

Efes hiç ağlamasın. Tamam Fener hakemle maçı aldı ama geçmişte Efes'in hakemle aldığı maçların haddi hesabı yok. Bu yüzden kimsenin derdi bizi alakadar etmemeli. Sonra onlar ağlıyor bizim maçta da bize yapılıyor aynısı.

Saygıdeğer Nedim Karakaş şimdide çıkıp hakemler veya tribün ahlâkı konusunda brifing verir mi acaba. Nedense hep Fenerbahçe mağlup olunca görüyoruz kendisini.. Öte yandan Fenerbahçe şu şekilde zirveden kopmayacaksa vay haline, Mehmet Keseratar sürekli yanlarında olacak mı play-off serilerinde.. Rasim Başak hakkında pek birşey demiyorum, geçen hafta yazmıştım aynen devam ediyor büyük yıldız.. Ayrıca uzatma sonunda tartışmalı hakem kararları ile kazanmanın neresi "muhteşem" onuda bu haberleri yapan "basketbol bilginlerine" sormak lazım..

Türkiye ligi tarihine kara leke olacak bir maçtı...
Bu kadar da kötü ve taraflı maç yıllar önceki Ülker-GS maçından beri görmedim...
Daha Ergin ataman ilk el kaldırışında teknik faul alıyor...
Mirsad Kayayı dövecek, hakemler seyrediyor...
Hakemin gözü önünde top Mrsic'in ayağından çıkıyor hakem topu F.Ülkere veriyor...
Kerem başına gelmesin diye topu tokatlıyor teknik faul ama semihin çembere asılmaları es geçliyor fark açılınca Smith benzer bir hareket yapınca ona da çaktırılmasın diye teknik faul...
Smith Semihe harika bir blok yapıyor,hiç dokunmayan Kereme faul çalııyor.Hakemin çok rahat görebileceği bir yerde..
Green resmen hem enderi hem Keremi dövüyor olacak iş değil,buna savunma diyorlar, maçın son pozizyonu dahil her hareketinde faul vardı ha birde son pozizyon steps değildi...Fakat Efesliler dokunsa faul...
Çetin Yılmaz bile isyan edecekti düdüklere o yere geldiki kendisi yayıncı kuruluşun F.Ülker yorumcusu...
Rasimi de ettiği o kadar küfürden sonra atsınlar artık...Hiç olmazsa biz taraf tutmadık demek için savunmaları olsun...
Bu satırları Efesi sevdiğim için yada F.Ülkerden nefret ettiğim için yazmadım.Bizim şampiyonluk giderse bu yüzden gidecek, bugün buraya yazıyorum acil hakem transfer etmemiz lazım :) .Yoksa play-off da yarı final yada finalin son maçına dikkat edin aynı ilk başta belirttiği Ülker-GS serisi gibi geçecek...

Efes'in yenilmesine üzüldüm ama asıl sinirlendiğim nokta fenerlilerin yine biz bu ligin en iyi takımıyız son şampiyonuz havalarına girmeleri. Efes'in belkide top kaybı klüp rekorunu geliştirdiği maçta, hakemleride arkasına alarak kıl payı, Kerem'in son saniye hücümünü harcaması ile yeniyorlarsa kendilerini kandırmaya devam etsinler. Feneri 4. yapmakta iş başa düştü. şampiyonluk için avrupadan vazgeçmişsek onları orada yeneriz, bir taşla iki kuş vururuz.

Efes 10 maçlık Fener yenilgi serisinin ilk maçını başarıyla tamamladı.Geriye kaldı 9 maç.Tebrikler.

Efes haftaya git Erdemir'e 100 vur, büyüklüğünü göster.

Bu takımı hangi amaçla kurdular çözebilmiş değilim.

İddia ediyorum ki bunlar Play-Off'larda olası bir Fülker eşleşmesinde süpürülürler.

Hakem,federasyon vb... Geçiniz.

Ben Şahenk'te,Akatlar'da,Mersin'de gördüm basketbolu.Mağlup edebilen her türlü başarabiliyor bunu.

Fenerbahçe'nin bu maçı "salt" basketbol oynayarak değilde dış etmenlerin desteği ile kazandığını maçı izleyen büyük bir çoğunluk düşünüyor. Şu mağlubiyet sonrasında Efes Pilsen'i "nasıl yenilirsin" şeklinde eleştirmek yanlış olur. Ayrıca Fenerbahçe'nin yenildiği maçlarda hep ortada olan hakem kararları vardı. Beşiktaş mağlup etti, hakemlerden iş çıkmayınca tribünler aleyhine demeçler verdiler. Yani "hakemlerin tribünleri neden susturmadığını" bahane ederek Federasyonu göreve çağırmayı uygun gördüler. Bu baskı ile birlikte Mehmet Keseratar'ın da müthiş desteği ile ancak uzatma sonucu galibiyete ulaşabildi Fenerbahçe. Takımdaki lider eksiğini sadece benim gibi sıradan basketbolseverler değil Fenerbahçe yönetimide görmüş olacak ki Solomon'ı geri getirip zirveden kopmamanın derdine düştüler şimdiden. Şu haliyle yarı finali geçmeleri bile başarı olacaktır. Gelince takımı ateşleyecek dedikleri Ömer Aşık'ın; Semih Erden, Gasper Vidmar ve Oğuz Savaş üçlüsünden oyun stili ve fundemental olarak fazlası nedir diye merak ediyorum ayrıca..

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Fenerbahçe'nin bu maçı "salt" basketbol oynayarak değilde dış etmenlerin desteği ile kazandığını maçı izleyen büyük bir çoğunluk düşünüyor. Şu mağlubiyet sonrasında Efes Pilsen'i "nasıl yenilirsin" şeklinde eleştirmek yanlış olur. Ayrıca Fenerbahçe'nin yenildiği maçlarda hep ortada olan hakem kararları vardı. Beşiktaş mağlup etti, hakemlerden iş çıkmayınca tribünler aleyhine demeçler verdiler. Yani "hakemlerin tribünleri neden susturmadığını" bahane ederek Federasyonu göreve çağırmayı uygun gördüler. Bu baskı ile birlikte Mehmet Keseratar'ın da müthiş desteği ile ancak uzatma sonucu galibiyete ulaşabildi Fenerbahçe. Takımdaki lider eksiğini sadece benim gibi sıradan basketbolseverler değil Fenerbahçe yönetimide görmüş olacak ki Solomon'ı geri getirip zirveden kopmamanın derdine düştüler şimdiden. Şu haliyle yarı finali geçmeleri bile başarı olacaktır. Gelince takımı ateşleyecek dedikleri Ömer Aşık'ın; Semih Erden, Gasper Vidmar ve Oğuz Savaş üçlüsünden oyun stili ve fundemental olarak fazlası nedir diye merak ediyorum ayrıca..
Ömer Aşık'ın savunma yönü oğuz,vidmar,semih ten çok çok iyi..geçen sene top 16 da takıma girdikten sonra yaptığı katkı ve top 16 blok krallığını uzak ara aldığını unutmayalım..ayrıca bu haliyle yarı finali geçmeleri başarı olacaktır fb için demek çok doğru değil..iyice küçük görmüşünüz... doğru düzgün yabancı seçimi yapsaydı fbü'nin bu ligde rakipsiz olcaktı büyük ihtimal... ama bu haliyle bile istikrarsız olsalarda ne yapacakları belli değil..

FB-EP maçını salonda izledim, inanılmaz bir ortam vardı, maçın 2. dakikasında kimin kazanacağı belli oldu, hakemler resmen fener 5 ile başladılar maça!

Rasim Başak denen provakatöre ise ayrı bir parantez açmak lazım, GS ve Bjk taraftarı senden nefret ediyor, tamam onlar fanatik, iyide kardeşim Efes'lilerde senden nefret ediyor, o zaman kendine bir bakacaksın!

Sporcumusun yoksa sahayı terörize etmek için basketbolcu maskesi ile sahaya fırlatılmış canlı bombamı?

Faul atışlarından sonra bile yumruk şov yapıyorsun, sürekli dirsek ve küfürler yağdırıyorsun!

Sonun Zaza Enden ve Zeki Gülay gibi olacak, kullanıp kullanıp bir köşeye atılacaksın, senden nefret eden insanlar yanına kar kalacak!

Son olarak şampiyonluk mücadelesinde Fener'de var, belki oyunu ile değil ama hakemleri ve fenerasyonu ile ama varlar bu işte, kimin emeğini gaspedebilirlerse gasp etmekten çekinmeyecekler!

Biz ve yöneticilerimiz takımımıza daha fazla sahip çıkarak bu oyunu ancak bozabiliriz!

Efes maçının bize bir dersi bu olmalı!

Deniz Ertürk' Alıntı:
Ömer Aşık'ın savunma yönü oğuz,vidmar,semih ten çok çok iyi..geçen sene top 16 da takıma girdikten sonra yaptığı katkı ve top 16 blok krallığını uzak ara aldığını unutmayalım..ayrıca bu haliyle yarı finali geçmeleri başarı olacaktır fb için demek çok doğru değil..iyice küçük görmüşünüz... doğru düzgün yabancı seçimi yapsaydı fbü'nin bu ligde rakipsiz olcaktı büyük ihtimal... ama bu haliyle bile istikrarsız olsalarda ne yapacakları belli değil..
Sende F.Ülkeri çok büyültmüşsün.Şu anki durumları gerçekten çok kötü.Ömer Aşık evet diğerlerinden daha iyi savunmacı ama çok kötü bir hücumcu.F.Ülker de Oğuz çıktığı an herşey dış şuta kalıyor.Bu takımın sistemi yok, bu sene başında "skor" basını şişirdikçe şişirdi, ilk gruplar bitti L.Roma gibi sıradan bir Euroleague takımını yenmeyi büyük başarı saydılar.İşte F.Ülkerin ilk grubundaki takımlar Alba 0-5 L.Roma 0-5 Tau ancak grup ikincisi...
Yabancı seçimi yapsalardı rakipsiz olurlardı diye birşey yok...
Tüm oyun sistemini sadece dış şuta bağlayan hiçbir takım hiçbir ligde rakipsiz olamaz....
Bu arada Eyüp Beyin düşüncelerine katılıyorum, camianın takıma şimdiden sahip çıkması lazım.Önce GS-Efes sonra F.Ülker-Efes maçlarından sonra hakemlerden gözüm korktu desem yeridir...

Benim yerime sevgili Emrah bey gereken cevabı vermiş, kendisine teşekkürler. Ömer Aşık çok iyi savunmacı olsa bile hücumda katkısı sıfıra yakın, özellikle fiziği iyi olan hareketli bir uzuna karşı durumu vahim. Geçen sene en formda olduğu dönemde bile Kaya Peker karşısında yaşamıştı fazlasıyla aynı sorunu. Fenerbahçe'yi çok küçümsemiyorum, herşey ortada. Euro League'in ilk turunda en kolay grupta mücadele ettiler, ikinci turda nispeten daha zor olan grupta gördük gerçek güçlerini. Ayrıca Türkiye Ligindeki konumları ve oynadıkları oyun ortada, sanırım pek izlemiyorsun maçları, yenilince tam yeniliyorlar. Kazandıkları önemli maçlara bakarsak; Türk Telekom ve Efes Pilsen maçında önemli hakem hataları vardı, bunu sadece ben değil birçok spor yazarıda belirtti, arşivlerden bakabilirsin. Beşiktaş'ı ilk yarıda kolay yendiler çünkü o dönem çok kötüydü Beşiktaş ama geçtiğimiz maçta ağır şekilde yenildiler. Galatasaray karşısında yine hak ederek mağlup oldular. Şimdi bu takıma çıkıpta "finalin en büyük adayı" demek çok komik olacaktır. Çünkü savunmacı Ömer Aşık bu takıma sınıf atlatmaz asla, yenildikleri maçlarda sadece savunmada değil hücumda da sönük bir Fenerbahçe gördük hep..

sadece ömer'in savunma yönünü belirttim fb takımının pota altı savunması çok iyi değil çünkü şu andaki oyuncularıyla... çok iyi oynamadıklarını bende biliyorum çok istikrarsızlar.. hedefi olan bir takım için işler iyi gitmediğinde çok kötü oynuyorlar ..yani kötü oynama alt seviyeleri yok kötü gidince işler sarpa sarıyor.... ama ligdeki üstteki takımları ele alırsak yabancılarından en az verim alan takım açıkça belliki fb,kötü oyunlarındaki önemli etken bu bence..

Casa Ted her ne kadar ligden düşmüş olsa da iyi maçlar çıkartıyor son dönemde bu hafta Selçuk maçı çok önemli Selçuk için,gitmek lazım o maça heyecanlı olur.

Haftasonları epey yoğun geçiyor bu ara,ayarlayabilirsem eğer gidicem o maça geçen hafta Yücel Platin'e gidemedik ona gidelim bari. =)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...