Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rakipler bize çalıştı diyemiyorum. Çünkü ne zaman öyle desem bizimkiler sağolsun kaybediyor hemen :)

Şaka bir yana maçın önemi daha da arttı şimdi. Ne yapıp ne edip almalıyız maçı. Bizi utandırmayın aman ha :)

Berkan Karadurmuş' Alıntı:
Rakipler bize çalıştı diyemiyorum. Çünkü ne zaman öyle desem bizimkiler sağolsun kaybediyor hemen :)

Şaka bir yana maçın önemi daha da arttı şimdi. Ne yapıp ne edip almalıyız maçı. Bizi utandırmayın aman ha :)
Berkan Oyak'ı yendiğimizde 2. mi oluyoruz?

Telekom ile galibiyetler eşitleniyor ama sıralama nasıl olacak bilmiyorum.

Zaten şu durumda sırala pek önemli değil bence. İki rakibimizle de maçımız var. Ve bizim yapmamız gereken bu maçları kazanmak :) Yoksa ...

Ben kesinlikle şansımızın olduğunu düşünüyorum. Biz formsuzuz kabul ama rakiplerde şov yapmıyor sonuçta. Onların da durumu ortada.

Haftalar ilerledikçe takımın oturması, Koray Hoca' nın daha akıllı kararlar vermesi ile ligin en iddialı takımlarından biri olacağımıza inanıyorum.

Tabiikide şansımız var.Galatasaray'ın olduğu heryerde umut vardır.(Biliyorum çok klasik bir söz oldu.)

Dışarıda oynayacağımız fb ve Telekom maçlarında kalite farkının ortaya çıkacağını düşünüyorum!

Yukarıda muhabbeti geçmiş sıralama nasıl olucak diye. Telekom'a karşı şu an gerideyiz ilk maçı kaybettiğimiz için o nedenle Ankara'daki son maç çok önemli ama o maça kadar daha köprünün altından çok sular akar. Fenerbahçe Ülker'e kaybetsek dahi 16 sayının altında bir farkla kaybedip ikili averaj kozunu kaybetmememiz gerekiyor.

Tabii bu planları yapmak için çok erken,yarın kazanmamız gerekiyor herşeyden önce.

Kepez KSK maçındaydım,maç heyecanlı idi. Maç sonu kskli yöneticiler sahaya inip kavga çıkardı oyuncular yumruklaştı. Maçı hakemler kepeze verdi gerçi de...

Benim yanımda da polisler kskli bir iki herifi dövdüler,haketmişlerdi onlarda... :)

Son saniyede oyuncularından mola alma işaretini görüp mola alan adama büyük koç demem. Tanjevic kalsın Fener'de, bebeleri yetiştirsin işte. Bizde bu fırsatı değerlendirelim. Ama Fener de daha akıllı yöneticiler olduğu için hemen Solomon'u getirip finali cebe attılar. Tanjevic out, Solomon in anlayacağınız.

Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="Veysel Kaya":3hvnd3tr]fitch den 30 sayı

Aldığını potaya fırlatıyor Veysel,yemişim öyle 30 sayıyı...[/quote:3hvnd3tr]
Alperen Fitchi fazla küçümsüyorsun bence ya da fazla ön yargılısın ona karşı fitch çok efektif oynuyor.Tamam belki hala çok top kullanıyor ama basketbolunu her anlamda olgunlaştırmış.Kepez eğer ligde kalırsa ki bence kalacak.Bu da Fitchin sayesinde olacak
Net olarak prosedürü bilmiyorum ama eğer Fitch sayı krallığı kategorisine dahil ediliyorsa ki edilmelidir yine ligi sayı krallığıyla bitirecektir.
Son karşıyaka maçında biraz yüzdesi düşmüş ama kesinlikle çok iyi yüzdelerle atıyor bunu çok top kullanmasına rağmen yapıyor basketbolda top kullandıkça yüzdenin düşmesi beklenir ama fitch kullandığı top adedine de bakılacak olursa çok iyi yüzdeyle atıyor ve oyunun her alanına katkı yapıyor.

34.2 dakika ortalamayla 27.3 sayı 6.6 ribaund 5.4 asist 2 top çalma gibi müthiş ortalamalarla oynuyor 3.8 top kaybı göz ardı edilemez ama çok top kullanan bir oyuncu için normaldir
%50 ile 2sayı %48.2 ile 3lük atıyor(ki bu çok ciddi bir yüzdedir)
%73 ile de FT yani serbest atış atıyor

mesela Graveste de 2.6 top kaybı ortalaması var graves %45 ile 3lük atıyor ve Fitch kadar top kullanmıyor sorumluluk almıyor bununda sebebi gsda oynuyor olması

Ayrıca Fitch maçlarda ortalama 17.9 tane top kullanırken Antonio Graves 12.4 tane ortalama top kullanıyor(gravesin sayı ortalaması 16.9)

Mesela Ligin bence iyi oyuncularından Alex Gordon da ise 4.3 asist 3.9 top kaybı ortalamaları var(2sayı %43 3sayı%37) Alex Gordonda bir maçta ortalama 15.2 tane top kullanıyor sayı ortalaması 20.9

Mesela Chris Loftonda çok efektif oynayan oyunculardan 2sayı %61 3sayı %44.5 29 dakika ortalama süre 18.65 sayı ortalaması

Bu kadar şeyi niye anlattım insanlarda Fitche karşı çok büyük bir önyargı var ama herşeye rağmen fitch kariyerinin en efektif oyunlarından birini bu sene oynuyor ve bence ligin en değerli 2 numarası.

Merhaba Can Abi,

Şimdi Fitch ile ilgili olarak çok büyük bir önyargım yok diye düşünüyorum,kendisi bizde iken onu çok severdim. Ama bu hafta bir maçlarını canlı seyrettim ve ondan sonra düşüncem pekişti. Topu eline alıyor,20 saniye elinde tutuyor ve boş bulabilirse(daha önce fırsat yakalarsa daha önce atıyor tabii) şut olmadı pas atıyor. Bu şekilde asist ortalaması ve sayı ortalaması yüksek olur tabii,efektif oynadığına ve ligin en değerli iki numarası olduğuna dair birşey diyemem çünkü istatistiklere bakıyoruz. Ama takıma sağladığı katkı o düzeyde değil,Traktör'ün düşüşü ve Fitch'in gelişi birbiriyle örtüşüyor. Ben Fitch yerine Torrell Martin'in kalmasının,McClinton'un yollanıp yerine Fitch'e verdiklerinden daha da düşük bir ücrete iyi bir takımı oynatan guard getirmelerinin kendileri açısından daha iyi olabileceğine inanıyordum,bu arada McClinton'u da çok beğenirim.

Alperen Kaplan' Alıntı:
Merhaba Can Abi,

Şimdi Fitch ile ilgili olarak çok büyük bir önyargım yok diye düşünüyorum,kendisi bizde iken onu çok severdim. Ama bu hafta bir maçlarını canlı seyrettim ve ondan sonra düşüncem pekişti. Topu eline alıyor,20 saniye elinde tutuyor ve boş bulabilirse(daha önce fırsat yakalarsa daha önce atıyor tabii) şut olmadı pas atıyor. Bu şekilde asist ortalaması ve sayı ortalaması yüksek olur tabii,efektif oynadığına ve ligin en değerli iki numarası olduğuna dair birşey diyemem çünkü istatistiklere bakıyoruz. Ama takıma sağladığı katkı o düzeyde değil,Traktör'ün düşüşü ve Fitch'in gelişi birbiriyle örtüşüyor. Ben Fitch yerine Torrell Martin'in kalmasının,McClinton'un yollanıp yerine Fitch'e verdiklerinden daha da düşük bir ücrete iyi bir takımı oynatan guard getirmelerinin kendileri açısından daha iyi olabileceğine inanıyordum,bu arada McClinton'u da çok beğenirim.
Alperencim senin yorumlarına hep değer veririm bunu sende biliyosun yazdığın şeylerin hep kaliteli seviyeli olduğunu düşünürüm.Yine öyle bir yazı gelmiş senden...
Bileniniz vardır ben istatistik okuyorum.İstatistiksel olarak baktığımızda ki bu biraz meslek hastalığıdır çok müthiş istatistiklerle ve müthiş bir verimlilik puanıyla oynadığını görürüz.Bir de dediğin gibi disiplinsizlikleri kopuklukları var bunlar yeteneklerinden ziyade mental problemleri fitchin zaten bu müthiş yeteneklerinin yanında mental olarak ta bir problemi olmasaydı çok rahat avrupanın en iyi 2 numarası nba inde kalbur üstü 2 numaralarından biri olurdu fitch zaten bu mental problemlerden dolayı şu an Kepezde oynuyor.Ama yinede dediğim gibi yetenek olarak bu ligin en iyi 2 numarasıdır ve bu ligin çok üstünde bir oyuncudur Gerald Fitch.ama o kadar işte devamını söyleyemiyoruz kendi için bu yaştan sonrada söylememiz zor tabi.ne uzar ne kısalır avrupanın kalbur üstü liglerinin yıldız oyuncusu olarak devam eder kariyerine Gerald Fitch

Teşekkür ederim abi,aynı şekilde düşünüyorum. Fich Cantu'da,Kepez'de;ha belki kimi zaman Banvit seviyesinde takımlarda büyük oyuncu olur ama o kadar. Yalnız görebildiğim kadarıyla biraz daha olgunlaşmış(sen de söylemiştin),mental gelişimine devam ederse belki bir üst seviyeye de erişebilir ama sonrası zor gözüküyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...