Beko Basketbol Ligi 2009/2010

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kadrosunu en geç kuran takım Bornova ama işte önemli olan o takım kimyasını tutturabilmek. Bunun da öyle klişe şekilde zamanla falan alakası yok, çok ayrı bir duygu o. Onu yakalamış gözüküyorlar şu an için, devam eder umarım.

Kepez'de Cüneyt Erden dahil 5 yerli 1 yabancı oyuncu domuz gribi nedeniyle hastanaye alınmış.

Bir yurdum haberi daha. Şanlıurfa'da ilköğretimler arası basketbol turnuvasında boyu çok uzun diye bir öğrenciye oynama yasağı koymuşlar. 6.sınıf öğrencisi 11 yaşındaki bu küçük dev adam okulun basketbol takımında ama oynamasına izin verilmiyor. Ne zaman iş yapacak adamların önünü kesmekten vazgeçeceğiz acaba?
(Bizim yönetim şimdiden transfer etsin bu genci, 5 yıl sonra pivot sıkıntımız kalmaz.;))

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Rus pivot Fedor Likholitov ile kesin anlaşma sağladı Beşiktaş. Son pürüzler halledilirse haftaiçi İstanbul'da olacak kendisi..

Bu adamı 3-4 sene önce çok severdim ben Rusya Milli Takımı'ndayken.Müthiş atletik,blokçu ve ribaundçu bir eleman.Niye biz alamıyoruz yine gıpta ettim.Cezanın çıkmasını beklersek ki bekleyeceğiz gibi duruyor ortada doğru dürüst uzun kalmayacak.

Ceyhun Altay'ın kariyer maçı herhalde. (24 sayı 9 ribaund 4 asist 2 top çalma) Hosley de 31 sayı 9 ribaund ile oynayınca maçı aldı Aliağa.

Skorboardlarda sıkıntı var bugün resmi sitede.

Oyak maçının 76-76 uzatmaya gittiğini ve uzatmalarda Oyak'ın kazandığını duydum sadece. Kesin birşey değil ama, tbl.org.tr yazana kadar beklemekte fayda var.

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Rus pivot Fedor Likholitov ile kesin anlaşma sağladı Beşiktaş. Son pürüzler halledilirse haftaiçi İstanbul'da olacak kendisi..
Avrupa'dan elendikten sonra mı bu eksikliği görmüşler ?? Oysa bu kadro en az ULEB de yarı final yapabilirdi...
Fedor Likholitov gösterişsiz ama mücadeleci bir oyuncu, BJK sistemine bence cuk oturur. Ama ondan maç başına 7-8 sayıyı geçmesini beklemeyeceksin, savunmada ise güç katacağı kesin...
Bu arada maddi sorun yaşamazlarsa BJK benim final adayım...

Hayır aslında uzun süredir transfer konusu gündemdeydi ve görüşülen isimler vardı ama transferi isteyenler sadece teknik kadro olduğu için pek fırsat olmadı durumun imza aşamasına gelmesine. Yönetim herşeyi kongreye odakladığı için oldukça ağır davranıyor mâli konularda ne yazıkki..

Emrah abi maddi sorun dışında çok önemli detaylar var. Beşiktaş çok iyi gibi ama belli bir kalıp içerisinde. Bu bütünlükten biri aksadığı zaman kapatmaları çok zor. Beşiktaş'ın final yapabilmesi için tam kadro Play-Off'lara girmesi, Play-Off'ta hiçbir oyuncudan vasat performans almamaları ve herkesin micadele etmesi gerekli. Bunların sağlanması kolay değil. Yoksa bence ligin en takım gibi takımı kesinlikle Beşiktaş.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Emrah abi maddi sorun dışında çok önemli detaylar var. Beşiktaş çok iyi gibi ama belli bir kalıp içerisinde. Bu bütünlükten biri aksadığı zaman kapatmaları çok zor. Beşiktaş'ın final yapabilmesi için tam kadro Play-Off'lara girmesi, Play-Off'ta hiçbir oyuncudan vasat performans almamaları ve herkesin micadele etmesi gerekli. Bunların sağlanması kolay değil. Yoksa bence ligin en takım gibi takımı kesinlikle Beşiktaş.

Haklısın sakatlık faktörünü de görmezden geldim...Ama mücadelelerinden ödün vereceklerini sanmıyorum...
Tabi birde F.Ülkerin Tanjevic ile sezonu tamamlayacağını göz önüne aldım :)

Son 8 dakikaya 12 sayı önde girdikten sonra maçı kaybettiğini de ekleyelim Türk Telekom'un. Üstelik Chucky Davis gibi Banvit'in hücumdaki sac ayaklarından en önemlisi olan bir oyuncunun oynamadığını da söylemeliyiz. Banvit'in kadrosu onun yokluğunu ikame edecek kadar geniş bir kadro değil ama bugün başardılar bunu. Özellikle son çeyrekte rakibini adam adama savunmada durdurmuş iken birden zone tercihine yönelen Murat Özyer'in payını da es geçmemek lazım. Deplasmanlarda gerçekten çok büyük sorunlar yaşıyorlar ve çözülmesi de pek mümkün gözükmüyor şu an için.

Maçtan önce Banvit'in kazanacağını düşünüyordum, ki son altı maçtır kazanıyorlar zaten evlerinde Telekom'a karşı, fakat Chucky Davis'in sakatlığını gördükten sonra Telekom'un 10 sayı civarında bir farkla kazanmasına kaydı görüşüm. Olması gereken de oydu ama bir Özyer klasiği ile daha başbaşa kaldık son çeyrekte. Ve Banvit son ana kadar gidip gelen karşılaşmayı 76-73 kazandı.

İki takımın da ilginç tercihleri vardı maç boyunca. Özellikle Telekom cephesinde Wilson'ı Bandırma'da bırakıp gelirim ben eğer elimde böyle bir yetki olsa. Resmen arkadaşlarının emeğini hiç etti, atılmayacak bütün topları potaya attı ve Özyer'le birlikte mağlubiyeti hazırlayan isim oldu.

Banvit'te ise bütün maç boyunca muazzam oynayan Barış Ermiş son topta zamanı öldürmek yerine potaya yönelmek gibi çok basit ama çok önemli bir hata yaptı. Yakışmadı ona, kendisi de sonradan farketti ama geç oldu bu. Bugün Telekom'un buna ceza kesecek durumu yoktu ama başka gün başka bir rakip affetmez bunu..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...