Ahmet Kurt'tan Turgay Demirel'e: Yalan mı yanlış mı?
Turgay Demirel Boxer Dergisi'ne verdiği röportajda Nur Gencer için 'Benim basketbola zarar veren ve ahlak dışı işler yapan herkesle sorunlarım oluyor' demiş. Demiş ama.. Basketbola en büyük zararı verenin (yalnızca bu röportajda söyledikleri ile bile ) kendisi olduğunu ve yalan beyanda bulunarak ahlak ölçülerini zorladığını Boxer okuyucuları anlayamaz belki ama biz biliriz. Bizce..Turgay aynaya bakmalı!
Bakın neler söylemiş bizim 'ahlak bekçisi' Turgay? Röportajın bir yerinde '2012'de aday olmayacağım' demiş. Vay be! Delikanlı adam... Bu beyan, koltuğu kapanın bir daha bırakmadığı ülkemizde alkışlarla karşılanır ama Turgay'ın durumunda bu 'yakışıklı söz' kocaman bir yalandır: Statü gereği Turgay, 2012'de adaylığını koyamaz. Eğer Hürriyet Gazetesi'nde bir alıntı hatası yoksa, yani Turgay'ın beyanı buysa
Turgay yalancıdır... Nur Gencer'e ahlak dersi verenler sözlerine dikkat etmeliler...
Konu basketbola zarar vermeye gelince ise.. Turgay'ın bugüne kadar başarı saydığı işlerin tamamında büyük payı olan Efes Pilsen Spor Kulübü'nü küstürmekten daha büyük bir zararı kimse veremez Türk basketboluna. Turgay onu da yapmış: Doping konusunda Efes kulübünü suçlamış, takımın Euroleague'de
16'ya kalışını 'ti' ye almış... Hani.. Fenerbahçe Ülker yöneticisi Nedim Karakaş konuşsa, bundan fazla şey söyleyemezdi. Anlaşıldı: Fenerbahçe yöneticisi olmuş Turgay. Elenen Fenerbahçe için de öyle şeyler söylemiş ki, kargalar güler söylediklerine. Kader ortağı(!) Tanjevic'in elendiği yerde 'can düşmanı' Ergin Ataman'ın yoluna devam etmesi kanına dokunmuş olmalı: Mahalle çocuğu gibi konuşmuş Basketbol Federasyonu Başkan'ı...
Ah! Mahalle çocuğu dedik de.. Bizim Turgay iş Tanjevic eleştirilerine gelince gerçek bir mahalle çocuğu uslubuyla saldırıyor sağa sola. Bakın ne demiş 'Tanjevic'i eleştirenlerin basketbol bilgileri maçları seyretmekten öteye geçmiyor. Maalesef hiçbir şey yapmadan, sadece televizyon seyredip, ingilizce bildiği için internet okuyup yorumcu olan ve çizmeyi aşanlar var. 'Utanmasa bir de 'şişman' deyip Kaan Kural'ı tarif edecek ama gözü yememiş. Ortaya atmış topu. Biz üzerimize alınmadık çünkü o tanımlamaların
bizimle bir ilgisi yok. Tanjevic'i en çok eleştirenlerden biri biziz ama iş 'basketbol bilgisi'ne gelince.. Turgay bizi tanır. O konuda yalan bile söyleyemez...
Neyse! Bizi boşversin. O beğenmediği eleştirmenlerden biriyle Tanjevic konusunu tartışmak üzere çıksın canlı bir yayına; hatta isterse yanına Tanjevic'ini de alsın. Görelim boyların ölçüsünü...
Biz Boxer'in aralığından bu kadarını gördük bu kadarını yazıyoruz. Bana sorarsanız Tugay 'benden sonra tufan' oyununa başlamış gibi duruyor. Efes'i küstürüyor, Galatasaray'ı küstürüyor, eski sporcuları, sponsorları, yazarları, çizerleri, yorumcuları küstürüyor.Onun için bir tek kulüp kalmış (Fenerbahçe) bir tek koç kalmış (Tanjevic) ve bir tek Aziz (Yıldırım) kalmış, gerisi boş. Ne diyelim? Vardır bir bildiği...
Sustuğunuza göre, sizin de vardır bir bildiğiniz beyler. Bizim gördüklerimiz bunlar. Gerisi sana kalmış Tuncay Bey. Bakalım itilip kakılmaya, paranla rezil edilmeye daha ne kadar dayanabileceksin. Gerisi size kalmış (olmayan) kulüpler birliği üyeleri, basketbol adamları, antrenörleri, yazarları, çizerleri...Bakalım sesiniz ne zaman çıkacak?
Ahmet Kurt basketdergisi.com
.......................................................
Ahmet Kurt'a her zaman katılmasam da yazılarını beğeniyorum doğrusu...Turgay Demirel'in söylediklerini tepki verebilen - verecek sayılı yazarlardan biri.Gerçekten Tuncay Özilhan'ın halen susması mantıksız, tamam ama efendilikte bir yere kadar. Turgay Demirel'in açıklamalarını dehşetle okudum, olmaz olsun böyle fenerasyon başkanı...