Beko Basketbol Ligi 2009/2010

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İlk raund Efes'in oldu..

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Efes Pilsen, CSKA Moskova ie oynadığı hazırlık maçını uzatmada 81-74'lük skorla kazandı.

Karşılaşmanın ilk periyotunu 16-10 yenik bitiren Efes Pilsen, ikinci çeyrekte iyi savunma yaptı ve de rakibini 13 sayıda tuttu. Bu çeyreğe 25 sayı sığdıran Efes Pilsen devre sonunda soyunma odasına 35-29'luk üstünlükle döndü. 2.yarıda etkili bir oyun ortaya koyan CSKA Moskova, 3.periyotu 51-49'luk üstünlükle tamamladı. Son periyot büyük çekişmeye sahne oldu. Maçta son 8 saniyeye 65-65'lik skorla girildi. Kalan sürede CSKA Moskova hücumu kullanamayınca normal süre 65-65 sona erdi.

Uzatma dakikalarına damgasını vuran isimler ise Preston Shumpert ve Igor Rakocevic oldu. Rakocevic skora yaptığı katkılarla bir anda 10-0'lık seri yakalayıp 75-65'lik avantajı yakalayan Efes Pilsen salondan da 81-74'lük galibiyetle ayrıldı. Efes Pilsen'de Bootsy Thornton bu karşılaşmada forma giymedi.

EFES PİLSEN: 81 (10+25+16+14+16)- Mario Kasun 11 (2s: 4/5, 2 rb), Charles Smith 13 (2s: 5/6, 3s: 1/6, 4 rb, 1 ast, 6 tç), Igor Rakocevic 11 (2s: 1/4, 3s: 2/2, 2 rb, 1 ast, 4 tk), Preston Shumpert 20 (2s: 2/6, 3s: 5/5, 5 rb, 3 ast), Kaya Peker 10 (2s: 4/10, 10 rb, 1 tç,2 tk, 1 blk), Bostjan Nachbar 8 (2s: 2/4, 3s: 1/2, 3 rb), Daniel Santiago 8 (2s: 3/9, 5 rb, 1 ast, 2 tç, 1 blk, Sinan Güler 0 (4 rb, 2 ast), Ender Arslan 0 (0/2 şut, 2 rb, 6 ast, 2 tç, 1 tk)

CSKA MOSKOVA: 74 (16+13+20+16+9)- Nikita Kurbanov 9 (2s: 0/2, 3s: 3/3, 3 rb), Siskauskas 15 (2s: 2/4, 3s: 3/6, 6 rb, 2 ast, 3 tç, 2 tk), J.R.Holden 12 (2s: 2/8, 3s: 2/6, 5 rb, 4 ast, 4 tk), Ponkrashov 2 (1 rb, 2 ast, 2 tk), Vorontsevich 8 (2s: 3/4, 3s: 0/4, 9 rb, 1 ast, 3 tç), Trajan Langdon 6 (2s: 0/2, 3s: 2/3, 1 rb, 3 ast, 1 tç, 4 tk), Sokolov 6 (2s: 1/3, SA: 4/4, 1 rb, 2 tk), Zoran Planinic 7 (2s: 2/5, 3s: 1/3, 2 rb, 3 ast, 2 tk), Radenovic 9 (2s: 4/10, 4 rb, 2 ast)

Kaynak: TurkBasket

Malesef gidemedim bu maça dersten ancak 6'da çıkabildim için. Güzel maç olmuş gibi ama izleyenler yazar öyle karar veririz.

Smith ve Shumpert'in istatistikleri gerçekten de çok iyi...
Ayrıca keşke Santiago'yu lig maçlarında da görebilsek...
Cska içinse henüz birşey söylemek için çok erken... Sonuçta Lorbek, Morris ve en önemlisi Messina'yı kaybettiler... Ama kazanma alışkanlıklarının varlığı bakalım onları nereye kadar götürecek? Ayrıca yeni transferleri Radenovic'in orta vadede çok sağlam bir patlama yapabileceğini düşünüyorum...

Bu arada Lig başlığı ile biraz alakasız ama ilginç bir nokta gözüme takıldı. Yeni sezon öncesinde Efes Pilsen'in yeni tasarladığı "Arjantin Mavisi" forması çok konuşuluyordu bildiğiniz gibi. Ama Türk Telekom adeta "Arjantin mavisi öyle olmaz, böyle olur" der gibi bir forma ile başlıyor sezona :)
Artık karar sizin, hangisi daha "Arjantin"..

rako+santiago.jpg

haber16.jpg

Bornova 81 - Telekom 79 maç sonucu M.Özyer bizde olduğu gibi Telekom'da da
süpriz mağlübiyet aldı. İlk yarıyı 10 sayı geride tamamlayan Telekom geçen senelerde M.Özyer'in bizde yaptığı geri dönüşü yaptı fakat maçı alamadı. Bizde
M.Özyer'le geri dönüş yapıp maç alamıyorduk Telekom'da da aynısı oldu.

Bornova'ya kanım giderek ısınıyor benim...
Geçen sene Konya'daki TB2L'den 1. lige çıkma maçlarında izlemiştim çıplak gözle...
O zamanda hem oyun felsefesi hem de sempatiklilkleriyle -tabi bir de İzmir takımı olmalarıyla alakası da var- sevmiştim bu takımı...
Şu son Telekom galibiyetiyle ne kadar da iyi bir takım olduklarını gösterdiler...
Müthiş bir oyun kurucuya da sahipler... *Koljevic*
Umarım daha iyi ve kalıcı olurlar...

Efes Barcelona'dan aldığı Santiago adlı oyuncu hakkında bilgilendirebilir misiniz? Oyuncunun özellikleri nasıl,geldiği takım belli.Tbl de oynayamayacak.Bu sorun olmaz mı ?

Daniel Santiago'yu özellikle benim jenerasyon ilk olarak Varese Roosters'tan hatırlar. "Çılgın guard" Gianmarco Pozzecco ile önemli başarılar yakaladılar, İtalya Şampiyonluğu kazandılar o dönemde. Sonra Phoenix ile NBA macerası, arkasından Roma transferi ve 2 senelik Bucks serüveni. 2005'te Unicaja Malaga ile Avrupa'ya döndü tekrar ve birde İspanya Ligi şampiyonluğu yaşadı. Avrupa'nın sayılı pivotlarından, sırtı dönük oyunu iyi oynayan ve oldukça tecrübeli bir isim. Sadece Euro League maçlarında yer alması onun için sorun olmaz bana göre, artık 33 yaşında ve böyle bir tempoda daha diri kalabilir. Kuşkusuz alternatifinin Mario Kasun olması ve pota altında çoğu zaman Kaya, Nachbar hatta bazen Shumpert gibi önemli oyuncular ile birlikte oynayacak olması yükünü biraz daha hafifletip işini kolaylaştıracaktır. Bana göre çok yerinde bir transfer Efes Pilsen adına, Final Four yolunda katkısı çok fazla olacaktır Porto Riko'lunun..

Beşiktaş'ta transfer yapılacak gibi görünüyor. Şimdiden isim vermek doğru değil ama gerçekten önemli oyuncuların ismi geçiyor.. Fatih Solak kesinlikle değil :)

Bana göre beşiktaş bizden daha iyi bir takım olmuş lige renk katacaklar.Belki bütçelerimiz denk ama organizasyon anlamında bizden daha iyiler.

Geçen sezon Beşiktaş'ta oynayan Ray Wesson Karşıyaka'ya transfer olmuş...
Bence Karşıyaka adına oldukça iyi bir transfer...
Pota altında takıma çok katkı sağlayacaktır... Andre Smith gibi hareketli bir uzun oyuncunun yanına pota altını domine edebilecek ve Furkan Aldemir'i iyi yedekleyecek bir uzun... Özellikle play-off'larda Beşiktaş formasıyla Galatasaray'ı en çok zorlayan oyuncuydu... Ayrıca bosman bir oyuncuydu...
Tabi böylece Martin Mihajlovic'in de gitmesi söz konusu olabilir... Belki de Emre Bayav'ın iyileşmesini de bekleyebilirler...

Wesson çok iyi bir profesyonel, genç Karşıyaka rotasyonuna tecrübesi ile çok şeyler katacaktır hiç kuşkusuz. Üstelik çokta ucuz maliyeti, Fatih Solak gibi oyuncular için istenen ücretler söz konusu olduğunda Wesson için bedava bile diyebiliriz. Yerinde bir transfer olmuş..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...