Beko Basketbol Ligi 2009/2010

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Erdemir M.Cuffee yerine Ramel Curry ile anlaşmış. 2 numara oynuyor vatandaş. Cuffee biraz hafif gelmişti şimdi bence yanlıştan dönüp güzel bir transfer yaptılar.

Erdemir'de Michael Cuffee gitti, yerine Ramel Curry geldi. Şipşak yapılmış bir değişiklik gibi gelebilir ama Cuffee'nin gönderilme durumu Bursa'daki turnuvadan beri sıcaktı. Aynı son Mujo'nun da başına gelebilir her an, onun da yeri sağlam değil. Ramel Curry geçen sene Scavolini Pesaro takımında forma giymişti, 1-2 numaraları oynayabilen bir isim. CV'sinde Air Avellino ve Hapoel Jerusalem de var. Geçen yıl Pesaro'da 33 maçta forma giydi. Maç başına 31.5 dakika sahada kalıp 14.5 sayı, 3 ribaund, 2.4 asist, 2.7 top çalma istatistikleri tutturdu.

Salsabasket

Kepez 4. yabancı ile de anlaşmış. Sezon sonunu getirebilecekler mi cidden merak ediyorum.

Kepez'in hem 2 hem 1 oynayabilecek bir oyuncuyla ilgilendiğini biliyordum, o aranan oyuncu bulunmuş. Alex Gordon'un Vanderbilt'ten takım arkadaşı Shan Foster (nam-ı diğer Sugar Shan) transfer edilmiş, Antalya'daymış. 1.98 boyunda ve 23 yaşındaki oyuncu geçen sezonu İtalya'nın Eldo Caserta takımında maç başına 29.4 dakika sahada kalıp, 10.4 sayı ortalaması tutturarak geçirdi. Kolej kariyeri çok daha parlak, bir çok kez en iyi beşe seçilmişti, son senesinde 20.3 sayı ortalamasına kadar çıkmıştı. Zaten 2008 draftında da Dallas Mavericks tarafından 51. sıradan seçilmişti.

Kepez'den gelen haberler bu kadarla sınırlı değil, gönderildi denen Ibekwe yarın Kepez'e geliyormuş. Kontrolden geçecekmiş, onun yerine denenen Buckman mı yoksa Ibekwe mi kalacak, bunun kararını koç Baldwin verecekmiş. 3 Amerikalı + 1 Bosman şeklinde yola devam edecek Antalya ekibinde zaten ikisinden birinin gitmesi gerekiyor. Bakalım bu kim olacak?

Salsabasket özel haberidir.

türk telekom 84 83 kazanmış.
Jimmy Baron Mersin adına son saniye şutunu kaçırmış.Yani maçın kaderi mersinin elindeymiş.

Telekomda en fazla Lamayn Wilson sahada kalmış.29 dakika oynamış.
Mersinde en fazla Frahm sahada kalmış 39.46 oynamış.20 sayı atarak sahanın en skoreri olmuş

Telekom adına ise Hüseyin Beşok 15 sayı 9 ribaund 3 asist ile oynamış.Hep söyledim hüseyin bizim en büyük kaybımızdır.Onu başka forma altında görmek üzüyor.

Telekomda Erwin Dudley 6 dakika sahada kalmış umarım sakatlığı yoktur
Telekomda Andre Owens 7 asist yapmış Mallet 6 asist yapmış
Genç Pertev 19 dakika oynamış 6 sayı 2 ribaund 3 asistlik katkı vermiş

Mersin BJK'yi 92-89 yendi.

Beşiktaş uzun süre önde götürdü maçı son periyotta Mersin iyce yaklaşmışken hem Engin hem Burak hoca teknik faül aldı Mersin öne geçti ve maç sonuna kadar Beşiktaşın tekrar maçı çevirmesine izin vermedi

Beşiktaş dar bir rotasyonla oynuyor Cevher,Chatman,Newley 30 dakikadan fazla süre aldı Baxter ve Engin de 25 dakika civarı.

Dün de önde götürdükleri maçı kaybetmişlerdi bugün de aynısı oldu.

Beşiktaş 105-103 T.Telekom'u yendi. Hazırlık maçları ölçü olmaz ama Telekom bu
sezon M.Özyer'le seri galibiyetler yanında, seri mağlübiyetler alacağınıda düşünüyorum özellikle deplasmanlarda başarılı olacaklarını zannetmiyorum M.Özyer'in bizi çalıştırırken derbi maçlarda başarısız olmuştu Telekom'un da bu
sıkıntıyıçekeceğini düşünüyorum.

Mustafa abi Telekom'u değerlendirmek için çok erken. İlk maçlarda hem guardsız hem de pivotsuz oynadılar (Lang, Hüseyin, Dudley devamlı sakatlık yaşadılar) neredeyse. Son maçlarda da guardların ikisi (Tutku ve Soner) ve Bekir yine yoktu. Yakından takip ettiğim için tüm maçlarını. Kankam olur ne de olsa Murat Hoca. (Mithat Abi'ye selamlar :))

Mersin Büyükşehir Belediye, 23 yaşındaki ABD'li oyun kurucu Dominic James ile anlaştı. 1.80 boyunda olmasına rağmen çok atletik ve estetik smaçlara imza atan bir isim. Yaz Liginde Milwaukee Bucks formasıda giydi. Eğer uyum sorunu yaşamazsa Mersin yine lige damga vurabilecek bir oyuncu transferi yaptı diyebilirim..

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Mersin Büyükşehir Belediye, 23 yaşındaki ABD'li oyun kurucu Dominic James ile anlaştı. 1.80 boyunda olmasına rağmen çok atletik ve estetik smaçlara imza atan bir isim. Yaz Liginde Milwaukee Bucks formasıda giydi. Eğer uyum sorunu yaşamazsa Mersin yine lige damga vurabilecek bir oyuncu transferi yaptı diyebilirim..
Marquette in kaliteli oyuncularından biridir dominic James iyi bir guardır.Takım organizasyonlarında iyidir.Penetre kabiliyeti oldukça iyidir.Saha görüşü iyidir.Ama skorerliğini geliştirmesi lazım.Bence Jerel McNeal ile birlikte takımın en iyi oyuncularından biriydi.

Efes Pilsen, 7-8 Ekim 2009 tarihlerinde CSKA Moskova ile Ayhan Şahenk'te iki hazırlık maçı yapacak. İki karşılaşma da saat 19:00'da başlayacak ve SkyTurk'ten naklen yayınlanacak. Basketbolseverler ayrıca karşılaşmayı ücretsiz olarakta izleyebilecekler..

CSKA'nın ameliyat olan Matjaz Smodis dışında tam kadro İstanbul'a geleceği açıklandı. Sadece Viktor Khyrapa'nın durumu net değil Rus ekibinde. Onun dışında tüm oyuncuları oynayabilecek durumda..

Evet ücretsiz olacağı duyuruldu karşılaşmaların, sonradan ekledim yazıya bende.

Bu arada yeni sezonda bütçe küçültmeye giderek; Zizis, Lorbek ve Morris gibi yıldız oyuncuları ile yollarını ayıran Rus ekibinde halen; Langdon, Siskauskas, Planinic, JR Holden, Khryapa gibi Avrupa'nın önde gelen oyuncuları ile birlikte, Avrupa Şampiyonasında Rus milli takımı ile başarılı performans çizen; Ponkrashov, Sokolov ve Vorontsevich gibi genç isimler de yer alıyor. Halen çok güçlüler yani..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...