Beko Basketbol Ligi 2010/2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Murat İNAL' Alıntı:
Fener değil Fenerbahçe Ülker.

Saygılar.
Böyle bahaneler kabul edilemez. O zaman derlerki adama "Madem siz daha büyük takimdiniz, siz birlesseydiniz ya Ülker ile!" Veya "Madem siz de büyük takimsiniz siz de birlesin baska bir kulüp ile (Efes, Telekom vs.)"

Salih Kardeşim,

Bahane olarak söylemedim. Nedenini söyledim. Bizim yanımızda co-sponsor olduğu sürece böyle karamsarlığa devam ederiz. Gerçi şu anda yeniden yapılanma yapılıyor filan ama nereye yarar şubeyi yapılandırmadıkça.

Güçlü kadro kurmak herşey değil...
F.Ülkerin transferleri kağıt üzerinde evet, lig gerçekten çok iyi...
Ancak Unutulmasınki geçen sene Efes transferleri yaptığında da herkes Efesi şampiyon ve F4 adayı ilan etmişti ? Sonuç ?? Mucizevi bir şekilde çıkılan ikinci tur,ligde hayal kırıklığı...
Bir takımın kimyasını oturtmak çok önemli...Bu takımın kimyası oturabilecek mi?? Ukic,Tomas, Predzic,Greer...Topu devamlı ellerinde isteyen oyuncular,acaba nasıl bir paylaşım olacak ??

Transferlere gelince;
Kaya ise o eski MVP Kaya kesinlikle değil, artık yavaş ve o eski, yıldıran savunmasından eser yok, bunu final serisine değil, Euroleague'e istinaden söylüyorum...
Kaya beslenemezse skorerliği zaten olmayan bir oyuncu, kadroda onu besleyebilecek tek oyun kurucu Efesten yetersizliği sebebiyle gönderilen, ama bir alt seviyede çok iyi bir grafik Engin...F.Ülkerde ne kadar süre alabilecek ? Alsa da büyük takım oyuncusu olacağını ispatlayabilecek mi?? BJK'taki gibi oynayamayacağı kesin...
F.Ülker Semih'i aramaz ama Ömer'i pota altında mumla arar.Pota altı toplamında savunma problemi çok fazla.
Lavrinovic'e gelince iyi bir oyuncu ama ikiziyle karıştırmayın, Avrupa yıldızı olan ikizi Kristof. Darius dış şutu iyi olan ama içeride mücadeleyi sevmeyen bir oyuncu, savunması ortalama. Kısaca F.Ülkere yarar elbetteki sağlar ama level atlatacak bir oyuncu değil. Yıldız olsaydı zaten Real'i F4'de görürdük...
Tomas Avrupa için sıradan bir forvet. Cibona'nın geçen yılki kadrosu çok kötüydü ama kenardan iyi yönetilerek bir üst tura çıktılar.Tomas'ın iyi oyununda koçun payı çok büyük. Ama Avrupa'nın elit takımlarının hiçbirinde sıradan bir bench oyuncusu olmaktan öteye gitmez.

Yazımdan yanlış anlama çıkmasın, ben transferleri Euroleague ölçüsünde değerlendirdim. Yoksa lig için elbetteki transferler çok iyi ama ben koçun abartıldığı kadar iyi olduğunu hiç ama hiç düşünmüyorum. Çoğu kişi karşıma geçecek ama özellikle Euroleague için son derece yetersiz bir koç bence. Tanjevic'i bile arayabilirler...Maccabi'ye en başarısız sezonlarından birini yaşatmıştı Spahija. Geçen yılki başarısı yanıltmasın, Valencia'nın kadrosu açık ara Eurocup'ın en iyisiydi...Eğer Maccabi deki gibi yönetirse hem lig hem Avrupa büyük hüsranla sonuçlanır, bu takıma da uygun kimya bakalım nasıl olacak?F.Ülker savunma takımıyken artık hem dışarıda, hem içeride çok yumuşadılar...

benım bıldıgım darıus daha ıyıydı,sıenada kı kardesını kac mac ızledım tık yok adamda.

Emir T.C vatandaşı olmuş . Milli takımda oynayacak diye jet hızı ile bitti herşey ama daha Slovenya'dan resmi onay yok sanırım. İşin muhteşem ! tarafı şu saatten sonra miili takımda oynamasına da gerek yok yerli statüsünüde oynaması için 3 yılı doldurdu.

Eski Tekelli Videnov en son kızılyıldız'da 13.5 sayı 5 rebo civarı isatitistikleri varmış.Olin için gayet iyi transfer.

A.J. Ogilvy Beşiktaş Cola Turka'da
Bir süredir sessiz sedasız takılan Beşiktaş Cola Turka, Vanderbilt mezunu Avustralyalı uzun A.J. Ogilvy ile anlaşarak sessizliğini bozdu. 2.13 boyunda ve 113 kilo ağırlığındaki uzun oyuncuyu geçen yıl Beşiktaş kadrosunda yer alan Brad Newley'in önerisiyle gündemine alan Burak Bıyıktay, oyuncuyu çok beğenince transfer de bitirilmiş. NBA yapabilir gözüyle bakılan ama draftlarda seçilemeyen Ogilvy, Vanderbilt'te geçirdiği son 3 sezonda sırasıyla şu istatistikleri tutturdu:

2007-08: 17 sayı - 6.7 ribaund - 1.2 asist - 1.4 blok
2008-09: 15.4 sayı - 7.1 ribaund - 1.3 asist - 1.7 blok
2009-10: 13.4 sayı - 6.2 ribaund - 0.9 asist - 1.5 blok

Salsabasket

Shumpert belki ama Smith hala üst düzey takımlardan istediği kontratları alabilir bence...
Eğer İstanbul'da kalmak istiyorsa buyursun gelsin bize... :)

bende türkbasket de okudum bu haberi
bjk Shumpert ve Smith le ciddi olarak ilgileniyormuş,
ve shumpert lede anlaşmışlar ama efes bonservis istiyormuş
tuncay özilhan ın bjk li olduğu düşünülürse transferlerin gerçekleşmesi süpriz olmamalı
eğer alabilirlerse çok çok iyi bir iş yapmış olurlar,
keşke biz alabilsek bu ikiliyi.......

Euroleague yönetimi, geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu 3. sırada bitiren Banvit'e ön eleme oynama hakkı verdi.
Banvit'e Euroleague yolu

Beko Basketbol Ligi'ni üçüncü sırada bitiren Banvit, Avrupa basketbolunun bir numaralı kupası Euroleague'de mücadele etme hakkı kazandı. Banvit, Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen'in direkt katıldığı kupada ön eleme oynayacak.

Euroleague yönetimi, ön elemelerde Letonya şampiyonu Barons'ın çekilmesiyle oluşan boşluğu Banvit ile dolduracak.

Banvit, kupada ön eleme oynayacak 16 takımdan biri olacak. Bandırma temsilcisinin Euroleague gruplarına kalması için üç tur geçmesi gerekiyor.

8 Temmuz'da Barcelona'da çekilecek kurada Banvit'in olası rakipleri arasında Asvel, Khimki Moskova ve Alba Berlin gibi güçlü takımlar bulunuyor.

Turuncu-beyazlılar, elenmeleri halinde ise, ULEB Eurocup'ta mücadelesine devam edecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...