Güçlü kadro kurmak herşey değil...
F.Ülkerin transferleri kağıt üzerinde evet, lig gerçekten çok iyi...
Ancak Unutulmasınki geçen sene Efes transferleri yaptığında da herkes Efesi şampiyon ve F4 adayı ilan etmişti ? Sonuç ?? Mucizevi bir şekilde çıkılan ikinci tur,ligde hayal kırıklığı...
Bir takımın kimyasını oturtmak çok önemli...Bu takımın kimyası oturabilecek mi?? Ukic,Tomas, Predzic,Greer...Topu devamlı ellerinde isteyen oyuncular,acaba nasıl bir paylaşım olacak ??
Transferlere gelince;
Kaya ise o eski MVP Kaya kesinlikle değil, artık yavaş ve o eski, yıldıran savunmasından eser yok, bunu final serisine değil, Euroleague'e istinaden söylüyorum...
Kaya beslenemezse skorerliği zaten olmayan bir oyuncu, kadroda onu besleyebilecek tek oyun kurucu Efesten yetersizliği sebebiyle gönderilen, ama bir alt seviyede çok iyi bir grafik Engin...F.Ülkerde ne kadar süre alabilecek ? Alsa da büyük takım oyuncusu olacağını ispatlayabilecek mi?? BJK'taki gibi oynayamayacağı kesin...
F.Ülker Semih'i aramaz ama Ömer'i pota altında mumla arar.Pota altı toplamında savunma problemi çok fazla.
Lavrinovic'e gelince iyi bir oyuncu ama ikiziyle karıştırmayın, Avrupa yıldızı olan ikizi Kristof. Darius dış şutu iyi olan ama içeride mücadeleyi sevmeyen bir oyuncu, savunması ortalama. Kısaca F.Ülkere yarar elbetteki sağlar ama level atlatacak bir oyuncu değil. Yıldız olsaydı zaten Real'i F4'de görürdük...
Tomas Avrupa için sıradan bir forvet. Cibona'nın geçen yılki kadrosu çok kötüydü ama kenardan iyi yönetilerek bir üst tura çıktılar.Tomas'ın iyi oyununda koçun payı çok büyük. Ama Avrupa'nın elit takımlarının hiçbirinde sıradan bir bench oyuncusu olmaktan öteye gitmez.
Yazımdan yanlış anlama çıkmasın, ben transferleri Euroleague ölçüsünde değerlendirdim. Yoksa lig için elbetteki transferler çok iyi ama ben koçun abartıldığı kadar iyi olduğunu hiç ama hiç düşünmüyorum. Çoğu kişi karşıma geçecek ama özellikle Euroleague için son derece yetersiz bir koç bence. Tanjevic'i bile arayabilirler...Maccabi'ye en başarısız sezonlarından birini yaşatmıştı Spahija. Geçen yılki başarısı yanıltmasın, Valencia'nın kadrosu açık ara Eurocup'ın en iyisiydi...Eğer Maccabi deki gibi yönetirse hem lig hem Avrupa büyük hüsranla sonuçlanır, bu takıma da uygun kimya bakalım nasıl olacak?F.Ülker savunma takımıyken artık hem dışarıda, hem içeride çok yumuşadılar...