Beko Basketbol Ligi 2010/2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saim Karakuzu' Alıntı:
[quote="Sercan Karabıçak":ite4xtou]Roberts Efes Pilsen'de

Transferde sessiz kalan ekiplerden olan BEKO TBL finalisti Efes Pilsen, suskunluğunu bozdu. Efes Pilsen, geçen yıl Euroleague'de fırtına gibi esen Partizan'ın ABD'li forveti Lawrence Roberts'ı renklerine bağladı. 1982 Houston doğumlu ve 2.05 boyundaki Lawrence Roberts, Lacivert-Beyazlılarla 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Partizan'dan önce de Kızılyıldız'da oynayan ABD'li forvet, geçen yıl Sırbistan liginde 16 maçta (ort 23.7 dak), 8.3 sayı, 7.1 ribaunt, 2.0 asist, 1.2 top çalma, % 57.8 iki sayı, % 42.1 üç sayı, % 80 serbest atış ortalama ile oynadı. Adriyatik ligde 26 maçta (ort 26.4 dak), 10.6 sayı, 7.0 ribaunt, 1.3 asist, 1.8 top çalma, % 49 iki sayı, % 29.5 üç sayı, % 75 serbest atış ortalama yakalayan Roberts, Euroleague'de ise 21 maçta (ort 31.8 dak), 9.0 sayı, 7.4 ribaunt, 2.3 asist, 1.1 top çalma, % 34.6 iki sayı, % 31.9 üç sayı, % 65.8 serbest atış ortalamalarından oluşan performans sergiledi.

Mississippi State çıkışlı olan Lawrence Roberts, 2005 draftında 2.tur 55.sırada Seattle tarafından seçilmişti. 2005'den 2007'ye kadar Memphis'de oynayan Roberts, 2007'de Olympiakos'a gelerek Avrupa macerasına başlamıştı. Roberts Partizan'dan önce 2008-2009'da Kızılyıldız'da yeraldı.
abi hiç fırtına gibi esmişe benzemiyor ne biliyim ortalamaları normal ?[/quote:ite4xtou]
İzleseydin bilirdin abi. Takımda çok önemli işler yaptı.

aliağa aubrey colemandan sonra jerome randle'ı da transfer etmiş eğer türk kadrolarını korusaydı iyi kadro olurlardı çünkü ili yabancının ortalamaları gayet iyi

F.Bahçeli Kaya Peker

Bu transfer döneminin açık ara en çok konuşulan olayıydı Kaya Peker'in F.Bahçe Ülker'e geçişi. Tatili geçirdiği Amerika'dan dönüp ayağının tozuyla 'Ligde rakipsiziz.' açıklamasını yapan Kaya, bu kez de Fenerbahçe kulübün resmi yayın organı olan derginin Ağustos sayısı için bir röportaj vermiş. Futboldan aşina olduğumuz 'doğuştan xxx'liyim, kanımı kesseniz xxx akar' minvalinde açıklamaların yer aldığı röportajda 'Arkadaşlarımın ve çevremin çoğu Fenerbahçeliydi. Sokakta karşılaştığım insanlar bile çok olumlu tepkiler veriyor. Bu durum beni çok mutlu ediyor ve beni daha da çok motive ediyor.' demiş Kaya Peker. 'Fenerbahçeliyim. Futbola ilgim eskiden daha fazlaydı, sonradan azaldı. Ancak, Şükrü Saracoğlu Stadı?nın boş hali bile insanı heyecanlandırıyor. Sezon başladığında gidip maç izlemek için sabırsızlanıyorum.' diyerek de devam etmiş açıklamalarına. Kaya Peker hangi takımı tutuyor bilmiyorum, dahası ilgilenmiyorum da. Fakat şu açıklamaların yapmacıklığı beni benden alıyor.

Bu tarz transferler sonrası yapılan basın toplantıları, açıklamalar söz konusu olduğunda her daim hatırladığım Ahmet Yıldırım'a da selam edelim bir kez daha. Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanan kadrosunda yer aldıktan sonra Beşiktaş'a imza atan Ahmet, imza töreninde 'Büyük bir camiaya geldin..' şeklinde başlayan bir soruya cevap olarak 'Ben zaten büyük bir camiadan geliyorum.' diyerek olayı noktalamıştı. Yok artık böyle doğru adamlar, üzülüyor insan.

SALSABASKET

Adam değilsin kaya!!

Emre Evren İçöz' Alıntı:
F.Bahçeli Kaya Peker

Bu transfer döneminin açık ara en çok konuşulan olayıydı Kaya Peker'in F.Bahçe Ülker'e geçişi. Tatili geçirdiği Amerika'dan dönüp ayağının tozuyla 'Ligde rakipsiziz.' açıklamasını yapan Kaya, bu kez de Fenerbahçe kulübün resmi yayın organı olan derginin Ağustos sayısı için bir röportaj vermiş. Futboldan aşina olduğumuz 'doğuştan xxx'liyim, kanımı kesseniz xxx akar' minvalinde açıklamaların yer aldığı röportajda 'Arkadaşlarımın ve çevremin çoğu Fenerbahçeliydi. Sokakta karşılaştığım insanlar bile çok olumlu tepkiler veriyor. Bu durum beni çok mutlu ediyor ve beni daha da çok motive ediyor.' demiş Kaya Peker. 'Fenerbahçeliyim. Futbola ilgim eskiden daha fazlaydı, sonradan azaldı. Ancak, Şükrü Saracoğlu Stadı?nın boş hali bile insanı heyecanlandırıyor. Sezon başladığında gidip maç izlemek için sabırsızlanıyorum.' diyerek de devam etmiş açıklamalarına. Kaya Peker hangi takımı tutuyor bilmiyorum, dahası ilgilenmiyorum da. Fakat şu açıklamaların yapmacıklığı beni benden alıyor.

Bu tarz transferler sonrası yapılan basın toplantıları, açıklamalar söz konusu olduğunda her daim hatırladığım Ahmet Yıldırım'a da selam edelim bir kez daha. Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanan kadrosunda yer aldıktan sonra Beşiktaş'a imza atan Ahmet, imza töreninde 'Büyük bir camiaya geldin..' şeklinde başlayan bir soruya cevap olarak 'Ben zaten büyük bir camiadan geliyorum.' diyerek olayı noktalamıştı. Yok artık böyle doğru adamlar, üzülüyor insan.

SALSABASKET

Adam değilsin kaya!!

Adam olsaydı Fenerbahçe'ye gitmeyi aklından bile geçirmezdi, o kadar küfür ve dayaktan sonra ama adam da şahsiyet yok ki ne bekliyorduk başka?

"GEMİYİ TERKEDEN İLK KİŞİ OLAMAZDIM!"

Ergin Ataman ile Efes Pilsen'de geçirdiği son dönem, Rakocevic ile yaşadığı sorunlar, Nachbar'ın 4 numarada oynaması, devşirme oyuncu hakkındaki düşünceleri ve Galatasaray'dan gelen teklifi neden kabul etmediğini konuştuk.

EFES PİLSEN İKİ YIL ÖNCEKİNDEN ÇOK DAHA İLERDE

OYUNCULARINA MESAJI: "SİZ SAHADA BEN DIŞINDA MÜCADELE EDECEĞİM"

"KAÇAN İLK İNSAN OLMAZDIM"

Final serisi oynanırken adınız Galatasaray Cafe Crown ile geçti. O günlerde neler yaşandı?

Galatasaray Cafe Crown ile bir temas olmuştu ama benim için o an tek hedef; Efes Pilsen'i final maçlarında şampiyon yapmaktı. Etik açıdan o dönem ciddi bir görüşme yapamazdım. Ama Galatsaray Cafe Crown'un işi aceleydi. O dönem bir belirsizlik vardı. Cem Akdağ'ın durumu belli değildi, Evren Büker Trabzonspor'a gitmişti. Yeni bir yapılanmaya ihtiyaçları vardı, ben Galatasaray'a o dönem bu yapılanmaya hazır olmadığımı söyledim. Onlar da kendi açılarından en doğru kararı verip, Oktay Mahmuti ile anlaştılar.
Ama bu konuda şunu belirtmek istiyorum; bunu Galatasaray yöneticilerine de söyledim. Efes Pilsen taraftarının bunu bilmesini istiyorum. Türkiye'de playoff maçları başladığı zaman Efes Pilsen'in kapanacağı haberlerinin ayyuka çıktığı, her yerde Efes Pilsen'in kapanacağının konuşulduğu bir dönemdi. Ben böyle bir dönemde ki Efes Pilsen'de 10 yılım geçti, gemiyi terkeden, kaçan ilk insan olamazdım. O gün benim önüme 1 milyon dolarlık kontrat koysalar dahi o kontratı imzalamazdım.

''SHUMPERT BİR JOKER"

Preston Shumpert'ın Galatasaray Cafe Crown'a transferi söz konusu. Yıllarca onunla çalışmış biri olarak, Shumpert Galatasaray'a katkı verir mi?
Shumpert bir joker oyuncu. Hem 3 numara hem 4 numara oynayabiliyor. Beşiktaş Cola Turka ve Efes Pilsen'de onun için özel oyunlarımız vardı. Üç numara pozisyonundaki oyuncular onu tutarken, Shumpert'ı pota altına sokuyorduk. Dört numara pozisyonundaki oyuncular onu tutarken, dışarı çıkıp şut atmasını sağlıyorduk. Zaten Türkiye liginde muazzam bir 3'lük yüzdesi ile oynadı. Ama onun da fiziksel dezavantajları var. Savunmada eziliyordu. Ama Shumpert, geçirdiği 2 yıllık Euroleague tecrübesinden sonra, Eurocup ve Türkiye ligi için süper bir oyuncu. Galatasaray Cafe Crown'un bu sene sadece Türkiye'de oynayacağını düşünürsek ve Shumpert'ın Türk olacağını varsayarsak, Fenerbahçe Ülker'in Emir Preldzic'den alacağı verimden fazlasını alır
. Benim düşüncem; eğer Shumpert Türk olursa, ligimizde bu sene Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Cafe Crown finali olur.

2 Ağustos 2010 | NTVSpor.net

Sorulara çok içten vevaplar vermiş Ergin ATAMAN. Okumanızı öneririm...

Bu açıklamaları Aziz Yıldırım yaptırıyor bence Kaya olsun Emre Belözoğlu veya Mehmet Topuz olsun hepsinin açıklamalarının çıkış noktası başkanları bence.

Yasasın Engin sakatlandı 6 ay yok.İnsallah Oguz falanda sakatlanırda gerci o zaman Vidmar jet hızıyla Turk vetandaslıgına gecirilir tabi Turgay varsa fener sampıyon.

Muratcan; ironi yapmıyorsan, yaptığın ayıptır.Milli oyuncu olmasa neyse de...

Bu arada mesajının Vidmarlı kısmına katılıyorum.

Hüseyin Çıtak' Alıntı:
Muratcan; ironi yapmıyorsan, yaptığın ayıptır.Milli oyuncu olmasa neyse de...

Bu arada mesajının Vidmarlı kısmına katılıyorum.
İroni falan yok ne anlıyosan o.Mevcut sartlarda bu tip sakatlıklar yasamazsa Fb yi gecmmemiz zor.O yuzden bunlara ihtiyac var. Engini severdim ama o formayı giymekde ona kısmet olmadı buna sukretsin gidecek baska takımmı bulamadı kendine.Ayrıca gecen sene Harry veya Mılan sakatlandıgında uzulen bir fenerlide ben gormedim bu oyun boyle acırsan acınacak durumlara dusersin.Bizim yıllardır dustugumuz gibi.Saygılar.

Kewell ya da Baros Türk Milli Takımı bir turnuvaya hazırlanırken sakatlandı da haberimiz mi olmadı,verdiğiniz örnekle hiç paralelliği yok Engin'in sakatlığının,Engin Milli Takmımız için önemli sayılabilecek bir oyuncu,inşallah eksikliğini hissetmeyiz.

Muratcan Köseoğlu' Alıntı:
Yasasın Engin sakatlandı 6 ay yok.İnsallah Oguz falanda sakatlanırda gerci o zaman Vidmar jet hızıyla Turk vetandaslıgına gecirilir tabi Turgay varsa fener sampıyon.

BÜYÜK BİR VAHŞET :oops: Engin Fenerbahçe'de oynayabilir ama öncelikle bir Türk,bir Müslüman en öncelikle de bir İNSAN :oops: BÖYLE BİR VAHŞET BİR İNSANA! KESİNLİKLE YAKIŞMAZ :oops:

Engin Türk Milli takımının temel yapı taşlarından biridir,ben çok üzüldüm ama öncelikle bir Türk vatandaşı,bir Müslüman en öncelikle de bir İNSAN olduğum için üzüldüm...

Taraftar olabilirsiniz ama siyasette de futbolda da bu çok abartılıyor,sağcı solcu,galatasaray fenerbahçe diye çekişme içindeyiz...Bu kesinlikle yanlış ecdadımız bir ırkımız bir,vatanımız bir,dinimiz bir,kıblemiz bir,peygamberimiz bir,yaratıcımız bir...bir,bir,bir 111 tane buna benzer şeyler çıkar. Madem bu kadar çok ortak yönümüz var bu VAHŞETLİK niye?

Yeni gördüm bu mesaji, gercekten cok ayip. Sadece ayip degil, insanlik disi bir hareket. "Yasasin Engin sakatlandi", bu ne demek yaa. Hüseyin disinda da kimse cevap vermemis, ta ki az önce Eray yazana kadar. Yazik...

Ne derseniz deyin ben cok sevindim.Dedigim gibi Engin i severim ama bu ise DUYGUSALLIK karıstırmamak lazım.Kewell ,Baros o an aklıma geldi milli takım kampında Arda ,Sabri vs vs. sakatlansın sevinir FB liler.Hepsi olmasada cogu sevinir bosuna tartısmayın bence haklıyım.

Ne derseniz deyin ben cok sevindim.Dedigim gibi Engin i severim ama bu ise DUYGUSALLIK karıstırmamak lazım.Kewell ,Baros o an aklıma geldi milli takım kampında Arda ,Sabri vs vs. sakatlansın sevinir FB liler.Hepsi olmasada cogu sevinir bosuna tartısmayın bence haklıyım.

Haklısın veya haksızsın bu kimsenin umrunda değil ama yaptığın bir vahşet muratcan kardeş,çok yazık...

En başında bir insandan bahsediyoruz.Çok ciddi bir sakatlık geçirmiş.Böyle şeyler söylemek ayıp , yakışmaz.Üstüne üstlük Engin Atsür'den bahsediyoruz.Türkiye'nin en centilmen , en sevilen adamlarından birinden.Fener'e gitmiş olabilir.Avrupa'da oynamayı seçti , hak da veriyorum şahsen.Ama bu yüzden bu kadar karakterli bir adama böyle sözler sarfetmek çok ayıp.Olacak iş değil!

Olayı kişisellestirmeyın.Sonucta en buyuk rakıbimiz cok onemli 1 oyuncsundan mahrum kaldı olaya boyle bakın.Sonucta hicbir sporcunun ağır sakatlık gecırmesi hoş degil.Sadece Engin onemlı degil bu herkesin basına gelebilir.Ama bu iş benim hoşuma gitti umarım baska sıkıntılarda sakatlık ,ceza vs. yasarlar ne diyim .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...