Beko Basketbol Ligi 2010/2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
10 yılı aşkın süredir birinci ligde koçluk yapmıyormuş.Bütçe de küçüldü ise Tutku Bekir,Ersin Dağlı,Soner'den ilgilendiğimiz var mı acaba ?

Tutku çok iyi olurdu.Ersin ile sanırım Bjk ilgileniyormuş hatta anlaştı filanda demişlerdi ama gerçek değildir sanırım,Bjk daha yol planını bile çizmemiştir.

Burak Barut' Alıntı:
Faruk Akagün kim abi ?

Telekom bütçe küçültüyor.Geçenlerde açıklama yapmışlardı.Sanırım Ümit Sonkol dışındaki diğer oyuncularla yollar ayrılacak.

1999 da bizim takım ile şampiyon olmuş. Ntv Spor haberlerinde adamı tanıtırken söylediler. (Efes ile de şampiyon olmuş.)

Bütçe küçültme gibi bir durum yok, geçen gün de yazdım. Açıklama var diyor Burak ama resmi ağızlardan yapılmış bir açıklama falan yok. Sağda solda yazan haberler onlar..Öğrenildi, gelen bilgiler arasında tadında..

Kadroda şişkinlik yaratan yerliler yollanıyor. Hüseyin Beşok, Bekir Yarangüme, Tutku Açık gibi isimler bunlar. Wilson, Ricky Davis falan zaten yolcu. Şu beşlinin maliyetini düşünün bi. E tabii verdiklerini de koyun sağdaki kefeye. Mutlu, Soner ve bir ihtimal Ümit Sonkol kalır. E çıkardıklarına bakınca kadrodaki şişkinlik azalıyor tabii ki. Sonuçta Hüseyin gibi bir oyuncuya haddinden fazla verip getiriyor Telekom. Ama bunu bütçe azalması diye yorumlamamak lazım. Şişkinlik alınıyor, aynı seviyelerdeki bütçe ile devam edilecek. Tekrar vurguluyorum, bütçe azaltma gibi bir durum söz konusu değil. Bütçe azalacak olsa aynı ekiple devam ederlerdi zaten, emin olun.

Bütçeden kasıt yıllık oyuncu maliyetleri ise eğer saydığınız oyuncular gidince yerlrine pahalı yerli yada yabancı oyuncular alınmayacaksa TT'nin oyuncu ücretleri bağlamında bütçesi düşmüş olmuyor mu ?

Kaldı ki sizin blog'da bu sezon genç amerikalılara yöneileceği yazılmış demek ki yabancı oyunculara da daha az ödeme yapılma olasığı yüksek.Oyunculara yapılacak Ödemeler oldukça azadığına göre bütçe nasıl sabit kalacak alt yapı yatırımı falan yapılacaksa o başka tabi de.

Yada kast edlen bütçeleri aslında o kadar yüksek değildi her zaman bütçeyi aşıyorlardı bu sezon denk bütçeye gidecekler mi.

Tüm yüksek ücret alan yerli oyuncular gidiyor yerlerine yeni transfer henüz yok dedikodusu bile yok. Pahalı yabancılar gidiyor yeni yabancı politikası çok daha düşük maliyetli.Oyuncu ödemeleri ciddi ciddi azalıyor .Yukarda saydığım iki olasılık dışında bütçe nasıl azalmıyor anlamadım.

Ben birşeyleri gözden kaçıyor mi kaçıyorum ?

Bütçenin gereksiz köpüğü alınıyor diyeyim, net şekilde.

Yani 5'e kurulacak kadro 7'e kuruluyordu Telekom'da hep, şimdi neyse ederi ona kurulacak. Beşse beş, yediyse yedi. Bütçe azalımı değil de doğru transfer politikasıyla aynı seviyelerde kalacaklar diyelim. Bu kez ne demek istediğimi daha net anlatabildim sanırım.: )

Staff, sezon içindeki masraflar vs girmiyorum hiç o topa. Bütçe azalımından kasıt ciddi meblağlardır,atıyorum bir sene bütçen 5 iken ikinci sene 2.5 ise bu ciddi bir azalıştır. Ama böyle bir durum söz konusu değil yani. Ercüment Sunter ve Merih Çakıroğlu'nun gidişi ile oradaki çiftlik düzeni bozulacak, budur olay.

Ne demek istediğinizi anladım ama kafama yatmadı bir mahsuru yoksa :) gözden kaçırdığım farklı bir nokta var mı diye sordum anlaşılan yokmuş

Bende diyorum ki Tutku,Bekir,Hüseyin ve pahalı yabancılar yollanıp. Yabancı transferinde kolejden yeni mezun oyuncular almayı planlayan bir takım gereksiz köpüğün yanı sıra kahvede de tasarruf yapmış olacaktır.

Sadece köpüğün atılması aynı oyuncuların takımda kalıp kontratlarının revize edilmesi olur (yani metafor tam olarak doğru gözükmüyor) ama oyuncular takımdan yollanıyor yerine de kaliteli yeni yerliler alınması ile ilgili bir girişim yok gibi. Strateji bu ise eğer 5'den 2.5'a rahat rahat da düşer.

Pahalı yerli oyuncular yollayıp kaliteli yeni yerlileri ederinden almş değiller henüz yada yabancı transfer stratejileri kariyeri oyuncuları ederinden almak değil kolejden yeni mezun oyuncuları (ederinden olsun yine ) almakmış.

Hesap ortada gibi gözükuyor.

Ts'den aldığım son duyumlar Mutlu Demir'den çok umutlular, 1-2 sene içinde çok verim vereceğini düşünüyorlar.

Ömer Aşık içinde Dodo çok uğraşıyormuş...Engin Atsür'de istedikleri oyunculardan.

Burak Barut' Alıntı:
Ts'den aldığım son duyumlar Mutlu Demir'den çok umutlular, 1-2 sene içinde çok verim vereceğini düşünüyorlar.

Ömer Aşık içinde Dodo çok uğraşıyormuş...Engin Atsür'de istedikleri oyunculardan.

Ömer aşık'ı alacak kadar bütçeleri var mı ki ?

Para olarak Engin'in İstanbul'da kazandığı miktarı-kulüpten para alabildi mi bilmiyorum tabii ki:)- Euro bazında teklif ettiler ki ciddi bir rakam bu. Ama Engin hayır dedi teklife, Trabzon nedeniyle. İstanbul ve Euroleague düşünüyor. Babadan kaynaklı olarak para sıkıntısı yok, o nedenle kafası rahat bu konularda. Bütçe olarak da 6-7 milyon civarını söyleyebiliriz, birinci ağızdan.

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Para olarak Engin'in İstanbul'da kazandığı miktarı-kulüpten para alabildi mi bilmiyorum tabii ki:)- Euro bazında teklif ettiler ki ciddi bir rakam bu. Ama Engin hayır dedi teklife, Trabzon nedeniyle. İstanbul ve Euroleague düşünüyor. Babadan kaynaklı olarak para sıkıntısı yok, o nedenle kafası rahat bu konularda. Bütçe olarak da 6-7 milyon civarını söyleyebiliriz, birinci ağızdan.

6-7 milyon TL mi USD mi ?

Alattin yakan faktörü de var tabi de Avrupa kupasında oynamayacağı kesin bir takıma gitmesi hiç akıllıca olmaz . Efes'in gündemin de yok mu ki kendisi .

6-7 milyon'a bu kadar adamı nasıl alcaklar,bir yanlışlık olmasın.Son imza attırdıkları adamlar zaten hocayla birlikte bu bütçenin yarısını götürür.

Ben kafadan attım deseydin keşke :)
Bu arada ben TL olarak anladım ancak ilgilendikleri adamlara filan yine az.
Engin ve Ömer'e teklif sunmuşlar,ikiside tamam dese yalan olurlar valla,her maç 5 kişi bir yere kadar. :)

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
6-7 milyon dolar civarı bütçe, Dodo'nun ağzından. Güvenir misiniz bilemem tabii. : )

Neden güvenmeyim ayrıca kafama yatmadığı zaman da size güvenmiyor değilim bilgi kaynağında sorun olabilir . Bu gün TT koçunun yeni açıklamasına kadar yüksek kontratlardan kurtularak elde edecekleri kaynağı bütçeleri kaliteli yabancılar ve az sayıda kaliteli yerliye ayıracaklarını düşünmüştüm ama yeni mezun amerikalı deyince yoksa bütçenin düşmediği açıklamanız yeni değil ilk yazdığınızda okumuştum Ömer yanında Kayayı almazlarsa bütçe düşmüş oluyor.

6-7 milyon dolarsa hala paraları vardır sanıyorum .

Valentin Pastal--> Mersin BŞB
Vuk Radivojevic-->Trabzon

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...