Beko Basketbol Ligi 2010/2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 Ocak 2011 tarihinde oynanacak olan ancak sonrasında yılbaşı nedeniyle 3 Ocak 2011 tarihine ertelenen mücadelede Fenerbahçe Ülker Lietuvos Rytas'tan transfer ettiği Livanyalı guardı Sarunas Jasikevicius'u da sahaya sürdü. Efes Pilsen cephesi ise erteleme maçında pazartesi günü lisansı çıkan oyuncunun oynamaması gerektiğiyle ilgili olarak itirazlarda bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, Efes Pilsen'in yaptığı bu itiraz sonrasında nasıl bir karar vereceği ise merakla bekleniyor.

Sporx.

Jasikevicius olayı ilginç hakikaten.

Bu arada Perasovic koç filan değil artık benim gözümde.

Ulan Saras oyunda, 2 tane perdeden sonra koşacak hali kalmıyor, Kerem Tunçeri'yi 1'de kullanıp onun üstünden ikili oyun oynayacak iken direksiyonu Wisniewski'ye veriyorsun.

Neyse bu maçın sonucu 2 türlü de yarayacaktı zaten bize. Efes ile 2 galibiyet fark oldu. Eğer Efes'i 2.yarı kendi evimizde yenebilirsek, Banvit'in de bir yerlerde kazaya uğrayacağını düşünerek ilk 2'de bitiririz ligi.

Lider mi bitiririz, 2.mi bitiririz, o da yine Fb Ülker maçına bağlı.

Sertaç Şanlı ile ilgili bi konuşmada niye Daçka'da ismi görünmesine rağmen benchde bile oturmuyor veya hiç oyuna girmiyor diye bi soru gelmişti. Cevabı ise Daçka'lı yöneticler herhangi bir erteleme durumunda Sertaç'ıda oynatabilelim diye böyle yapıyor olmuştu. Bu mantıktan gidersek Saras'ın sahada olmaması lazımdı.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
Maçın tekrarlanması mı lazım bu durumda?
Mantikli düsünürsek evet. Hangi spor dalinda olursa olsun oynatilmamasi gereken biri oynadiysa o maci hükmen yenilirsin ya da tekrar oynarsin. Bugün Jaskevicius 5 tane üclük 10 tane asist yapip maci tek basina getirseydi en kötü ihtimalle tekrarlanmali derdi herkes. Iyi oynamadi diye neden öyle olmasinki...

Salih Coskun' Alıntı:
[quote="Kamil Sarper Özsefer":19mw1x2c]Maçın tekrarlanması mı lazım bu durumda?
Mantikli düsünürsek evet. Hangi spor dalinda olursa olsun oynatilmamasi gereken biri oynadiysa o maci hükmen yenilirsin ya da tekrar oynarsin. Bugün Jaskevicius 5 tane üclük 10 tane asist yapip maci tek basina getirseydi en kötü ihtimalle tekrarlanmali derdi herkes. Iyi oynamadi diye neden öyle olmasinki...[/quote:19mw1x2c]
Eğer böle bi kural varsa isterse kendi potasına sayı atsın,hükmen yenilmeli fener.
Hadi bakalım

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
Maçın tekrarlanması mı lazım bu durumda?

Kurala ve maçın gerçekten resmi olarak ertelenip ertelenmediğine bakmak lazım ama eğer böyle bir durum varsa, maç tekrarı olmaz. Doğrudan lisanssız oyuncu oynatmaktan hükmen yenik sayılmalı. Bakınız Cemal Nalga olayı.

Maç iptal edilsin. Bence bizim için daha iyi olur. Böylelikle fazladan o sıkışık programda bir maç daha oynamak zorunda kalırlar. Bu arada o puanalrı puan durumuna işlenmediği için biz lider oluruz ve bu psikolojik üstünlükle takım daha da asılır lige.

Bence bu maç erteleme değil de maçın gününün değiştirilmesi. Yani resmi olarak ertelenmesi diye yazılmış ya yukarıda oradan da böyle bir anlam çıkarabiliriz. Maç ertelenmiştir veya tehir edilmiştir şeklinde bir tebligat varsa ortada kural hatası vardır ama olağanüstü bir durum olmaksızın maçın günü değiştirilmişse kural hatası olmaz bence. Kararları incelemek lazım bu maç ertelenmiştir şeklinde bir karar var mı diye.

Kerem Abi eğer maç daha önce Pazar diye ilan edilmişse otomatikman erteleme oluyor. Tehir'in koşullarına baktım baya geniş bir yelpazesi var. Kritik nokta daha önce Pazar günü diye ilan yapıldı mı? Eğer bu mevcut ise tamamdır.

Fikstür tamamen kaydırıldığı için erteleme maçı olarak geçer mi?Bütün fikstür kaydırldı çünkü sadece bu maça özel bir olay yokki.

Eren rica edersem tehir'in tanımına giren durumları buraya yazabilir misin?

Benim de hatırladığım şey Jasikevicius'un Efes maçında değil de Mersin maçında kadroda olacağıydı. Öyle bir açıklama yapılmıştı. Ne oldu da birden Efes maçında kadroda yer aldı?

O kadarını bilmiyorum Eren. Bir tane haber buldum federasyonun sitesinde onda da Pazartesi yazıyor. Kafa da yoramayacağım valla, bizi ilgilendirmez çünkü hükmen verilmez Fener'e bu maçta, öyle bir karar çıkacağını sanmıyorum ne olursa olsun. Hükmen kararı çıkmadığı sürece de bu Efes Fener'i yenemez. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...