Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efes gelsin gelebildiği yere kadar, şu saatten sonra onlardan korkmuyorum.

Efes istediği kadar üstüne koysun. Beşiktaş ve özellikle bizim de çok güçleneceğimizi düşünürsek aradaki kalite farkı kapanacak. Bizim, Fb'nin, Bjk'nin, hatta Ksk'nın Efes'e karşı 2 maçı da taraftar desteği ile oynayacağını düşünürsek, normal sezonu yine ilk 2'de bitiremeyeceklerini düşünüyorum.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yabancı statüsünde kulüpleri rahatlatacak bir adım attı ve ilk 4 yabancı arasında Bosman (Avrupalı) olması kuralını kaldırdı. Buna göre sadece 5 yabancıyı kadrosunda bulunduran takımlar, bu taktirde en az 1 Bosman oyuncuya yer verecek, isteyen kulüpler Avrupalı dışı 4 oyuncuyla sahaya çıkabilecek.

Kulüpler, TBL toplantısında Bosman oyuncularının fiyatının Amerikalı oyunculara göre çok yüksek olmasından yakınmış ve bu kuralın kaldırılmasını istemişlerdi.

TBF Yönetim Kurulu da yumuşak geçiş yaparak, kulüplerin isteği doğrultusunda Bosman şartını hafifletti.

Yönetim Kurulu ayrıca Play-Off’ların bütün serilerde 0-0 başlaması konusunu, Temmuz ayında toplanacak Lig Kurulu’na bıraktı.

Devşirme oyuncularla ilgili bu sezon için bir değişiklik yapılmadı ancak gelecek sezondan itibaren zor koşullar getirilmesi kararlaştırıldı.

Tolga Öngören Oyak Renault ile anlaşmış. İyi kötü Almanya'da bir kariyeri varken Oyak tercihi çok anlamsız. Başa oynayacak bir takım kuracaklarını düşünmüyorum ayrıca.

Antalya Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon takımın formasını giyen Gökper Gen ile sözleşme yeniledi. Antalya ekibi ayrıca Banvit forması giyen ve aynı zamanda B Erkek Milli Takım oyuncusu olan Bora Hun Paçun ile de anlaşma sağlayarak, sözleşme imzaladı. Yabancı oyuncu transferine de başlayan turuncu-mavililer, Sırp oyuncu Stefan Jevolac ile anlaşmaya vard

Efes Pilsen şimdi de Esteban Batista'nın peşindeymiş. En nefret ettiğim kulüpler arasında hızla yükseliyor. Maccabi zamanından beri göz bebeğimdi o benim ulan!

Esteban Batista çok iyi ribauntçu.Efesin ribaunt sorunu vardı bu yıl.4 numarada Kerem üzerine düşeni yapıyordu ama 5 numaraları ribautlarda zayıftı.Batista ilaç olur Efese.Bizim için kötü haber

Murat Kaya, Hüseyin Beşok, Hacettepe'de.

Tribündergi'de bir arkadaşın yazdığına göre Ali Işık da o yoldaymış.

Batista gayet iyi ve Efes'e lazım bir oyuncu. Çok iyi transfer.

Fenerbahçe Ülker‚ bir yandan ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crownı geçerek şampiyonluğa ulaşmanın sevincini yaşarken‚ diğer yandan da gelecek sezonun kadrosunu kurma çalışmalarına başladı.
Sarı-lacivertli ekip‚ geçtiğimiz sezon Cibona forması giyen ve sergilediği performans ile Avrupanın birçok dev kulübünün transfer listesine giren Bojan Bogdanovici renklerine bağladı. Yıldız forvet‚ Euroleaguede 10 maçta 18 sayı‚ 3.5 ribaunt‚ 1.8 asist ve 1.7 top çalma ortalamalarıyla oynadı.
Fenerbahçe Ülkerin ikinci transferi ise James Gist oldu. Adanada görevli bir ABDli askerin oğlu olarak Türkiyede doğan 25 yaşındaki power forvet‚ geçtiğimiz sezon Partizanda forma giymişti. 14 maçta süre alan yıldız basketbolcu 11.4 sayı‚ 6.9 ribaunt‚ 1.6 asist ortalamalarıyla dikkat çekerken‚ atletik özellikleri ve bloklarıyla da beğeni topladı.
Sarı-lacivertli kulübün iki oyuncuyla da sözleşme imzaladığı ve bir iki gün içinde resmi açıklamayı yapacağı öğrenildi.

Ümit Avcı

Habertürk'ün haberine göre Final serisini salonda seyretme açısından bakıldığında Seyirci ortalaması olarak NBA'den sonra ikinci sıradaymışız. Ama detaylar komedi. 15500 kişilik Sinan Erdem'de 3 maçı toplam 47bin kişi seyretmiş ( full olsa 46500 eder ki full olmadığını biliyoruz). İpekçideki maçlardaysa nerdeyse full tribünler önünde 3 maçı 35 bin kişi seyretmiş :) Yahu bizim maçın biletleri ilk ikisi 8 gün önce, üçüncüsü ise 34 dakikada bitmiş. 12500 bilet 3 maç 37500 yapar ama burda bile GS'a giydirmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Ki 3 maçımızı kaç bin kişinin seyrettiğini herkes biliyor. Ondan sonra basına laf edince biz haksız oluyoruz. Bende hata ki pazar günü bir gazete alayım dedim.

Ömer Onan da "Keşke GS'lı taraftarların arasında alsaydık bu kupayı bunları hoş görmemiz lazım artık" demiş. GS'lı taraftarlar ne yaptı ki? Gelseydin alsaydın kupayı? Sizin taraftarlarınız gibi sahaya inip dövsemiydik acaba? Ki taraftarlarınızın saldırdığı takım Efes Pilsen. Yani hiç bir tarihsel süreciniz yok ama saldırabiliyorsunuz. GS taraftarı ise hiç bir şiddet uygulamadı sahaya atılan maddeler dışında. Üstelik tarihsel süreci olan bir rakibine karşı.

Fener 2 yabancı daha almış..Çok merak ediyorum başka transfer yapacaklar mı.Vidmar-Lavrinoviç-Tomas-Ukic var.May-Kinsey-Jasikevicius gidici anlaşılan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...