Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fener'de kalan yabancılar kim olacak peki?

Ukic
Tomas
Vidmar
Bogdanovic
Gist
PG

olabilir mi seneye?

Gist'i Partizan dışında izlemedim ama Partizan oyuncu istatistiklerini çok fazla parlatıyor. Orada istediğiniz gibi top kullanabiliyorsunuz, seyirci ile birlikte oyuncularda 1-2 kademe yükseliyor. Gerçi çok atlet bir oyuncu.Rakibin böyle bir oyuncuya ihtiyacı vardı ama sanki bana en üst seviye için yetersiz gibi geliyor.
Bogdanovic'de potansiyel olarak çok yüksek ama Cibona'da tek yıldız gibiydi. İstediği kadar top kullandı. Süreleri kısıtlanınca aynı ritmi bulabilir mi acaba?
Rotasyon açısından çok çok geniş bir rotasyonları var gerçekten.

Bogdanovic ve Gist, kağıt üstünde ikisi de iyi oyuncular.

Bogdanovic'e Rakocevic tarzı diyebiliriz, skor makinasıydı Cibona'nın. Şimdi 1 üst kademede neler yapacağını çok merak ediyorum. Bu adam Euroleague tarihine geçebilecek bir oyuncu da olabilir, sonu büyük hüsran da olabilir, bekleyip görelim. Yalnız ben bu transfere sevindim açıkçası. Çünkü Fb Ülker'e geçen sene EL'de başarıyı getiren şey ön alan savunmasında Ömer-Kinsey-Tomas'ın müthiş baskısıydı. Bogdanovic zayıf halka gibi olacak bu durumda, o açıdan sevindim.

James Gist hepimizin çok istediği bir oyuncuydu. İnanılmaz atletik bir oyuncu gerçekten. Hücum yönünden sıkıntı çekmeyen ama savunmada ve ribaundlarda aksayan takımımıza ilaç gibi gelirdi. Elbette enerjisiyle katkı verecektir Fb Ülker'e ama sanki daha hücumcu bir 4 numara lazımdı onlara. Yani Kaya Peker'in hücum gücü 0, Vidmar'ın da keza çok iyi bir hücum repertuarı yok, Lavrinovic de gönderileceğine göre bir tek Oğuz kalıyor içeriden sayı bulabilecek. Bizim takımımıza inanılmaz uyardı James Gist ama Fb Ülker konusunda şüphelerim var.

Bu 2 oyuncu da gerçekten iyiler ama işte Fb Ülker'in hedefimiz F4 diyip bu oyuncuları alması çelişki gibi geldi bana. Kadrolarına bakarsak;

Ukic-Cook-Engin
Ömer-Tomas
Preldzic-Bogdanovic
Gist-Kaya
Vidmar-Oğuz

Pek F4 yapabilecek bir kadroya benzemiyor. Geçen seneki başarılarının altında kalmaları muhtemel.

Bogdanovic ve Gist, kağıt üstünde ikisi de iyi oyuncular.

Bogdanovic'e Rakocevic tarzı diyebiliriz, skor makinasıydı Cibona'nın. Şimdi 1 üst kademede neler yapacağını çok merak ediyorum. Bu adam Euroleague tarihine geçebilecek bir oyuncu da olabilir, sonu büyük hüsran da olabilir, bekleyip görelim. Yalnız ben bu transfere sevindim açıkçası. Çünkü Fb Ülker'e geçen sene EL'de başarıyı getiren şey ön alan savunmasında Ömer-Kinsey-Tomas'ın müthiş baskısıydı. Bogdanovic zayıf halka gibi olacak bu durumda, o açıdan sevindim.

James Gist hepimizin çok istediği bir oyuncuydu. İnanılmaz atletik bir oyuncu gerçekten. Hücum yönünden sıkıntı çekmeyen ama savunmada ve ribaundlarda aksayan takımımıza ilaç gibi gelirdi. Elbette enerjisiyle katkı verecektir Fb Ülker'e ama sanki daha hücumcu bir 4 numara lazımdı onlara. Yani Kaya Peker'in hücum gücü 0, Vidmar'ın da keza çok iyi bir hücum repertuarı yok, Lavrinovic de gönderileceğine göre bir tek Oğuz kalıyor içeriden sayı bulabilecek. Bizim takımımıza inanılmaz uyardı James Gist ama Fb Ülker konusunda şüphelerim var.

Bu 2 oyuncu da gerçekten iyiler ama işte Fb Ülker'in hedefimiz F4 diyip bu oyuncuları alması çelişki gibi geldi bana. Kadrolarına bakarsak;

Ukic-Cook-Engin
Ömer-Tomas
Preldzic-Bogdanovic
Gist-Kaya
Vidmar-Oğuz

Pek F4 yapabilecek bir kadroya benzemiyor. Geçen seneki başarılarının altında kalmaları muhtemel.

Vidmar yerine hem hücum hemde savunmada sert biri alınırsa Fener çok ciddi bir rakibe dönüşür

Valla Fener inşallah Cook'u almayı düşünüyordur. Ayrıca inşallah bir guard aldıklarında Ukic'i de 2 numaraya çekmeyi düşünüyolardır. Cook-Ukic-Bogdanovic üçlüsünün arkasına istersen Garnett-Howard'ı koy, her şekilde zorlanırsın. Bogdanovic'i ben ilk olarak yazın Abdi İpekçi'de izlemiştim, Hırvatistan milli takımında göze batan isimlerden biriydi. Topu alışıyla, elinden çıkarışıyla, zamanlamasıyla kusursuza yakın bir şutör ancak bildiğiniz Marko Tomas. Eğer Tomas gidecekse olabilir ancak yine de Fenerbahçe'yi final 4'a taşıyacak bir isim değil. Keza Gist de aynı şekilde. Muhteşem bir atlet ama hücum sete döndüğünde zaman zaman kontrolü kaybedebilen bir uzun. Fundementali yeterli değil. Ama Vidmar'ın nasıl döneceği çok önemli, eğer o iyi dönerse önemli bir avantaj olur. Bence Fenerbahçe'nin asıl yapması gereken Preldzic'i artık başrole getirmek. Yeterli gelişmeyi kaydetti ve saha görüşüyle, geliştirdiği şut tehdidiyle, sırıtmayan savunması ve hırsıyla ligimizin belki de en değerli oyuncusu Preldzic. Ancak hala benchten geliyor. Ciddi dakikalar almasına rağmen özellikle euroleague'de hücum pek kendisinin üzerinden dönmüyordu.

Walla ben hayatımda 2 tane oyuncuya küfür edip tükürdüğümü yaladım,ikisi de Fenerli..Biri Semih..Bu adama ettiğim küfürleri basketbolda kimseye etmemişimdir heralde..Boston'u falan geçiniz,geçen sene kendini nasıl geliştirdi ve milli takımda nasıl oynadı gördük,beni de ... etti yani..

Diğeri de Vidmar..Bu adama da bunu niye getirdi Tanjevic,adam at gözlüğü takmış gibi oynuyo,yanına bakmıyor,kafasını yerden kaldırmıyor diyordum..Sakatlanmadan önce bence Fb'nin en durdurulmaz uzunuydu,ki arkası dönük oynayamadığı ve dış şutu olmadığı halde..Bi kere,biz de Cemal için söylenenler gibi,savunmada,hatta hücumda çok iyi alan kaplayıp domine edebiliyordu,bi de topla pota altında buluştuğunda çok etkili oluyordu,ikili oyunlarda da çok etkiliydi..Üstelik bunu Tutku veya Kerem Tunçeri gibi pasa dayalı,ikili oyun oynamayı çok fazla uygulamayan bi guard ile yapıyordu..

O yüzden yukarda yazılan kadroya kaliteli bir 5 numara ve sağlam bir Mirsad ile F4'ün ciddi adayı olurlar..

preldzic çok özel bir oyuncu gerçekten oyunun her yönünü oynayan müthiş bir yetenek. türk milli takımında oynayabilirse hidayetin boşalttığı mevkiye en büyük aday olur. fenerbahçe paraya kıyıp alır bir uzun ligde oynatmasa bile tahminimce mirsadın durumuna göre gelecek yıl final four yapabilirler.sonuçta bir çok büyük takım bütçe kısıtlamasına gidiyor. barcelona ve cska transferde etkin görünüyor

O kadar kısa adam varken Bogdanovic en iyi ihtimal Preldzic etkisi yaratır.
Gist konusuna gelirsek,çok sorun yaşatacağını düşünüyorum.Haislip gibi adam,uçuyor kaçıyor zıplıyor ediyor uzaktan şutu var,var oğlu var.Yani İpekçi'de Galatasaray formasıyla görmek istediğim özelliklere sahip bir oyuncuydu,taraftarın sevgilisi olurdu.Gerçi yine de geç değil,buna benzer birçok isim var aslında alınabilecek.Oktay Hoca'nın ne düşündüğü önemli tabi öncelikle.

Gist ve Bogdanovic de iyi oyuncular ancak kimlerin yerlerine alındıklarına bakmak lazım...
Gist Lavrionovic'in yerine alındı, bana takımda bu ikisinden kimi görmek istersin diye sorsalar, bu sene yerden yere vurduğum Lavrinovic derim...
Gist bencil bir oyuncu ve açıkcası kafası çalışmıyor, kaos basketboluna çok uygun. BJK alsaydı süper transfer derdim ama F.Ülker de sisteme nasıl uyum sağlayacak ? Tam bir soru işareti. Bence uyum da sağlayamaz...Maçın kritik anlarında da aşırıya kaçıp, basketbolda böyle atış var mı detirtecek kadar gereksiz zorlayan bir oyuncu, blok yapıcam diye savunmasında da çok açık veriyor, Lavrinovic kadar iyi şutör de değil. Pasör bir oyuncu hiç değil...
Zaten beynini kullanabilse NBA'de yıldız potansiyeli olan bir oyuncu olurdu, Partizanla falan işi olmazdı...
Guardlardan topu alamayınca da zaten çıldırır, ben anlamsız bir transfer olarak gördüm. Lavrinovic en azından sistem içinde iyi kötü işleyen bir çarktı...Gönderilmesi gerekiyor muydu evet, ama yerine Gist alınarak değil...
Diğer transfer Bogdanovic...Bize gelse müthiş bir transfer derdim. Ama F.Ülker'in elinde başta Tomas, Predzic, Ömer, Ukic varken bir atıcıya daha ihtiyaçları var mıydı ? Kim gidecek, Kinsey...Kinsey savunması ve egolarını arka plana atabilmesiyle tam F.Ülkerin aradığı sisteme uygun bir oyuncuyken gönderiliyor, yerine Tomas benzeri bir skorer daha alınıyor. Gönderilecek Kinsey kadar da iyi savunmacı değil, hatta iyi savunmacı bile değil. Cibonadaki istatistikleri tek adam olmasından dolayı aldatıcı. Ben bu transferi de gereksiz buldum açıkcası...
Euroleague de kurulan bu kadro bana 3-4 sene önce Prokom'un kurduğu kadroları hatırlattı. Kısaca benim görüşüm bu. Acı var mı sorusu Vidmar nasıl geri dönecek, ben hala Vidmar'ı beğenmiyorum, öyle büyültücek bir oyuncu değil. Ama f.Ülkere bu sene yarar sağlar. Çünkü Gist ve Bogdanovic'in eklenmesiyle o kadar çok atıcıya sahip oldularki, topun içeri inmesi çok zor.
Kısaca bu transferlerden helva olayını şöyle anlatayım. Karşıyaka ligde zirveye oynar ama bu helvada şeker bayağı fazla oldu galiba... Bir GS'lı olarak yapılan transferlerinden memnun olduğumu gönül rahatlılığı ile söyleyebilirim, gelecek sene için umudum daha da arttı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...