Uyuma falan gerek yok mu? Basketball Manager mi oynuyorsunuz, nasıl uyuma gerek olmaz. Özellikle Vujacic transferi kesinlikle çok abartılıyor. Barac iyi bir uzun, Batista sert ve mücadeleci bir isim; iyi transferler olduğunu da reddetmiyorum ancak böyle bir takım kurup başına Ufuk Sarıca'yı koymakta ilginç ve hatalı bir tercih bana göre. Efes için Mo Evans'ın ismi geçiyor ayrıca, Avrupa'dan bu kadar özel oyuncular alırken NBA'den bu kadar vasat isimlere yönelmekte garip gelen başka bir nokta.
Huertas için diyeceğim bir şey yok, bana göre Avrupa'nın en iyi 1-2 guardından biri. Çok da sevdiğim bir isim. Ancak onun için de Barcelona'nın devrede olduğu konuşuluyordu. Avrupa'da 1 numara pazarı bu kadar daralmışken Barcelona onu bırakmayabilir. Ayrıca onlar hem Rubio'yu, hem de Lakovic'i kaybettiler, yani bir isim bile yetmeyecektir o bölgeye. Yine de bu kadar iyi ismin yanına tabii ki Huertas'ta gelebilir ve çok çok iyi bir transfer olur ancak "şampiyon Efes"lik bir durum yok.
Fenerbahçe'nin gelecek sezonun üstüne çok fazla koyduğunu düşünmüyorum. Bogdanovic, Tomas'tan çok farklı bir isim değil. İyi bir şutör ama Fenerbahçe geçen sezon 2-3 numaralarda oyunun iki yanını da oynayabilen isimlerle fark yaratıyordu. Bogdanovic savunma konusunda Kinsey, Ömer, Tomas üçlüsünün yanına bile yaklaşamaz.
Telekom ise şampiyonluğa oynayacak yapıya sahip değil; hocasıyla, taraftarıyla, kulüp yapısıyla bizim yanımıza bile yaklaşamazlar. İyi bir kadro kurdukları muhakkak ama eşit şansla sezona başlayacağımızı söylemek bizim takıma büyük haksızlık olur. Kadro olarak da, koç farkı olarak da, seyirci olarak da Telekom'la kıyaslanmamız pek mantıklı değil.