Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efes kağıt üzerinde çok iyi takım oldu. Fenerbahçe iskeleti bozmadan iyi hamleler yaptı ve kadrosunu geliştirdi. Geçen sezondan daha iyi olacaklar. Telekom, Galatasaray için "bize gelse çok iyi olur" denilen adamları aldı. Beşiktaş'ın Deron Williams ve muhtemel Kobe transferleri var. Normal sezonu ilk 4'te bitiremeyebiliriz.

Ayıptır sorması, biz armut mu topladık peki transfer döneminde ?

ligin geçen yıldan iyi olduğu kesin.efes kadrosu ile büyük fark yaratmış durumda fenerbahçe geçen yıldan daha iyi kadrosu var şu an. vidmar ve mirsadın sağlık durumuna göre kadro kalitelerini görecez. biz de iyi hamleler yaptık ama 4 numara oynayabilecek çok oyuncu varken sadece andricin orjinal 5 numara olması soru işareti yaratıyor. beşiktaş lokavtın durumuna göre kümede kalma mücadelesi de verebilir sezonu iyi bir yerde de bitirebilir tam bir muamma çok riskli bir konumdalar. telekom da iyi bir takım ama asla bizim seviyemizde değil ligde yine zirveye oynarız efes ve fenerle beraber banvitin yerini de telekom alabilir zirveye oynayan ekip anlamında.

Efes kağıt üzerinde çok iyi takım oldu. Fenerbahçe iskeleti bozmadan iyi hamleler yaptı ve kadrosunu geliştirdi. Geçen sezondan daha iyi olacaklar. Telekom, Galatasaray için "bize gelse çok iyi olur" denilen adamları aldı. Beşiktaş'ın Deron Williams ve muhtemel Kobe transferleri var. Normal sezonu ilk 4'te bitiremeyebiliriz.

Beşiktaş kimi alırsa alsın onlardan hiç korkmuyorum .Telekom can yakabilir ama onlarında o kadar büyük bir artısı yok.Efes taraftar eksikliği çekicek yine ve takım olma olgusunu gerçekleştiremicekler gibi geliyo.Fenerbahce ile oyuncu kalitemiz artık birerbir.Beşiktaşa tekrar gelirsem Zoran Erceg'i de istiyolarmış.Anthony'ın parker'inda adı geçiyor.

Beşiktaş kimi alırsa alsın onlardan hiç korkmuyorum .Telekom can yakabilir ama onlarında o kadar büyük bir artısı yok.Efes taraftar eksikliği çekicek yine ve takım olma olgusunu gerçekleştiremicekler gibi geliyo.Fenerbahce ile oyuncu kalitemiz artık birerbir.Beşiktaşa tekrar gelirsem Zoran Erceg'i de istiyolarmış.Anthony'ın parker'inda adı geçiyor.

1 - Kobe ve D-Will yan yana olacak ve korkutmayacak öyle mi? :) Zaza'nın da peşindeler. Ayrıca dediğin gibi Erceg de alınırsa, 3 numaraya odun koysan; şu 5, ligde her maçı kazanır.

2 - Efes eğer Keselj ve Huertas'ı alırsa, uyum falan hikaye. Bu kadar kaliteli bir kadroda uyuma falan gerek yok. Kaldı ki uyum sorunu da çok çekmez bu kadro. Keselj, Savanovic, Vujacic, Barac gibi adamlar aynı coğrafyanın adamları. Huertas ve Batista da Barac'ın takım arkadaşları.

3 - Fenerbahçe'yle kalite olarak büyük farklar var aramızda hala. Geçen sezon neredeyse son 8'e giriyorlardı Euroleague'de. Mirsad ve Vidmar gibi 2 çok önemli oyuncudan yoksunlardı hem de. İşte o kadroyu geliştirdi adamlar.

4 - Telekom'un ilk 5'inin bizimkinden aşağı kalır yanı yok. Derinlik de katarlarsa şu kadroya, bizimki kadar iyi bir kadroları olur.

efes-fb-bjk-telekom-banvit ve biz iyi bir lig olacak..playofflar baya çetin geçecek..şimdilik bence tek görünen efesin bir adım önde olduğu..final serisinde de görüldü kadro kalitesi bizden baya iyi olan fener evimizdeki 2 maçta basit hataları yapmasak şamiyonluğu kaybedecekti..kadro kalitemizle efesin 2 adım fenerin 1adım gerisindeyiz ama taraftar olarakta biz öndeyiz..

Uyuma falan gerek yok mu? Basketball Manager mi oynuyorsunuz, nasıl uyuma gerek olmaz. Özellikle Vujacic transferi kesinlikle çok abartılıyor. Barac iyi bir uzun, Batista sert ve mücadeleci bir isim; iyi transferler olduğunu da reddetmiyorum ancak böyle bir takım kurup başına Ufuk Sarıca'yı koymakta ilginç ve hatalı bir tercih bana göre. Efes için Mo Evans'ın ismi geçiyor ayrıca, Avrupa'dan bu kadar özel oyuncular alırken NBA'den bu kadar vasat isimlere yönelmekte garip gelen başka bir nokta.

Huertas için diyeceğim bir şey yok, bana göre Avrupa'nın en iyi 1-2 guardından biri. Çok da sevdiğim bir isim. Ancak onun için de Barcelona'nın devrede olduğu konuşuluyordu. Avrupa'da 1 numara pazarı bu kadar daralmışken Barcelona onu bırakmayabilir. Ayrıca onlar hem Rubio'yu, hem de Lakovic'i kaybettiler, yani bir isim bile yetmeyecektir o bölgeye. Yine de bu kadar iyi ismin yanına tabii ki Huertas'ta gelebilir ve çok çok iyi bir transfer olur ancak "şampiyon Efes"lik bir durum yok.

Fenerbahçe'nin gelecek sezonun üstüne çok fazla koyduğunu düşünmüyorum. Bogdanovic, Tomas'tan çok farklı bir isim değil. İyi bir şutör ama Fenerbahçe geçen sezon 2-3 numaralarda oyunun iki yanını da oynayabilen isimlerle fark yaratıyordu. Bogdanovic savunma konusunda Kinsey, Ömer, Tomas üçlüsünün yanına bile yaklaşamaz.

Telekom ise şampiyonluğa oynayacak yapıya sahip değil; hocasıyla, taraftarıyla, kulüp yapısıyla bizim yanımıza bile yaklaşamazlar. İyi bir kadro kurdukları muhakkak ama eşit şansla sezona başlayacağımızı söylemek bizim takıma büyük haksızlık olur. Kadro olarak da, koç farkı olarak da, seyirci olarak da Telekom'la kıyaslanmamız pek mantıklı değil.

Benim anlamadığım şu. Lakovic süper transfer, Vujacic kötü transfer öyle mi?

Olaya nasıl baktığınıza bağlı ama ben şöyle bakıyorum; bir tarafta pick-and-roll'e dayalı bir hücum sistemine sahip olan Galatasaray, elinde iki oyunlardan sonra pas dağıtan Tutku varken, screen'den sonra şut atabilecek, onun dışında saha görüşü de olan, yıllardır Avrupa'da üst düzey takımlarda ve maçlarda oynamış, çalışma disiplini yüksek, tecrübe abidesi Lakovic'i alıyor; diğer tarafta elinde Sinan Güler olan ve Sinan'a Galatasaray'a gelmemesi için ciddi paralar döken Efes Pilsen, Sinan Güler'den pek de farkı olmayan, kendi pozisyonunu yaratamayan, şut tercihleri problemli olan ve savunmada her zaman istekli ve etkili olamayan Vujacic'i alıyor. Benim basketbol anlayışıma göre olay budur, hangisinin daha iyi transfer olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Yıllardır NBA'de izlediğim, NBA'de takip ettiğim takım Lakers'ta oynayan, üçgen hücum gibi nokta şutörlerin önemli olduğu bir sistemde bile tutunamayan Vujacic Anadolu Efes'i final 4'a taşıyorsa ben de bu oyundan anlamıyorum arkadaş.

Yaş-Form: Vujacic NBA'de en iyi sezonunu oynadıktan sonra, 27 yaşında, formunun zirvesinde geliyor. Lakovic ise 2 sezondur büyük düşüş içerisinde olmasının yanında, 33 yaşında geliyor.

Savunma: İkisi de iyi savunmacı değil ancak Vujacic savunma anlamında çok daha iyi Lakovic'e göre.

Hücum: Vujacic'in yeri gelince nasıl da skorer olabildiğini gördük Nets'te.

Fizik: Lakovic'i oyun kurucu özelliklerinin kısıtlı olmasından ötürü hep boyu kısa bir 2 numara olarak gördüler. Bunun aksine Vujacic size olarak 2 numara için gayet uygun, hatta 3 numara olabilecek fiziğe de sahip.

Clutch Zamanı: Bu konuda Lakovic iyi olabilir. Ancak Efes'in zor zamanlarda sorumluluk alabilecek bir adama ihtiyacı zaten yok. Yine de kriter olarak sayılabilir.

Overall olarak Vujacic çok daha iyi. Bunu inkar etmenin anlamı yok.

Yaş-Form: Vujacic NBA'de en iyi sezonunu oynadıktan sonra, 27 yaşında, formunun zirvesinde geliyor. Lakovic ise 2 sezondur büyük düşüş içerisinde olmasının yanında, 33 yaşında geliyor.

Savunma: İkisi de iyi savunmacı değil ancak Vujacic savunma anlamında çok daha iyi Lakovic'e göre.

Hücum: Vujacic'in yeri gelince nasıl da skorer olabildiğini gördük Nets'te.

Fizik: Lakovic'i oyun kurucu özelliklerinin kısıtlı olmasından ötürü hep boyu kısa bir 2 numara olarak gördüler. Bunun aksine Vujacic size olarak 2 numara için gayet uygun, hatta 3 numara olabilecek fiziğe de sahip.

Clutch Zamanı: Bu konuda Lakovic iyi olabilir. Ancak Efes'in zor zamanlarda sorumluluk alabilecek bir adama ihtiyacı zaten yok. Yine de kriter olarak sayılabilir.

Overall olarak Vujacic çok daha iyi. Bunu inkar etmenin anlamı yok.

Lakovicin iyi olduğu hücum yönüne bu kadar az değinip geçmen ilginç olmuş

Thornton ayrılacak herhalde.Sözleşmesini uzatacağı konuşuluyordu ama resmi bir şey yok.Kinseyi Türk statüsü için almıştır herhalde Efes.Yabancı hakkını Kinseyle doldurma aptallığında bulunacaklarını zannetmiyorum.Yinede Thorntonu kaybedip Kinseyi almak Efes için büyük güç kaybı olacak.Thorntonu keşke biz alsak

Efes'i çok övmeye veya yersiz yere yermeye hiç gerek yok. Ufuk Sarıca başarılı olabilirse Efes Fener'in de önündedir bu kadar basit. Burada önemli olan koçun başarısı olacak. Kadro olayına hiç girilmesin bence, Huertas da gelirse Efes muazzam bir kadroya kavuşuyor.

Thornton'ın yerine mi acaba Kinsey? Ben bu ikili arasından Kinsey'yi tercih ederim açıkçası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...