Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efes in ve Fenerbahçe nin her Euroleague maçında rakibi tutarım ,yenilmeleri için çok önemli bir maç ise uğur bile yapabilirim,
Bu takımlar benim gözümde bizim Euroleague kontenjanımızı gasp eden takımlardır haa birisi ben Efesi seviyorum derse kızmam çünkü zamanında bu ülkede herkes ben dahil Efesliydi bu psikozdan hala çıkamamış olabilirler

Efes in ve Fenerbahçe nin her Euroleague maçında rakibi tutarım ,yenilmeleri için çok önemli bir maç ise uğur bile yapabilirim,
Bu takımlar benim gözümde bizim Euroleague kontenjanımızı gasp eden takımlardır haa birisi ben Efesi seviyorum derse kızmam çünkü zamanında bu ülkede herkes ben dahil Efesliydi bu psikozdan hala çıkamamış olabilirler

Olayları biribiriyle karıştırıyosunuz bence,tabi ki Fb,Efes yerine biz gidebilsek önce ama amaç maksimum takımla katılabilmek olmalı..Onu dileyeceğinize İspanya gibi çok takımla katılabilsek diye dileseniz sanki daha mantıklı olcak gibi :)

Tekrar etmem de fayda var mı bilmiyorum ama ben Efes dışında diğer takımlar kazandığı zaman mutlu olmuyorum,sadece ülkeye katkı sağlandığından dolayı bunu istiyorum..

Ha şunu ekleyeyim ama,ben ülke adına başarılı olmalarını diliyorum tabi ama böyle taraftar ya da yöneticilerin gıcıklık,terbiyesizlik,had bilmeme gibi durumları arttığında ben de duygularıma yenik düşüp yenilmesini istiyorum karşısındaki takıma..

Fenerbahçe konusunda çekimserim,binlerce bela okuyan bir taraftar topluluğunun takımı sırf o topluluk sevinmesin diye onlar iyi yerlere gelsin maalesef istemiyorum ama tabiiki de finali bir Türk takımı oynasın Galatasaray ile isterim,çünkü bu sadece o diğer Türk takımına pozitif yansımaz,ülke puanına da pozitif yansır.Neden böyle ön elemelerle uğraşmak yerine paşa paşa A lisansıyla gitmeyelim ki Avrupa'ya.

Ayrıca benim cevabım ne sana ne de Pınar'a idi Sarper aslına bakacak olursan.Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yani.Belki benim haddime değil bunu söylemek veya uyarmak ama;iki kişi anti Galatasaray'lılık yapıyor burada.Farklı fikirler,eleştiriler olmayacaksa forumun manası nedir denmesin lütfen.Bu şubede olumsuz işler yapılıyor olabilir birilerine göre ve herkes eksiklikleri söyleyebilir ama belirli kalıplar içerisinde.Ayrıca eleştirmiyeceksek napacağız burada diyen şahısların,olumsuz her türlü senaryoda ortaya çıkarken;olumlu durumlarda klavyelerini kaybetmelerini çok manidar buluyorum.

Gazanfer ayrıca güzel bir noktaya temas etmiş,bu takımı başa oynamazken de bu takımın birçok insan var bu camiada.Play off a bile giremeyen takımlarımız oldu,onları bile her haftasonu izlemek için can atardım,zor beklerdim maç gelsin.Şubemiz her geçen sene daha iyi adımlar atıyor,daha çok üstüne koyuyor ve profesyonel bir kimliğe kavuşulmaya da başlanıyor Hakan Üstünberk'in sayesinde.

O yüzden bunca güzel adım atılıyorken;yok neden 5 numara gelmemiş,3 gelmemiş,bu takım Euroleague'e katılamayacakmış.Efes deli transferler yapmış,final four yapacakmış.Bu kadar kolay mı bir takımı,emekleri karalamak,düşüncelere saygı duymamak?Oktay Hoca'nın kafasında neler geçiyor,nasıl bir sistem düşünüyor biliyor musunuz?

Herkesin kendine göre doğruları vardır ve bir basketbol görüşü vardır.Ben de hala bir üç numaraya ihtiyaç duyduğumuzu hissediyorum ama bunu söylerken o sıçrayamıyor bu yeteneksiz,Shipp şut özürlüsü,o turnike atmayı bilmiyor demiyorum,diyemem de...Bu forumda Tamika Catchings gibi saygıdeğer bir oyuncuyu itin kaba etine sokanlar oldu,turnike atmayı bilmiyor diyenler oldu,şu an kendisi yok burada,bakıyorum da bazı arkadaşlarımız o zaman öyle yorumlar yaparken;şimdi Tamika'yı çok değerli görüyorlar.

Daldan dala atlayan bir mesaj olduğunun farkındayım ama Galatasaray'lıya yakışan oyuncusuna sahip çıkmasıdır,sabırlı olmasıdır.Bizim atacağımız her adım bu şubeyi daha da cesaretlendirecek.

Tofaşın ne tarihi varmış öyle efsane olacak allah aşkına basketbolun kıt olduğu dönemde iyi bir bütçeyle kadroyla ve David Riversla götürüyordu işi.Öyle bi esdi geçti rüzgarı..Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş dersin..100 yıllık spor kulüpleri dersin ama bu ülkede Belgeseli bile çekilmeye nail olabilmiş tek takım Basketbolda Efes Pilsen se fazla bişeye bahsetmeye gerek yok..

İnsanların ister istemez efese sempatisi olabiir normaldir..bizim ilkokul ortaokul yıllarında Basketboldan haber almayı bırak ufak bir küpür geçse dua ederdik..günlerce maç sonucu öğrenmek için teleteksin güncelleme yapmasını beklediğimi bilrim..Daha sonra İsmet Badem Fanatik Basket çıkarmaya başladı o da haftalıktı..Velhasıl o dönemlerde haber alınabilen tek takım Efes Pilsendi..Dolayısıyla hani köyden indim şehire gibi Genç kuşak gözümüzü basketbolda işin gerçeği Efes Pilsen ile açtık..Araba radyosundan Koraç Kupası finalini dinleyerek açtık..Bunun sorumlusuda taraftar değildir..Belki şuan 9-10 yaşındaki arkadaşlar gözlerini kendi tuttukları spor kulübünün basketboluyla takımıyla açmış açıyorlar..bi şekilde hergün tvden takip edebiliyorlar..biz pazar günü olacakta saat 14.10 olacakta ntv de basketbol panorama başlayacak 30 sn özet verecek bizde takım takip edeceğiz:)

Şuan umrumdamı Efes Pilsen Değil..Karşılaşsak ezip geçmesini isterim Galatasarayın..ama herzaman o camiaya saygım büyüktür..Ve Türk Basketbolunda bir gerçek varsa Oda Efes Pilsendir..Bunun aksine iddia eden de şövenistlikten başka bişey yapmamış olur..

Ayrıca Şu yanlıştan vazgeçin Efes Galatasarayın yada başka takımın oyuncularını ayartmış olabilir..Kendi sahasındaki maçlarda fenere ve Galatasaray taraftarına astronomik fiyatta çekmiş olabilir fiyattan..ama bunu spor kulubüne mal edersen yarın öbür günde Cemal Nalga olayını adamın yüzüne vururlar sen Koray Mincinözlü Okan Çevik vs demeye çalışırsın Camiayla ne alakası var dersin oda seni anlamaz..

teletekstin güncellmesini beklemek:)bak bundan ben de çok çekmiştim:)

Fenerbahçe konusunda çekimserim,binlerce bela okuyan bir taraftar topluluğunun takımı sırf o topluluk sevinmesin diye onlar iyi yerlere gelsin maalesef istemiyorum ama tabiiki de finali bir Türk takımı oynasın Galatasaray ile isterim,çünkü bu sadece o diğer Türk takımına pozitif yansımaz,ülke puanına da pozitif yansır.Neden böyle ön elemelerle uğraşmak yerine paşa paşa A lisansıyla gitmeyelim ki Avrupa'ya.

Ayrıca benim cevabım ne sana ne de Pınar'a idi Sarper aslına bakacak olursan.Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yani.Belki benim haddime değil bunu söylemek veya uyarmak ama;iki kişi anti Galatasaray'lılık yapıyor burada.Farklı fikirler,eleştiriler olmayacaksa forumun manası nedir denmesin lütfen.Bu şubede olumsuz işler yapılıyor olabilir birilerine göre ve herkes eksiklikleri söyleyebilir ama belirli kalıplar içerisinde.Ayrıca eleştirmiyeceksek napacağız burada diyen şahısların,olumsuz her türlü senaryoda ortaya çıkarken;olumlu durumlarda klavyelerini kaybetmelerini çok manidar buluyorum.

Gazanfer ayrıca güzel bir noktaya temas etmiş,bu takımı başa oynamazken de bu takımın birçok insan var bu camiada.Play off a bile giremeyen takımlarımız oldu,onları bile her haftasonu izlemek için can atardım,zor beklerdim maç gelsin.Şubemiz her geçen sene daha iyi adımlar atıyor,daha çok üstüne koyuyor ve profesyonel bir kimliğe kavuşulmaya da başlanıyor Hakan Üstünberk'in sayesinde.

O yüzden bunca güzel adım atılıyorken;yok neden 5 numara gelmemiş,3 gelmemiş,bu takım Euroleague'e katılamayacakmış.Efes deli transferler yapmış,final four yapacakmış.Bu kadar kolay mı bir takımı,emekleri karalamak,düşüncelere saygı duymamak?Oktay Hoca'nın kafasında neler geçiyor,nasıl bir sistem düşünüyor biliyor musunuz?

Herkesin kendine göre doğruları vardır ve bir basketbol görüşü vardır.Ben de hala bir üç numaraya ihtiyaç duyduğumuzu hissediyorum ama bunu söylerken o sıçrayamıyor bu yeteneksiz,Shipp şut özürlüsü,o turnike atmayı bilmiyor demiyorum,diyemem de...Bu forumda Tamika Catchings gibi saygıdeğer bir oyuncuyu itin kaba etine sokanlar oldu,turnike atmayı bilmiyor diyenler oldu,şu an kendisi yok burada,bakıyorum da bazı arkadaşlarımız o zaman öyle yorumlar yaparken;şimdi Tamika'yı çok değerli görüyorlar.

Daldan dala atlayan bir mesaj olduğunun farkındayım ama Galatasaray'lıya yakışan oyuncusuna sahip çıkmasıdır,sabırlı olmasıdır.Bizim atacağımız her adım bu şubeyi daha da cesaretlendirecek.

Ben de direkt bana birşey söylüyosun anlamında sorular sormadım bu arada yanlış anlama,fikrine karşılık sormak istedim o soruları..

Benim Efes sevgimin dışında genel olarak anlatmak istediğim durumu söylemişsin işte ilk paragrafında..Ülkem için isterim diyorum yoksa kişisel olarak bi Galatasaraylı olarak nasıl mutlu olurum..

Efes konusuna gelince de bugünkü Efes'in yöneticilerine kızabilirim ama bana yaşattığı güzel anıları bugünkü yöneticilerin davranışlarıyla çöpe atamam..O zaman Erdem'in de dediği gibi Cemal olayı yüzünden de Galatasaray'a mı düşman olayım?

Gazanfer güzel bi noktaya değinmesine değinmiş de o lafı gidip sahiplerine söyleyecek,benim yazımın üzerine onu yazar da beni o grubun içerisine dahil ederse karşılığını da alır,herkes fikirlerini yürütürken saygılı olmasını bilecek..Ben normalde öyle bir cevap yazmazdım ama artık sınırları çok aştı Gazanfer..Lafını bilmeden konuşmamalı..Biz Efes'i sevmeyiz,sevenleri de pek sevmeyiz gibi laflar edip herkesi o grubun içine sokmaya çalışmayacak kendince..

Kaldı ki değindiği konuyla Evren başlığındaki yazılarını da bi kontrol etsin..Kötü günde Evren bizi kurtarırken iyiydi,ama sadece kötü performans sergiledi diye etmediği laf,dalga geçmediği cümle kalmadı..Önce bi dönüp insan aynada kendine bakar sonra konuşacaksa konuşur..

Diğer söylediklerine de aynen katılıyorum,beklentiler ve oyuncular ile kulübü düşük görme konularında..Ki o konularda yazdıklarım da konu başlıklarından görülebilir..

Yanlış anlama tekrar ediyorum,yazdıklarımın ufak bi kısmı sana cevaptı,diğerleri desteklemek ve kendi düşüncelerimi belirtmekti..

Şimdiye kadar yapılan transferlere baktığımda ;

FB ÜLKER : Belirli bir çizgide ilerliyorlar,kadro kaliteleri gerçekten yüksek ama tam anlamıyla ligde ve eurolig'te büyük başarılar elde edebilecek bir kadro diyemem.Ligde biz ve Anadolu Efes çok güçlü kadrolar kurdu artık FB ÜLKER'in işi gerçekten zor,bu yaz yaptıkları transferler fena değil ama harikada değil.

ANADOLU EFES : Son yıllarda beni çok sinir etmişlerdi,imkanları çok iyi fakat çok saçma transfer politikaları izlediler,hep dedim 6-7 tane çeyrek katkı veren yabancı alacaklarına 4-5 tane tam katkı veren,yıldız oyuncu transfer etmiş olsaydılar euroligte daha başarılı olacaklardı bu yaz yaptıkları transferlere baktığımda benim dediğim gibi yaptıklarını gördüm,Efes transfer konusunda doğru yolda ama bu yinede başarılı olacakları anlamına gelmez,bir takım ruhu yaratabilmek kolay olmuyor ...

Onun dışında Telekom ve Beşiktaş yıldızlar getiriyor ama ben 2 kulübünde doğru yolda olduğunu düşünmüyorum,parayı çöpe atmaktır bana göre yaptıkları,sonuç olarak hiçbir başarı elde edemeyecekler ama Banvit öyle değil,daha akıllı bir şekilde geliyorlar,heryıl daha yükseğe oynuyorlar.Kısacası Biz,Anadolu Efes ve fb ülker ligin 3 büyük takımı bu üçlüyü takip eden takım ise Banvit'tir sonrada beşiktaş,telekom ve diğerleri gelir diye düşünüyorum.

Şimdiye kadar yapılan transferlere baktığımda ;

FB ÜLKER : Belirli bir çizgide ilerliyorlar,kadro kaliteleri gerçekten yüksek ama tam anlamıyla ligde ve eurolig'te büyük başarılar elde edebilecek bir kadro diyemem.Ligde biz ve Anadolu Efes çok güçlü kadrolar kurdu artık FB ÜLKER'in işi gerçekten zor,bu yaz yaptıkları transferler fena değil ama harikada değil.

ANADOLU EFES : Son yıllarda beni çok sinir etmişlerdi,imkanları çok iyi fakat çok saçma transfer politikaları izlediler,hep dedim 6-7 tane çeyrek katkı veren yabancı alacaklarına 4-5 tane tam katkı veren,yıldız oyuncu transfer etmiş olsaydılar euroligte daha başarılı olacaklardı bu yaz yaptıkları transferlere baktığımda benim dediğim gibi yaptıklarını gördüm,Efes transfer konusunda doğru yolda ama bu yinede başarılı olacakları anlamına gelmez,bir takım ruhu yaratabilmek kolay olmuyor ...

Onun dışında Telekom ve Beşiktaş yıldızlar getiriyor ama ben 2 kulübünde doğru yolda olduğunu düşünmüyorum,parayı çöpe atmaktır bana göre yaptıkları,sonuç olarak hiçbir başarı elde edemeyecekler ama Banvit öyle değil,daha akıllı bir şekilde geliyorlar,heryıl daha yükseğe oynuyorlar.Kısacası Biz,Anadolu Efes ve fb ülker ligin 3 büyük takımı bu üçlüyü takip eden takım ise Banvit'tir sonrada beşiktaş,telekom ve diğerleri gelir diye düşünüyorum.

Söylediklerine aynen katılıyorum ama birtek Telekom konusundan emin değilim..Bence de ne şimdi,ne gelecekte başarılı olacak bir kadro değil,yönetim de öyle bir yönetim değil zaten ama öyle oyuncular aldılar ki çok can yakacaklar bu sene..Çok çok yırtıcı bi takım oldular,yenemeseler bile çok büyük tehdit oluşturacaklar bence ve rakiplerini de fazla şekilde hırpalayacaklar..

Bu sene dediğin gibi olur sıralama,ama bu senenin en güzel tarafı çok renkli ve çok eğlenceli bir lig olacak olması..Umarım beklentileri karşılayan bir sezon olur..

Ben de değerlendireyim takımları.

FB Ülker: Geçen sezon neredeyse çeyrek finale kalan takımı korudular büyük oranda. Maliyetine oranla yeterli katkıyı veremeyen Lavrinovic, Jasikevicius, Sean May gibi oyuncuları yolladılar. Curtis Jerrells gibi daha az maliyetli ama Saras'tan daha fazla katkı verebilecek bir oyun kurucu aldılar. Bunun haricinde, Avrupa'nın en iyi şutörlerinden birisi olan Bojan Bogdanovic'i aldılar. Uzun konusunda henüz bir atakları yok gibi. James Gist'in dopingli çıkması, yeni bir isim peşinde koşmalarına sebep oldu. Joel Freeland diyorlar sağda solda. Olursa süper takım olurlar. Ayrıca Vidmar ve Mirsad'ın dönüşüne güveniyorlar biraz da. Geçen sezon averajla çeyrek finali görememişlerdi. Kadroyu korudular, üstüne güçlendirdiler. Son 8'e kalırlar, şanslı bir kurayla da F4 yaparlar.

Efes: Avrupa'nın en iyi 5 kadrosundan birisini kuruyorlar. Çok kritik combo guard transferi var. Huertas, Llull falan getirilirse; rahatlıkla geçen sezonun üzerine çıkarlar. Yani çeyrek final garanti olur. Şanssız olmayan her kurayla, F4 yaparlar sonrasında.

F. Ülker'in kadrosunda müthiş isimler yok ama Aydın örs dönemiyle başlayan, Tanjevic ile devam eden, Neven Spahıja ile devam eden bir oturmuş düzenleri var. Müthiş isimlerden oluşmayan ama dengeli, geniş, iyi bir kadroları var. Efes ise bu sene tekrardan bir canlandı, cidden iyi isimler aldılar, son rütuşlar da bu ayarda olursa, ciddi bir kadro olurlar. Ama onların da sıkıntısı oturmuş bir düzenin olmaması ile ilgili. David Blatt ile olmadı, Ergin Ataman ile şampiyon oldular ama oturmuş bir düzen kuramadılar, Perasovic olmadı. Ufuk Sarıca ile de olması güç. Bu kadroyu daha sağlam bir koça emanet etseler, çok farklı işler yapabilirler.

Türk Telekom'un muhtemel 5'i bence şampiyonluğa oynar. Bana şampiyonluğa oynayacağız ilk 5'imiz, D-Wash, Muratcan, Jasa, Wright, Kambala deseler, tamam derim. Ama işte iş bu kadar basit değil. Çok tehlikeli ve ters bir takım olacaklar. Günlük performanslar ile Efes'i de, F.Ülker'i de, bizi de yenebilirler. Ama daha ötesi olmaz.

Takıma gelmeden önce keşke şu oyuncu bizim kadromuzda olsa denilen oyuncular vardır herkes için..Daha iyisi olmadığından değil,onu herhangi bir sebepten daha çok seversiniz ya,işte benim için o oyunculardan bazıları, Jasaitis,Shumpert,Lakovic idi..Shumpert'ı Beşiktaş'da gördüğüm andan itibaren hep istemiştim.Aynı şekilde Lakovic'i de her zaman istemişimdir..Jasaitis'i de Litvanya'nın en iyi olduğu dönemlerde kenardan geldiği zamanlarda şu adam keşke bize gelse diyip durmuşumdur..

Keşke Telekom yerine biz alabilseydik,üstelik o bölgede ihtiyacımız da varken..Darius Washington'ı da izlemek zor olcak benim için ama Jasa çok başka koyacak bana..

beşiktaş kobe ile anlaşmış deniliyor. gelirse beşiktaş maçlarına giderim aga kobe fenomendir benim için. nbayi takip etmemin yegane temsilcisidir. eğer beşiktaş bu transferi gerçekleştirirse kobe gibi bir ismin 1 maç bile beşiktaş forması giymesi çok büyük bir olay kobe bana göre aktif basketbolcular içinde en iyisidir ve fenomendir.aylık 500 bin euro söylentisi var.

Kobe'nin gelmesi, çağı kapatıp yeni bir çağ açar. Bu kadar net.

Orası öyle,ama 1 sezon lokavt olursa o zaman daha da süper olur izleme açısından..

Herşeye rağmen Beşiktaş'a kızgınım,kimi getirirlerse getirsinler,koskoca kulüp şov yapma peşinde..Bi plan program olmaz mı ya,o paralarla neler yapabilirler halbuki,ne adamlar alırlar..

takımımızın transfer sezonunu iyi degerlendirdigini düşünsem de jasa'yı d-wash'ı başka bir forma altında görmek biraz keyfimi kaçırıyor...ben galatasarayımın maçlarını ilk defa abdi ipekçi'de izleme şansı buldugumda bu adamlar gerçekten onurlu bir mücadele sergiliyorlardı ve ben onları gidip izlemekten büyük bir zevk alıyordum...şimdi telekom forması altında izlemek hatta telekom abdi'ye geldiginde o maça gidersem eger her ikisini de karşı takımın forması altında izlemek biraz yürek burkacak...

Batista 3 yıl Efes'te

Anadolu Efes bir süredir ilgilendiği Esteban Batista’nın bonservisinin (Letter of Clearance) kulübe ulaşmasının ardından transfere son noktayı koydu.

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Sağlık Merkezi’nde sağlık kontrolünü geçen Batista lacivert beyazlı ekibe üç senelik imza attı.

Uruguay Basketbol Milli Takımı’nın kaptanlığını da yapan 27 yaşındaki oyuncu NBA’e (Atlanya Hawks 2002-07) transfer olan ilk Uruguaylı oyuncu olma özelliğini elinde bulunduruyor.

Batista, Amerika’nın Las Vegas şehrinde düzenlenen 2007 Amerika Basketbol Şampiyonası’nda Uruguay forması altında maç başına 20.8 sayı ve 12.4 sayı ortalaması tutturarak şampiyonaya damga vurmuştu. Başarılı oyuncu bu sene yapılacak olan Amerika Şampiyonası’nda da Uruguay Milli Takımının kaptanı olarak mücadele edecek.

THY Avrupa Ligi’nde geçtiğimiz sezon Caja Laboral takımında 10 karşılaşmada forma giyen Batista 8.4 sayı, 6.3 ribaund ve 1.4 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Batista’nın pota altında takıma büyük güç katacağını vurguladı.

Özerhun sözlerine şöyle devam etti: “Batista pota altı pozisyonumuz için tam aradığımız tamamlayıcı özellikte bir oyuncu idi. Avrupa Ligi tecrübesi olması da ayrıca bir avantaj. Uzun oyuncu transferimiz Batista ile son buldu. Pota altında arzu ettiğimiz savunma sertliğini yarattığımızı düşünüyorum...”

d wash kendi takımındayken sevmeyenler şimdi ahlar vahlar içinde ama jasaitise bende üzüldüm çok kaliteli bir adam sporcu ahlakı ve oyunculuğu

ama efes pilsen 20 numara kadro kurdu bence süpürebilirler bu sene

Kağıt üzerinde en iyi kadro Efes'te olmak üzere. Pota altını muhteşem yaptılar, eğer Huertas'ı da alırlarsa 1-2 numara için de mükemmel bir hamle yapacaklar.. Daha önce de dediğim gibi, iş başta Ufuk Sarıca'da bitiyor ama gözümü korkutuyor ellerindeki kadro..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...