Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben Efes'in kadrosuna bakınca öyle bizden çok üstün F4 hedefleyecek bir kadro göremiyorum açıkçası.

Kerem-Huertas-Doğuş
Vujacic-Sinan
Kinsey-Cenk
Savanovic-Kerem
Barac-Batista-Ermal

Tutku-Ender-Lakovic
Gordon-Evren
Caner-Shipp-Shumpert
Songaila-Cevher
Furkan-Andric

1-2 numarada zaten müthiş bir rotasyona sahibiz ayrıca Vujacic'in beklenen katkıyı vermeyeceğini düşünüyorum. Efes bir Rakocevic'i yollayıp yeni bir Rakocevic aldı tebrik ederim. 3 numara bizim sorunlu bölgemiz deniyor. Bizim sorunlu bölgemizse Efes 3 numarasız oynuyor denilebilir açıkçası. 4 numara rotasyonu iki takımda da çok benzer. Ben Songaila-Cevher ve ara ara Shumpert'la Efes'in 4 numara rotasyonundan aşağıda kaldığımızı düşünmüyorum. 5 numarada kulübeye çakılı bir Ermal var ki ben onu hiç saymıyorum.Bir de Batista ve Barac gibi çok sert iki uzunları var. Tek sıkıntı bu noktada gibi gözüküyor ama bizim de Tutku-Ender-Lakovic gibi ikili oyunu seven guardlarımızı tamamlayan Andric ve Furkan gibi iki uzunumuz var. Bence Efes çok para döktü ama bunu yaparken yanlış tercihlerde bulundu. Bizse her sene üstüne koyarak gidiyoruz. Oturmuş bir sistemimiz var çok iyi bir koçumuz var ve bunun yanında inanılmaz bir taraftara sahibiz. O yüzden bu sezon öncesi oluşan karamsarlığa bir anlam veremiyorum. Bence biz bu sene de Efes'in önünde olacağız. Tek yapmamız gereken takıma ve koça güvenip, takımımızı desteklemek.

Bende sizin gibi düşünüyorum ve şampiyon olacağımıza inanıyorum..

Melih yazının geneli doğru ama kağıt üstünde bu kadro bizle feneri 5le çarpar. Kağıt üstündekini parkeye yansıtırlarsa çok acayip şeyler yaparlar bu sene. Bu kadroya göre temel çekince noktası teknik heyetlerinin göstereceği performans ile Vujacic'in performası. Yoksa Efes'in kadrosu şu hali ile Avrupa'nın sayılı kadroları arasına girdi bile.

Tamam Galatasaraylıyız da hepimiz, biraz da objektif yaklaşmak lazım. Son 8'e çok yakınlaşmış 2 takımdan bahsediyoruz. Efes ve FB Ülker. Bu takımlar kadrolarını da geliştirdiler bir yandan. Efes özellikle büyük adımlar attı. Fenerbahçe de geçen sezondan çok daha iyi olmasa da iyileştirdiler kadroyu. Son 8 için oldukça iddialı 2 takımı işaret ederek, "bizim de onlardan aşağı kalır yanımız yok" diyebilmek bana tuhaf geliyor. Benim öz değerlerim el vermiyor böyle iddialarda bulunmaya.

Efeste Allahtan Kenar yönetiminde Ufuk Sarıca var..Yoksa bayağı tehlikeli geliyorlar..Ufuk Sarıcaya güveniyorum..

Tamam Galatasaraylıyız da hepimiz, biraz da objektif yaklaşmak lazım. Son 8'e çok yakınlaşmış 2 takımdan bahsediyoruz. Efes ve FB Ülker. Bu takımlar kadrolarını da geliştirdiler bir yandan. Efes özellikle büyük adımlar attı. Fenerbahçe de geçen sezondan çok daha iyi olmasa da iyileştirdiler kadroyu. Son 8 için oldukça iddialı 2 takımı işaret ederek, "bizim de onlardan aşağı kalır yanımız yok" diyebilmek bana tuhaf geliyor. Benim öz değerlerim el vermiyor böyle iddialarda bulunmaya.

Serhat objektif olmak istemen gayet doğal ve güzel bir şey,öz değerlerin de aynı şekilde..Ama sen sadece oturduğu yerden hiçbirşeyi beğenmeyen yaşlı huysuz amcalar gibi davranıyorsun,yani mantıklı konuşsan neyse..Hadi mantık göreceli birşey gibi durabilir,daha soyut bir kavram,ama ortada somut veriler de var..

Senin yere göğe sığdıramadığın Fenerbahçe'nin en iyi dönemi geçen sene 2.yarısı ile bu senenin ilk yarısı arasındaydı..Yani uzunları sağlamken..Biz Fenerbahçe'yi geçen sene en verimli oldukları dönemde yendik,bırak bu seneyi yani..Eze eze yenmiştik hem de..

Tutturmuşsun bu sene kendilerini geliştirdiler diye..Bogdanovic mi? Jerrells mı? Gist mi? Gidenler de bunlar..Sarunas Jasikevicius, Darius Lavrinovic, Sean May..Bak şimdi Jasikevicus beklenen seviyenin çok altındaydı ama yine de çok zeki bir oyuncuydu..Final serisinde o baskı altında leblebi gibi 3 sayılık atıyodu,çok profesyonel şekilde faul aldırıyodu,faulleri desen gözü kapalı atıyodu..Lavrinovic geldiğinde iyi başladı,sonra çok tutuklaştı ama gitmeye yakın yine ritmini buldu..Sean May,hiç birşey yapamıyodu,EL de dahil özellikle bizimle oynanan final serisinde en çok eksikliğini hissettikleri oyuncu oldu..O May sayesinde 2 maç aldılar kafadan..

Gelen isimlerden bir tek Gist çok yararlı olabilirdi o da gitti mi gitcek mi neyse ne..Fenerbahçe benim beklediğim şekilde transfer yapmadı,hala çok kaliteli bir kadrosu var ama bu sene en fazla yerinde saymışlardır diyebilirim..

Efes'e gelince,aldıkları isimler çok sağlam isimler..Huertas gelirse ayrı,bu şekilde ayrı değerlendirmek lazım..Bu şekilde devam ederlerse o uzunlar bizim uzunlar karşısında nasıl zorluk yaşayacak bak gör..Biz 3 tane uzunla Fener'in uzunlarına kök söktürdük,çoğu zaman sahadan sildik bir kaçını..Ha diceksin ki ribauntlarda neden sıkıntı yaşadık o zaman? E bir zahmet sahada 2 tane uzun kırk yılda bir oluyodu,olanlar tek başına yoruluyodu,bence beklentilerin çok üzerinde başarılı oldu bizim uzunlar..

Şimdi o geçen seneki uzunların üzerine Cevher gibi atletik biri,Furkan gibi pota altı ve ribaunt canavarı(ki atışları da bayağı sağlamlaşmaya başladı) ve en önemlisi Songaila gibi ayakları çabuk ve oyun zekası çok yüksek biri geldi..Sen takip etmiyorsun herşeyi..Milli takımları da dikkatli izlememişsin,boşuna izledim falan da deme bana..Bir kaç sene önceki Litvanya takımında Songaila önüne geleni eziyodu,uzun kısa farketmeden..O Songaila bize değil de Fb ya da Efes'e gitseydi sen şimdi övgüler yağdırıyodun.

Dediğim gibi senin sorunun burda söyleyenler gibi Fbli falan olman değil,senin sorunun memnun olmamak..Bu Galatasaray ile ilgili değil bence senin yaşantınla ilgili..Özel hayatında belli mutsuzluklar falan mı var buraya taşıyorsun,sadece anlamaya çalışıyorum..Biz de eksiklikler hatta yanlışlar olduğunu yeri gelince söylüyoruz ama senin gibi hakettiği değerin çok altında göstererek değil..

Bu arada Fenerbahçe Ülker'de yabancılar kim olacak? Emir yerli statüsünde olacaktır artık. Vidmar'ı da devşirme oyuncu olarak listeye yazacaklardır. Ukic, Jerrells, Bogdanovic ve Tomas kalıyor geriye. Fener 6 yabancıyla çıkar yola diye tahmin ediyorum. Bu noktada 6. yabancı cezasına göre Gist veya başka bir uzun olacaktır. Yine 4 numaraya Landry gibi birisini alırlar. Gayet iyi takım olurlar.

Serhat objektif olmak istemen gayet doğal ve güzel bir şey,öz değerlerin de aynı şekilde..Ama sen sadece oturduğu yerden hiçbirşeyi beğenmeyen yaşlı huysuz amcalar gibi davranıyorsun,yani mantıklı konuşsan neyse..Hadi mantık göreceli birşey gibi durabilir,daha soyut bir kavram,ama ortada somut veriler de var..

Senin yere göğe sığdıramadığın Fenerbahçe'nin en iyi dönemi geçen sene 2.yarısı ile bu senenin ilk yarısı arasındaydı..Yani uzunları sağlamken..Biz Fenerbahçe'yi geçen sene en verimli oldukları dönemde yendik,bırak bu seneyi yani..Eze eze yenmiştik hem de..

Tutturmuşsun bu sene kendilerini geliştirdiler diye..Bogdanovic mi? Jerrells mı? Gist mi? Gidenler de bunlar..Sarunas Jasikevicius, Darius Lavrinovic, Sean May..Bak şimdi Jasikevicus beklenen seviyenin çok altındaydı ama yine de çok zeki bir oyuncuydu..Final serisinde o baskı altında leblebi gibi 3 sayılık atıyodu,çok profesyonel şekilde faul aldırıyodu,faulleri desen gözü kapalı atıyodu..Lavrinovic geldiğinde iyi başladı,sonra çok tutuklaştı ama gitmeye yakın yine ritmini buldu..Sean May,hiç birşey yapamıyodu,EL de dahil özellikle bizimle oynanan final serisinde en çok eksikliğini hissettikleri oyuncu oldu..O May sayesinde 2 maç aldılar kafadan..

Gelen isimlerden bir tek Gist çok yararlı olabilirdi o da gitti mi gitcek mi neyse ne..Fenerbahçe benim beklediğim şekilde transfer yapmadı,hala çok kaliteli bir kadrosu var ama bu sene en fazla yerinde saymışlardır diyebilirim..

Efes'e gelince,aldıkları isimler çok sağlam isimler..Huertas gelirse ayrı,bu şekilde ayrı değerlendirmek lazım..Bu şekilde devam ederlerse o uzunlar bizim uzunlar karşısında nasıl zorluk yaşayacak bak gör..Biz 3 tane uzunla Fener'in uzunlarına kök söktürdük,çoğu zaman sahadan sildik bir kaçını..Ha diceksin ki ribauntlarda neden sıkıntı yaşadık o zaman? E bir zahmet sahada 2 tane uzun kırk yılda bir oluyodu,olanlar tek başına yoruluyodu,bence beklentilerin çok üzerinde başarılı oldu bizim uzunlar..

Şimdi o geçen seneki uzunların üzerine Cevher gibi atletik biri,Furkan gibi pota altı ve ribaunt canavarı(ki atışları da bayağı sağlamlaşmaya başladı) ve en önemlisi Songaila gibi ayakları çabuk ve oyun zekası çok yüksek biri geldi..Sen takip etmiyorsun herşeyi..Milli takımları da dikkatli izlememişsin,boşuna izledim falan da deme bana..Bir kaç sene önceki Litvanya takımında Songaila önüne geleni eziyodu,uzun kısa farketmeden..O Songaila bize değil de Fb ya da Efes'e gitseydi sen şimdi övgüler yağdırıyodun.

Dediğim gibi senin sorunun burda söyleyenler gibi Fbli falan olman değil,senin sorunun memnun olmamak..Bu Galatasaray ile ilgili değil bence senin yaşantınla ilgili..Özel hayatında belli mutsuzluklar falan mı var buraya taşıyorsun,sadece anlamaya çalışıyorum..Biz de eksiklikler hatta yanlışlar olduğunu yeri gelince söylüyoruz ama senin gibi hakettiği değerin çok altında göstererek değil..

Şimdi objektif olmak bumudur?

Nasıl oluyor da adamlar yerinde sayıyor...Bir takımın başarılı olması onun illa çok transfer yapmasına yada İsmi olan oyuncular almasına bağlı değildir...F4 oynayan Sieanada kaç tane isimli adam vardı ki...Hem birde kendimizi kandırıyoruz...Kök söktürdük de ne oldu Adamlar 2 kupayı da aldı sonuçta....Sonuca gittiler...

Birde adamların aldığı Tüm oyuncular öyle yada böyle EL de süre almış isimler küçümsememek lazım bence 5 senedir ligin zirvesindeler çalışıp geçmek BİZE YAKIŞIR...

Sonra bizim transfelerinde eleştirilecek çok yanı var...Ender düşüşte 2 senedir yokları oynuyor...Lakoviç iyi hoş adam hucumda iyi ama savunma?Gordon geçen sene potaya bakmadı bakalım ne yapacak kapalı kutu...Songaila transferi iyi ama o da geçen sene pek süre almadı takımında...Cevher alınabılecek en mantıklı adamdı sonuçta...Yani bizimde transfer konusunda sıkıntılarımız var bence...

Fülker ise bene oturmuş bir takımdı...Eksık oyuncuları nasıl döner naparlar o muamma ama bence Efese göre avantajları 1.SEYİRCİ 2.Takım olmayı erken başaramaz Efes 3.Aydın Örs...

Yani ben rakipleri incelerken biraz duygusal davranıldığından yanayım...Yazının Efes ile olan bolumune katılıyorum...Takım olmaları pek kolay olmaz...Başlarında da ACEMİ bir adam var...Transferleri de Engin Özerhun yapıyor Ufuk a soran olmaz bence!

Furkan EL seviyesinde mi değilmi bunu göreceğiz..Çok zor bir kura çektik elemelerde umarım kalırız...EL e...

Ben takımdan umutluyum ama dediğim gibi zor ve uzun bir yol var önumuzde...Geçen sene ŞAMPİYONLUK kelimesi uzaktı nereyse yakınlaşmıştı Takım ama olmadı..Bu sene hedef ŞAMPİYONLUK çok ama çok uzun ve zor bil yol...

Şimdi objektif olmak bumudur?

Nasıl oluyor da adamlar yerinde sayıyor...Bir takımın başarılı olması onun illa çok transfer yapmasına yada İsmi olan oyuncular almasına bağlı değildir...F4 oynayan Sieanada kaç tane isimli adam vardı ki...Hem birde kendimizi kandırıyoruz...Kök söktürdük de ne oldu Adamlar 2 kupayı da aldı sonuçta....Sonuca gittiler...

Birde adamların aldığı Tüm oyuncular öyle yada böyle EL de süre almış isimler küçümsememek lazım bence 5 senedir ligin zirvesindeler çalışıp geçmek BİZE YAKIŞIR...

Sonra bizim transfelerinde eleştirilecek çok yanı var...Ender düşüşte 2 senedir yokları oynuyor...Lakoviç iyi hoş adam hucumda iyi ama savunma?Gordon geçen sene potaya bakmadı bakalım ne yapacak kapalı kutu...Songaila transferi iyi ama o da geçen sene pek süre almadı takımında...Cevher alınabılecek en mantıklı adamdı sonuçta...Yani bizimde transfer konusunda sıkıntılarımız var bence...

Fülker ise bene oturmuş bir takımdı...Eksık oyuncuları nasıl döner naparlar o muamma ama bence Efese göre avantajları 1.SEYİRCİ 2.Takım olmayı erken başaramaz Efes 3.Aydın Örs...

Yani ben rakipleri incelerken biraz duygusal davranıldığından yanayım...Yazının Efes ile olan bolumune katılıyorum...Takım olmaları pek kolay olmaz...Başlarında da ACEMİ bir adam var...Transferleri de Engin Özerhun yapıyor Ufuk a soran olmaz bence!

Furkan EL seviyesinde mi değilmi bunu göreceğiz..Çok zor bir kura çektik elemelerde umarım kalırız...EL e...

Ben takımdan umutluyum ama dediğim gibi zor ve uzun bir yol var önumuzde...Geçen sene ŞAMPİYONLUK kelimesi uzaktı nereyse yakınlaşmıştı Takım ama olmadı..Bu sene hedef ŞAMPİYONLUK çok ama çok uzun ve zor bil yol...

Ben duygusal bakmıyorum valla bu işlere,hatta duygusal bakanlarla da tartışıyorum hep..Rahatsız olduğum bir konu var,beni eleştirenler eleştirsin ama lütfen önceden ne yazmışım üşenmeyip okusun,ben herkes için öyle yapıyorum..Böyle boşuna cevap veriyorum bazen..

Fener için neler yazmışım zamanında,uyumundan,kalitesinden,oku lütfen..Neyse tekrar söyleyeyim..Eğer ki Fener bu sezonun başındaki ritmi süredürebilseydi EL de rahat rahat Final oynarlardı..Olmadı,beklemediğim şekilde çok dağıldılar ve çok basit şekilde elendiler..

Fener'in aldığı adamlar Gist dışında ne kadar kaliteli? Kadrosundakilerden daha kötü adamlar almanın mantığı yok..Ukic ile olmadığını gördükleri halde yine oyunu çok iyi yönlendirmeyen bi guard aldılar..Bogdanovic gibi iyi bir şutör aldılar ama Tomas,Emir,Ömer'i hiçbir konuda geçemez onun dışında..Bir tek Gist çok sağlam olmuştu onun da olayları malum..

Fener kötü takım demiyorum ben,orda da belirtmişim,hala çok kaliteli kadroları var,ama geçen seneden ileriye gidemediler,sağlık durumlarını buna dahil etmiyorum,ben kadroları karşılaştırıyorum sadece..Gist kalacak mı,ya da yerine kim gelecek,ona göre ayrı değerlendirilir ama Gs ile Fb arasındaki makas çok daraldı.Hangisi öndedir o tartışılır ama hangisi olursa olsun aralarındaki fark çok azaldı o bi gerçek..

Şimdi gelelim şu bizim alınanlara..Ben şu olaya bayılıyorum..O düşüşte,şu oynamadı,bunun nesi vardı da aldık vb..Adamlar başta geldiğinde demediğimizi bırakmıyoruz,sonra bizi başarılı yaptıklarında omuzlarda taşıyoruz..

Ermal geldiğinde laf etti bir çok kişi..Andric için öyle..Haluk için de öyle..Sonra gördük performanslarını değil mi?

Lako-Songaila gibi kariyerli adamlar için laf etmek bile yanlış..Alındıysa alındı..Yanlış diyorum şundan dolayı,aldığın adam Vujacic değil,kariyeri ortada,e senin güvendiğin ekip yine güvenmiş getirmiş..Bekleyip göreceksin..Hagi bize geldiğinde çıkışta mıydı? Bizde efsane oldu ama..Bazı oyuncular vardır riske girilir,bazıları vardır girilmez..Şimdi sen önceden Rako gibi bi durum yaşamış olan kulüp olarak Vujajic gibi adamı o kadar para verip alarak riske giriyorsan,sonra da başarısız olursan sana gülerler,hem de ağızlarıyla da değil..

Denenecek,tutabilir de tutmayabilir de..Fener Jasikevicius'u aldı olmadı,ya olsaydı? Aynı şekilde zamanında biz Gurovic'i..Zizic'i..Tuttuğu zaman kimsenin gıkı çıkmıyor,hemen omuzlara alıyor,tutmadığı zaman herkes ben söylemiştim diyor..Bjk değiliz ki sırf Allen Iverson'ı alıp ondan birşeyler bekleyelim..Biz oyunculardan önce sisteme güvenen bir takımız,diğer takımlardan bizi ayıran en temel fark bu..

Sevgili Sarper...

Şimdi bir adamın isminin flaş olmaması onun kötü oyuncu olduğu anlamına gelmez...Hatırlarmısınız bilmem 4 sene önce Fbülker Solomon dışında sıradan yabancılarla Efesi 4-0 süpürmüştü...Takım kimyası çok önemli ki adamlar neyi dusundü ilk etapta...Bizim sistemde bize delici ve sert savunma yapan bir Guard lazım kım var?Diamantidis alabılırmısın olmaz...Maccaleb var olmadı...Baktılar Gist de var...Geçen sene 2 li oyunlarla birçok takımın canını yakan 2 liyi takımlarında buluşturdular...Sonuçta Jerels bir kumar olabılır ama 2 sene sonra bir Mccaleb yada Mcıntyre olabılır kı Çok fazla isteyen takım vardı sene ortasında...

Sonra Bogdanoviç konusu muamma bir şutör alacaklardı adam tanıdığı adamı aldırdı bu çok doğal adamda zaten 20 li sıralardan 1. TURDA Draft edildi...Ben bizim politikamızı da beğenıyorum ayrıca...Takım üzerine adamlar alındı...Ermal kayıp...

Efes iyice Transfer şampiyonu olmaya aday...Takım kurguları zor oturur...Amma abartılıyor bu Huertas geçen sene Kendine oynuyor diye eleştirildi adam durmadan...Kerem den başka Guardları yok esas anlamda...

Olay şu aslında 2 tane takım olmayı başarmış takım var...1-gs 2-fb...Efes bunu başarırmı başarırsa zor bir lig olur...Haa baaramazsa Aralıkta Bye bye SARICA...

Banvit transferde akıllı bir yol izlemeye devam ediyor,tabiki bu hamleler onları şampiyon yapacak hamleler değil ama herzaman ifade ettiğim gibi Banvit heryıl üzerine koyuyor,heryıl daha da iyi bir takım oluyor.

Kerem-Huertas-Doğuş
Vujacic-Sinan
Kinsey-Cenk
Savanovic-Kerem
Barac-Batista-Ermal
Şu Efes kadrosu iyi kadrodur , malizetli kadrodur bunu anlarım ama sıkışık bir zamanda skoru kim üstlenecek ? Tamam belki hepsi opsiyon ama hiç biri top elindeyken skor üreten , yani sazı eline alan adamlar değil.
Kinsey Türk statüsünde iken 5 yabancıları var şu an. 3 numara alırlarsa kim çıkacak bu kadrodan ? Huertas'tan vazgeçerse intihar eder . Geçen sene benchte hapsolan Sinan ve Cenk'e güvenip Vujacic'i , yani milyonlar verdiği oyuncusunu da kesemez. Savanovic'i keserse Kerem 40 dakika oynamak zorunda kalır ya da Efes'in pota altı tır gibi olur. Barac'ı keserse de 4 uzun kalır.
Sonuç olarak Efes kadrosu bana göre dengesiz , yönetilmesi başından beri zor olacak bir kadro. Ve en önemlisi dış skoreri yok. Öyle kur kadroyu gelsin Euroleague filan demek saçma düşünceler. Eğer o kadar kolay olsa o kupa her sene Tsartsaris'in eline değmezdi.

1. Dış skoreri nasıl yok Efes'in? Vujacic ne oluyor.

2. Takımdan 6. yabancı olarak duruma göre Batista veya yeni transfer kesilecektir. Euroleague'de kesmeye zaten gerek yok ayrıca.

@serhat
Emir hiç bir zaman yerli statüsünde oynayamaz kendisi bariz devşirmedir. Daha önce başka milli takımda oynamış alt yapısı tamamen dış kaynaklı olan genç-yıldız milli takımlarda oynamamış oyuncu nasıl oluyorda yerli oluyor?
Yok Emir yerli, Vidmar devşirme gist adanalı olduğu için yerli?? böyle kulaktan duyma yalan haberler inanmayın lütfen. Federasyonun yönetmeliği bu konuda çok açık.
Emir devşirme diğerleri yabancı. nokta.
Diğer yandan Lakoviç ile Vujacic'i karşılaştırmaya gerek yok ikiside iyi oyuncu. Önemli olan takım içinde verecekleri katkı.
Son olarak hep tekrar ettiğim şey İyi bir 5 numara bizim takıma lazım.

1. Dış skoreri nasıl yok Efes'in? Vujacic ne oluyor.

2. Takımdan 6. yabancı olarak duruma göre Batista veya yeni transfer kesilecektir. Euroleague'de kesmeye zaten gerek yok ayrıca.

Vujacic-Sinan
Kinsey-Cenk

Bu adamlara mı güvenecen dış skorda? Vujacic'in da nasıl bir halt olduğunu gayet iyi biliyoruz Nba'den, zayıf Nets ile oynadığı maçlar gösterge değil iddiasız maçlarda yaptığı işler umrumda değil. Sen kendi adamlarını küçümseyip Vujacic'i göğe çıkarmaya devam et, Shipp'i dış şutu ile eleştirip Kinsey'e mükemmel transfer diyen de bir sensin heralde şurada, futboldan basketbola geçiş yapmışsın boşver sen futbolda kal basketbol izleme pek ya da 1 senedir basketbol izlediysen o birikimle konuşma.

@serhat
Emir hiç bir zaman yerli statüsünde oynayamaz kendisi bariz devşirmedir. Daha önce başka milli takımda oynamış alt yapısı tamamen dış kaynaklı olan genç-yıldız milli takımlarda oynamamış oyuncu nasıl oluyorda yerli oluyor?
Yok Emir yerli, Vidmar devşirme gist adanalı olduğu için yerli?? böyle kulaktan duyma yalan haberler inanmayın lütfen. Federasyonun yönetmeliği bu konuda çok açık.
Emir devşirme diğerleri yabancı. nokta.
Diğer yandan Lakoviç ile Vujacic'i karşılaştırmaya gerek yok ikiside iyi oyuncu. Önemli olan takım içinde verecekleri katkı.
Son olarak hep tekrar ettiğim şey İyi bir 5 numara bizim takıma lazım.

Emir yerli statüsü kazanır milli formayı giydikten sonra.

Bu yil Fenerbahce,Galatasaray ve Banvit arasinda olur cekisme.Fenerbahce yine bir adim onde basliyor.Ama bizim takimimiza daha takviye gelecegini dusunursek basabas goruyorum.Banvitte bu ikiliyi zorlar.Efes bu kadro yapisiyla kritik dis saha maci kazanamaz Turkiye liginde.Kerem Tunceri ve Kerem Gonlum 1 yas daha yaslandilar.Turkiye liginde tum yuk onlarin uzerine binecek kaldirabileceklerini sanmiyorum.Karsiyaka,Banvit,Besiktas,Fenerbahce ve Galatasaray deplasmanlarindan galibiyetle donmesi cok zor Efesin.Kendi sahasindada deplasmani yasadigi icin o maclarda ortada.Basketbolda seyirci faktoru en az 10 sayidir.Efes Avrupa maclari disinda boyle bir avantaja sahip olmadigi icin ben ligde sans tanimiyorum Efese.Yabancilari Avrupada kendilerini gostermek isteyeceklerinden ve yabancilarin tamamini Avrupada rahatlikla kullanacagindan Avrupada daha sansli Efes.

Jasaitis, telekomla anlaştı. Önce D-Wash simdi de Jasaitis. Sevdiğimiz oyuncuları rakip takımda izlemek üzücü olacak biraz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...