Şimdi objektif olmak bumudur?
Nasıl oluyor da adamlar yerinde sayıyor...Bir takımın başarılı olması onun illa çok transfer yapmasına yada İsmi olan oyuncular almasına bağlı değildir...F4 oynayan Sieanada kaç tane isimli adam vardı ki...Hem birde kendimizi kandırıyoruz...Kök söktürdük de ne oldu Adamlar 2 kupayı da aldı sonuçta....Sonuca gittiler...
Birde adamların aldığı Tüm oyuncular öyle yada böyle EL de süre almış isimler küçümsememek lazım bence 5 senedir ligin zirvesindeler çalışıp geçmek BİZE YAKIŞIR...
Sonra bizim transfelerinde eleştirilecek çok yanı var...Ender düşüşte 2 senedir yokları oynuyor...Lakoviç iyi hoş adam hucumda iyi ama savunma?Gordon geçen sene potaya bakmadı bakalım ne yapacak kapalı kutu...Songaila transferi iyi ama o da geçen sene pek süre almadı takımında...Cevher alınabılecek en mantıklı adamdı sonuçta...Yani bizimde transfer konusunda sıkıntılarımız var bence...
Fülker ise bene oturmuş bir takımdı...Eksık oyuncuları nasıl döner naparlar o muamma ama bence Efese göre avantajları 1.SEYİRCİ 2.Takım olmayı erken başaramaz Efes 3.Aydın Örs...
Yani ben rakipleri incelerken biraz duygusal davranıldığından yanayım...Yazının Efes ile olan bolumune katılıyorum...Takım olmaları pek kolay olmaz...Başlarında da ACEMİ bir adam var...Transferleri de Engin Özerhun yapıyor Ufuk a soran olmaz bence!
Furkan EL seviyesinde mi değilmi bunu göreceğiz..Çok zor bir kura çektik elemelerde umarım kalırız...EL e...
Ben takımdan umutluyum ama dediğim gibi zor ve uzun bir yol var önumuzde...Geçen sene ŞAMPİYONLUK kelimesi uzaktı nereyse yakınlaşmıştı Takım ama olmadı..Bu sene hedef ŞAMPİYONLUK çok ama çok uzun ve zor bil yol...
Ben duygusal bakmıyorum valla bu işlere,hatta duygusal bakanlarla da tartışıyorum hep..Rahatsız olduğum bir konu var,beni eleştirenler eleştirsin ama lütfen önceden ne yazmışım üşenmeyip okusun,ben herkes için öyle yapıyorum..Böyle boşuna cevap veriyorum bazen..
Fener için neler yazmışım zamanında,uyumundan,kalitesinden,oku lütfen..Neyse tekrar söyleyeyim..Eğer ki Fener bu sezonun başındaki ritmi süredürebilseydi EL de rahat rahat Final oynarlardı..Olmadı,beklemediğim şekilde çok dağıldılar ve çok basit şekilde elendiler..
Fener'in aldığı adamlar Gist dışında ne kadar kaliteli? Kadrosundakilerden daha kötü adamlar almanın mantığı yok..Ukic ile olmadığını gördükleri halde yine oyunu çok iyi yönlendirmeyen bi guard aldılar..Bogdanovic gibi iyi bir şutör aldılar ama Tomas,Emir,Ömer'i hiçbir konuda geçemez onun dışında..Bir tek Gist çok sağlam olmuştu onun da olayları malum..
Fener kötü takım demiyorum ben,orda da belirtmişim,hala çok kaliteli kadroları var,ama geçen seneden ileriye gidemediler,sağlık durumlarını buna dahil etmiyorum,ben kadroları karşılaştırıyorum sadece..Gist kalacak mı,ya da yerine kim gelecek,ona göre ayrı değerlendirilir ama Gs ile Fb arasındaki makas çok daraldı.Hangisi öndedir o tartışılır ama hangisi olursa olsun aralarındaki fark çok azaldı o bi gerçek..
Şimdi gelelim şu bizim alınanlara..Ben şu olaya bayılıyorum..O düşüşte,şu oynamadı,bunun nesi vardı da aldık vb..Adamlar başta geldiğinde demediğimizi bırakmıyoruz,sonra bizi başarılı yaptıklarında omuzlarda taşıyoruz..
Ermal geldiğinde laf etti bir çok kişi..Andric için öyle..Haluk için de öyle..Sonra gördük performanslarını değil mi?
Lako-Songaila gibi kariyerli adamlar için laf etmek bile yanlış..Alındıysa alındı..Yanlış diyorum şundan dolayı,aldığın adam Vujacic değil,kariyeri ortada,e senin güvendiğin ekip yine güvenmiş getirmiş..Bekleyip göreceksin..Hagi bize geldiğinde çıkışta mıydı? Bizde efsane oldu ama..Bazı oyuncular vardır riske girilir,bazıları vardır girilmez..Şimdi sen önceden Rako gibi bi durum yaşamış olan kulüp olarak Vujajic gibi adamı o kadar para verip alarak riske giriyorsan,sonra da başarısız olursan sana gülerler,hem de ağızlarıyla da değil..
Denenecek,tutabilir de tutmayabilir de..Fener Jasikevicius'u aldı olmadı,ya olsaydı? Aynı şekilde zamanında biz Gurovic'i..Zizic'i..Tuttuğu zaman kimsenin gıkı çıkmıyor,hemen omuzlara alıyor,tutmadığı zaman herkes ben söylemiştim diyor..Bjk değiliz ki sırf Allen Iverson'ı alıp ondan birşeyler bekleyelim..Biz oyunculardan önce sisteme güvenen bir takımız,diğer takımlardan bizi ayıran en temel fark bu..