Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ilievski Mills'ten daha iyi olur Efes'e. Sarıca Sarıca diyoruz bu işin altından kalkabilir mi acaba? Ya kalkarsa...

Eyüp Bey zaten favori Miami'ydi. Bunu kimse inkar edemez. Dallas'ın iyi bir kadrosu vardı, ama kimse Wade-Lebron-Bosh'u geçebileceğini tahmin etmiyordu, ben de dahil...
Ancak Dallas'ın 8. sırada favori gösterilmesi bence biraz da duygusaldı, geçmişi de hesaba katılıyorduki haksız da değildi. NBA birincisi olup, 8. sıradaki takıma elenen ilk ekipti yanlış hatırlamıyorsam. İsim isim bakıldığında ilk 5 Stevenson haricinde All-Star'lardan oluşuyordu, ama o yıldızlar 1 sene daha yaşlanmış, daha gençken başarılı olamamışlardı. Ama o yaşlanan yıldızlar, öyle bir patlama yaptıki, ben Lakers serisinden sonra ciddi ciddi şampiyon olabileceklerini düşünmeye başlamıştım (Ondan önce açıkcası favorilerimden biri dahi değildi)
Neyse konumuza dönersek, Dallas açıkcası bizim için yanlış bir örnek değil. Efes çok güçlü ama bizim de iyi bir kadromuz var. Geçen seneden daha iyiyiz. Şampiyonluk şansımız kağıt üzerinde elbette Efesten az ama bu ligin 2 please'sinden biriyiz...Açıkcası kağıt üzerinde gerçeğe dönüşür mü dönüşmez mi bilemeyiz...
Benim açıkcası en güvendiğim mevki "koç". Ama Kerem'in endişesinde hem fikirim, ya Ufuk başarılı olursa (umarım olur ve Euroleague TR'ye gelir). Açıkcası Efesin kadrosunda yağ, un, şeker uygun kıvamda var kağıt üstünde. Herşey tarife uygun alındı. İş aşçılıkta bitiyor...
Bu arada İlevski Efeste...Bence iyi bir transfer. Belki Avrupa'nın 1. sınıf PG'lerini alamadılar, ama 2. sınıfın en iyilerinden birini aldılar. Şutu ve savunması iyidir. Kerem'e çok benzer oyun stili. Bence yararlı olur, tabi bir Huertas, Spanoulis olamaz...

Efes illievski ile sözleşme imzalamış. Bana kalırsa keremle aynı tip oyun kurucu patty mills olsa daha iyi olurdu sanki.Hani daha tempolu bir oyuncu ve hücuma çeşitlilik kazandırırdı. Ama böyle bir kadroyada oynatan bir guard olurdu tabii.

Deron-Kobe-Hawkins-Eze-Ömer

Avrupa'nın en iyi ilk 5'lerinden birisi.

Deron-Kobe-Hawkins-Eze-Ömer

Avrupa'nın en iyi ilk 5'lerinden birisi.

Yedektede Can Akın-Kemp-Serhat-Dudley-Barış gibi 10 dakika diğer oyuncuları yedekleyecek isimler var.Hatta Serhat Çetini oynatmayıp 2-3 de Kemp 20 dakika,aynı şekilde Dudley Barış yerine 20 dakika oynabilir.Yani şu rotasyon oluşur

Deron(30)-Can Akın(10)
Hawkins(30)-Kemp(10)-Serhat(0)
Kobe(30)-Kemp(10)
Eze(30)-Dudley(10)
Ömer(30)-Dudley(10)-Barış(0)

Duruma göre Can Akının süresi arttırılıp Kobe,Hawkins ve Deron dinlendirilebilir.Bence çok iyi kadro.Forumda neden bu kadar çok aşağılandığını anlamıyorum

BJK bir de Cemal Nalga'yı istiyordu. O gelirse, yanına da yine ortalama üstü bir combo forvet gelirse; BJK'nin kadrosu inanılmaz olur.

Yedektede Can Akın-Kemp-Serhat-Dudley-Barış gibi 10 dakika diğer oyuncuları yedekleyecek isimler var.Hatta Serhat Çetini oynatmayıp 2-3 de Kemp 20 dakika,aynı şekilde Dudley Barış yerine 20 dakika oynabilir.Yani şu rotasyon oluşur

Deron(30)-Can Akın(10)
Hawkins(30)-Kemp(10)-Serhat(0)
Kobe(30)-Kemp(10)
Eze(30)-Dudley(10)
Ömer(30)-Dudley(10)-Barış(0)

Duruma göre Can Akının süresi arttırılıp Kobe,Hawkins ve Deron dinlendirilebilir.Bence çok iyi kadro.Forumda neden bu kadar çok aşağılandığını anlamıyorum

Bu kadronun Aralık'ı zor göreceğinden veya aralık ayına kadar olan maliyetinin 8-9 milyon doları bulabileceğinden olmasın Onur?

Avrupanın en muhteşem hayali 5i ahahaha :D Harbiden çok komik şeyler var burda lan ahaha :D Adamlarda sözleşmeli 4 oyuncu mu ne var ama Avrupanın en iyi kadrosu onlarda :D :D

Beşiktaşın yapılanmasını çok küçümsemeyi doğru bulmuoyrum. Çok iyi oyuncular, çok makul ücretlerde kabul ettiler Beşiktaşa gelmeyi. Öyle çok abes rakamlar yok, Deron ve de bir nba oyuncusunun maliyetini başkan kendisi karşılıyor , kalan için de 5 milyon dolar gibi bir bütçe var. Eğer yönetim sabote etmezse; çok uygun fiyata iyi bir kadroları olacak.

Not: Kontratların tamamında iki tarafın da imzası var. Yani, öyle " olm transferler hayali" gibi bir durum yok. Lakin , bildiğim kadarıyla kontratlarda Beşiktaş belli bir tarihe kadar belli yükümlülükleri yerine getirmezse kontratlar deaktive olur maddesi var. Ve o yükümlülükleri şu ana kadar tam da yerine getirebilmiş değiller çoğu oyuncuda. Gidenler de kontratları boşa düştüğü için gittiler, Beşiktaş aslında " anlaşmamış" olduğu için gitmediler.

Ben Beşiktaş taraftarının yerinde olmak istemezdim,bu bir doyum yaratacak kadro anlamında gelebilecek en iyi oyuncular gelmiş olacak ama bu biraz sahte birşey normal şartlarda bu oyuncuların Beşiktaş'ta oynaması imkansız gelecekler belli bir zaman kalacaklar ama dediğim gibi bana göre herşey sahte olacak,gerçek bir basketbolsevere Beşiktaş'ın yaptığı değil Galatasaray'ın yaptığı keyif verir,yavaş yavaş,akıllı hamlelerde,heryıl daha yukarıya çıkarak,büyük başarılara giden bir yolculuk Galatasaray'ın yaptığı ve çok keyifli birşey bu,Beşiktaş'ın başına gelen şöyle "Normal hayatta sıradan bir kişinin kısa bir süre içinde bir köşkte yaşamaya başlaması,milyon dolarlık arabalara binmesi gibi" bu birden olunca iyi sonuçlar vermez,spor anlamında düşündüğümüz zaman oradada sonuç değişmeyecektir bence.

*Kobe yerine Spanoulis alınsa evet gerçekçi bir iş derdim,Deron yerine Teodosic alınsa evet bunlar gerçekten güzel hamleler derdim ama şuan yapılan bana çok suni geliyor.

Banvit'den yabancı konusunda pek ses seda yok bir tek Cliff hammonds ile anlaştılar bildiğim kadarı ile Birde Davis takımda kaldı Simmons TC vatandaşı olacak deniyordu yani 3 yabancı hakları daha var .

Banvit'den yabancı konusunda pek ses seda yok bir tek Cliff hammonds ile anlaştılar bildiğim kadarı ile Birde Davis takımda kaldı Simmons TC vatandaşı olacak deniyordu yani 3 yabancı hakları daha var .

Fikstür çekimindeki önceki röpörtajda banvitin menajeri yabancı bir 4 alıp transferi kapatacaklarını söyledi. bence bu sene banvit pek yatırım yapmıyacak yine, rakiplerinin artan devasa bütçeleri sebebiyle.

Beşiktaşın yaptığı iş bir parmak bal kıvamındadır,öteye geçmez kesinlikle..hakikaten iyi bir kadro kursalardı ve üstüne de bir tane bu şekilde bir nba oyuncusu alsalardı,o tatlının kaymağı olurdu..Şimdi ise dışı gösterişli içi çürük bir şey gibi oldu..

Deron Williams aylık 300.000 dolar gibi bir para alıcakmış,kobe olayının olmicağı söyleniyor..O olmazsa Kevin Durant gelicekmiş o da aylık 700.000 dolar istiyormuş vs vs..tamam bu paralar yıldırım demirörene dokunmuyor olabilir ama yapılan iş takım zerre kadar düşünülmeden tamamen reklam amaçlı,beşiktaşın mendes denilen menajerin oyuncağı olmasıyla ilgili bir durum..Tamam deron williamsı izlemek güzel bişey olucak ama beşiktaşa ne katıcak,sabun köpüğü misali..

Deron williamsı baz alalım aylık 300.000 dolar kontratlar genelde 10 ay üzerinden yapılıyor sanırım..3 milyon dolar para demek..Madem böyle bir para harcanıyor ve bütçeye dahil değil başkan karşılıyor..

Böyle bir durumda 3'er milyon dolara oynayacak 2 tane avrupa çapında yabancı alabilirdin..Bu paralara bir tane müthiş pg bir tane de pivot alırdın..Etrafına da eklemeler yaparak müthiş kadrolar kurabilirdin..Lokavt bitmesin diye dua etmek zorunda da kalmazdın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...