Eyüp Bey zaten favori Miami'ydi. Bunu kimse inkar edemez. Dallas'ın iyi bir kadrosu vardı, ama kimse Wade-Lebron-Bosh'u geçebileceğini tahmin etmiyordu, ben de dahil...
Ancak Dallas'ın 8. sırada favori gösterilmesi bence biraz da duygusaldı, geçmişi de hesaba katılıyorduki haksız da değildi. NBA birincisi olup, 8. sıradaki takıma elenen ilk ekipti yanlış hatırlamıyorsam. İsim isim bakıldığında ilk 5 Stevenson haricinde All-Star'lardan oluşuyordu, ama o yıldızlar 1 sene daha yaşlanmış, daha gençken başarılı olamamışlardı. Ama o yaşlanan yıldızlar, öyle bir patlama yaptıki, ben Lakers serisinden sonra ciddi ciddi şampiyon olabileceklerini düşünmeye başlamıştım (Ondan önce açıkcası favorilerimden biri dahi değildi)
Neyse konumuza dönersek, Dallas açıkcası bizim için yanlış bir örnek değil. Efes çok güçlü ama bizim de iyi bir kadromuz var. Geçen seneden daha iyiyiz. Şampiyonluk şansımız kağıt üzerinde elbette Efesten az ama bu ligin 2 please'sinden biriyiz...Açıkcası kağıt üzerinde gerçeğe dönüşür mü dönüşmez mi bilemeyiz...
Benim açıkcası en güvendiğim mevki "koç". Ama Kerem'in endişesinde hem fikirim, ya Ufuk başarılı olursa (umarım olur ve Euroleague TR'ye gelir). Açıkcası Efesin kadrosunda yağ, un, şeker uygun kıvamda var kağıt üstünde. Herşey tarife uygun alındı. İş aşçılıkta bitiyor...
Bu arada İlevski Efeste...Bence iyi bir transfer. Belki Avrupa'nın 1. sınıf PG'lerini alamadılar, ama 2. sınıfın en iyilerinden birini aldılar. Şutu ve savunması iyidir. Kerem'e çok benzer oyun stili. Bence yararlı olur, tabi bir Huertas, Spanoulis olamaz...