Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ligin ilk 4'ü kesin benm gözümde Galatasaray,Efes,Fener,Banvit 5.kim olur bilemem ama Karşıyaka,Telekom,Beşiktaş arasında bir savaş olur muhtemelen.

Telekom'un kadrosunun çok dengesiz olduğunu düşünen bir tek ben miyim? Sanırım, Tanju da öyle düşünüyor ki ilk dört tahminine almamış. Potaaltındaki Okur-Wright-Kambala üçlüsü kağıt helva kıvamında savunmada. Hücumda yetenekliler; ama yan yana ne kadar iyi olur şüpheli.

Efes, Olympiacos'u yine yendi

Anadolu Efes’te sayıları şu oyuncular kaydetti:

Doğuş Balbay 2 sayı, 2 ribaunt, 1 asist, Kerem Tunçeri 2 sayı, 3 asist, 2 top çalma, Vlado Ilievski 3 asist, 1 top çalma, Sasha Vujacic 16 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, 3 top çalma, Tarence Kinsey 3 sayı, 5 ribaunt, Dusko Savanovic 2 sayı, 3 ribaunt, Cenk Akyol 1 asist, Sinan Güler 9 sayı, 2 ribaunt, 3 top çalma, Gökhan Şirin 1 ribaunt, Esteban Batista 18 sayı, 9 ribaunt, 2 top çalma, Ersan İlyasova 7 sayı, 2 ribaunt, Ermal Kurtoğlu 8 sayı, 2 ribaunt.

Telekom'un kadrosunun çok dengesiz olduğunu düşünen bir tek ben miyim? Sanırım, Tanju da öyle düşünüyor ki ilk dört tahminine almamış. Potaaltındaki Okur-Wright-Kambala üçlüsü kağıt helva kıvamında savunmada. Hücumda yetenekliler; ama yan yana ne kadar iyi olur şüpheli.

Bence bu sene Telekom öyle bir hücum yapacak ki savunmaya ihtiyacı kalmayacak pek..Ayrıca uzunların ikisi kalın biri atletik,o yönden savunmada içeri kolay girmeler engellenir diye tahmin ediyorum..

Banvit yıllardır aradığı takımı bir seviyeyi yukarı çıkaracak oyuncuyu bulamadı, başkanları epeydir sadece bir oyuncuya 1 milyon dolar verecek bütçemiz var demesine rağmen. D'or Fischer için bastırmışlar fakat oyuncu istememiş, gelse fark yaratırdı kanımca. Ben bu sene 4. averajla Telekom olacağını düşünüyorum. Doğrudur hazırlık maçlarında izlediğimiz Telekom gerçekten savunma anlamında gayretli değildi ama bu seneki kadro kalitesi Banvit'e nazaran üstün. Mental açıdan da iyi oyunculara sahipler bu sene. Mehmet Okur'un gidişi onlara yarayabilir, savunmasıyla tanıdığımız Nedim daha çok süre alacak onun gidişiyle.

Banvit'ten nefret ederim de bu takımın 4.lüğüne sağlam gözle bakıyorum niye bu kadar küçümseniyo anlamıyorum. Simmons da Türk statüsnde oynayacak dolayısıyla 1 yabancı daha alacaklar, kadrolarına Serkan,Erkan,Cemal gibi ilk 5'de katkı verecek Türk oyuncular katıldı Simmons'un da Türk statüsünde oynamasıyla Türk rotasyonu olarak ligin iyi takımlarından Banvit. Son senedeki başarılarını sağlayan kemik kadronun en iyi 2 ismi Barış Ermiş ve Davis de duruyor hatta Lance Williams da önemli katkı verdi son senelerde onlara o da duruyor. Geçen seneye göre ayrılan yabancılar Golubovic ve Juan Dixon ki Dixon 1-2 maç patlama yaptı onun dışında kötüydü Golubovic-Bajramovic arasında da uçurum yok. Hammonds pek beğendiğim bir guard değildir ama geçen seneki Dixon kadar oynar heralde. Türk kadrosu güçlenmesiyle geçen seneye göre güçlenmiş Banvit var, oturmuş bir sistemleri var iç sahada da kazanıyorlar bir şekilde güçlü rakipleri bile yenebiliyorlar.

Telekom'un sorunu Efes gibi kadro değildi yapısaldı, Efes bu sene yeni sisteme geçip o yapısal problemi aşmaya çalışıyor, Telekom bu problemi aşmalı önce. Hazırlık maçlarında da savunma ile alakası yoktu ki zaten Kambala ve Wright'li pota altından savunma zor beklenir, Nedim'e çok süre verilmezse orada çok sıkıntı yaşanır. Zaman zaman önemli maçlar kazanabilir Telekom ama 4.lüğün kuvvetli adayıdır diyemiyorum.

Banvit'ten nefret ederim de bu takımın 4.lüğüne sağlam gözle bakıyorum niye bu kadar küçümseniyo anlamıyorum. Simmons da Türk statüsnde oynayacak dolayısıyla 1 yabancı daha alacaklar, kadrolarına Serkan,Erkan,Cemal gibi ilk 5'de katkı verecek Türk oyuncular katıldı Simmons'un da Türk statüsünde oynamasıyla Türk rotasyonu olarak ligin iyi takımlarından Banvit. Son senedeki başarılarını sağlayan kemik kadronun en iyi 2 ismi Barış Ermiş ve Davis de duruyor hatta Lance Williams da önemli katkı verdi son senelerde onlara o da duruyor. Geçen seneye göre ayrılan yabancılar Golubovic ve Juan Dixon ki Dixon 1-2 maç patlama yaptı onun dışında kötüydü Golubovic-Bajramovic arasında da uçurum yok. Hammonds pek beğendiğim bir guard değildir ama geçen seneki Dixon kadar oynar heralde. Türk kadrosu güçlenmesiyle geçen seneye göre güçlenmiş Banvit var, oturmuş bir sistemleri var iç sahada da kazanıyorlar bir şekilde güçlü rakipleri bile yenebiliyorlar.

Telekom'un sorunu Efes gibi kadro değildi yapısaldı, Efes bu sene yeni sisteme geçip o yapısal problemi aşmaya çalışıyor, Telekom bu problemi aşmalı önce. Hazırlık maçlarında da savunma ile alakası yoktu ki zaten Kambala ve Wright'li pota altından savunma zor beklenir, Nedim'e çok süre verilmezse orada çok sıkıntı yaşanır. Zaman zaman önemli maçlar kazanabilir Telekom ama 4.lüğün kuvvetli adayıdır diyemiyorum.

Ben küçümsediğimden yazmadım değil bu arada,nasıl oldu bilmiyorum onu değerlendirmeyi unutmuşum :) 4.lük için TT ile kapışırlar benim düşüncem bu..

Khimki sanırım displin sorunları nedeni ile serbest bıraktı kendisini şu an boşta yani ve bir Euroleague takımı ile anlaşmış adaylar arasında FB'de var.Bugün yarın netleşir

Kendi Twitterinde açıklamış...İstanbuldan bir takımla görüşüyorum çok yakında resmileşir diye...Zalgiris istemiş bide...Sıkıntılı bir adam ama Allahı var iyi oyuncu...Çok delici açıkçası fark yaratır...Bu arada Bogdanoviç çok iyi şutörmüş...

Ama diğer transferleri açıksası iş yapmaz...

Kendi Twitterinde açıklamış...İstanbuldan bir takımla görüşüyorum çok yakında resmileşir diye...Zalgiris istemiş bide...Sıkıntılı bir adam ama Allahı var iyi oyuncu...Çok delici açıkçası fark yaratır...Bu arada Bogdanoviç çok iyi şutörmüş...

Ama diğer transferleri açıksası iş yapmaz...

İstanbul'dan bir takımla görüşüyorum gibi bir tweet'i atmamış sadece içinde İstanbul geçen birşeyler yazmış ama bir ipucu teşkil edecek bir tweet değil Zalgirisliler,Maccabililer ve Fenerliler başta olmak üzere herkes bişiler yazıyor adama onlardan birine cevap vermek için yazmış olabilir ama dediğim gibi şu şehir gidiyorum gibi bir ifaded yok sadece bir euroleague takımı ile anlaşmak üzereyim demiş.

Bugün itibari ile MAccabi'nin daha çok adı geçiyor hatta bir İsrail sitesi ve Eurobasket anlaştılar bile demiş ama Fener ve sitelerden birine göre Laboral diğerine göre Milano (gerçi milanonun transfere ihtiyacı var mı ki ) da peşindeymiş ama ücret uçurumu olmaz ise MAccabiye gidecek gibi duruyormuş.

Hazır Maccabi denmişken aklıma geldi. Doron Perkins nereye gitti acaba ? Euroleague sitesinde kadroda gözükmüyor. Sakatlığı vardı ama öyle vazgeçilecek bir oyuncu değil bence.

Bu sene niye avrupa basketbolu diye konu açılmadı :)

Hacettepe'yi izlemedim ama diğerleri için benimde düşüncelerim aynı. Bandırma'nın sadece 1 yabancısı var ama cidden çok kötü. Sadece boyuyla var olan bir oyuncu. Bandırma'da beni heyecanlandiran tek şey şafak ve İbrahim gibi iki gelecek vaad eden oyuncuya sahip olmaları. Bence göksenin'i verebiliriz. Olin için ise geçen sene onlara kimlik kazandıran avrupalı oyuncularıyla oynadıkları sistemli oyundu. Bu sene ise direksiyonu Halil üner tarzı amerikalı bir oyuncuya vermişler. Diğer yabancılarda vasat oyuncular ayrıca en iyi türk oyuncuları Mustafa abi ve Polat kocaoğlu olan bir takım için ne desek az

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...