Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anadolu efesin korkunç bir kadrosu var rüya gibi..ama bu durum dezavantajda oluşturabilir.Kadro şişkinliği en üst safhada..Vujacic ellerinde patlayabilir..Kadronun en önemli iki adamı batista ve ilievski..Fakat ilievski şişkin kadrodan dolayı az süre alıyor..Bu tip adamların süresinden çalınması verimininde düşmesi demek..Ersan diyorsun arkasındaki adam savanoviç..ersan 15-20 dklarla verim alabileceğin adamlar değil iki tane kaçırdım mı zaten demorile oluyor..

Ve bukadar yıldızıda küstürmeden idare etmek hakikatten zor iş..Ama herşey yolunda gidersede dediğim gibi rüya gibi kadroları var onların karşısında rakipleri zor durur..

İnanılmaz kötüydüler. Topu eline alan ya şut atıyor, ya drive ediyor. Fark 15 16 sayı olana kadarki seride mola bile almadı koç...Halbuki Beşiktaş 2 sayı ustuste atar atmaz rakip takım hemen mola alip oyunu durdurdu.

Beşiktaş'ın kadrosuna aldananlar oldu. Böyle olacağı belliydi ama bu kadar erken beklemiyordum açıkçası.. Hani bir rüzgar ile oynarlar takımlar oturdukça sert kayalara çarpıp dağılırlar diye düşünüyordum.

Sistemimize gerçekten şükretmeliyiz. Tabi en önemlisi bu sistemi bize kazandıran hocamıza..

Son periyodunu izleyebildim sadece..O kısımla ilgili şunları söylemek istiyorum,Nba'deki oyuncular Filipinlere mi ne gitmişti di mi? Orda millet şov yapmak için topu eline alıp gidiyordu potaya,ama orda bile bu periyottaki gibi değildi..Benim bi an kafam karıştı bu kupa maçı değil miydi ya diye..

Ergin Ataman ile ilgili şunu söyleyeyim,kendisi koçluktan çok bir Yılmaz Vural gibi davranmaya devam etsin.Nerde o eski Shumpertlı,Nicevicli kadroları nerde şimdiki kadro..Ergen çocuklar gibi Beşiktaş büyük bir iş başardı,Dünya bizi konuşuyor,Dunya basketbol tarihinde BJK bir oncu oldu gibi saçma sapan twitler atacağına takımına sistem nedir,hücum nedir,savunma nedir,takım olmak nedir onları öğretseydi keşke..Tabi öğretmek için önce bilmek gerek..

Deron Williams'a verilen para ile Avrupa'dan çok sağlam bir 5 numara kurulurdu.D.Williams'ı da zaten hiç sevmezdim ona da çok iyi oldu.Benim izlediğim periyotta yanlış görmediysem o feci bir blok yedi,tokat gibiydi,içimin yağları eridi valla..

Hem futbolda hem basketbolda bu isimlere kanan Beşiktaş taraftarlarına da oh olsun.Onlardan daha çok biz sahip çıkmaya çalıştık takımlarına,adamlar kıskanıyosunuz dediler bi de..Tam körler sağırlar birbirini ağırlar durumu vardı,tekrar oh olsun alayına.

Bi de bizim forumda Beşiktaş çok güçlü oldu,bizden daha iyiler diyenlere de bir sözüm var,önce haddinizi bilin sonra yorum yapın lütfen.Bizi kimlerle kıyasladığınızın farkına varın.

nerde maç kazandıran eurolig getiren lakoviç ile gordon nerde bir eurocupta bile elenen beşiktaşın yıldızı deron bu işler isme bakmıyor işte lakoviç ve gordonun avrupa oyunu bilgisi katlar deronu

Ergin Ataman genç yaşında antropoza girmiş biridir..Yoksa bir antrenör bu denli geçmişine oyun felsefesine ihanet edemez..Yazık oktay mahmuti ile yardımcılığını yaptığı aydın Örsten bayrağı devraldığında ülkenin en iyi antrenörü olarak görülüyordu..şimdilerde ise halil ünerle bile kıyaslanamaz..

Bu arada mynetten fb ülkerin yeni salonunu gördüm muhteşem ötesi yapılmış keşke bizde yapabilsek inanılmaz olmuş atmosfer olarak sıkıntı yaratabilir .

Geçen hafta sonu Two Nations Cup'a gitme şansım oldu, Efes gerçekten de taş gibi bir kadro kurmuş, hangi oyuncuyu ilk 5'e koyarsan koy sırıtmaz, çok derin bir kadroları var. Yalnız Vujacic çok bencil oynuyor ve kendini takımdan üstte tutuyor gibi geldi bana, bu onların ritimlerini bozabilir. Ancak Vujacic de takıma ayak uydurursa durdurulmaları çok zor olur.
FB Ülker'in Olympiacos maçını izledim, çok kötüydüler, gerçi Ukic'in sakat olması bunda en büyük etken, o gelince daha iyi olacaklardır, ancak bu sene kadro olarak bizim onlardan bir gömlek üstün olduğumuzu düşünüyorum.

Geçen hafta sonu Two Nations Cup'a gitme şansım oldu, Efes gerçekten de taş gibi bir kadro kurmuş, hangi oyuncuyu ilk 5'e koyarsan koy sırıtmaz, çok derin bir kadroları var. Yalnız Vujacic çok bencil oynuyor ve kendini takımdan üstte tutuyor gibi geldi bana, bu onların ritimlerini bozabilir. Ancak Vujacic de takıma ayak uydurursa durdurulmaları çok zor olur.
FB Ülker'in Olympiacos maçını izledim, çok kötüydüler, gerçi Ukic'in sakat olması bunda en büyük etken, o gelince daha iyi olacaklardır, ancak bu sene kadro olarak bizim onlardan bir gömlek üstün olduğumuzu düşünüyorum.

Vujacic'in genel yapısı öyle zaten..Gittiği takımlarda ve özellikle milli takımda sorun yaşamasının,daha doğrusu sorun çıkarmasının sebebi kendini diğer oyunculardan daha iyi zannetmesi ve pohpohlanmak istemesi..Bu söylediğim daha çok milli takım için geçerli ama bencilliği ve saçma şutları genel için..

Ben Efes'in özellikle kısa oyunculardaki yanlış tercihlerine rağmen çok sağlam bir kadro kurduklarını düşünüyorum aynı şekilde.Bu sene Efes ile final oynarız ve özellikle sağlam bir uzun almazsak onlar şampiyon olur diyorum,kadro olarak,bilhassa uzunları çok ağır basıyor bize..Gerçi bu iş sadece kadrolara bakmıyor bir çok etken var ama şu anki düşüncem,daha doğrusu tahminim bu yönde.

Bu seneki lig sırası tahminim de şöyle..Hem genel,hem playofflar sonucu;

Efes
Gs
Fb
TT
Bjk
KSK

TT Mehmet Okur gitse bile yoluna devam eder,ilk 5 leri çok sağlam..Biz de dahil olmak üzere bir çok takımın canını yakabilirler bu sezon.

Efes ile ilgili bir tahmin daha.Azcık takım olmayı başarabilirlerse Cska,Barcelona ile beraber Final Four'un en büyük 3 adayından biriler.4.takım kim olur henüz karar veremiyorum.

efes o kısa rotasyonuyla giderse o uzunlara yazık olur...two nations cup'ı salondan izledikten sonra bu yorumu yapıyorum belki biraz da erken olabilir lakin kerem zaten maç boyu triplerde, ilievski takımı oynatan uzunları besleyebilen bir guard izlenimi vermedi ki bu işleri yapabilecegini düşündügüm doguş da şans bulamıyor...en çok da esteban batista(şu forum da şahsın bize gelmesini öle çok istemiştim ki kimse adından bahsetmiyorken)ya üzülürüm çünkü top verildiginde gerçekten dominant bir pivot...

Türk Telekom çok büyütüldü.. tamam kadroları fena değilde, ilk 5 e oynayamazlar bence.. hepsi kariyeri düşüşte olan oyuncular D Wash hariç..Ama olmadık galibiyetler alırlar buna katılıyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...