Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ligi etkileyecek bir durum o yüzden buraya yazıyorum lokavt sürecek gibi duruyor anlaşma olmamış yine

Antalya BŞB-Türk Telekom maçından izlenimler: Antalya'nın bu sene içeriden sayı tehditi çok ama çok düşük, hiç bir maçta pes etmezler ama pek sürpriz yapacaklarını tahmin etmiyorum. Melih oyununu olgunlaştırmış, dikkat çeken isimlerden olacaktır. De Angelo'yu hiç beğenmedim. Onun yerine skor üretebilecek bir oyuncu alsalar kesinlikle daha iyi olurmuş. Telekom cephesi Simas'la birlikte çok can yakan bir ekip haline gelecek. 2.yarı da D-Wash teknik faul yaptıktan sonra, 18 dakika boyunca hiç oyuna almadı onu, belki oynasa erken koparabilirdi maçı. Telekom'un içeri de Efes, Fenerbahçe, Galatasaray üçlüsünden bir veya ikisini yeneceğini düşünüyorum, tabii takım olmayı ( bir ilki :) başarabilirlerse dördüncülük için en büyük adayım onlar, uzun rotasyonları çok kuvvetli ki kullanmadıkları Nedim geçen sene ligin en iyi 4 numaralarındandı.

Öncelikle şunu söylemek lazım, lokavt muhtemelen bitecek ve NBA Kasım ayında başlayacak, şuan için beklenen durum bu Amerika'da. Bu açıdan lokavt transferleri de hoşuma gitmeye başladı açıkçası. Şöyle bir durum var ki; Beşiktaş ve Telekom gibi takımlar lokavtın bitmesiyle hiçbir zaman şampiyonluk ya da final adayı olamayacaklar ama ligin sıralamasını belirleyen en önemli unsurlar olacaklar.

Bizim açımızdan duruma bakıyorum. Geçen sene rakiplerimize nazaran zayıf diyebileceğimiz kadromuzla İpekçi'de ikisi final serisi sadece 4 maç kaybetmiş takımımızın bu sene çok güçlenmiş kadrosuyla ve İpekçi'de taraftarımızın yarattığı olağanüstü atmosferle ligde içeride kolay kolay maç kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Deplasmandaki Fb Ülker ,Telekom, Beşiktaş, Banvit, Karşıyaka ve Efes maçları ise ortada görünüyor. Durumu lokavta bağlarsak; Telekom ve Bjk'nin lokavt transferleri ile bizim en fazla 2 mağlubiyet daha fazlamız olabilir ki iki takımı da kendi evlerinde yenebiliriz, bu dediğimiz en kötü ihtimal.

Diğer yandan Efes'e geliyorum. Kadroları yepyeni, antrenörleri büyük soru işareti, camia ve taraftar desteği yok. Örneğin içerideki Gs, Fb Ülker, Bjk maçlarında da deplasman takımı gibi oynayacaklar. Burada deplasmandaki maçlarının yanı sıra içerideki maçlarında da, Bjk ve Telekom'dan Efes'e bir sürpriz gelebilir ve bu dengeleri Efes için olumsuz, bizim için olumlu şekilde değiştirir.

Fb Ülker ile ilgili ise durum biraz daha karışık. Taraftar desteği bakımından geçen seneki gibi sönük kalırlarsa Efes için söylediğimiz durum onlar için de gerçekleşebilir, aksi de pekala mümkündür.

Yani kısacası Telekom'un Mehmet Okur, Bjk'nin Deron-Semih transferleri, nasıl olsa gidecekleri için onları final adayı yapamasa da ligin kaderini belirleyecek iki takım yapıyor. Bu sene tepedeki üçlü Galatasaray-Fb Ülker-Efes'in alt sıralardaki takımlara kolay kolay yenilmeyeceğini düşünürsek bu 3 takımın birbirleriyle oynadıkları maçların yanı sıra, Beşiktaş-Telekom-Banvit-Karşıyaka dörtlüsü ile oynadığı maçlardan alacağı sonuçlar normal sezon sıralamasını belirleyecek, bu da doğal olarak Playoff eşleşmelerini ve şampiyonu belirleyecek. Toparlarsam; benim görüşüm Bjk ve Telekom'un güçlenmesi Galatasaray ve Fb Ülker'e nazaran Efes'in dezavantajına oldu. Biz ve Fb Ülker içeride taraftar desteğimizle içerideki maçlarda bu iki takıma bir şekilde üstünlük kurabilecek iken Efes Pilsen'in böyle bir avantajı yok ve bu onları normal sezonda ikinciliğe, üçüncülüğe, hatta dördüncülüğe bile atabilir.

Bu sene çok enteresan olacak..Gerçi bazı takımlar lokavta kadar etkili olacak ama yine de lokavt sonuna kadar çok çok keyifli bir lig izleyeceğiz..

Deron falan bence hikaye bu arada..Gs-Fb-Efes gibi takımlar dışında en etkili takım bana göre Telekom olacak..Aldıkları oyuncular çok dominant,oyuna direkt etki eden oyuncular çünkü..Daha önce de söylemiştim yenmeseler bile tüm takımları hücumları ile çok yoracaklar..

Hem kinsey, hem chatman türk statüsünde oynayamıyor. preldzic i 1 günde türk yapanlara selam olsun..

Onu Milli takımda oynatmak için hemen Türk yaptılar...Ayrıca adamlar elini çabuk tuttular hemen başvuranlar çabuk yol aldı...Çok var sıkıntıda olan ama yapanlar da var...

Mesela Mccaleb de 2 günde makedon oldu sanırsam...

Lokavta çok bağımlı olan Beşiktaş ile 10.hafta oynamamız güzel muhtemelen o zamana lokavt biter. Hatta Telekom ile de 11.hafta oynuyoruz Memolu Telekom süpriz yapabilir bazı maçlarda. Mesela Beşiktaş kendi sahasında Deron ve Semih Erden de kadroda olunca Fbye karşı favori çıkacak keza Telekom da erken oynuyor Fb ile. Oldu da 2 maçı da kaybettiler ligi üstlerinde bitirme ihtimalimiz çok artar bu da saha avantajı anlamına gelir. Bazılarınız bunları küçük ve gereksiz hesaplar olarak görebilir ama gerçekler bunlar Deron ve Semih varken cidden güçlü Beşiktaş, keza Telekom zaman zaman süpriz yapabilecek bir takım kadrolarında Memo da olcak lokavt süresince.

Onu Milli takımda oynatmak için hemen Türk yaptılar...Ayrıca adamlar elini çabuk tuttular hemen başvuranlar çabuk yol aldı...Çok var sıkıntıda olan ama yapanlar da var...

Mesela Mccaleb de 2 günde makedon oldu sanırsam...

hep birilerinin çıkarları için çalışıyor federasyon,bütün kurallar bazılarının lehine işliyor sürekli..anlatabildim sanırım derdimi..

hep birilerinin çıkarları için çalışıyor federasyon,bütün kurallar bazılarının lehine işliyor sürekli..anlatabildim sanırım derdimi..

Ben sizinle aynı pencereden bakamıyorum...Bizde bu sene Prestonu oynatacağız...Dudley kaç senedir Türk...Bayan takımlarındada var hem bizde Hem fenerbahçede...

Haa maçlarda kollanıyorlar dersen tamam...Ama her takımın devşirme oyuncusu var...Süre getirmişler 30 ağustosa kadar yetiştirin evrakları diye olmamış yani bende diyorum ki elinde fırsat varsa sonuna kadar kullanacaksın...Onlarda yaptılar...Ayrıca yapılmasında Federasyonunda payı vardı.

Ben bu olaya kökünden karşıyım bana sorarsanız...Predziç çok iyi oyuncudur ayrı...Prestonda ama devşirme olaylarna sağlam bakmıyorum bana ters...Melisa can gibi,Nevlin gibi vasat oyuncuları devşirebılıyor kluplerımız ancak...

Efes kazandı....

ANADOLU EFES (84): Doğuş Balbay 2, Vlado Ilievski 3 (1 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 6 (3 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri (1 ribaund- 3 asist), Cenk Akyol 2 (1 ribaund), Esteban Batista 15 (8 ribaund), Sasha Vujacic 16 (3 ribaund- 2 asist), Dusko Savanovic 5 (3 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 14 (3 ribaund), Ermal Kurtoğlu 4 (1 ribaund), Sinan Güler 2 (2 ribaund), Stanko Barac 15 (6 ribaund)

PANATHİNAİKOS (76): Aleksandar Maric 4 (6 ribaund- 1 asist), David Logan 10 (1 ribaund- 1 asist), Romain Sato 10 (6 ribaund), Kostas Tsartsaris 6, Dimitris Diamantidis 7 (2 ribaund- 2 asist), Ian Vougioukas 3 (2 ribaund), Nick Calathes 15 (2 ribaund- 4 asist), Steven Smith 10 (6 ribaund- 1 asist), Kostas Kaimakoglou 10 (5 ribaund- 3 asist), Sarunas Jasivekiviuc 1 (3 asist)

Efes,Ersan hamlesiyle birlikte taş gibi bir takım olmuştu ama Ersan NBA'e dönünce durumları nasıl olur merak ediyorum çünkü Ersan dışında saf bir üç numara yok ellerinde.

belki zamanı degil ama efes harika takım dün pana yendiler bügün olimpiyakos 87.62 yendiler bence eurolig barce beraber en büyük favorisi efes dir kadroları çok iyi giren çıkan katkı veriyor takıma

Efes bugünde Olympiacos’u ezdi...

ANADOLU EFES (87): Doğuş Balbay 2 (1 ribaund- 1 asist), Vlado Ilievski 3 (2 ribaund- 3 asist), Tarence Kinsey 18 (3 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 5 (2 ribaund- 9 asist), Cenk Akyol 8 (1 ribaund- 1 asist), Esteban Batista 6 (9 ribaund- 1 asist), Sasha Vujacic 7 (2 ribaund- 1 asist), Dusko Savanovic 10 (3 ribaund), Ersan İlyasova 11 (3 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 6 (3 ribaund- 2 asist), Sinan Güler 7 (1 ribaund- 1 asist), Stanko Barac 4

OLYMPİAKOS (62): Kyle Hines 11 (6 ribaund), Kalin Lucas 3 (1 ribaund), Pero Antic 8 (8 ribaund), Vasilis Spanoulis 3, Matthew Howard 7 (1 ribaund), Lazaros Papadopoulos 4 (4 ribaund- 5 asist), Martnas Gecevicius 9 (3 ribaund), Andreas Glyniadakis 9 (3 ribaund), Georgios Printezis 6 (4 ribaund), Konstantinos Papanikolau (2 ribaund- 2 asist), Konstantinos Sloukas 5 (1 asist)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...