Beko Basketbol Ligi 2013-2014

Uşak-Efes taş gibi maç oldu.Uzun zaman sonra bir basketbol maçından bu kadar keyif aldım.İpekçi'deki derbi dışında şu seviyeyi bir maçta olsun yakalayamadıysak yönetim,teknik kadro ve oyunculara serzenişte bulunmaya hakkımız var diye düşünüyorum.
 
Obradovicin yaptığı herhangi bir Türk koç yapsa ortalık yıkılırdı herhalde.Bunun yaptığının doğru veya yanlış olmasıyla alakası yok.Algida seçicilik durumu kısacası.Bizde olsa Ergin hocaya oyuncuyu yem ediyor basına malzeme veriyor derdik.
 
Bjelica'yı geliştirmek adına kafayı taktığına dair bir algı var.Olumsuz değil de çok olumlu algılanmasının sebebi bu bence.
 
Bjelica'yı küfür ettiği için kovmuş düzeltme yapalım.Bence doğru yapmış hiç bir oyuncunun takım arkadaşına,hocasına küfür etmeye,saygısızlık yapmaya hakkı yok.
 
epAPZa.png
KD1JNv.png
 
Ligin sonuna doğru sıralamada sürprizler yaşanabileceğini düşünüyorum. Her ne kadar bana etik gelmese de, şike ile eşdeğer olsa da bizim takımımız dördüncü olmak istiyor diyorduk ama Efes de isteyecektir aynı şeyi. Onlar da enayi değil yani dördüncü olmak sadece bizim düşündüğümüz bir şey değildir. Onun dışında alttan da Uşak ve Karşıyaka gibi takımlar geliyor. Bu iki takım sürpriz mağlubiyet almazsa ve üstündekiler de dördüncülük yarışına girerse sıralamada sürpriz yaşayabiliriz. Basketbol dünyasında bu biraz normalleşmiş durumda ama bana hiç sıcak gelmiyor bu tür davranışlar.

Bu çerçevede bence Banvit'in liderliği, Fenerbahçe'nin de ikinciliği garanti. 3-4-5-6 tamamen değişebilir.
 
İşin içine yerlilerde girince Banvit daha tehlikeli değilmi FbÜlker'den?Saha avantıjını büyük ihtimal kaptırdık ama Banvit'te yabana atılacak bir takım değil
 
İşin içine yerlilerde girince Banvit daha tehlikeli değilmi FbÜlker'den?Saha avantıjını büyük ihtimal kaptırdık ama Banvit'te yabana atılacak bir takım değil
Kağıt üstünde Banvit'i deplasmanda yenmek, Fenerbahçe'yi deplasmanda yenmekten daha kolay. Kendi açımızdan düşünelim; Banvit'i geçen sene Bandrıma'da yendik. Fenerbahçe'yi ise en son ne zaman kendi evinde yendik; hatırlamıyorum? Efes de bizim gibi düşünecektir.

Tabi şu anki halimizle, rakip kim olursa olsun finali göremeyiz, o ayrı... Derhal toparlanmamız lazım.
 
2011'deki final serisinde iki tarafın da aldığı deplasman galibiyetlerini bir kenara bırakırsak deplasmandaki son galibiyetimiz 2003'teki Truvalı efsane Alagaş deplasmanı,içerideki son mağlubiyetimiz ise 2007'de Ahmet Cömert'te kaybettiğimiz maç.İçeride genelde çift haneli kazanırken deplasmanda son topta,son dakikada kaybettiğimiz 3-4 travmatik maç var.
 
Bence de etik değil ama finale kadar Fener ile karşılaşmamak en iyisi. Bizim takımın hele şu haliyle deplasmanda kazanabileceğini hiç düşünmüyorum. En azından finale gelelim bir şeyler çıkarabiliriz çünkü seri daha uzun. Hem EL için de finale kalmak çok önemli.
 
Az önce Banvit FB maçını izledim. Bu Banvit ´i geçebilecek takım yok şu an ligde. Şampiyonluk için açık ara favoriler. Organizasyonlarını tebrik etmek gerek.
 

Üst