Bu Kalp Seni Unutur mu?

Tomris Giritlioğlu'nun neredeyse Hatırla Sevgili'nin devamı niteliğinde çektiği dizi yakında Show'da yayınlanacakmış. Hatırla Sevgili'yi geçte olsa izlemiş biri olarak bunu da izlemek istiyorum, 80'lerde olanları her ne kadar yaşamasakta ailelerimizden, tv'lerden, gazetelerden ve internetten okuduk/izledik yani kısaca az buçuk biliyoruz.

80'ler ve sonrasında kaç kişinin öldürüldüğünü, kaç kişinin cesedinin dahi bulunmadığını, kaç kişinin işkence gördüğünü ve kaç kişinin fişlendiğini biliyoruz. İşte tüm bunları dizi olarak izlemek benim için iyi olacak zira bilmediğimiz şeyleride öğrenmiş olabiliriz..

Ama korktuğum birşey var ki o da Hatırla Sevgili'de Deniz Gezmiş'e uygulanan sansür! Eğer bu dizide de bazı şeyler sansürlenir ya da kesilirse hiç bir anlamı kalmaz, gerçi atv ile show arasında fark vardır ama inşallah böyle birşey olmaz..

Tanıtım Fragmanı:

http://www.youtube.com/watch?v=lwEApx926Yc

İlk Bölüm Fragmı:

http://www.youtube.com/watch?v=e0k4bwojwZk

Dizi kadrosu itibari ile de sağlam gözüküyor. Umarım ele aldıkları konuyu hakkıyla işlerler. Eğer böyle olursa izlenesi bir dizi ortaya çıkacaktır.

Hatırla sevgiliyi hatırla sevgili yapan güçlü senaryosu ve başarılı oyuncuların yanı sıra Erdal Güneyin müthiş müzikleriydi..Bu devam dizisinde hemen ilk başta gözlerim yada kulaklarım Erdal Güneyi aradı..bulamamk büyük bir hayalkırıklığı oldu açıkçası..

Bu devam olaylarını pek sevemedim..bende biraz önyargıda oluşmadı değil..Birçok örneği var işte en yakındada Kurtlar Vadisi. o ilk havanın sihrini azaltıyor herşeyde ister istemez karşılaştırma yapmaya yol açıyor..ama Hatırla sevgilinin de hatırı büyük :)

Erdal Güney'in olmaması dezavantaj, Erdem'in de dediği gibi Hatırla Sevgili'yi Hatırla Sevgili yapan hikayesi ile birlikte müzikleridir. Ben hâlâ arada açıp dinlerim, dizi ve sinema filmlerinde bu müziklerin güzel olması şart.

Bir sahnede ki duyguyu müziksiz verirsen hiç bir halta yaramaz ama ufak bir müzik koyarsan o sahne mükemmel olur, işte Hatırla Sevgili bu şekildeydi. Müzikleri Erdal Güney'in yapmasını isterdim ama sanırım olmayacak ve bu da dizi için bir dezavantaj..

Ayrıca artık yayın tarihide belli olsa güzel olur, ilk bölümü merak ediyorum.

Madımak'tan sonra Erdoğanı göstermesi çok anlamlı olmuş.

Fragmanı bende begendim.Özellikle hayatı/dünyadaki siyasi gelişimi kitaplardan değilde televizyon dizilerinden ögrenmeye çalışan bir gencliğe sahip oldugumuz için bu tip diziler faydalı olabilir.
Umarım yapımcılar cok önemli bir iş yaptıklarının bilincindedirler.Olayı ajite etmeden ve dogru bir şekilde aktarabilirlerse önemli bir iş yapmıs olurlar.
Fırsat buldukça izlemeye calısacagım.

Erdal Güney yok demişsiniz; ama ismini gördüm ben dizi bittikten sonra.

İlk bölümden sonra yorum yapmak zor. Biraz daha izlemek lazım sanırım.

Ama belirli bir saatten sonra sokağa çıkamamak, kimliksiz gezememek; kısacası baskı altında yaşamak, olayı yeterince özetliyor.

Dün arkadaşımın evine bilgisayar ve adsl kurmak için çağrıldım ve izleyemedim, en kısa zamanda tekrarını ekranlarda görmek dileğiyle..

Tugay Aktepe' Alıntı:
Neler izleyeceğiz bakalım,bekliyoruz...
Tekrarını umarım izlerim bende merakla bekliyorum.Hatırla Sevgilinin İlk bölümlerini soluk almadan izlerdim. Konusu güzeldi Siyasi konuları da güzel işliyorlardı ama bir süre sonra konusu da Siyasi konuları işleyişindeki adaletsizlik de uzaklaştırdı beni umarım bu dizide devam etmez. Diziler önemli bir silah olmaya başladı...hadi hayırlısı...