Barış arkadaşım yanlış anlama ama yorumlarının subjektif olduğunu düşünüyorum. hatırla sevgili ile aynı konular devam ediyor diyorsun. e tabii ki devam edecek. 77 de balgatta adam öldüren 82 de boyut değiştirmedi ya. tabii ki aynı adamlardan devam etmesi normal. yani ertuğrul kürkçü, 80 öncesi varsa 80 sonrası da var. içerik olarak diziye denilecek laf yok zaten dizinin danışman kadrosunda 3 milliyetçi örgütlenmeden 2 dini örgütlenmeden ve 4 sol örgütlenmeden danışmanda görev aldı senaryo aşamasında.
Ülkücüler tipsiz solcular yakışıklı demen ise bence yakışıksız olmuş. bu kesinlikle ön yargılı bir bakış açısı (sözlükteki eleman dediyse oda yanlış bakmış) şimdi bir film ceviriyorsan gençlerin rol alacağı, baş rol oyuncusunumu yakışıklı secersin yardımcı roldeki oyuncuyu mu?
Kürşat karakteri ezik diyorsun. dikkat ettinmi bilmem ama hapisden sonra ezildi. çünkü darbe sürecinde adli mahkumlarla siyasi mahkumlar bir koğuşta kalıyordu. Kendi siyaseti ona gram yardım etmezken, diğer siyasetler çocuklarına yardım ediyordu. Ona tek yardım eden de, yıllardır konuşmadığı, abisi. Biraz empati kurarsan normal yaşama geçtiğinde, kime doğru kaykılacağın anlamında, kesinlikle paradox yaşarsın. Bu esnada da kişilik de böyle sapmalar durağanlıklar mümkündür.
işin sosyal boyutuna bakarsan da; 80 öncesi süreç de solcu gençlerin çoğu üniversitelerde okurken radikal milliyetci gençler daha çok sokak örgütlenmesi içindeydi. E hali ile darbe sonrası süreçte de hala o gençler oralardaydı.O zamanın lümpenleştiren hayat şartları, geniş kitlelere yayılmadığından, ilk etapta okumuş kitleyi etkisi altına alması, daha kolaydı. bu yüzdende, senin solcu dediğin gençler daha bakımlı kişiler. süreci tahlil edersek senaryonun sığ kaldığı kesin. Ama sonuçta tarih hakkında bilgi vermek adı altında bir dizi izliyoruz belgesel değil. dizlierdeki herşeye takılmamak lazım.
biz genel olarak dizilerin etkisi altında kaldığımızdan, oyuncu olmayan oyuncularda bunun etkisinde yaşıyor ve başlıyor " eşcinsel rolü oynamam", sevişmem öpüşmem demeye. İnsan şaşırıyor ama günlük hayatta, necati'yi gördüğünde hala polat havasında yürüyünce anlıyor. mazaallah o adam eşcinsel rolü oynasa 2 gün sonra kıvırtmaya başlar
Ahmet Kaya için diyecek bir şeyim yok. Hangi dinsel yada feodal kültürden olursak olalım, bizim töremizde, ölenin arkasından, "toprağı bol olsun" deriz geçeriz. bunun ötesi laflar ölene değil kendimize ailemize saygısızlıktır.
rating anlamında da evet ilk bölümden itibaren dizi % 15-17 share 'de.. ki bu az. sıralamada 12-13.