Bütçe ve Sponsorluk

Türk Telekom'dan anca sponsor olur. Birleşmek için altyapı ve üstyapı planlamasında bize katacakları bir şey olması lazım.

Keşke Eczacıbaşı basketbola bizle birlikte geri dönse.

Heveslenip hayal kırıklıgı yaşamak daha üzücü olur. O sebeple ortalama bir bütçe ile eldeki kadro korunup 2 takviye yapılsın kafi..

Alın artık şu Vidmar'ı!!!
Aslında seneye Mahalbasic´i alsak ben bu sezon çok beğendim. Telekom birleşmesi için bizim aklı başında yöneticilere ihtiyaç var. Şu şubeye yapılacak o kadar şey var ki doğru proje ile Eczacıbaşı bile ikna edilir. Başka başka kaynaklar bulunur vs yeter ki aklı başında şubeyi önemseyen zihniyet olsun. Bir yapı oluştursun. Biz basketbolu maalesef günlük yaşıyoruz...

Alt yapı yok, salon yok, taraftar bile yeni yeni oluşuyor ki aslında büyük maçlarda doluyor daha çok gelenlerin bir çoğu basketbolu az çok biliyor ama bunların hepsi küçük sorun. Doğru bir proje ile aşılabilinir.

Bütçemiz 8 9 milyon dolar falan olursa Ergin hocanın bu seneki kurduğu kadrodaki iyi kimyayı yakalayabilirsek oldukça sağlam bir yapımız olur. Takımı bir tık üzerine atarız

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eurocup'u kazanmak yapilanma adina da onemli. Euroleague'e katilimdan gelecek butçe hem takima takviye yapmaya, hem de geçmisten kalan borçlari eritmeye / rezerv olusturmaya vesile olabilir. Ben bir takimin tum butçesinin harcanmasina karsiyim. Biz zaten baska takimlarla rekabet edebilmek için onlarin harcadigi paraya ihtiyaç duymuyoruz, sadece farkin uçurum olmamasi yetiyor, bu camianin winner kimligi ve tarihi imkanlardan en efektif sekilde sonuç almayi olasi kiliyor. Bu sezon erkek basketbol ve kadin voleybol'da bunlarin ornegini goruyoruz, keza kadin basketbolunda ELW kazandigimiz sezon bizden pahali 3 takim vardi.

Sozun ozu, sponsorluk ve EL katilimiyla toplam 9 milyon civarinda bir butçe olusturabilirsek, bunun 7 - 7,5'u yeterli. Gerisini borç eritmeye, farkli yatirimlara aktarabilmeliyiz.

Eurocupı kazanmamız Galatasaray erkek basketbol şubesinin gelecek seneleri için çok önemli, bu sene kazanamazsak şube uzunca bir süre vasat bir takım hüviyetine bürünebilir yönetimle beraber. Umarım kupayı alıp en azından 1 sene daha en üst seviyede oynarız.

Arkadaslar benim anlamadigim nokta,biz eurocup i kazandik diyelim,diger sene euroleague e gittik.Peki ondan sonraki sene ne olucak.Mademki lig basarilari hesaba katilmayacak,eurocup a gerimi dusucez?

Arkadaslar benim anlamadigim nokta,biz eurocup i kazandik diyelim,diger sene euroleague e gittik.Peki ondan sonraki sene ne olucak.Mademki lig basarilari hesaba katilmayacak,eurocup a gerimi dusucez?

EL 16 takımla devam ederse evet .Bununla birlikte Daçkaya sadece 1 senelik wild card verdiler ondan sonra o kontenjan ACB'de.Yani 16 takımla devam edecek olsa Daçka da bir sonraki sezon olamaz(Gerçi o sezon belkide Daçka sıradan bir TBL takımı olacak) .Bu durumda genişleme planları var gibi duruyor söyledikleri de olduğu zaten.Biz önümüzdeki EL'de sezon oynayıp sezon idariri açıdan ve taraftar ilgisi açısından iyi bir sezon geçirirsek .Herhangi bir idari yada taraftar kaynaklı skandala da yol açmazsak Daçkanın varlığını hesaba katmayınca genişlmede öncelikli düşünülme şansımız hiç az değil bence ama Daçka var olduğu sürece dördüncü İstanbul takımına kolaylık göstermeleri zor gibi geliyor bana. O yüzden Doğuş FB ortaklığının olmasını istiyorum ben.

Bu arada olaya GS ve GS'ın menfaatleri açısından bakınca Daçka Doğuş ortaklığı tamamen bizim yolumuza taş koyup birilerine de can suyu vermek için hayata geçirilmiş bir ortaklık gibi niyet belki bu değil diyelim ama sonuç bu..Sonuç bu olunca niyetin ne olduğu da ayrıntı zaten

Başkan bu akşam TRT spor daydı. Basketbol konusunda da bir şeyler söyledi. Benim şöyle bir şey dikkatimi çekti. Bu sene bütçe düşmesine rağmen takım başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor ya bu başkanı çok etkilemiş ve kendisinde bütçe ne kadar düşerse o kadar başarılı olunur gibi bir izlenim oluşmuş. Enteresan!

Başkan bu akşam TRT spor daydı. Basketbol konusunda da bir şeyler söyledi. Benim şöyle bir şey dikkatimi çekti. Bu sene bütçe düşmesine rağmen takım başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor ya bu başkanı çok etkilemiş ve kendisinde bütçe ne kadar düşerse o kadar başarılı olunur gibi bir izlenim oluşmuş. Enteresan!
Ben kendisinden böyle bir açıklama beklerim doğrusu:)

Türk Telekom'dan ancak sponsor olur diyen arkadaş doğru söylüyor. Ben hiç bu yönde düşünemiştim. Ülker'le şikeciler birleştiğinde şikeciler ıskartaydı. Ülker yıllardır basketbol ligini domine eden 2 takımdan birisiydi. Kadro ülker kadrosuydu. Parayı Ülker verdi. Salon yaptı verdi falan falan. Şikeciler organizasyonlar da Ülker'in şampiyonluk yılları pankartlarda var diye de çok bozulmuşlardı. Türk Telekom'un bize bu nitelikte vereceği birşey yok.

Bize isim sponsoru olabilirler. Kendi takımlarına yaptıkları yatırımın benzeriyle çok daha efektif reklam yaparlar. Kendi yatırımları çoksa onuda azaltıp dahi yapabilirler. Örnek yıllık 5-6 milyon dolar. 3-4 milyon dolar'da biz koyarak her sene kafaya oynayacak takımımız olur. İş ortakları Huawei (ki bizimle de forma sponsorluğu yaptılar) kadın takımına isim sponsoru olsa senelik 2-2.5 milyon gibi dolar harika olur. 1,5-2'de biz koyarsak her sene ligi alırız. Birkaç senede birde euroligi. Kendi takımlarınıda lav etmezler. Alt liglerde senelik 100-150 bin dolara geçiştirirler.

Derlerse ki isim sponsoru olmaz. Birleşelim. Takımızı lav edeceğiz. Finansman bize ait. Ayrı basketbol yönetimi kuralım. 4 üye biz, 3 üye siz. Biz yönetiriz. Ben onada varım.

Ezcacıbaşı yazan arkadaşlar olmuş söyleyim olmaz. Eczacıbaşı girmez. Basketboldan çıkmış. Voleybol'e girmiş zaten 10 yılllar önce. Sistemleri oturmuş. Kendi markalarını uluslarası alanda da sürekli gündemde tutan bir takımları zaten var. Sonra iş alanlarını daralttılar. Tamamen banyo aksesuarlarına ve seramik'e odaklandılar. Birde sanatla ilgililer.

Normalde Osman Şenher'i hiç ciddeye almam. Ancak yukarıda dedikleri çok mantıklı. Kendi ayağımıza ne kurşunlar sıktığımızı görünce inanırım artık, M. Özyer, B.Tulun gibilere para yedirmek için bizi büyültecek işlere kendimizin mani olduğuna.

Milliyetin haberine göre Dursun Özbek Eurocuptaki başarılar ve taraftarın ilgisi nedeniyle küçülmeden vazgeçmiş...Ne diyim, umarım doğrudur.

Son dönemde neredeyse her gazetede küçülmeden vazgeçti haberleri çıkıyor. Medyaya güvenmemekle beraber haberler bana makul geliyor çünkü yönetimin elinde birkaç şey kaldı. En kötü ihtimalle bu bütçeyle devam etsek bile iyi birşeyler çıkarırız gene. EL yaparsak bütçe de artacaktır doğal olarak. Takımla ve kendimizle gurur duyuyorum şubeyi resmen koç takım taraftar olarak ayağa kaldırdık. Hep söylüyorduk destek olursak yönetim de geri adım atacaktır diye. İşte bunun ayak sesleri bu haberler. Şimdi sıra bir basketbol kültürü oluşturabilmeye çalışmakta ve sıradan maçlarda bile belli seviyenin altına düşmemede

Gelecek sezon oyuncu bütçesi en az 6 milyon dolar civarı olmalı. Teknik kadro, otel, uçak, kamp vs diğer masraflarla 8-9 milyon dolarlık bir toplam bütçe gayet ideal olur, kulübün maddi yapısını da zorlamaz.

Mehmet Demirkol yönetim ve Ergin Ataman'ın durumunu güzel analiz etmiş.

[video=youtube;Yjn_MY6A23o]https://www.youtube.com/watch?v=Yjn_MY6A23o&feature=youtu.be[/video]

Bence basketbol ayrı yönetilmeli... ben futbolun gölgesinde bir anlayışı doğru bulmuyorum. Sezon başından beri diyoruz biz bastırırsak zorunda kalacaklar. Şuanda Ataman, oyuncular ve tabiki büyük galatasaray taraftarı sayesinde başarılı bir yerdeyiz.
Size basketbolu küçültmeyeceğiz.
Sen şampiyon olacaksın!

Öncelikle, yanlış anlaşılmasını istemem Galatasaray'lıyım,ama Anadolu Efes'in durumuna üzülüyorum.Yıllardır harcanan para ve emekler.Boş tribünlere oynanan maçlar.Bu akşam kendi açılarından sezonun en önemli maçına çıktılar.Çeyrek finali çoktan garantileyen, pota altındaki en önemli oyuncusu sakat olan, Fener takımına karşı kaybettiler.Şu kadro çeyrek finali bile göremiyor.Basketbolda seyirci baskısının ne demek olduğunu, bizim takımdan iyi kimsenin bilebileceğini sanmıyorum.Nice kazanılmaz maçlar kazandık taraftarımız sayesinde ,oyuncularımız daha motive çıkıyor maçlara biliyorlar ki beklenti büyük.İtici gücün farkında herkes.İşte Efes yıllardır taraftar olayını çözemedi.Tuncay Özilhan Bey'in belki çok umurunda değil,kendi reklamını en iyi şekilde yapiyor yıllardır.Para harcaniyor en iyi oyuncular,koçlar getiriliyor ama ötesi yok.90'larda Efes,Ülker daha eskilerden eczacıbaşı,Ülker bu işin böyle gitmeyeceğini düşünüp fenerle birleşti.Kendi maddi güçleriyle ,Fenerin taraftar gücünü harmanlayıp yerel ligde ve avrupa liginde şampiyonluklar kovalayan bir takım yarattılar ve bugün neredeyse avrupada zirvedeler istedikleri oyuncuları alabiliyolar şahane bir salonları var.

İşin bizi ilgilendiran kısmına gelirsek,takımımızın halinden tabi ki çok memnunum fakat her sene çalkantılar içinde geçiyor.Kısıtlı imkanlarla büyük başarılar yakalamamıza karşın,bütçe düşürülecek,seneye hedef küçültücez,takımı küçültücez gibi tuhaf bahanelere maruz kalmamamız için artık kesin bir çözüm gerekiyor.Elimizde Ergin Ataman gibi bir koç var, bence oda hep diken üstünde seneye ne olucak acaba diyerek geçiriyor sezonu.Yeri geldi 7 kişi fener maçına çıktı oyuncular kaçtı vs.Bu kadar zorluğa rağmen büyük başarılar kazanıyor.Ergin Hoca, Efes camiasında sevilen ve sayılan bir kişilik, olası bir birleşmede,çok avantajlı oluruz bu bakımdan.

Yıllardan bu birleşmenin olabilirliği yada olamazliği hakkında çeşitli haberler duyuyoruz,okuyoruz.Tuncay Özilhan Beşiktaşlı,olmaz diyenler var,isim konusunda anlaşamıyolar diyenler var,Efes önde benim olsun istiyormuş''Efes Galatasaray'' şeklinde bizimkiler bunu kabul etmediğinden anlaşma olmuyormuş gibi şeyler.Gerçek anlaşmazlıklar nedir bilenler varsa aydınlanmak isterim.

Son olarak gönlümden geçen sadece ''GALATASARAY'' olarak kalması, ama kulubün genel manada, içinde bulunduğu zor durumlardan ötürü çok zor görünüyor bu olay.Bu birleşmeyi yapıp Ergin Hocayla 10 yıllık mukavele imzalanması gerekiyor bence.Galatasaray ve Anadolu Efes için en hayırlı durumun bu olacağı kanaatindeyim.

Öncelikle, yanlış anlaşılmasını istemem Galatasaray'lıyım,ama Anadolu Efes'in durumuna üzülüyorum.Yıllardır harcanan para ve emekler.Boş tribünlere oynanan maçlar.Bu akşam kendi açılarından sezonun en önemli maçına çıktılar.Çeyrek finali çoktan garantileyen, pota altındaki en önemli oyuncusu sakat olan, Fener takımına karşı kaybettiler.Şu kadro çeyrek finali bile göremiyor.Basketbolda seyirci baskısının ne demek olduğunu, bizim takımdan iyi kimsenin bilebileceğini sanmıyorum.Nice kazanılmaz maçlar kazandık taraftarımız sayesinde ,oyuncularımız daha motive çıkıyor maçlara biliyorlar ki beklenti büyük.İtici gücün farkında herkes.İşte Efes yıllardır taraftar olayını çözemedi.Tuncay Özilhan Bey'in belki çok umurunda değil,kendi reklamını en iyi şekilde yapiyor yıllardır.Para harcaniyor en iyi oyuncular,koçlar getiriliyor ama ötesi yok.90'larda Efes,Ülker daha eskilerden eczacıbaşı,Ülker bu işin böyle gitmeyeceğini düşünüp fenerle birleşti.Kendi maddi güçleriyle ,Fenerin taraftar gücünü harmanlayıp yerel ligde ve avrupa liginde şampiyonluklar kovalayan bir takım yarattılar ve bugün neredeyse avrupada zirvedeler istedikleri oyuncuları alabiliyolar şahane bir salonları var.

İşin bizi ilgilendiran kısmına gelirsek,takımımızın halinden tabi ki çok memnunum fakat her sene çalkantılar içinde geçiyor.Kısıtlı imkanlarla büyük başarılar yakalamamıza karşın,bütçe düşürülecek,seneye hedef küçültücez,takımı küçültücez gibi tuhaf bahanelere maruz kalmamamız için artık kesin bir çözüm gerekiyor.Elimizde Ergin Ataman gibi bir koç var, bence oda hep diken üstünde seneye ne olucak acaba diyerek geçiriyor sezonu.Yeri geldi 7 kişi fener maçına çıktı oyuncular kaçtı vs.Bu kadar zorluğa rağmen büyük başarılar kazanıyor.Ergin Hoca, Efes camiasında sevilen ve sayılan bir kişilik, olası bir birleşmede,çok avantajlı oluruz bu bakımdan.

Yıllardan bu birleşmenin olabilirliği yada olamazliği hakkında çeşitli haberler duyuyoruz,okuyoruz.Tuncay Özilhan Beşiktaşlı,olmaz diyenler var,isim konusunda anlaşamıyolar diyenler var,Efes önde benim olsun istiyormuş''Efes Galatasaray'' şeklinde bizimkiler bunu kabul etmediğinden anlaşma olmuyormuş gibi şeyler.Gerçek anlaşmazlıklar nedir bilenler varsa aydınlanmak isterim.

Son olarak gönlümden geçen sadece ''GALATASARAY'' olarak kalması, ama kulubün genel manada, içinde bulunduğu zor durumlardan ötürü çok zor görünüyor bu olay.Bu birleşmeyi yapıp Ergin Hocayla 10 yıllık mukavele imzalanması gerekiyor bence.Galatasaray ve Anadolu Efes için en hayırlı durumun bu olacağı kanaatindeyim.

Efes, yıllardır inanılmaz paralar harcayarak başarıyı yakalayamıyor çünkü bunun temel nedeni sinerji yaratacak bir taraftarı yok. Efes, Galatasaray ile birleşmesi mantık olarak mükemmel bir fikir zira bu birleşmeden abartmadan söylüyorum ilk yıl EL şampiyonluğu bile gelebilir. Ancak Efes yönetiminin böyle bir düşüncesi hiç olmadı. Şayet olursa bu birleşme Efes-BJK ile olmaz. Efes gibi bir bütçe ve organizasyonu Beşiktaş taşıyamaz.
Gerek taraftarı gerek organizasyon ve büyüklük olarak tabi ki buna en uygun kulüp Galataaray'dır.

Efes olayı hiç bir şekilde konuşulmadığına göre biz Türk Telekom ile ortaklık görüşmelerine başlamalıyz diye düşünüyorum. TT son bir kaç yıldır bütçeyi düşürse de daha önceleri oldukça yüksek bütçeler yatırdılar basketbola ancak başarı gelmedi.
Şu anda küme düşecekler gibi duruyor. Galatasaray ile geniş çaplı bir ortaklığa gitmelerinde büyük fayda olacağını düşünüyorum. İnşallah takımımız Eurolige katılma hakkı kazanırsa bu ortaklık daha yüksek sesle konuşulabilir diye düşünüyorum.